0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Lpg nin motora zararlı yok diyen arkadaşların yorumlarını merakla bekliyorum.
Fasa fiso bunlar .Şaka bir yana, devirli kullanmamak lazım.Eski motorlar 200bin gidiyor tek nokta ile. Yeni motorlar sıralı sistemle max. 100 bin .
Vedat ne diyosun sen ya adamı delirtme hem tüp taktır diye özelden konuştuk hemde şimdi 100 bin gidiyor diyosun laa noli burda delirtme adamı
Alperen halen zararı olmadığını mı ima etmeye çalışyorsun arkadaş sadece devirli kullanmış benzinli motorlar benzinle çalışacak şekilde dizayn edilmiştir bırak lpg yi üreticiler 95 oktanın altında olan benzinle bile kullanılmasının motor ömrünü azaltacağını söylüyorlar.Yalnız ben niye lpg ile kullanyorsunuz demiyorum ülkemizdeki benzin fiyatlarından dolayı mecuren kullanıyoruz sen benzinle lpg nin fiyatları aynı olsa lpg yi kullanırmısın bana göre lpg nin 2 faydası var birincisi daha çevreci olması ikincisi ekonomik olması .Bide benim aklımın ermediği nokta güvenli olsun diye 50000 lira para sayıp araç alıyoruz ondan sonra gidip bağajımıza tehlikeli anlarda bomba etkisi gösterecek kit taktıryoruz nerede kaldı bu guvenlik Lpg tankı nekadar basınca dayanıklı bilyormusun diyen çıkabilir ama google dan lpg li araç patladı yazıp aratırsanız bana hak vereceğinize inanıyorum.
Gazın oktanı kaç? Daha yanıcı.
Vedat abi daha yanıcı mı bilmiyorum ama daha patlayıcı olduğu kesin
Ovvvv felaket olur .Gaz 100 oktana yakın veya 100 oktan.Zaten hızlı giden attan, birde hızlı yanan yakıttan fayda gelmez .Not: Mesut, sen bunları okuma
abi yapacak birşey yok benzin olmuş 3,71 en iyi şartta 350 bin yakar şehir içi araba .ne yapalım mecburen biniyoruz zararını biliyoruz ama biniyoruz .
Arkadaşın aracının subabları değişecek.100 bin km kullandıgını düşün 10 bin km de benzin lpg karın 1,000 tl olsa 10,bin tl eder.10 bin tl ilede subapları değiştirmek çok zor olmaz mahmut.Tamam lpg iyi birşey değil keşke benzin ucuz olsada benzin kullansak ama olmiyi.Bende vedat abim gibi 10 bin bakımlarında benzin ve lpg katkısı koyuyorum.Brc nin var 2 katkı 100 tl.Valla onalrın yalancısıyım subabları falan korur yazıyor lpg katkısının üzerinde.Mesut sen durmadan geziyon arabana lpg taktırsaydın şimdiye kadar 2 motor parası çıkartırdın...Vedat ne derse doğru der vedat sonuna kadar arkandayım..