0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
CANON A590 VARDI evime giren hırsız çalınca .Şimdi arkadaşımın hediye ettiği Samsung ile idare ediyorum ama kesinlikle CANON ve NİKON vazgeçilmez cihazlar
Nikon eyvallah fakat canonun abartilacak bir yonu yok onun yerine pentax daha mantikli
Canon eos d450 var elimde ama zaman bulupta fotografla uğraşamıyorum. inşallah cocuklar büyüyünce ilerleteceğim.
Aytaç Bey Ben makinemden çok memnunum ama kişiye göre değişir. Ben fazla foto ile ilgilenmediğimden dolayı bana yetiyor. Lensi 18-55 mm. Amatör ruhla düğün-dernek, doğa, profil vb. konularda bayağı iyi ama tam anlamıyla profosyonel olarak çekeceğim diyorsanız yetmeyebilir. Birde almayı düşünüyorsanız İstanbulda iseniz Eminönü tarafında hayyam çarşısı var. Biliyorsunuzdur ama ben gene de söyleyeyim. Orda Hem test edebilirsiniz hemde bilgi alabilirsiniz. Hemde ekonomik olarak daha uygun fiyatlar mevcuttur.
Anladım. Yarı prof bakıyorum zaten daha çok hanım ilgili bu foto işleriyle ona alacağım.
Aytaç bey bende konuya dahil olayım Öncelikle yarı prof diye bi kavram yoktur, dslr ve dijital makineler vardır, dslr makineler giriş seviyesi orta seviye ve tam profesyonel (Full Frame) olmak üzere üçe ayrılır. Alacağınız her sınıf dslr makine size "iyi bir lensle" fazlasıyla tatmin edecektir. 450d uygun fiyatlı bir makinedir, 18-55 ile genel anlamda idare eder bir performans verir, özellikle porter ve still life fotoları için size 50mm f1.8 lens tavsiye ederim. Uygun fiyatlı ve çok kaliteli bir lenstir. Yarı pro olarak düşündüğünüz makineler içinde Fujifilm ve sony kalite olarak diğerlerinden farklıdır. Umarım yardımım dokunmuştur.
Bana da Hanım almıştı Bir de eşinize alıyorsanız ona sorun Ama ilk başlama için bu makina iyidir. İlerleyen zamanlarda daha iyisini isteyebilir.