Gönderen Konu: KREDİLİ ARAÇ ALAN ARKADASLAR AYLIK TAKSİTLERİNİZDE ARTIŞ OLDU!!!  (Okunma sayısı 2694 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris 1.33
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
Gerçi böyle bir konu açılmadı herhalde mükerrer konu açmak istemem.Benim 653.80 olan aylık ödemem 658 olmuş bugün mesaj geldi bu da KKDF ORANIN %10 dan %15'e yukselmesi ile olusan farkmış...

BİLGİNİZE... SAYGILARIMLA.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Başbakanımız her yerde maç oynanırken kural değişmez demiyormuydu?  :wacko:

Allahtan 1 ay önce krediyi sıfırladım. Ayda 4-5 lira fazla bir meblağ değil fakat miğde bulandırıyor işte. :D
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
sabit tutarlı ödediğimiz taksitlere bindirim kkdf si eklendikden sonra 3-5 tl azalarak düşüyor, burada aklıma takılan şey insanların birçoğu "sabit taksitli kredi" kullanıyor ve bu yapılan sözleşmede var, kkdf farkı yansıttıkdan sonra sabit taksitler değişken oluyor... aslında banka ile yapılan sözleşmeyi incelemek gerek, durumun kendi açımıdan usulsuz olup olmadığına bakmak gerek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
İtiraz hakkınızı kullanın.Banka müşteriye yıkmaya çalışıyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
Şimdi zam geldi %15 oldu hani olmaz ya %1'e düşseydi bize %9'luk farkı geri vericeklermiydi acaba ? Forumda bir hukukçu varsa bize yol göstermesi faydalı olur sonuçta öyle veya böyle çoğunluğun bir şekilde kredisi vardır.
TOPRAĞIMIZIN ÜZERİNDE ŞEREFSİZ YAŞAMAKTANSA,TOPRAĞIN ALTINDA YATMAYI ŞEREF SAYARIZ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
benimde 2 adet kredim var, birinde taksitler arttı diğeride hala aynı, aralarında 7 ay fark var, bi bhukukçu yol gösterirse iyi olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Söyleniyordu böyle olacağı da saçmalıktan ibarettir diye gerçekleşeceğini zannetmiyordum.

Ondan üç bunda beş ohh ne güzel dünya...
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris 1.33
  • 4 kere teşekkür edildi
adamlar bir tomar kağıt imzalatıyor...bu bankacılar yaş tahtaya basmaz...her zamanki gibi olan yine vatandaşa. >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar, çok fazla itiraz hakkımız olduğunu sanmıyorum. Eski bir bankacı olarak size KKDF'nin mantığını açıklayayım. Diyelim 30.000 TL kredi kullandınız, aylık % 1 taksitli. Aylık 900 TL taksit ödediğiniz düşünün. Hesaplama şu şekilde oluyor. 30.000 * % 1 = 300 TL ilk ödediğiniz taksidin faizidir. 300 TL * % 15 = 45 TL ise KKDF. Bunun bir de BSMV'si var ama ben onu hiç hesaba katmayayım :) 900 - (300+45) = 555 TL ise ödediğiniz ilk taksidin anaparaya sayılan miktarıdır. Bir sonraki ay faiz hesabına esas olan anapara 30.000-555=29.445 TL'dir. Hesap bu şekilde anapara sıfırlanana kadar devam eder. Burada dikkat etmemiz gereken nokta bankanın her ay faiz tahsil ettikten sonra bizi yeniden kredilendirdiğidir. Muhasebe ve bankacılık mevzuatı bunu gerektirir. Dolayısıyla o an için KKDF oranı ne ise banka onu tahsil etmek zorundadır. Kriz döneminde KKDF %15'den %10'a düşürüldüğünde, bu düşüş indirim şeklinde tüm kredilere yansıtılmıştır. Bu yükseliş de kaçınılmaz olarak yansıtılacaktır. Zaten imzaladığımız sözleşmelerde faiz oranlarındaki değişikliklerin taksitlere yansıtılacağı şartı bulunmaktadır. Bu nedenle hepimizi birer bardak soğuk su içmeye davet ediyorum :) Ufak da olsa seçim sathı mahalline girdiğimiz için Merkez Bankası'nın Hükümet'in baskısıyla bir karar alıp daha önce hiç yapmadığı çift oranlı bir KKDF uygulaması mümkün olabilir ama ben şahsen buna ihtimal vermiyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
değerli dostlar bu konu ile alakalı olarak akbanktan bana gelen sms mesajını BDDK ya ve sanayi bakanlığına şikaet olarak bildirdim.konun maliye balkanlığı ile alakalı olduğundan dilekçemi maliye bakanlığna gönderildiği cevabını verdiler bugün yaırn cevabı gelir ve sizlerle paylaşırım,geelcek cevaba göre tüketici hakları hakem heyetine başvuracağım neticesini hep birlikte göreceğiz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 94 1.6 gli efsane :)
  • 7 kere teşekkür edildi
haberlerinizi bekliyoruz Seydi Bey....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Kan Grubu: ---
vatandaşa kazık atmak her gelenin adeti zaten :) kim gelirse gelsin kazık yine vatandaşa maalesef. Kendilerine zam yaptıkları hızda bizede kazık atıyorlar . :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Bana fark yansıtmamışlar. Sanıyorum her banka yapmıyor bunu.
Akbank'tan aldığım krediyi daha 11 ay ödeyeceğim.

