Gönderen Konu: TOYOTALARIN GÜVENLİĞİ  (Okunma sayısı 13927 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
TOYOTALARIN GÜVENLİĞİ
« : Kasım 24, 2010, 23:03:35 »
Biraz önce mazda hastası olan bir arkadışımdan aldığım telefon beni çok korkuttu. Aşağıda linkini verdiğim adresteki toyotayı görünce irkildim!!!!!
Çünkü arabanın hava yastıkları açılmamıştı. geçen ay bir trafik kazasında arkadaşımdaki avensistede yandan ağır darbe almasına rağmen yan hava yastıkları açılmamıştı. sebebi konusunda fikri olan veya bu konuda bilgi sahibi olanların açıklama yapmasını istiyorum. TEŞEKKÜRLER
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-toyota-corolla-2010-corolla-elegant-dizel-35000-tl-35026120/detay

Toyota Club Türkiye

TOYOTALARIN GÜVENLİĞİ
« : Kasım 24, 2010, 23:03:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: TOYOTALARIN GÜVENLİĞİ
« Yanıtla #1 : Kasım 24, 2010, 23:59:54 »
Alıntı
2010 model toyota elegant aracımla 20 takla atım..omurgam kırıldı...5 aydır yatıyorum...9 hava yastığından HİÇBİRİ açılmadı...toyotadan şikayetçiiyim.mail gönderdiler sensörler darbe almadı diye..allahını seven fotolara baksın...ne zaman açılacak bu hava yastıkları...
Toyota eğer bu cevabı vermişse ki verdiğini söylüyor vatandaş, araca hava yastığı koymamışlar o zaman böyle bir komedi yok...
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 25, 2010, 01:49:25 »
Biraz önce mazda hastası olan bir arkadışımdan aldığım telefon beni çok korkuttu. Aşağıda linkini verdiğim adresteki toyotayı görünce irkildim!!!!!
Çünkü arabanın hava yastıkları açılmamıştı. geçen ay bir trafik kazasında arkadaşımdaki avensistede yandan ağır darbe almasına rağmen yan hava yastıkları açılmamıştı. sebebi konusunda fikri olan veya bu konuda bilgi sahibi olanların açıklama yapmasını istiyorum. TEŞEKKÜRLER
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-toyota-corolla-2010-corolla-elegant-dizel-35000-tl-35026120/detay
Linkteki araçta darbe sensörlerinin hiç birine hasar gelmemiş bile.Açılmaması gayet normal.Yan direk diplerinde ve şase önlerinde sensörler var. Bakınız ki tampon parçalanıp çıkmış ama önden ve yandan hiç darbe almamış. :)

*Ayrıca sizi Tanışma bölümünde ayrı başlık altında tanıyabilir miyiz lütfen.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 25, 2010, 13:16:40 »
Linkteki araçta darbe sensörlerinin hiç birine hasar gelmemiş bile.Açılmaması gayet normal.Yan direk diplerinde ve şase önlerinde sensörler var. Bakınız ki tampon parçalanıp çıkmış ama önden ve yandan hiç darbe almamış. :)

*Ayrıca sizi Tanışma bölümünde ayrı başlık altında tanıyabilir miyiz lütfen.

şaka yapıyor olmalısınız :) emniyet kemerini takmadıysa açılmamıştır. ama emnıyet kemerını takıpta acılmadıysa aracı ıncelemeye almaları lazım boyle bır sacmalık olmaz...bursada eniştemlerde 2005 corolla vardı araba su kanalına düştü airbag açıldı emniyet kemeri takılı... birde adam 20 takla atmıs nasıl açılmaz orasıda meçhul yani :)
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 25, 2010, 13:26:53 »
şaka yapıyor olmalısınız :) emniyet kemerini takmadıysa açılmamıştır. ama emnıyet kemerını takıpta acılmadıysa aracı ıncelemeye almaları lazım boyle bır sacmalık olmaz...bursada eniştemlerde 2005 corolla vardı araba su kanalına düştü airbag açıldı emniyet kemeri takılı... birde adam 20 takla atmıs nasıl açılmaz orasıda meçhul yani :)

