Gönderen Konu: 110.000 km ve sonrası  (Okunma sayısı 10036 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
110.000 km ve sonrası
« : Kasım 21, 2010, 23:45:26 »
 Çok ciddi anlamda fikirlerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. Sahibi olduğumuz araç 2008 Corolla 1.4 D-4D düz vites. Biz ikinci sahibiyiz ve yaklaşık 6 ay önce yaklaşık 97.000 km de iken almıştık.
 Araç şu anda 107.000 km civarında. Şimdiye kadar talihsiz olaylar sebebiyle arka tampon ve sağ ön çamurluk değişti. Bizden önce değişeni yokmuş.
 Bir kaç gün önce ise yine talihsiz bir olay sonucu orta bankete çıktım ve zaten eski olan lastiklerden sol ön ve sol arka kağıt gibi yırtıldı ayrıca sol ön cantım yamuldu :(
 100.000 bakımından sonra geçen hafta c.tesi günü tatil içim geldiğimde servise götürdüm o zamanda şans eseri check-up'ın son günüymüş. Ön sol ve sağ amortisörlerin,lastiklerin,sileceklerin,polen filtresinin ve hava filtresinin değişmesi gerektiğini söyleyip yaklaşık 2000 TL masraf açıkladılar. Aslında çok yanlış olduğunu biliyorum.Aracımıza hem kendi hemde sevdiklerimizin canını emanet ediyoruz.Ancak zaman kısıtlaması sebebiyle bütün bu onarımları askıya almak zorundaydım. Bu yüzeden son talihsiz olayı yaşadım.
 Aracın km sinin fazla olması ailede aracın ileride elden çıkarılma ihtimali durumunda sıkıntı yarataca düşüncesine neden oldu. Ve üstelik bu talihsizlikler yüzünden de öyle bir istek oluştu.
 Eski modellerde çok yüksek km değerleri göremedim açıkçası fazla araştırmamda etkili olabilir. Sizce kaç km'ye kadar bu aracı kullanmaya devam edebilirim ? Daha fazla km yapmadan elden çıkararak 0 bir yeni kasa Megane Hatchback mi alsam yoksa Corollama tüm bakım,onarım ve iyileştirmelerini mi yaptırıp kullanabileceğim kadar uzun yıllar kullansam ? Ve ayrıca ne kadar uzun yıllar kullanabilirim.
 Başka önerileriniz varmıdır ? Corollam her 10.000 km de bu kadarlık masraf çıkarmaya devam edecekmidir ? Bu rakam banamı fazla geliyor yoksa yaklaşık olan bumudur ? Bildiğiniz en fazla km yapan corolla ne kadar yol yapmıştır ? Acemi bir corollacı olarak usta toyotacıların fikirlerine ihtiyacım var.

Toyota Club Türkiye

110.000 km ve sonrası
« : Kasım 21, 2010, 23:45:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
Ynt: 110.000 km ve sonrası
« Yanıtla #1 : Kasım 22, 2010, 16:42:13 »
dostum bendeki 2. araç 99 1.3 A/T toyota 184000 km de daHA taş gibi ama bakımlarını sallamıyacaksın. yoksa 110000 toyota için hiç sayılır ki yeni1.4 dizel motor çok az yakıyor
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Kasım 22, 2010, 18:25:51 »
 Bugün yetkili satıcıya gittim ve 2011 model araçla ilgili görüştüm. Bizim aracın üstüne 18.000 TL ek ödeme ile Corolla 1.4 D 4-D Comfort Extra olabileceğini konuştuk.
 Ancak bilmiyorum değer mi o kadar para vermeye? Yani değer tabiki ama demek istediğim elimdekini kullanmak,ödediğimin karşılığınıda almak istiyorum.

Hala düşüncem acaba biraz masraf yapıp yeni cantlar,lastikler alıp bakımını falan yaptırsam bide pasta cila ve boya koruma yaptırsam götürmezmi bu beni daha ya?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 22, 2010, 18:39:35 »
mert  etrafda tanıdıklarımız 300 bin km leri görüyorlar aracları ile senin şanssızlığın aracın en önemli bakımlarından sayılan 100 bin bakım zamanına denk gelmesidir.Araçtan soğutan bakım olarak ta görülebilir sende olduğu gibi :) Şimdi sıfır araçta alsan belli km lerde bakımlar olacaktır.Benim tavsiyem aracından memnunsan eğer bakımlarını yaptır değiştirme orjinal parça kullanmaya bak göreceksin sende 300 binleri devireceksin aracınla :)
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 22, 2010, 18:42:27 »
Aracın bir masraf açtıgı yokki.100 bin geçmişsin araç daha yeni ön 2 amortisör değişmeni istiyor.Ayrıca kaldırıma çıkarak belki sen zarar vermişsindir aracına.Kardeş aracı daha yeni almışsın.Dışarda bir usta bulursan 2,bin lira dedikleri masrafı 500 halledersin.Ama sen kaldırıma çıkmaya devam ettikçe aracın yapacagı birşey yok.
2011 d4d Corolla

