Gönderen Konu: 1.6 VVT-I Motora Chip Tuning  (Okunma sayısı 19671 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
1.6 VVT-I Motora Chip Tuning
« : Kasım 16, 2010, 02:12:10 »
Bayadır bu chip tuning olayıyla ilgili araştırma yapmaktayım.birde sizin fikrinizi alayım dedim.bu motora chip tuning yapmak ne kadar mantıklı olur?ve bildiğiniz gibi chip tuning işi biraz masraflı iş,eşdeğer fiyata daha uygun bir yükseltme işlemi yapabilir miyim?(hava filtresi,egzos,kule gergisi v.b.)fikirlerinizi alayım. :D
araç 2005 corolla manuel vites 55.000 KM(vvt-i).
not:
hava filtresi olarak;simota air intake kit düşünüyorum,sıradan bir güç katkısı olur mu?
2013 Auris Premium Multidrive S

Toyota Club Türkiye

1.6 VVT-I Motora Chip Tuning
« : Kasım 16, 2010, 02:12:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.6 VVT-I Motora Chip Tuning
« Yanıtla #1 : Kasım 16, 2010, 08:56:08 »
Egzos ve hava flitresi işe yarıyor diye biliyorum ama hava flitresinin soğuuk hava alırsa performans artışı gözleniyor eğerki motor sıcağından beslenirse performans düşüşü oluyor. Soğuk havayı nerden alıcak derseniz tamponu deldirtebilirsiniz yada çamurluğa kadar indirebilirsiniz. Chip tuning işine dicek bişi bulamıyorum açıkçası yarışa katılmayı falan planlıyorsanız tamam ama gerek yok gibime geliyor egzos ve filtre işinizi çok rahat görür :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 16, 2010, 09:45:03 »
tamponu deldirtmek bana pek kabul edilebilir birşey gibi gelmiyor,fakat çamurluğa indirebilirse montaj yapan kişi etkili olur yani.tabi bunun içinde ayriyetten ehli bir usta lazım sanırım.:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 16, 2010, 12:47:39 »
tamponu deldirtmek bana pek kabul edilebilir birşey gibi gelmiyor,fakat çamurluğa indirebilirse montaj yapan kişi etkili olur yani.tabi bunun içinde ayriyetten ehli bir usta lazım sanırım.:)

işte tampon deldirtmek biraz yürek istiyor. Ama çamurluğun orda soğuk hava çekiyor falan yağmurlu havalarda ne olur bilmiyorum onun için bişiler vardı galiba. Ve alıcaksanız kit alın bu kasalara özel kit var simotanın onu alın gerisini zaten usta vs hatta çamurluğu sökebiliyorsanız siz bile halledersiniz. Ama uzatmak için onların esnek hortumları normal borunun ucuna hortumu hortumun diğer ucunu çamurluğa indirip filtreyi takacaksınız ondan sonrası zaten buz gibi hava :) Zaten konuyu Mesut AKIN görürse size detaylı bir şekilde yardımcı olacaktır :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 23, 2010, 18:46:01 »
bildiğim kadarı ile bizim benzinli toyotalara maf sensöründen dolayı chip tuning olayı olmuyor.Açık hava filitresi ilede alacağın güç artışını hissetmezsin bile,komple eksoz sistemi,headers ve ardından cold air intake ile belki 7 bg lik bi artış olabilir.Silindir hacmine göre bu değer artar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 25, 2010, 01:32:42 »
Bayadır bu chip tuning olayıyla ilgili araştırma yapmaktayım.birde sizin fikrinizi alayım dedim.bu motora chip tuning yapmak ne kadar mantıklı olur?ve bildiğiniz gibi chip tuning işi biraz masraflı iş,eşdeğer fiyata daha uygun bir yükseltme işlemi yapabilir miyim?(hava filtresi,egzos,kule gergisi v.b.)fikirlerinizi alayım. :D
araç 2005 corolla manuel vites 55.000 KM(vvt-i).
not:
hava filtresi olarak;simota air intake kit düşünüyorum,sıradan bir güç katkısı olur mu?

Ama sitemizde araştırma yapmadığın aşikar. :)

Aldığın araca chip tuning ( yazılım uygulaması) yapılamıyor malesef. Bu araç için özel olarak yurt dışından getirtilen box şeklinde chip bulunmakta ama yanlış hatırlamıyorsam 500 küsür $ civarındaydı. onu ve bir turbo ile yaklaşık 135-140hp civarlarına çıkabilirsin ama o kadar paraya gücün yeter mi bilmem.birde taktıktan sonra 100bin gidecek olan debriyaj balatanın 25 binde değiştirmen ve motor ömrünn 4 de 1 e düşmesi gibi konulara değinmiyorum. Eğer bu araç sana yeterli gelmiyorsa ve performans istiyorsan sat honda al. :)

işte tampon deldirtmek biraz yürek istiyor. Ama çamurluğun orda soğuk hava çekiyor falan yağmurlu havalarda ne olur bilmiyorum onun için bişiler vardı galiba. Ve alıcaksanız kit alın bu kasalara özel kit var simotanın onu alın gerisini zaten usta vs hatta çamurluğu sökebiliyorsanız siz bile halledersiniz. Ama uzatmak için onların esnek hortumları normal borunun ucuna hortumu hortumun diğer ucunu çamurluğa indirip filtreyi takacaksınız ondan sonrası zaten buz gibi hava :) Zaten konuyu Mesut AKIN görürse size detaylı bir şekilde yardımcı olacaktır :)
Ercü yanlış bilgiler verme. :)
CAI takmak için illa ki tampon deldirtmeye veya çamurluk sökmeye gerek yok. ;)
hazır kit olarak iki çeşit var biri short ram diğer cold air. Cold air farın altına kadar iner ve daha serin hava alımına olanak sağlar. Short ram ise kaput altında kalır ve stock sisteminden kalan hava girişinden ve ön ızgaradan vs giren hava ile beslenir. Performans artışı pek sağladığını söyliyemem.Eksi yönü sıkışık trafikte ve yazın biraz bayıldığını bariz olarak hissedersin.Vs vs uzar gider... 
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 26, 2010, 02:27:58 »
Ama sitemizde araştırma yapmadığın aşikar. :)

