Çok ciddi anlamda fikirlerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. Sahibi olduğumuz araç 2008 Corolla 1.4 D-4D düz vites. Biz ikinci sahibiyiz ve yaklaşık 6 ay önce yaklaşık 97.000 km de iken almıştık.
Araç şu anda 107.000 km civarında. Şimdiye kadar talihsiz olaylar sebebiyle arka tampon ve sağ ön çamurluk değişti. Bizden önce değişeni yokmuş.
Bir kaç gün önce ise yine talihsiz bir olay sonucu orta bankete çıktım ve zaten eski olan lastiklerden sol ön ve sol arka kağıt gibi yırtıldı ayrıca sol ön cantım yamuldu 
100.000 bakımından sonra geçen hafta c.tesi günü tatil içim geldiğimde servise götürdüm o zamanda şans eseri check-up'ın son günüymüş. Ön sol ve sağ amortisörlerin,lastiklerin,sileceklerin,polen filtresinin ve hava filtresinin değişmesi gerektiğini söyleyip yaklaşık 2000 TL masraf açıkladılar. Aslında çok yanlış olduğunu biliyorum.Aracımıza hem kendi hemde sevdiklerimizin canını emanet ediyoruz.Ancak zaman kısıtlaması sebebiyle bütün bu onarımları askıya almak zorundaydım. Bu yüzeden son talihsiz olayı yaşadım.
Aracın km sinin fazla olması ailede aracın ileride elden çıkarılma ihtimali durumunda sıkıntı yarataca düşüncesine neden oldu. Ve üstelik bu talihsizlikler yüzünden de öyle bir istek oluştu.
Eski modellerde çok yüksek km değerleri göremedim açıkçası fazla araştırmamda etkili olabilir. Sizce kaç km'ye kadar bu aracı kullanmaya devam edebilirim ? Daha fazla km yapmadan elden çıkararak 0 bir yeni kasa Megane Hatchback mi alsam yoksa Corollama tüm bakım,onarım ve iyileştirmelerini mi yaptırıp kullanabileceğim kadar uzun yıllar kullansam ? Ve ayrıca ne kadar uzun yıllar kullanabilirim.
Başka önerileriniz varmıdır ? Corollam her 10.000 km de bu kadarlık masraf çıkarmaya devam edecekmidir ? Bu rakam banamı fazla geliyor yoksa yaklaşık olan bumudur ? Bildiğiniz en fazla km yapan corolla ne kadar yol yapmıştır ? Acemi bir corollacı olarak usta toyotacıların fikirlerine ihtiyacım var.
Hocam 2009 corolla 1.4 d4d dizel mmt otomatik araç sahibiyim. Ön amortisörler 190 TL + 30 Tl sökme takma, polen filitresi 25 TL, Yağ yağ flitresi hava filitresi 125 TL, Klima Gazı 50 TL, bu işlemlere toplam 450 TL harcadım. Yaza ve yolculuklara hazırım. 2000 TL çok fazla demişler bilgin olsun.
Amortisör ve sürtmeler, kullanıcının şansına ve kullanıma bağlı.