0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
19 gün askerlik yaptım.Başlayayım mı?
Bir gün komutan beni çağırmış. Kafam bir bozuldu. Bir başladım n'ara atmaya, baktım hepsi tespih tanesi gibi dizilmiş. Komutan gibiydim askerde. .Gibi anıları olan varsa paylaşsın lütfen .Benimki monotondu
şaka bu dimi?
banada öyle geldi hande abla
Vedat o fotografını imzala yıp bana göndersene..
benim paylaşacağım yazık ki eğlenceli değil.Mardin de bir köyden gelmiş bir asker vardı.Çocuk hayatında şehre inmemiş desem yeridir.Geçim kaynağı hayvancılık ana dili arapça ve türkçe bilmiyor basit kelimeler hariç tabi,kimiliği yok ....Komandolar gece devriyesinde karşılaşmış arapça bilen olamdığı için kişi karakola getirlmiş ve Resmi kayıtlara göre böyle bir vatandaşın olmadığı tespit edilmiş.Ha suriyeden kaçak olma ihtilamali ilk araştırılan konu tabi....Neyse Hatay lı bir asker arapça biliyor ve yapılan konuşmada Adsız vatandaşın mardinin bir köyünden olduğu anlaşılıyor.... Kimlik çıkıyor ve akabinde Bizim Mehmet askerde, Kütahya Hava Tugayı 15.bölükte bir Nefer....Konu temizlik .... Kantinci ultra gerizeklı, Askere zorla fırça macun filan satmış...Çocuk mahçup bırak diş fırçalamayı fırça görmemiş....Sabah kalkmış yüzünü yıkamış...Dişlerini fırçalayacak ee tabi sıra var lavabolar tam dolu ....Sen git pisuvardan su al...Yazık ki orada ona yardım etmek yerine digerleri dalga geçiyor....Pisuvar da taharat musluğunu kullanan asker ne olduğu anlamadan çaresizlikten ağlamaya başlıyor (dağla geçmeler) ve Komutan girdi içeri.....Sabah iştimada tüm bölük ceza aldı...Bana ise o Mehmet e Turkçe ögretme görevi verildi.... İlerleyen zamanda bölüğün maskotu oldu Mehmet....İbrahim tatlısesin bir çok parçasının aslında beste arapça oldugu ondan öğrendik mesela...Sesi muhtesem... Bazen bozuk ta olsa Türkçe mektup atar ....Sayın Komutanı saygıyla anıyorum.....
banada banada
ben daha çok isterimmm....
Benim başım kel mi