Gönderen Konu: corolla d-4d elegant mmt  (Okunma sayısı 10804 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla d-4d elegant mmt
« Yanıtla #60 : Aralık 20, 2010, 00:16:55 »
Eyvallah kardeşim uyarın için.Tuşlara basarken sırayı karıştırmışım :)
Olyor bazen böyle Hakan abi önemli dil .
DSG ye bende hastayım mükemmel bir şanzıman işallah toyotada buna benzer çift debriyaj sistemine sahip şanzıman çıkarırda toyota kullanmaya devam ederiz.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Aralık 20, 2010, 00:16:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #61 : Aralık 20, 2010, 00:20:14 »
Olyor bazen böyle Hakan abi önemli dil .
DSG ye bende hastayım mükemmel bir şanzıman işallah toyotada buna benzer çift debriyaj sistemine sahip şanzıman çıkarırda toyota kullanmaya devam ederiz.
Çift debriyaj sistemi olmasa da şu Taiwanda corolla altis de kullanılan CVT-7 ileri otomatik vitese bile rağziyim.:)
2011 Corolla D-4D Comfort Extra Gümüş Gri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #62 : Aralık 20, 2010, 00:29:16 »
Çift debriyaj sistemi olmasa da şu Taiwanda corolla altis de kullanılan CVT-7 ileri otomatik vitese bile rağziyim.:)
Hakan abi o şanzımanı sunsalar bile dizelde sunacaklarını sanmıyorum belki benzinlide olabilir reno bile dizellerde yenide olsa edc dediği çift debriyaj sistemine sahip şanzımanı sunmaya başladı işallah toyotada bir an önce sunmaya başlar.

Bu arada cvt 7 ileri şanzıman çok güzel ama dediğim gibi belki benzinlide sunarlar benzinliyede bu ülkede biraz zor binilir :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Aralık 20, 2010, 14:30:52 »
Murat Bey ikinci el mmt almayın. O yıllarda üretilen mmt'lerin bir çoğu satıp da kurtulmak için ikinci el piyasasına düştü. Kendim dahil olmak üzere 3 kişi tanıyorum ömürlük alıp bir an evvel kurtulmak için satan. Bir çoğu derken forumdaki ve internetteki diğer sayfaları araştırırken bu problemlen sadece kendi tanışlarımın muzdarip olmadığını gördüm.

Yeni 6 ileri mmt'ler sorunsuz diyorlar.

Yalnız bu araç otomatik vites değil. Geri kaçıyor. Yokuşlarda debriyaj olamaması nedeniyle sahiden problem oluyor. Vites geçişleri klasik otomatik vites gibi değil, sarsıntılı. Sansıntısız kullanmak istiyorsanız vites geçişleri sırasında gazdan çeker gibi gazı yumuşatmak gerekiyor. Hızlanmada zaman ve keyif kaybı. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #64 : Aralık 20, 2010, 15:08:17 »
Metin Bey'e katılıyorum 2007-2009 arası üretilen 5 ileri MMT'lerde debriyaj balatasında ısınma ve koku sorunu olduğunu servisten öğrenmiştim, ancak çok sık rastlanan bir durum değilmiş. Yeni 6 ileri MMT'lerde farklı teknoloji ve malzeme kullanıldığı ve bu sorunun olmadığı söylendi.
Vites sarsınıtısını vites yükseltme zamanı gelince hafif gazdan ayağınızı kaldırarak tamamen çözmek mümkün, zaten 1-2-3. vitesler arası geçişte gerekiyor özellikle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Aralık 20, 2010, 18:47:19 »
2008 mmt corolla kullanıp benden başka memnun yok heralde:(
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #66 : Aralık 20, 2010, 20:34:25 »
2011 Kullanıyorum, ben çok memnunum. Bir tek sabahları araç soğukken (kış şartları) 1 den 2 ye geçiş sarsıyor, araç ısınınca sorun yok..
2011 Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Aralık 26, 2010, 22:05:19 »
2008 mmt corolla kullanıp benden başka memnun yok heralde:(
hocam merak etmeyin siz kullanansınız o yüzdende memnunsunuz.birde mmt vitesi rüyasında veya başkalarının anlatmasıyla kullananlar var. onlar sevmiyor tabi mmt,yi.benim tek sorunum 5 vites oluşu onuda satıp 2009 mmt 6 vites alacam alıncada zaten bu sitede görürsünüz ayrıca mmt çift debriyaj olabilirdi tabi ama ozaman bir beşbi daha artardı fiyatı
araba sen sürmeye başladıktan sonra arkan,da bıraktıkların ve tanımadıkların düşünülerek kullanılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #68 : Aralık 26, 2010, 22:41:22 »
hocam merak etmeyin siz kullanansınız o yüzdende memnunsunuz.birde mmt vitesi rüyasında veya başkalarının anlatmasıyla kullananlar var. onlar sevmiyor tabi mmt,yi.benim tek sorunum 5 vites oluşu onuda satıp 2009 mmt 6 vites alacam alıncada zaten bu sitede görürsünüz ayrıca mmt çift debriyaj olabilirdi tabi ama ozaman bir beşbi daha artardı fiyatı
Mustafa abi mmt den herkez memnun olmucak diye birşey yok ama birinin önce DSG kullanıp sonra mmt kullanması memnunniyetsizlik yaratıyor çünkü mmt de araç sarsılmasın diye her vites değişiminde ayağınızı gazdan çekmeniz lazım  rampada el freni kullanmanız lazım vites geçişleri geç DSG de ise bunların hiç biri yok herkesin fikrine saygı duyarım ama ben mmt den daha iyi bir teknoloji varken gidip mmt almam istediği kadar kullanışlı olsun  .