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Kasım 22, 2010, 19:05:07 »
mert  etrafda tanıdıklarımız 300 bin km leri görüyorlar aracları ile senin şanssızlığın aracın en önemli bakımlarından sayılan 100 bin bakım zamanına denk gelmesidir.Araçtan soğutan bakım olarak ta görülebilir sende olduğu gibi :) Şimdi sıfır araçta alsan belli km lerde bakımlar olacaktır.Benim tavsiyem aracından memnunsan eğer bakımlarını yaptır değiştirme orjinal parça kullanmaya bak göreceksin sende 300 binleri devireceksin aracınla :)

Şu mesajın ne kadar içimi rahatlattığını anlatamam..

Aracın bir masraf açtıgı yokki.100 bin geçmişsin araç daha yeni ön 2 amortisör değişmeni istiyor.Ayrıca kaldırıma çıkarak belki sen zarar vermişsindir aracına.Kardeş aracı daha yeni almışsın.Dışarda bir usta bulursan 2,bin lira dedikleri masrafı 500 halledersin.Ama sen kaldırıma çıkmaya devam ettikçe aracın yapacagı birşey yok.

Bu mesaj içinde çok teşekkür ediyorum ama dışarıdan bir usta olayına sıcak bakamıyorum. Yani orjinal parçalara yetkili servis dışındaki özel servisler de ulaşabiliyor mu ? İşinin ehli iyi bir usta bulmak o kadar da kolay olmuyor maalesef. Nede olsa sonuçta yetkili servisteki ustalar sürekli Toyota ile uğraşıyorlar ama özellerde her marka ile.. Kaldırıma çıkmaya devam etmeyi tabiki düşünmüyorum yani bunu kim isteyerek yaparki.. Taaki Rav 4 sahibi olana kadar  :-[

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 22, 2010, 19:16:46 »
Yani kardeş servis bir amortisör için 250 tl parça fiyatı 200 tlde işçilik istiyor.Digeri içinde aynı şekilde.Sen ön amortisör değişimin 1000 lirayı buluyor.Biz servisin 800 lira işçilik istediği olayı 80 liraya kapattık evet 80 lira..
Şimdi servis iyi ama işçilik çok pahalı.Adam balata 110 lira önler söküp takmaya  50 arkalar içinde 50  istiyor.Yani bir balata değiştirsen  100 tl işçilik ödyon dışarda 20 tl ye rahat yaptırın.
Sen  servisten parçaları orjinal alıp montajını dışarda yaptırsan yarı yarıya kar eden..Düz yolda gitmeye devam kaldırımı unut.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 22, 2010, 19:20:56 »
Bencede aracınızda hıc bır sorun yok. 100.000 bakımına ek sadece amortısorlerınız var kı o da muhtemel yasadıgınız talıhsız kazadan kaynaklanmıs.
Ben acı bır tecrube ıle bılhassa lastık konusunda cımrılık yapmamaya yemın ettım. Lastık alacak paramda yoksa arabaya bınmemeye karar verdım.
Paranız varsa tabıkı alın yenısıne keyıflı keyıflı bının derım ama yoksa ne gerek var bu araba sızı daha coook tasır cook
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 22, 2010, 19:26:34 »
Serviste bence 2.000 tl iyi fiyat vermişler.Arkadaş lastikler de dahil diyor.Ancak tabii dışarıda bu işlemleri yaptırırsanız çok daha ucuza gelecektir.
Araçtan soğmanıza gerek yok.Aynı bakımsızlığı ve sürüş şekli ile Mercedes de alsanız sonuçlar değişmeyecekdir.O yüzden aracınızın bakımını iyi bir özel serviste yaptırın (yetkili servis pahalı geliyorsa) ve boşuna başka araç masrafına girmeyin.Aracınızın modeli kötü değil,araç olması gereken bakımı görürse size 100.000 km daha masrafsız hizmet verir diye düşünüyorum.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Kasım 22, 2010, 19:39:02 »
Yani kardeş servis bir amortisör için 250 tl parça fiyatı 200 tlde işçilik istiyor.Digeri içinde aynı şekilde.Sen ön amortisör değişimin 1000 lirayı buluyor.Biz servisin 800 lira işçilik istediği olayı 80 liraya kapattık evet 80 lira..
Şimdi servis iyi ama işçilik çok pahalı.Adam balata 110 lira önler söküp takmaya  50 arkalar içinde 50  istiyor.Yani bir balata değiştirsen  100 tl işçilik ödyon dışarda 20 tl ye rahat yaptırın.
Sen  servisten parçaları orjinal alıp montajını dışarda yaptırsan yarı yarıya kar eden..Düz yolda gitmeye devam kaldırımı unut.
Servis bakımlardan sonra hangi parçaların değişeceğini söylüyor evet ama tamam isteyelim parçayı dediğimde kabul ederlermi ya sadece istemeyi fakat montajını yapmamayı? Adamlar demesin sonra bana yok öyle bişey diye ?