Ek:

Tükoder tavsiyelerini okumadan yeni ödeme planı imzalamayın:
http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2010/11/23/kkdf_magdurlarina_oneri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Bana fark yansıtmamışlar. Sanıyorum her banka yapmıyor bunu.
Akbank'tan aldığım krediyi daha 11 ay ödeyeceğim.

Levent abi her banka yansıtıyor, siz bi arayıp sorun derim ben. Sonra bu bankaların ne yapacağı belli olmaz.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
benim krediye  de yansıtmışlar(akbank)
yetkiliye sorduğumda kredi taksitinizi zamlı olarak ödeyin,yoksa eksik yattığı için temerrüde girer dedi.zaten mahkeme sonucu bekleniyormuş.müşteri lehine bir sonuç çıkarsa da fazladan ödenen para düşülecekmiş.
2010 toyota avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Halkbankası ve hsbc uygulamamış akbank a daha başlamadık ama akbank zaten sevmediğim bir banka en son olayımız kredi kartıma ek hesap diye bir yerden 1,43tl para aktarılıyor bu bana hiçbir şekilde bildirilmediği için bende ödemiyorum 5 ay boyunca sorunsuz işlemlerimi yaptırıyorum kimse birşey demiyor eve haciz kağıdı gelince anlaşılıyor olay tabi itirazlar önceden bildirilmediğine dair belgeler nafile masraflarla beraber 45tl ödeyince akraba oldum bankadakilerle aslında hiçbir bankayla işin olmayacak borçlar bitsin birdaha tövbe k kartı bile almam.
TOPRAĞIMIZIN ÜZERİNDE ŞEREFSİZ YAŞAMAKTANSA,TOPRAĞIN ALTINDA YATMAYI ŞEREF SAYARIZ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Vergi affı ile gözümde hırsız olanları AKlayan harçlara zam yapan,vergileri bindiren ve yasadan önce çektiğim krediyi arttıran kımseye hakkımı helal etmem ben.
2010 Dizel Comfort Extra Beyaz...

Artık coca colaya,aside son..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
sabit tutarlı ödediğimiz taksitlere bindirim kkdf si eklendikden sonra 3-5 tl azalarak düşüyor, burada aklıma takılan şey insanların birçoğu "sabit taksitli kredi" kullanıyor ve bu yapılan sözleşmede var, kkdf farkı yansıttıkdan sonra sabit taksitler değişken oluyor... aslında banka ile yapılan sözleşmeyi incelemek gerek, durumun kendi açımıdan usulsuz olup olmadığına bakmak gerek...

Makul gorunuyor.
Simdi KDV orani degistirilirse, bu fark da hesaplanip taksitlere yansitilacak mi yani?
Ya da, farazi, bu vergi orani dusurulurse taksitler de mi dusurulecek? Boyle bir sey oldu mu acep?

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris 1.33
  • 4 kere teşekkür edildi
Bugün bankayı aradım sonuç :1 bardak soğuk su içersem iyi geleceğini söylediler :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Makul gorunuyor.
Simdi KDV orani degistirilirse, bu fark da hesaplanip taksitlere yansitilacak mi yani?
Ya da, farazi, bu vergi orani dusurulurse taksitler de mi dusurulecek? Boyle bir sey oldu mu acep?