Bide şu var octovia nın orta donanım seviyesi 1.6 tdi DSG sini 47000 liraya alabilyorsunuz yani 5000 daha vermenize gerek yok şuda bir gerçek toyota mmt ile kullanıcılarını azda olsa hayal kırıklığına uğrattı .

DSG kullandınız mı bilmiyorum kullanmadıysanız test etme fırsatınız olursa mutlaka test edin ozaman ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Aralık 27, 2010, 12:48:14 »
Mustafa abi mmt den herkez memnun olmucak diye birşey yok ama birinin önce DSG kullanıp sonra mmt kullanması memnunniyetsizlik yaratıyor çünkü mmt de araç sarsılmasın diye her vites değişiminde ayağınızı gazdan çekmeniz lazım  rampada el freni kullanmanız lazım vites geçişleri geç DSG de ise bunların hiç biri yok herkesin fikrine saygı duyarım ama ben mmt den daha iyi bir teknoloji varken gidip mmt almam istediği kadar kullanışlı olsun  . Bide şu var octovia nın orta donanım seviyesi 1.6 tdi DSG sini 47000 liraya alabilyorsunuz yani 5000 daha vermenize gerek yok şuda bir gerçek toyota mmt ile kullanıcılarını azda olsa hayal kırıklığına uğrattı .

DSG kullandınız mı bilmiyorum kullanmadıysanız test etme fırsatınız olursa mutlaka test edin ozaman ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

şimdi mahmutcuğum benim bu konuyla ilgili mesajlarımdada belirmiştim mmt nin tabiki eksikleri var ama bazı arkadaşlar aracı kullanmadan veya birkez kullanarak yorum yapıyorlar zaten mmt,yi yapan adamlar mmt geri kaçmaz demiyorki vites geçişlerine gelince araçda gaza biraz fazla basarsan vites geçişleride hissedilmiyor.ha dsg dediğin aracı işlevini biliyorum ama kullanmadım namınıda duydum ama yorum yapmam doğru olmaz ve ayrıca ben elfreni felan kullanmıyorum dedim ya benim tek sorunum şuanda aracın 5 ileri olması.kardeşim kendine iyi bak.

araba sen sürmeye başladıktan sonra arkan,da bıraktıkların ve tanımadıkların düşünülerek kullanılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #70 : Aralık 27, 2010, 13:24:02 »
şimdi mahmutcuğum benim bu konuyla ilgili mesajlarımdada belirmiştim mmt nin tabiki eksikleri var ama bazı arkadaşlar aracı kullanmadan veya birkez kullanarak yorum yapıyorlar zaten mmt,yi yapan adamlar mmt geri kaçmaz demiyorki vites geçişlerine gelince araçda gaza biraz fazla basarsan vites geçişleride hissedilmiyor.ha dsg dediğin aracı işlevini biliyorum ama kullanmadım namınıda duydum ama yorum yapmam doğru olmaz ve ayrıca ben elfreni felan kullanmıyorum dedim ya benim tek sorunum şuanda aracın 5 ileri olması.kardeşim kendine iyi bak.

