Gönderen Konu: askerlik anıları  (Okunma sayısı 6368 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Ynt: askerlik anıları
« Yanıtla #20 : Kasım 24, 2010, 15:31:21 »
Seydi bey verdiğiniz linkte aynı minval üzre toparlanmış yazılardan oluşmaktaydı.... birini mi eleştirmek istiyorsunuz? yoksa eğlenceli anılara vesile olmak mı?

eleştirmeye kalkarsak her sektörden türlü türlü hikaye bulabilir yada uydurabiliriz.... amacımız buysa bunu belirleyelim.... hepimiz gelip buraya şu doktora ne demeli bu öğretmene ne yapmalı şu polis bilmemne diyerek rahatlayacak mıyız?

eğer bunu yapalım derseniz devlet kademesinde pek çok yöneticiyi de burda ki satırlarda görebiliriz..... siz bilirsiniz......
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 24, 2010, 15:31:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 24, 2010, 23:41:31 »
Seydi bey verdiğiniz linkte aynı minval üzre toparlanmış yazılardan oluşmaktaydı.... birini mi eleştirmek istiyorsunuz? yoksa eğlenceli anılara vesile olmak mı?

eleştirmeye kalkarsak her sektörden türlü türlü hikaye bulabilir yada uydurabiliriz.... amacımız buysa bunu belirleyelim.... hepimiz gelip buraya şu doktora ne demeli bu öğretmene ne yapmalı şu polis bilmemne diyerek rahatlayacak mıyız?

eğer bunu yapalım derseniz devlet kademesinde pek çok yöneticiyi de burda ki satırlarda görebiliriz..... siz bilirsiniz......
benim kimseyi yada kurumu karşılaştırmak gibi bir niyetim olmayacağı gibi buna alet te olmam.Ancak paylaştığım anımın bir özelliği vardı.ASker Mardinli   olay yeri Kütahya Ben Aslen güneyli ama İstanbul ve Kocaeli de yaşayorum....
Yorum sizlerin.....
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 25, 2010, 07:47:58 »
Hande Hn.'ın uyarısı size değildi Mehmet Ali Bey. Sizin paylaştıklarınız Türkiye gerçeğini yansıtan acı anektodlar maalesef.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 25, 2010, 08:36:19 »
bu paylaşımdan neden gocunuldu bilmyiroum bende herkezgibi 18 ay askerliğimi yaptım ve geldim.iyisi ile kötüsü ile hepimiz bişeyler yaşamışızdır mutlaka mehmet bey bir anısını paylaşıt bende öyle komutanlarda böylede var dedim bundan neden gocunuyorsunuzki?illede güzel anıları yada kötü anıları paylaşacağız diye bir şart yok kim ne istiyorsa onu paylaşsın bizde yorumlarımızla katkıda bulunalım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 25, 2010, 08:52:36 »
...paylaştığım anımın bir özelliği vardı.ASker Mardinli   olay yeri Kütahya Ben Aslen güneyli ama İstanbul ve Kocaeli de yaşayorum...Yorum sizlerin...
Ülkedeki mozayiğe bakın hele.;)
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 25, 2010, 09:32:45 »
Mehmet Ali Bey eleştirimin sizinle ilgisi yok Seydi bey benim ne söylemek istediğimi bal gibi anladı...

Seydi bey; Meslek erbaplarını karalamaktan sizi men ederim.... "gocunuyorsunuz" derken de haddinizi bilin lütfen beni tanımıyorsunuz benim ailemde de çevremde de ordu mensubu yok ben aynı konu başka meslek erbapları içinde yazılmış olsaydı aynı tepkiyi verirdim... yararlı paylaşımlarınızı bekliyorum... saygılarımla....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 25, 2010, 09:36:36 »