Birde Tuncay Bey sizin aracınız kaç km'de ? 100.000'i geçtiyseniz ortalama olarak ne kadar ödüyorsunuz 10.000 bakımları için ? Bugün serviste sohbet ettiğim bir başka corolla kullanıcısı 40,80,120,160 şeklinde her 40 binde bir masraflı bakımlar olacağını söyledi. Doğruluğu nedir acaba ?

Bencede aracınızda hıc bır sorun yok. 100.000 bakımına ek sadece amortısorlerınız var kı o da muhtemel yasadıgınız talıhsız kazadan kaynaklanmıs.
Ben acı bır tecrube ıle bılhassa lastık konusunda cımrılık yapmamaya yemın ettım. Lastık alacak paramda yoksa arabaya bınmemeye karar verdım.
Paranız varsa tabıkı alın yenısıne keyıflı keyıflı bının derım ama yoksa ne gerek var bu araba sızı daha coook tasır cook

Selçuk Bey, ilginiz için çok teşekkür ederim ama sanırım ben anlatamadım. Araç zaten şu anda 107 binde. Yani 100.000 değil 110.000 bakımı yapılmış gibi oldu fakat amortisörlerin değişmesi gerektiğini 107 bin de iken check-up yaptırdığımda söylediler. Gerçi 107 binde 110 bin'e yakın,dolayısıyla yine 110 bin bakımı gibi oldu o check-up. Lastik konusunda ise son derece haklısınız. En son yaşadığım olayda bende bunu kısmen tecrübe etmiş oldum.

Serviste bence 2.000 tl iyi fiyat vermişler.Arkadaş lastikler de dahil diyor.Ancak tabii dışarıda bu işlemleri yaptırırsanız çok daha ucuza gelecektir.
Araçtan soğmanıza gerek yok.Aynı bakımsızlığı ve sürüş şekli ile Mercedes de alsanız sonuçlar değişmeyecekdir.O yüzden aracınızın bakımını iyi bir özel serviste yaptırın (yetkili servis pahalı geliyorsa) ve boşuna başka araç masrafına girmeyin.Aracınızın modeli kötü değil,araç olması gereken bakımı görürse size 100.000 km daha masrafsız hizmet verir diye düşünüyorum.
Evet Ümit Bey lastiklerde dahil şekilde (michelin olacak şekilde) polen filtresi,hava filtresi,ön ve arka amortisörler (hem sağ hem sol), silecekler şeklinde aldım o fiyatı.. Bakımsızlıktan söz etmişsiniz ancak kimse aracına bakmamazlık etmez ki. Benim yaşadığım olaylarda bakımsızlık yada sürüş şekli değil her tarafında kazı çalışmaları yapılan ve yamalı asfalta sahip bir şehirde olmam. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 22, 2010, 19:57:07 »
Öncelikle tekrar geçmiş olsun diyeyim.Ancak lastik durumdan ötürü aracın bakımsız kaldığı izlenimine varmışım.Amortisörlerin de değişecek olması bu düşüncemi pekiştirmiş.Hiçbir aracımda 4 amortisör değişecek halde ve lastikler zayıf olmadığından bu şekilde düşünmüşüm.
Lastik aracın yere basan tek yeri olduğundan ihmale gelmez.Ayrıca virajlara daha yumşak girmeye çalışın.Ayrıca eskiyen parçaya zamanında müdahale edilmez ise ya daha büyük hasara veya kazaya sebep olur.Bunu da acı bir şekilde tecrübe edinmişsiniz.Tekrar geçmiş olsun.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 23, 2010, 12:46:10 »
Bir hatırlatma bazı servisler dışarı parça satmıyor,
bazısıda satsa bile taksit yapmıyor kendileri takmadıktan sonra
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 23, 2010, 19:04:28 »
Bir hatırlatma bazı servisler dışarı parça satmıyor,
bazısıda satsa bile taksit yapmıyor kendileri takmadıktan sonra