Mustafa abi o konuda haklısın kullanmadan yorum yapanlar ve kötüyenler var sana hak veriyorum. Aracını mmt 6 ileri ile değiştirmeyi düşünüyorsun heralde tavsiyem 7 ileri dsg yi test etmeden aracını değiştirme ben mmt kullanmadım hiç ama DSG yi kullandım inan sırf bu şanzıman yüzünden volkswageni tebrik ederim herşey bir yana DSG nin performans ve yakıt tüketimide mmt den daha başarılı ama yine mmt alırsanda kararına saygı duyarım mmt de kötü dil benim demek istediğim DSG den kötü .
İstemedende olsa seni kırdıysam özür dilerim dediğim gibi aracını değiştirmeden önce mutlaka DSG yi test et.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Aralık 27, 2010, 15:23:08 »
Mustafa Bey mmt'yi tartışmak arap saçına dönüyor. Daha yumuşak yaklaşalım konuya, sonuçta bir firmanın ürettiği bir ürün. Toyota gizli bir geri çağırma yaptı aslında. Bakıma gelen arabaların ECU Baskı Balata ve Aküatörünü değiştirdiler. Garanti kapsamından değişiğini söylediler.

Neyse, asıl arabayı satarken konuştu toyota yetkilileri. Takasla makyajlı kasa benzinli otomatik vites almaya karar verdik, belgeler imzalandı. Görevini belirtmek istemediğim yetkili kişi; bu yarı otomatik şanzımandır geri kaçar vitesleri düz vites gibi geçirir ama bize bunu otomatik diye sat dediler, öyle yaptık. Her yerde problem yapmaz ama büyük şehirlerde istanbul gibi şehirde olmaz bu araba dedi.

Biz 2007 yılında ilk çıktığında araba yok satarken almıştık. Diğer tanıdıklarım 2008 model aldılar. Aynı sorundan satıldı arabalar. Belki üretim zamanları eşleşen araçlarda sorun vardır yada bulunulan şehire göre kullanımdan problemli yada problemsiz oluyor.

Araçtan şikayet edenlerin de kimsenin malını kötülemek için bunu dile getirmediğine inanıyorum. Kendi sorunumuz otomatik diye almıştık öyle çıkmadı :) Kullanımına iyice alışınca da şanzıman parçaları değişti. Geri kaçmaları düzeldi ama 1.-2. vites aralarını acemi şöför gibi hoplatıyordu. Kararsız kalıyordu geçişlerde. Araba elimizde kalacak satamayacağız düşüncesiyle takas yaptık.

MMT şehir efsanesi değildir gerçekten sorunlu ve ayıplı araçlar satıldı bu işten canı yananlar oldu, ama bunu tatlıya bağlayalım mesele yapmayalım. Alan razı veren razı durumunda çözüldü işler.

Aracının hayrını görenlere ne mutlu, uzun yıllar sorunsuz kullanmalarını dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Aralık 27, 2010, 22:44:58 »
Mustafa abi o konuda haklısın kullanmadan yorum yapanlar ve kötüyenler var sana hak veriyorum. Aracını mmt 6 ileri ile değiştirmeyi düşünüyorsun heralde tavsiyem 7 ileri dsg yi test etmeden aracını değiştirme ben mmt kullanmadım hiç ama DSG yi kullandım inan sırf bu şanzıman yüzünden volkswageni tebrik ederim herşey bir yana DSG nin performans ve yakıt tüketimide mmt den daha başarılı ama yine mmt alırsanda kararına saygı duyarım mmt de kötü dil benim demek istediğim DSG den kötü .
İstemedende olsa seni kırdıysam özür dilerim dediğim gibi aracını değiştirmeden önce mutlaka DSG yi test et.
kardeşim ben senin bazen mesajlarını okuyorum hiç kimseye bir saygısızlık ettiğini görmedim bence sen bu sitede bir örneksin. e tabiki bazı konuları tartışacaz iyi niyet ölçüsünde doğruları paylaşmak ve bulmak açısından. kendine iyi bak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #73 : Aralık 27, 2010, 22:57:10 »
kardeşim ben senin bazen mesajlarını okuyorum hiç kimseye bir saygısızlık ettiğini görmedim bence sen bu sitede bir örneksin. e tabiki bazı konuları tartışacaz iyi niyet ölçüsünde doğruları paylaşmak ve bulmak açısından. kendine iyi bak.
Öncelikle teşekkürler.
Mustafa abi sadece burada dil her yerde elimden geldiğince saygısızlık yapmamaya çalışırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Aralık 27, 2010, 23:11:00 »
Mustafa Bey mmt'yi tartışmak arap saçına dönüyor. Daha yumuşak yaklaşalım konuya, sonuçta bir firmanın ürettiği bir ürün. Toyota gizli bir geri çağırma yaptı aslında. Bakıma gelen arabaların ECU Baskı Balata ve Aküatörünü değiştirdiler. Garanti kapsamından değişiğini söylediler.