Benim gibi akdenizli sıcak adamı Muş'a gönderdiler 6ay toprağa ve sıcağa hasret kaldım :(kâr'dan dolayı;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 25, 2010, 09:41:06 »
Canım  ülkemi dolayısı ile hepinizi seviyorum......
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Kasım 25, 2010, 09:59:11 »
Seydi Bey, gerek geleneksel kültürümüz gerekse de politik tarihimiz neticesinde Ordumuz da dahil olmak üzere devlet kurumlarımıza halkımızın bakışı her zaman saygılı ve mesafeli olmuştur. Elbette demokrasi denilen bir rejim ile yönetiliyorsak Cumhurbaşkanı da dahil her kişi ve kurum bizim hizmetkarımızdır ve her türlü eleştiriye açık olmak durumundadır. Ancak yapılan eleştirilerin yapıcı ve insaflı olması da esastır. Maalesef son yıllarda yaşadığımız gelişmeler neticesinde Ordumuz siyasi güç mücadelesinin bir tarafı haline getirilmeye çalışılmıştır. Yazılı ve görsel basında Ordu'ya karşı inanılmaz bir karalama kampanyası yürütülmektedir. Özellikle Taraf Gazetesi bu işin öncülüğünü üstlenmiş fakat daha sonra bizzat PKK tarafından "Yaptığı hataları deşifre edip TSK'ya akıl veriyorsunuz" şeklinde uyarılınca bundan vazgeçmiştir. Şimdi de ilk mesajınızda linkini verdiğiniz bir site üzerinden karşı propoganda devam etmektedir. Bu sitenin ana teması ise Ordumuzu sözde "içkici ve din düşmanı" subaylar tarafından yönetilen bir kurum olarak göstermek ve bu yolla itibarını ayaklar altına almaktır. Fantaziye ve ajitasyona fazlasıyla açık olan bu sitenin kime hizmet ettiği de fazlasıyla aşikardır bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 25, 2010, 22:14:47 »
  Herşeyi kendi şartları ve içinde değerlendirmek gerekir, yoksa hepimiz hatanın içine düşeriz. Hata yapmakda çok kolaydır ama zor olan, erdemli olan geniş bir şekilde durumu görüp, daha çok düşünüp daha az yorum yapabilmektir. Bunu kendim dahil herkes için söylüyorum, sadece birşeyin sonucunu görerek genel için yorum yapmayalım bence. Seydi eğlenceli olabilecek bir konu açmış, yaşanan zoruluklarda olmuş olsa asıl amaçtan sapmayalım bence. Ama olumlu ya da olumsuz bir şekilde, bu konuyu bilimsel olarak ele almak isteyen olursa her şekilde varım. Tabikide bilimsel temellerde, gerçeklerden ve saygıdan şaşmamak koşulu ile.
 Ben biraz eğlence olsun diye bazı aklıma gelen terimleri söyleyeyim. :)
 Mehmetcik: Herkes bilir herhalde.
 Levent: Yine herkes bilir.
 Ayşecik: Evet böyle bir terim vardır, kimler için kullanıldığını söylemeyeyim. :) (sonuçta herkes kurallar, yasalar çerçevesinde Vatani Hizmetini bir şekilde yerime getirmiştir ve sonuna kadar saygı duyarım)
 Mazot: Aptal demek. :)
 Poşet:Kısa Dönem Askerdir. Tam da bu tabire uygun hareket ederler. :)
 Disko:Askerde diskonunda anlamı farklıdır. :)
 Fosil: Eski asker gibi birşey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 25, 2010, 22:33:36 »
Ben kapıdan çıktığım dakikada tüm anıları resetledim valla, hiç birley kalmadı kafada. Şan ve şeref dolu 243 gün yok oldu:))))))

269 K.D. İstihkam Onbaşı Umut Çelikel
:))))))))))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Kasım 26, 2010, 08:11:15 »
Hakan, Mehmetçik'e ilaveten 2 terim daha vardı benim zamanımda:

Mehmet Bey : Kısa dönem asker
Mehmet Ağa : Bedelli asker (Son grup bedelli askerlerle 1 hafta aynı ortamda bulunma şerefine nail oldum da :) )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Kasım 26, 2010, 08:17:46 »
Hakan, Mehmetçik'e ilaveten 2 terim daha vardı benim zamanımda:

Mehmet Bey : Kısa dönem asker
Mehmet Ağa : Bedelli asker (Son grup bedelli askerlerle 1 hafta aynı ortamda bulunma şerefine nail oldum da :) )
Ben askerdeyken çok yaratıcı terimler öğrenmiştim ama burada yazamam siteyi kapatırlar kökten:)))))))))))))))))))))))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Kasım 27, 2010, 10:04:07 »

Ben biraz eğlence olsun diye bazı aklıma gelen terimleri söyleyeyim. :)
 Mehmetcik: Herkes bilir herhalde.
 Levent: Yine herkes bilir.
 Ayşecik: Evet böyle bir terim vardır, kimler için kullanıldığını söylemeyeyim. :) (sonuçta herkes kurallar, yasalar çerçevesinde Vatani Hizmetini bir şekilde yerime getirmiştir ve sonuna kadar saygı duyarım)
 Mazot: Aptal demek. :)
 Poşet:Kısa Dönem Askerdir. Tam da bu tabire uygun hareket ederler. :)
 Disko:Askerde diskonunda anlamı farklıdır. :)
 Fosil: Eski asker gibi birşey.

