0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
O zaman bahsedilen araçların konu başlığına göre güvenirliliği yetersiz takla atınca açılmayan üstten kaputa ve tavana darbe geldiğine açılmayan güvenliği var diyebiliriz. Sadece önden sağdan ve soldan darbe alınca açılabilir bunları göz önünde bulundurarak Toyota yada Mitsubishi almak lazım diyebiliriz rahatlıkla
Tavan hava yastığı değil hiç biri açılmamış orası ilginç.
İyi de araba tavandan ezilirken hava yastıkları açılsa ne olur açılmasa ne olur?? Ne ön ne yan hava yastığı sizin omurilik zedelenmenizi önlemez. Hava yastıkları sadece kafa tramvalarını önlemek veya azaltmak amaçlıdır.
Ya neresi ilginç hala anlamıyorsunuz sensörler darbe almamış diyorum size, sensörlerin yerlerini tarif ediyorum hala nesi ilginç geliyor ya.
Tamam beyler siz haklısınız.Hava yastıklı aracım olursa ileride (böyle olcaksa hiç olmasın) kaza yaapcağım zaman sensörlerin yerlerini ve sizi düşünücem
Öncelikle bahsi geçen resimlerdeki kazaya karışan kişilere acil şifalar dilemek istiyorum.Belli ki oldukça yüksek süratte yapılmış bir kaza.Airbagler genelde ideal koşullarda, yani hız limitleri dahilinde, emniyet kemeri takılarak araç kullanıldığında işlevlerini yerine getirirler. Koşullar ideal olmadığı zaman ise yarardan çok zararlı da olabilirler. Bence tavanın ezildiği bir araçta airbag açılması ile daha da fazla daralan iç mekan çok daha güvensiz bir durum ortaya çıkarabilir.Bir araçta airbag olması hız kurallarına uymanın veya emniyet kemeri kullanmanın kesinlikle yerine geçmez.
Takla atarken hava yastıklarının açılması sizce ne kadar işe yarar. Bırakalım işe yaramasını zarar bile verir. Tavanla hava yastığı arasında kafanızın ezilmesi sizi ne kadar kurtarır?
Sefa git kardeşim git Allah aşkına git ya, valla adamı sinirden çatlatırsın ne laftan anlamaz bir arkadaş çıktın sen ! evinde televizyonun dümesine basmadan açılmasını nasıl beklersin, bunun cevabını ver sen bana ya en basitinden şöyle düşün , radyatörün termostatı su belirli bir dereceye gelmeden kendi kendine bu su ısınır dur ben bi termostatı açayımda su çok ısınmadan soğusun varmı böyle birşey ?