Ahmet, KDV gibi düşünme KKDF'yi. İlk mesajımda da belirttiğim gibi KKDF, her faiz tahsilatında tahakkuk eden bir vergi. Yani taksitlerin ödeme gününde KKDF oranı ne ise banka onu tahsil etmek zorunda. Bu arada bir hatırlatma yapayım konut kredilerinde ve ticari kredilerde KKDF uygulaması yok, dolayısıyla bu kredileri kullanan arkadaşların taksitlerinde herhangi bir değişiklik olmaması lazım. Bunun dışındaki kredilerde KKDF uygulaması var ve banka taksit miktarını değiştirmemişse kredinin anaparasına daha az tahsilat yapıyor demektir :) Bu durumda ya son taksit ödeme planındakinden daha yüksek olacak demektir ya da ilave bir taksit oluşacak :) Hiç bir bankanın adı "sabit taksitli kredi" bile olsa vergi oranlarında meydana gelebilecek değişikliklerin taksitlere yansıtılmasını engelleyecek bir maddeyi sözleşmesine koymayı unutabileceğine ihtimal vermiyorum. Sözleşme taksit miktarının hiç bir şekilde arttırılamayacağını şart koymuşsa, yukarıda dediğim gibi eksik tahsil edilen anaparalar için ilave bir taksit ekleniverir :) Kriz döneminde KKDF oranı % 15'den % 10'a düşürülmüş ve bu düşüş tüm kredilere yansıtılmıştı. O zaman hiç kimsenin "Olmaz, ben daha eksik ödemem" dediğini hatırlamıyorum. Dolayısıyla kazanın doğurduğuna inanıyorsak öldüğüne de inanmamız lazım :D O nedenle ben yapılan itirazların bir netice vereceğine inanmıyorum. Sadece seçim ortamına girmiş olmamız dolayısıyla belki bir ayarlama yapılabilir ;) Bizim asıl itiraz etmemiz gereken nokta KKDF'nin kendisidir. Rahmetli Özal'ın bize hediye ettiği bu saçma verginin bence kaldırılması gerekir. Çünkü bu biz tüketiciler açısından her zaman belirsizlik yaratmaktadır. Burada şunu unutmamak gerekir, her ülkede, ekonomiyi düzenleyen kurumlar, başta bankalar olmak üzere firmaların yasal yükümlülüklerini her zaman değiştirebilirler. Bunu çoğu zaman önceden uyarmak suretiyle yaptıkları gibi yeri geldiğinde aniden de yapabilirler. KKDF'nin arttırılmasının nedeni krizden sonra devam eden sıcak para akışıyla birlikte kurların düşmesi neticesinde ithalatın patlaması, cari açığın yükselmesi ve kriz öncesinde olduğu gibi tekrar üreterek değil tüketerek büyüyen bir ekonomi haline gelmemizdir. Merkez Bankası, bu konuda bankaları neredeyse 1 yıldır uyarmaktadır. Son aylarda zorunlu karşılık oranlarını (bankaların topladıkları mevduatın Merkez Bankası'na yatırılması gereken kısmı) yükseltmiş ve hatta bunlara uyguladığı faizi sıfırlamıştır. Bu da sonuç vermeyip kredi kullanımı tam gaz devam edince son çare böyle bir yola başvurdular sanırım :) Fakat ticari işletmeler ile biz gariban tüketicileri aynı kefeye koymamaları gerekir :) Ticari hayatta her zaman risk vardır ve işletmeler bu riskleri önceden görebilme ve gerekli önlemleri alabilme yeteneğine sahiptir. Şunu kabul etmek gerekir, halihazırda Türkiye'deki bankacılık mevzuatında tüketiciler lehine pek çok hüküm bulunmaktadır. Mesela bireysel kredilerde hiç bir şekilde faiz oranı değiştirilemez ve taksitler gününde ödendiği sürece kredinin tamamının bir kerede kapatılması talep edilemez. Yukarıda da dediğim gibi konut kredilerinde KKDF zaten yoktur. Fakat ticari kredilerde bu saydığım güzelliklerin hiç bir yoktur, banka (bazı kredi türleri hariç) faiz oranını istediği zaman değiştirebilir ve krediyi dilediği zaman geri çağırabilir. Ama yine de bu KKDF konusu Demokles'in Kılıcı gibi her zaman üzerimizde sallanmaya devam etmektedir. Bence kaldırılması gerekir.
Folgsamkeit macht frei...