Gönderen Konu: E12 motor ve kule gergisi  (Okunma sayısı 18146 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 hb corolla d-4d
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: E12 motor ve kule gergisi
« Yanıtla #20 : Kasım 13, 2010, 22:43:16 »
hayırlı olsun abi güzel olmuş ama önceki kule gergisi kırmızıydı yanlış hatırlamıyosam.motordaki diğer parçalarla uyumlu gözüküyodu boş vaktin olursa boya bence :) (haddimi aşmadan bi tavsiye veriyim dedim :))

bu arada abi akünün üstünde ki Voltage Stabilizer ne işe yarıyo ?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 13, 2010, 22:43:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 13, 2010, 22:50:12 »
Mesut abi hayırlı olsun :)

Hasancım teşekkür ederim :)

Sercan hiçbir katkısı yok ne katkısı olucay sallamışlar yazıda :D

Tuncay sen varya alemsin inşallah arabanın ciğerleri bozulmamıştır çamaşır suyu kokusundan :D hayatım boyunca bunu ilk kez duydum Tuncay helal sana ya :D kuruynca eski formunu korudumu bari, ya aradaki gözenekler açıldı ve büyüdüyse, çıplak gözle görülmez mikroskopla bakmak lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Kasım 13, 2010, 22:53:20 »
hayırlı olsun abi güzel olmuş ama önceki kule gergisi kırmızıydı yanlış hatırlamıyosam.motordaki diğer parçalarla uyumlu gözüküyodu boş vaktin olursa boya bence :) (haddimi aşmadan bi tavsiye veriyim dedim :))

bu arada abi akünün üstünde ki Voltage Stabilizer ne işe yarıyo ?

Kemal teşekkür ederim ama bu boyanmazi kule komple aluminyumdan , zaten bu rengi daha çok hoşuma gidiyor, voltaj stabilizer demek voltaj sabitleyici demek, aküye destek gibi düşün, yani klimayı, fanı, farları açtığında yada radyatör devreye girdiğinde aküden anlık bir yüksek gerilim çekerler , bu parça o esnada aküye destek oluyor,

belki farketmişsindir radyatör devreye girdiğinde gece farlar açıksa farların ışığı zayıflar bir anlık, bununla o anlık zayıflama ortadan kalkıyor işte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 hb corolla d-4d
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 13, 2010, 23:16:59 »
Kemal teşekkür ederim ama bu boyanmazi kule komple aluminyumdan , zaten bu rengi daha çok hoşuma gidiyor, voltaj stabilizer demek voltaj sabitleyici demek, aküye destek gibi düşün, yani klimayı, fanı, farları açtığında yada radyatör devreye girdiğinde aküden anlık bir yüksek gerilim çekerler , bu parça o esnada aküye destek oluyor,

belki farketmişsindir radyatör devreye girdiğinde gece farlar açıksa farların ışığı zayıflar bir anlık, bununla o anlık zayıflama ortadan kalkıyor işte.

peki abi voltage stabilizer sadece anlık durumlarda mı destek oluyo aküye yoksa genel anlamda aşırı akım çekildiğinde aküye desteği oluyo mu ? benim motordan gelen ses konusunu hatırlarsan eğer aşırı akım çekildiği için gelen bi ses demiştim. eğer bi faydası olursa benim soruna taktırabilirim bende o açıdan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 13, 2010, 23:27:45 »
filtre bembeyaz oldu sütte leke var onda yok.Araç daha rahat çalıstı.Hatta ilk çalısırken tekeldi falan banktım içineki bütün pislikleri attı egzozdan.Tertemiz şimdi  :P :P
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 58
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 13, 2010, 23:53:46 »
Mesut ebaya ortak olacam ben müşteri portföyümün en üstünede seni yazacamki ortaklık kesinleşssin:)))
Senin kaputun altında bir neon eksik şimdi, maaşallah tengarenk içerisi, bu arada güle güle kullan kule gergini...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 14, 2010, 00:18:16 »
çok güzel olmuş mesut abi kesene bereket eline sağlık :D yanlız birşey sorucam eğer taktıktan sonra deneme fırsatın olduysa kendi yaptığın gergiyle arasında yol tutuş konusunda bi fark hissedebilidnmii. senden çıkan kuleyede satıosan talibim :D
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 14, 2010, 00:36:04 »
Mesut kule gergisi boya ister :) Boyamak istersen sarı sülyen boya ile ilk katı atarsan alüminyumda boyanır, çokta hoş olur.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 14, 2010, 11:46:24 »
bırçet hani gelecektin fabrikaya beraber yapacaktık? neyse eline sağlık güzel olmuş.