o terimlerin en ünlüsünü ben yazayım ozaman:))
KARAŞİMŞEK:yeşil mercimektir:)))askerin olmazsa olmazı:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Kasım 27, 2010, 10:37:06 »
Gölcük'teyken, üst devrelerime çavuşluk yapıyordum. Ciddi sıkıntılarımız oldu. Komutanlarımla aram iyi olduğu için, enjeksiyonlu tipomu Bizim garjın arkasındaki parka çekmiştim :D.
Bir üst devremle tartıştık, buda gitti herkesin ortasında, "komtanım vedat arabasını getirmiş" diye şikâyet etti. Komtan çağırdı beni, "Doğru mu lan" dedi. "Doğru komtanım" dedim ve çıktım. Bindim arabaya, Siyah montumuz vardı, kolundada onbaşı rütbesi. Ters çevirdim montu,koca beyaz şapkamıda koltuğun altına koydum, Kapıyada bi selam, çıktım dışarı :D. Arabayı sivil şoför abilerden birinin garajına bıraktım, motu düzelttim, şapkayı giydim, Bir-iki tanede dergi aldım marketten ve kapıya gittim. Kıvıra kıvıra bir hâl oldum ama girdim içeri. Gittim astsubayıma, "araba dışarıda" dedim. Güldü :). Hâla giderim Gölcüğe komutanım aynı asker arkadaşımmış gibi dertleşir. Saolsun çok iyi insan. Çok iyi komutan.
--------------
Amiral adayı bir komutan vardı. Sabah 5:30 alır, donanmaya bırakırdım. Bir sabah 6:00 da uyandım, gittim ama yetişemedim. Odasına gittim, "uyuya kalmışım özür dilerim" dedim. "İnsan bir hata yapar hayatı mahvolur"( :P) dedi. "Özür dilerim komutanım" dedim ve çıktım. Sonra amiral oldu.
--------------
Yine amiral adayı bir komutanım vardı (2 tane bunlar :D). Bazen o kadar keyifli oluyorduki, sen yana otur ben kullanıcam diyordu ve donanmaya gelince çok enteresan bir görüntü oluyordu :D. Ben ön koltuktan iniyorum, o şoför koltuğundan :D.
--------------
Bir gece uyandım, baktım üstümde bir şey var. Koca bir fare sandım ve sol elimle vurdum üstümden atmak için ama sanki ölmüş gibiydi, uzaklaştıramıyordum. Bir telaş kalktım ve anladımki sağ kolummuş :D. Nasıl olduysa his gitmiş.
--------------
Bir amiralin aracı gelmemişti, bana birliğine götürmem söylendi ve yola çıktık. Giderken konuşuyoruz,
Nerelisin?
Iğdır Komutanım.
Hiç deniz gördün mü?
İstanbulda oturuyorum komutanım.
Hıııı. :D
-----------
Bu kadar. :D :D
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İsyankar Toyotacı :)
« Yanıtla #35 : Kasım 27, 2010, 10:45:31 »
geçen 105 kalan 355 :) :) hiç bir anım yok olmazda heralde verdiler serverin başına akşama kadar damlarda kablo çekiyoruz :) :) serverden da anladığım yok bakalım nasıl olacak bilgisayar teknik servisiyim dedim komutan beni aldı servere verdi demekki askeriyede mesleği icra etmek böyle bişey olsa gerek :) :) :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Kasım 27, 2010, 11:10:43 »
geçen 105 kalan 355 :) :) hiç bir anım yok olmazda heralde verdiler serverin başına akşama kadar damlarda kablo çekiyoruz :) :) serverden da anladığım yok bakalım nasıl olacak bilgisayar teknik servisiyim dedim komutan beni aldı servere verdi demekki askeriyede mesleği icra etmek böyle bişey olsa gerek :) :) :) :)
Olduğu kadar Burak :).
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Kasım 27, 2010, 11:29:38 »
Usta birliğindeyim. Kaleşnikof ile test ve sıfırlama denilen ilk atışlarımızı yapıyoruz. Grup olarak 3'er mermi sıktıktan sonra hedef tahtasına koyduğumuz A4 kağıtlarını alarak tekrar yerimize geldik. Üsteğmen tek tek kağıtları inceleyip yorum yapıyor. Benimkine "Fena değil" dedi. Ben de "sağol" dedikten sonra boş bulunup "Komutanım aslında ben beğenmedim, acemide G-3 ile daha iyi vurmuştum" dedim. Üsteğmen de "Ben de bazuka ile daha iyi vururum" diyerek bana hakettiğim cevabı vermişti :D