şaka değil kardeşim neden şaka olsun, dün bunu açıkladım ben, mesajımı burayada ekliyorum .

arabanın ne önden nede yan kapılar ve kolonlardan darbesi var, sensörler ön koruma demirirnin 10cm arkasında kafadan kaza yapılmazsa açılmaz tabi, yan hava yastıklarıda dikey direklerde ve kapı içlerinde burdanda darbe almamışki araç ?

geçen ay arkadaşımın aracına sağ arka kapıdan çarptılar, araç HB Corolla Sol ve sağdaki tüm yan hava yastıklar ve perde hava yastıkları açıldı, neden açıldı çünkü kapı darbe aldı, tavan ve tampon değil bu araçtaki gibi.

öndeki koruma demiri sapasağlam duruyor ? hava yastığı nasıl açılsın ? sensörler bu demirin arkasında

yan kapıda darbe üstten gelmiş, yan perde hava yastıklarıda yandan darbelerde kapı içeri doğru ezilince açılır, üsten aşağı ezilince değil, burda toyotada bi kusur yok bence, tamamen sensörlerin konumları ve darbe yönü ile alakalı :

bu arada bu araçta yan hava yastıkları açılmış mesela takla attığı için ama ön hava yastıkları açılmamış çünkü ön tampon bile yerinde, ama yan hava yastıklarının açılması üst mesajımda belirttiğim gişbi kapılardaki bel altında bulunan sensörlerin hasar görmesi , gri olan corollada ise bel altında hiçbr ezik yok ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 25, 2010, 13:55:02 »
Ne olursa olsun bu kadar darbede hava yastığı  açılmıyası lazım sensörün nerede olduğu önemli değil kimsede sensörü şurada burada oradan çarparlarsa açılır veya açlılmaz diyemez araç takala atıyor sonuçta bunda Toyotanın savuncak bir yanı olduğunu sanmıyorum ama bir ihtimal emniyet kemeri beni hala düşündürüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 25, 2010, 14:21:27 »
Ne olursa olsun bu kadar darbede hava yastığı  açılmıyası lazım sensörün nerede olduğu önemli değil kimsede sensörü şurada burada oradan çarparlarsa açılır veya açlılmaz diyemez araç takala atıyor sonuçta bunda Toyotanın savuncak bir yanı olduğunu sanmıyorum ama bir ihtimal emniyet kemeri beni hala düşündürüyor.

Tolga bey, neden açılması gerekirmiş, hava yastığı bir sensöre bağlı bu sensörde darbe ile iletime geçer ve hava yastığına elektrik gidip patlamasını sağlar, bu sensör darbe almazsa eğer hava yastığı kendi kendine kaza oldu dur ben açılayımmı diyecek, teknik inceleme ile konuşun varsayımlar ile değil.

evinizde lamba var değilmi, düğmesine basmazsanız nasıl yansın, kendi kendine dur ev sahibim geldi ben bi yanayım demez heralde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 25, 2010, 14:36:31 »
yahu zaten siz bu arabayı alırken bunu göze almayacaksanız gidipte pahalı araba almayın. Hava yastığı nedeniyle mercedese bile 2 defa dava açıldı zamanında ama birincisinde sonuç mercedesin lehine oldu. İikincisinde ise İsminin karalanmaması için o adamlara kim bilir ne kadar para verdi ki susturdu.  

Altı üstü dört tane sensör var , bunlara darbe gelmezse airbag açılmaz.
Bazı insanlar sensörlerin düşünebilme becerisine sahip olduklarını zannettikleri için ortaya bu tür şeyler çıkıyor. Böyle bir kanaatte oldukları için belkide gerçekten zeka seviyeleri bir arabanın airbag sistemi kadar çalışıyordur.