çok güzel olmuş mesut abi kesene bereket eline sağlık :D yanlız birşey sorucam eğer taktıktan sonra deneme fırsatın olduysa kendi yaptığın gergiyle arasında yol tutuş konusunda bi fark hissedebilidnmii. senden çıkan kuleyede satıosan talibim :D

Mert geç kaldın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 14, 2010, 12:26:29 »
bırçet hani gelecektin fabrikaya beraber yapacaktık? neyse eline sağlık güzel olmuş.

sağlık olsun iş başa düştü ama kendi yaptığımızdanmı daha iyi verim alırım yoksa satın alınandanmı onu merk ediorum mesut abi güzel güzel anlatır bana :D
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 14, 2010, 12:32:15 »
sağlık olsun iş başa düştü ama kendi yaptığımızdanmı daha iyi verim alırım yoksa satın alınandanmı onu merk ediorum mesut abi güzel güzel anlatır bana :D

Tabikide satın alınan derim bence :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Kasım 14, 2010, 12:34:24 »
Tabikide satın alınan derim bence :)
neyse aradakı farkı bilenler veya fikri olanlar özle mesj atarsa daha iyi olur konu kaynamasın . :D
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Kasım 14, 2010, 14:07:42 »

bırçet babamın yanına gittim rahat rahat elimi kolumu sallayarak yaptım işte :D senin orda şimdi başkasının mekanı olduğu için çekinirim doğal olarak istediğim malzemeyi kullanırken yada isterken sıkılırım diye ;)

Mert Ercü her nekadar satın alma desede , ben öyle düşünmüyorum, sonuçta amaç kulelerin arasındaki esnemeyi engellemek doğru yapıldığı sürece sorun olmaz, Ercünün dediğine bakılırsa eğer ozaman kimse arabalarını restorasyon yapmasın yenisini alsın dimi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Kasım 14, 2010, 14:10:59 »
bırçet babamın yanına gittim rahat rahat elimi kolumu sallayarak yaptım işte :D senin orda şimdi başkasının mekanı olduğu için çekinirim doğal olarak istediğim malzemeyi kullanırken yada isterken sıkılırım diye ;)
Mert Ercü her nekadar satın alma desede , ben öyle düşünmüyorum, sonuçta amaç kulelerin arasındaki esnemeyi engellemek doğru yapıldığı sürece sorun olmaz, Ercünün dediğine bakılırsa eğer ozaman kimse arabalarını restorasyon yapmasın yenisini alsın dimi :D

Valla Mesut abi bi aracı ona uygun parçalarla restore etmek var bide kendin yapmak sonuçta kendi yaptığında emek olduğu içi daha çok hoşuna gidecektir ama sonuçta belli ayara göre yapılıyordur herhalde bunlar( bu kule gergisinin ayarı varmı bilmiyorum) ama ne biliyim almak daha mantıklı gibi geliyor :D Valla bişi demicem artık yani hık desem mık desem oturuyorum şapa :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Kasım 30, 2010, 09:41:35 »
Mesut kardeşim ellerine, emeğie sağlık. Çok güzel olmuş. Allah nazarlardan saklasın. Bu ay foruma fazla bakamadım. Konuyu yeni gördüm.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Kasım 30, 2010, 09:59:01 »
Valla Mesut abi bi aracı ona uygun parçalarla restore etmek var bide kendin yapmak sonuçta kendi yaptığında emek olduğu içi daha çok hoşuna gidecektir ama sonuçta belli ayara göre yapılıyordur herhalde bunlar( bu kule gergisinin ayarı varmı bilmiyorum) ama ne biliyim almak daha mantıklı gibi geliyor :D Valla bişi demicem artık yani hık desem mık desem oturuyorum şapa :D

Ercü kule gergisinin her iki ucunda da kuleyi gerginleştirmek için vidaları var ;)

Mesut kardeşim ellerine, emeğie sağlık. Çok güzel olmuş. Allah nazarlardan saklasın. Bu ay foruma fazla bakamadım. Konuyu yeni gördüm.

Hasan abi çok teşekkür ederim :) kayboldun yine bu aralar :) kaçırıyorsun son gelişmeleri :D

mesela burda küçük bi foto var bi bakın bakalım nasıl bir gelişme var kaputun altında :D kim anlayabilecek :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Kasım 30, 2010, 10:07:28 »
abi kaputun altında deiğin dikkatleri üzerine çeken minik bir filtre var...sanki hava filtrenin üzerinden uzana mavi kablo ile birde yağ kapağı sanki varmıydı yokmuydu..doğrusu hatırlayamadım..kaput bezini mi söktün yoksa..:D
akü ölçer mi o ne mavi şey orada hesap makinesi gibi..:D
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Kasım 30, 2010, 10:30:07 »
Murat ilk foto ile ikinci foto arasında ne fark var onu söyle sen :D bahsettiklerin zaten vardı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Kasım 30, 2010, 10:40:45 »
gelde hayran olmaa
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti