0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fotoğrafçılıkta önemli olan makinadan ziyade fotoğrafı çekendir. Işığı etkin kullanmak, diyafram-enstantane ilişkilerini iyi bilmek, kompozisyon oluşturmak gibi temel fotoğraf disiplinlerine sahip olmak gerekir ki fotoğraflarınız vasatın üstüne çıkabilsin. Bunun yanında, DSLR dediğimiz objektifi değişebilen fot.makineleri kompact makinelerden büyük sensörleri ile ayrılır. Ancak burada önemli olan kullandığınız objektifin kalitesidir. Optik elemanlarının kalitesi direkt olarak fotoğrafın kalitesini belirler ki iyi bir objektif çoğu zaman makinenin kendisinden pahalıdır. Yani, iyi yada kötü makine (gövde) yoktur, iyi objektif ve iyi fotoğrafçı vardır. Diğer bir konu da neden DSLR almalıyım sorusunu da kendimize sormak lazım. eğer ki fotoğrafçılığı bir meslek olarak yapmıyorsanız ve ya çok yoğun bir hobi olarak kullanmıyorsanız, tatillerde, doğum günlerinde çekip sonra çekmeceye atacaksanız, sadece sosyal medyada paylaşacaksanız bu makineler herkes için gereksizdir, israftır. Pompalı tüfekle sinek avlamaya benzer. ve son derece de masraflıdırlar. Kit lensler çoğu zaman mm olarak yetmeyecepi için sürekli objektif harcaması yapmanız gerekir. Sadece bununla bitmez, flaş, filtreler, grip, tripod, çanta derken koca bir ekipman ordusu oluşur. Pahalı bir iştir. Ayrıca kimsenin koca bir çantayla fotoğraf çekmek için sokak sokak gezeceğini de sanmıyorum. hem bütün bunlardan kurtulayım, ama kaliteli fotoğraflar da çekeyim diyorsanız size tavsiyem manuel ayar odaklı, kaliteli gelişmiş kompact makinelerdir. Savaş muhabirlerinin kullandığı, veya ağırlık taşımak istemeyen profesyonel fotoğrafçıların kullandığı gelişmiş kompact makineler arasında efsane olan model Canon G serisidir. Canon G15 veya G16 modelini fotoğrafçılığını geliştirmek isteyen veya kaliteli fotoğraf çekmek istiyorum diyen herkese şiddetle tavsiye ederim. Bu kıyağımı da unutmayın.
Tessekurler bilgi icin bende cok resim ceken biri degilim arada sirada iste bilgiler gercekten iyi oldu
tüm makineler güzeldir
Elim de olan Canon PowerShot G12'nin üstüne bugün ilk DSLR'mi aldım: Canon EOS 60D... Objektif olarak da "Tamron 18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD" aldım. Şu anda pili şarj oluyor; şarj işlemi tamamlandıktan sonra ilk çekimlerimi yapacağım inşallah... Dolayısıyla makine ve lensin performansı hakkında tecrübeme dayanan bir bilgiye henüz sahip değilim. Ama 60D'nin kalitesini fotoğrafçılıkla ilgilenen herkes bilir...Bugüne kadar kısa bir süre kullandığım Zenit'i saymazsak hep Canon modellerini kullandım. Analog dönemde AE-1, EOS 500N, EOS 300; dijital dönemde ise PowerShot G serisinin G7, G11 ve G12 modellerini kullandım. G12 harika bir makine; elimde ikinci makine olarak tutacağım...Bakalım zaman neler gösterecek...
Geçen hafta Nikonuma 35mm prime lens aldım,güzelmiş baya, bir süre başka birşey kullanmamZaten çok kullanmıyorum ya...
g12 mukemmel makine,g15 ve g16 da sabit ekran olayi yuzunden cok kullanissizdoner ekrani.iso yu doner taker uzerinden control edilebilmesi,ebati falan cok guzelgx serileride cok guzel ama cok buyuk bana sanki biraz o kompakt havadan cikmis hissini veriyor
kendi kendime,hiç durmadan yeni model çıkıyor kim alıyor bunları diyordum.Işığınız bol olsun,bende Sony DSC S500 ile idare ediyorum.ama çok uczuzlarsa vede param olursa canon powershot sx50 hs almayı isterim.
Ben de G12'yi çok sevdiğim için elimden çıkarmıyorum... Ama G serileri zaten kompakt sınıfında değil, DSLR-like sınıfındalar; bu yüzden bak-çek tarzındaki kompakt makinelerden biraz daha büyükler. Ama bu büyüklük çok da fazla değil. Mesela G12'nin ağırlığı 355 gramken, 60D'nin sadece body ağırlığı 755 gram; bir de buna 300 ila 500 gr'lık lensi eklenince ebat farkı ortaya çıkmakta...Mesaj Birleştirildi: Kasım 09, 2014, 22:58:04Fotoğraf makinelerinin epey alıcısı var... Ve tabi ki fiyatları da yüksek. Ama bu yüksekliğin nedeni vergiler ki bu da başka bir konu.