0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
tamponu deldirtmek bana pek kabul edilebilir birşey gibi gelmiyor,fakat çamurluğa indirebilirse montaj yapan kişi etkili olur yani.tabi bunun içinde ayriyetten ehli bir usta lazım sanırım.
Bayadır bu chip tuning olayıyla ilgili araştırma yapmaktayım.birde sizin fikrinizi alayım dedim.bu motora chip tuning yapmak ne kadar mantıklı olur?ve bildiğiniz gibi chip tuning işi biraz masraflı iş,eşdeğer fiyata daha uygun bir yükseltme işlemi yapabilir miyim?(hava filtresi,egzos,kule gergisi v.b.)fikirlerinizi alayım. araç 2005 corolla manuel vites 55.000 KM(vvt-i).not:hava filtresi olarak;simota air intake kit düşünüyorum,sıradan bir güç katkısı olur mu?
işte tampon deldirtmek biraz yürek istiyor. Ama çamurluğun orda soğuk hava çekiyor falan yağmurlu havalarda ne olur bilmiyorum onun için bişiler vardı galiba. Ve alıcaksanız kit alın bu kasalara özel kit var simotanın onu alın gerisini zaten usta vs hatta çamurluğu sökebiliyorsanız siz bile halledersiniz. Ama uzatmak için onların esnek hortumları normal borunun ucuna hortumu hortumun diğer ucunu çamurluğa indirip filtreyi takacaksınız ondan sonrası zaten buz gibi hava Zaten konuyu Mesut AKIN görürse size detaylı bir şekilde yardımcı olacaktır
Ama sitemizde araştırma yapmadığın aşikar. Aldığın araca chip tuning ( yazılım uygulaması) yapılamıyor malesef. Bu araç için özel olarak yurt dışından getirtilen box şeklinde chip bulunmakta ama yanlış hatırlamıyorsam 500 küsür $ civarındaydı. onu ve bir turbo ile yaklaşık 135-140hp civarlarına çıkabilirsin ama o kadar paraya gücün yeter mi bilmem.birde taktıktan sonra 100bin gidecek olan debriyaj balatanın 25 binde değiştirmen ve motor ömrünn 4 de 1 e düşmesi gibi konulara değinmiyorum. Eğer bu araç sana yeterli gelmiyorsa ve performans istiyorsan sat honda al.
olur abi kendisine ulaştığım zaman sorarım
ulaşılmıyor kapanmış numarası ama haftaya bulurum
Emre arkadaşımız gerekli açıklamayı yapmış zaten, bana söyleyecek pek birşey kalmamış yapabileceğin 1 2 şey var evet ama en fazla 10 15 hp alırsın tebi elinde 2000 3000 dolar varsa, abi var anlat diyorsan başlıyorum öncelikle bizim araçlara çip uygulanmıyor , daha yeni çıkan ve pek kullanan olmayan bir istem var, aracın ECU sunu bu Box şeklindeki elektronik devreye bağlıyorsun beyinden motora giden siyaller önce bu Boxa giriyor box bu sinyallere göre yeni sinyal üretip motora komut veriyor, yani beyni kandırarak yeni sinyallerle motorda azda olsa güç artışı sağlıyor, amafiyatı 535 Dolardı yanlış hatırlamıyorsam, Vtec2 ve VVT-I motorlara uygun bi power box 2. si Emreninde dediği gibi CAI sistem hazır set halinde onu alıp takıver araca 3. sü ise headers ve komple egzoz sistemi
yav niye söktürdünki yok ben öle istiom dieydin
ilk sahibi arabaya benzinde biniyordu ben lpg de