Fiatda olsa , Ferraride olsa bu saçma kanaate gıcık oluyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 25, 2010, 14:40:34 »
evinizde lamba var değilmi, düğmesine basmazsanız nasıl yansın,
bunu okuyunca aklıma birşey geldide bulamamıştım şimdi buldum... :)
http://www.vidivodo.com/244438/mercedes-hava-yastigi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 25, 2010, 14:43:46 »
bunu okuyunca aklıma birşey geldide bulamamıştım şimdi buldum... :)
http://www.vidivodo.com/244438/mercedes-hava-yastigi

+1 süper video :D
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 25, 2010, 14:44:25 »
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-honda-2011-model-honda-jazz-fun-1shift-1-4-triptonik-35245483/detay      ön koruma bu ilandada sağlam çamurluk tarafından mı hasar almış? toyotada aynı şekilde

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-honda-calisir-yurur-2009-model-honda-civic-1-6-elegance-35211445/detay     yandan hasar almış ön sensörlere darbe gelmemiş ama ön airbag lerde açılmış

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-honda-2011-model-400km-honda-jazz-fun-shift-1-4-ex-cam-tavan-34901755/detay     araçta doğru düzgün bir hasar yok ama airbag açışmış

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-honda-civic-elegance-hasarli-oto-34707822/detay     bundada büyük bir hasar göremiyorum ama perdelere kadar açılmış

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-honda-74000-km-de-2007-model-honda-civic-elegant-sanruflu-otomatik-34178788/detay    bu 20 takla atan araçtan daha az hasarı var ama bundada airbagler açılmış

bu hondaların airbagleride ne oynakmış tıklamayla açılıyo
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 25, 2010, 15:23:17 »
birazda vw'den örnek

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-volkswagen-sonmez-pert-otomotiv-den-2008-vw-jetta-1-6-primline-35182729/detay        alttan hasar almış fakat tampon yerinde airbag açılmış

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-volkswagen-2008-model-142-000km-wolsvagen-jetta-34609863/detay           fotolarda özellikle gösterilmiş ön koruma demirinde bir sorun göremedim ben

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-volkswagen-2007-volkswagen-jetta-1-6-midline-tiptronic-102-33647063/detay     buda alttan hasarlı tampon yerinde ama haliyle korumayada birşey olmamıştır.

???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 25, 2010, 15:33:55 »
bu jettalarda en ufak bir darbede airbagleri açılmış :D
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 25, 2010, 15:40:23 »
Sefa yine işkembeden sallamışsın herzamanki gibi, verdiğin linklerdeki  fotoları hazirlıyayım  lekliycem .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 25, 2010, 15:42:49 »
bu araca direk sol fardan kafadan girmişler her aracın asıl şasesi zaten  farın altından yada hemen iç kenarından arkaya kadar  gider şase yerinden oynamış airbag açılır elbette ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 25, 2010, 15:47:03 »
arkadaşlar yırtınmayın toyotaya has bir özlelik değil mesut abiyi dinleyin sensörlerin bulunduğu yerleri açıklıyor aslında açıklamasına gerek yok araç kullanım kılavuzunda çizimlerlede görebilirsiniz..sensörleri takla atan yada tavanı üzerinde kalan araç sensörlerden darbe almaığı sürece airbag açmaz..bu biline..haaa  tavana sensör koysalar denebilir..derin konu..
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 25, 2010, 15:52:04 »
ufff be resimdeki siyah hondanın ihalesi nerde yapıldı acaba girerdim vallaha..tatlı hasarı varmış..şimdi bende benim aracın hasarını paylaşayımda..aracıma pert ibaresini verenler utansın..:D

buda benim aracımı kazalı aldığım hali ne şasede ne direkte ne kapıda  ön panelim orjinal değiştim farlar tampon çamurluklarla yakta ..taş gibi 2 senedir biniyorum şükür...:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Kasım 25, 2010, 15:59:28 »
20 takla atan toyotanında sağ farı yok oradanda hasarı var ilanı açıp fotolara bakarsanız görülür onda neden açılmamış o aman ;)
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Kasım 25, 2010, 16:09:15 »
20 takla atan toyotanında sağ farı yok oradanda hasarı var ilanı açıp fotolara bakarsanız görülür onda neden açılmamış o aman ;)

Corollayı benden iyi bilen birtekYetkili serviste çalışmış olan Ergün arkadaşımız vardır heralde bu forumda, konuyu görünce oda benim yazdıklarımı doğrulayacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 25, 2010, 16:12:40 »
+1 bizim hb burada sanırım benim demirdede sorun yoktu..ön kokpiti paylaştım..airbağler sağlam..