Aldığın araca chip tuning ( yazılım uygulaması) yapılamıyor malesef. Bu araç için özel olarak yurt dışından getirtilen box şeklinde chip bulunmakta ama yanlış hatırlamıyorsam 500 küsür $ civarındaydı. onu ve bir turbo ile yaklaşık 135-140hp civarlarına çıkabilirsin ama o kadar paraya gücün yeter mi bilmem.birde taktıktan sonra 100bin gidecek olan debriyaj balatanın 25 binde değiştirmen ve motor ömrünn 4 de 1 e düşmesi gibi konulara değinmiyorum. Eğer bu araç sana yeterli gelmiyorsa ve performans istiyorsan sat honda al. :)
derken orda da bitmiyor sanırım turbo takınca bunun manifold değiştirmesi var şanzıman güçlendirmesi var krankı var daha sayamadığım bilmem neleri vardır.sonuçta 110 hp lik araç için üretilen aksamlar 140 hp i kaldıramaz.aynen en mantıklısı satıp daha güçlü bir araç almak fakat ben aracımdan memnunum. :D.onu güçlendiremiyorsam olduğu gibi kabul ederim.yorumlar için sağolun.:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 26, 2010, 08:53:43 »
Emre arkadaşımız gerekli açıklamayı yapmış zaten, bana söyleyecek pek birşey kalmamış :D

yapabileceğin 1 2 şey var evet ama en fazla 10 15 hp alırsın tebi elinde 2000 3000 dolar varsa, abi var anlat diyorsan başlıyorum :D :D

öncelikle bizim araçlara çip uygulanmıyor , daha yeni çıkan ve pek kullanan olmayan bir istem var, aracın ECU sunu bu Box şeklindeki elektronik devreye bağlıyorsun beyinden motora giden siyaller önce bu Boxa giriyor box bu sinyallere göre yeni sinyal üretip motora komut veriyor, yani beyni kandırarak yeni sinyallerle motorda azda olsa güç artışı sağlıyor, amafiyatı 535 Dolardı yanlış hatırlamıyorsam, Vtec2 ve VVT-I motorlara uygun bi power box ;)

2. si Emreninde dediği gibi CAI sistem hazır set halinde onu alıp takıver araca :D

3. sü ise headers ve komple egzoz sistemi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 26, 2010, 09:00:22 »
abi ben arabamı zengin birinden aldım aldığım kişi aracın hp 135hp yapmış  araba enson 217kmh yapıyordu bana satarkene söktü yurtdışından 1000 Dolara alıp taktırdım demişti :D
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 26, 2010, 11:18:09 »
Hasan adamı arayıp şu bahsettiğin parçanın adını bi sorsana tam olarak adı neymiş ;) bi araştırayım alırız belki :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 26, 2010, 11:25:11 »
olur abi kendisine  ulaştığım zaman sorarım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 26, 2010, 14:05:40 »
olur abi kendisine  ulaştığım zaman sorarım :D
Gelmez ayın Perşembesi diyosun yani :D. Telefonu varsa arayalım :D.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 26, 2010, 14:18:56 »
ulaşılmıyor kapanmış numarası ama haftaya bulurum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 26, 2010, 14:22:17 »
ulaşılmıyor kapanmış numarası ama haftaya bulurum :D
Süper :D.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 26, 2010, 14:29:26 »
inşallah bulursun Hasan valla merakla bekliyoruz :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 26, 2010, 14:40:22 »
ben bile heyecanlandım :D videosuda var hatta 217kmh ile :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 26, 2010, 15:02:42 »
yav niye söktürdünki :D yok ben öle istiom dieydin :D
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 26, 2010, 15:05:36 »
Emre arkadaşımız gerekli açıklamayı yapmış zaten, bana söyleyecek pek birşey kalmamış :D

yapabileceğin 1 2 şey var evet ama en fazla 10 15 hp alırsın tebi elinde 2000 3000 dolar varsa, abi var anlat diyorsan başlıyorum :D :D

öncelikle bizim araçlara çip uygulanmıyor , daha yeni çıkan ve pek kullanan olmayan bir istem var, aracın ECU sunu bu Box şeklindeki elektronik devreye bağlıyorsun beyinden motora giden siyaller önce bu Boxa giriyor box bu sinyallere göre yeni sinyal üretip motora komut veriyor, yani beyni kandırarak yeni sinyallerle motorda azda olsa güç artışı sağlıyor, amafiyatı 535 Dolardı yanlış hatırlamıyorsam, Vtec2 ve VVT-I motorlara uygun bi power box ;)

2. si Emreninde dediği gibi CAI sistem hazır set halinde onu alıp takıver araca :D

3. sü ise headers ve komple egzoz sistemi

yanlız mesut abi bizim arkadaşların arabalarda headers, 60 mm egsoz filan var ama çekilcek çile değil ya :D caddede gazlarken güzel ama uzun yolda felaket..
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 26, 2010, 15:09:53 »
yav niye söktürdünki :D yok ben öle istiom dieydin :D

ilk sahibi arabaya benzinde biniyordu ben lpg de :D