garanti şartlarında 10 yıl süre ile yedek parça temini zorunlu kılınmıştır.
dikkat temin-montaj değil.
yasal olarak temin etmekle yükümlüler...
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beraber 250 bini devirdik.. daha nice 250'lere
« Yanıtla #13 : Kasım 23, 2010, 19:18:24 »
motora fazla yüklenme yağına antifirizine ii bak 350.000 rahat gidersin. benimki 270.000 en son bujileri değiştirdim. hiçbir problem yok
bugün ve yarın hep toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 23, 2010, 19:39:10 »
dostum ben kayseride toyota özel bakım servısı ustasıyım 1.si onların sana verdıgı fiyat çok fazla sana ben fiyat çıkarıyım istersen
1-) 2 adet ön amartsör  tanesi 75 -95 - 110 -150 (150 olan orjınal 75  olanda 1 yıl garantılı 75 olandan hiç takmadıysam 1000 arabaya taktım orjınal diyelım 300 o
2-)polen filitresi 20 tl yan sanayısı 25 orjinalı
3-) hava filitresi 25 yan sanayı 30 orjnak
4-)silecekler pıyasadakıler 10 lira ile 20 lira arasında
5-)lastık onada sen ne alacaksan sen karar ver ama benım önerım mıchelin
toplam 370 sadece motor parçası artı işçilik 80 = 450 lira tutar
GÜÇLÜ OTOMOTİV KAYSERİ TOYOTA ÖZEL BAKIM SERVISI

AE86 LEVİN COROLLA YIILARIN DRİFT KRALI:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 23, 2010, 20:18:02 »
Parca icin servise mahkum degiliz ki.Hangi parca disarida bulunmuyor?
Fabrikanin kullandigi parcalari uretenler, bu parcalarin markalari modelleri belli.
Bir tekel de yok.Orijinal olduktan sonra servise gitmeye ne gerek var parca icin?

110bin km, ciddi sorunlari olmayan bir Corolla icin hicbir sey.
Benim 94 model 247bin km.ye yaklasiyor, miadi dolan bir iki sey disinda sukur, 'devam' diyor.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 23, 2010, 21:20:54 »
Parca icin servise mahkum degiliz ki.Hangi parca disarida bulunmuyor?
Fabrikanin kullandigi parcalari uretenler, bu parcalarin markalari modelleri belli.
Bir tekel de yok.Orijinal olduktan sonra servise gitmeye ne gerek var parca icin?

110bin km, ciddi sorunlari olmayan bir Corolla icin hicbir sey.
Benim 94 model 247bin km.ye yaklasiyor, miadi dolan bir iki sey disinda sukur, 'devam' diyor.
Ahmet Bey Türkiye'de hava polen yağ denso marka sadece serviste var. Bosch katoloğunda ürün var ama Bosch servislerinde veya parçacılarda sadece yağ filtresi var.(Kendi aracım için)
Hengst-Valeo-manfilter vs markaların ürünleri yok. Sizin ulaşabildiğiniz puralator vs yok. Diğer markalarda ne kadar güvenilir tartışılır.

Daha önce yan sanayi(kutusu toyota orjinali gibiydi.) hava filtresi taktırmıştım ama 5.000 bile gitmeden maf sensörü ve filtreden kelebeğe giden boru toz içinde kalmış ve araç çekişten düşmüştü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 30, 2014, 17:19:21 »
bende yeni yaptırdım bakılarını antalya ATA ÖZEL TOYOTA servisinde fiyatları paylaşıyorum
2004 COROLLA SOL
SEDAN BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 30, 2014, 17:31:15 »
eski konuyu hortlatma furyası çıkageldi yine, nerden ve nasıl geldi bilen var mı? :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 30, 2014, 17:40:19 »
eski konuyu hortlatma furyası çıkageldi yine, nerden ve nasıl geldi bilen var mı? :)

:rofl: :rofl:
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.