Neyse, asıl arabayı satarken konuştu toyota yetkilileri. Takasla makyajlı kasa benzinli otomatik vites almaya karar verdik, belgeler imzalandı. Görevini belirtmek istemediğim yetkili kişi; bu yarı otomatik şanzımandır geri kaçar vitesleri düz vites gibi geçirir ama bize bunu otomatik diye sat dediler, öyle yaptık. Her yerde problem yapmaz ama büyük şehirlerde istanbul gibi şehirde olmaz bu araba dedi.

Biz 2007 yılında ilk çıktığında araba yok satarken almıştık. Diğer tanıdıklarım 2008 model aldılar. Aynı sorundan satıldı arabalar. Belki üretim zamanları eşleşen araçlarda sorun vardır yada bulunulan şehire göre kullanımdan problemli yada problemsiz oluyor.

Araçtan şikayet edenlerin de kimsenin malını kötülemek için bunu dile getirmediğine inanıyorum. Kendi sorunumuz otomatik diye almıştık öyle çıkmadı :) Kullanımına iyice alışınca da şanzıman parçaları değişti. Geri kaçmaları düzeldi ama 1.-2. vites aralarını acemi şöför gibi hoplatıyordu. Kararsız kalıyordu geçişlerde. Araba elimizde kalacak satamayacağız düşüncesiyle takas yaptık.

MMT şehir efsanesi değildir gerçekten sorunlu ve ayıplı araçlar satıldı bu işten canı yananlar oldu, ama bunu tatlıya bağlayalım mesele yapmayalım. Alan razı veren razı durumunda çözüldü işler.

Aracının hayrını görenlere ne mutlu, uzun yıllar sorunsuz kullanmalarını dilerim.
kardeş ben ilk önce şunu söyliyim bu konuyla ilgili eski mesajlarıma bakarsanız bende bu aracın eksikliklerini arkadaşlarla paylaştım yani ben demiyorumki bunlar japon araba toyota kötü üretse bile yok arkadaş bu iyidir demedim.benim takıldığım konu adam mmt hakkında eleştiride bulunuyor ama arabayı kullanmamış bile, işin erbablarına kullanıpta sorunlarını anlatanlara lafım yok benim . geçen bir sitede mmt hakkında yazışıyoruz bir arkadaşa sordum eleştirdiğine göre bu arabadanda vardır diye adam hayır yok benim arabam manuel dedi sonra adamın eski mesajlarına döndüm biraz okudum adam ben  5 . viteste giderken araba 1.vitese takmıyor diyor mesajlarında e sen bu adamdan ne beklersin. sonuçta yanlış anlaşılmak istemiyorum bir mmt yüzünden dosluklarımız bozulmasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Aralık 28, 2010, 13:39:29 »
izmirin yokuşlu yollarında mmt kullanıyorum 5 ay kadar 99 tam otomatik korollamda bile o randıman yok sadece ilk başta
şavrelo aveonun satılıp (tam otomatik) mmt nin ilk ayı adaptasyon sorunu hariç bi problem olmadı...
hatunun o pedal değişim kampanyasında arabayı Akdemirlere götürüp ordaki serdar ustanın arabanın şanzumanına kalibrasyon yaptıktan sonrada 1. ve 2. vites arasındaki arada olan kararsızlıkta düzeldi....
dostların dediği gibi kullananlar yazarsa yanlış bilgilendirme olmaz...
sonuçta en iyi marka beyaz eşya alsanızda bunların az bi kısmının bozuk olma ihtimali her zaman vardır, ve tabiki beklenti
31 milyara yaris alıp audi özelikleri arayan meslekdaşlarımda var burada:)
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Aralık 28, 2010, 13:41:13 »
forumu değil çalıştığım hastaneyi kast ettim:)