Gönderen Konu: corolla d-4d elegant mmt  (Okunma sayısı 10808 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla d-4d elegant mmt
« Yanıtla #20 : Kasım 09, 2010, 12:09:49 »
levent abi manuelin tadı bir başka :) otomatiği kötüledğimden değil.
Pardon Hasan kerdeş. Ben Metin Şavlı kardeşin yazısına alıntı yapacaktım, sen arada gümbürtüye gittin. :)

manuel'in tadı bişeyde yok :)
Yapmayın arkadaşlar.
Önceden ;
Manuel jigle vardı, otomatik oldu kimse laf etmedi.
Manuel cam açma vardı, otomatik oldu herkez oley dedi.
Manuel ayna ayarı vardı, otomatiği geldi her kez hasta oldu.
Manuel klima vardı, herkez otomatik olanını aramaya başladı.

Otomatik olan her şeye hasta oluyoruz da neden bu oto vites olayına alışmaıyoruz bir türlü, kabullenemiyoruz mu ne?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 09, 2010, 12:09:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 09, 2010, 12:50:37 »
Levent Hocam 2. baskıyı yapmışsınız aynı mesajınızı birden fazla aynı konu içinde yayınlamışsınız. Klavyeniz sürtçtü sanırım :)

Fikirlere saygım sonsuz ben kendi fikrimi paylaşıyorum sadece, Çevremde o kadar çok insan var ki şunu belirtmek isterim arabayı kullanırken zevki için kullananların tamamı manuel :D Bende manuel araçtan oldum olası zevk alıyorum, hele birde 2.0 motorun üzerindeyse hacim kullanım zevki daha çok belirginleşiyor :) Otomatik aracın tepesinde kendimi kukla gibi hissediyorum, kişisel olarak bana zevk vermiyor. Düşündünüzmü piyasada milyonlarca araç var, otomatik aracın yüzde oranını ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 09, 2010, 12:53:29 »
:)
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 09, 2010, 13:32:56 »
aracım yenikasa corolla benzinli mmt  bundan önceki kullandığım araçların hepsi toyota vede manuel vitesdi şuanda mmt vites aracım olduğu için inanılmaz memnunum ilk araç almış gibiyim ilerisi için ne olur bilmem bozulurmu sorun çıkarırmı bilemem ama şuandaki aklımla herzaman mmt vites alırım yani tam otomotiği bile istemem bir araç sürüşte bukadarmı keyif verir insana e konumda bile manuelle geçmeden f1 vitesleri geçici olarak kullana biliyorsun şimdiye kadar genellikle dizel mmt ler hakkında eleştiride bulundular ama en az 5-6 tanıdığımda var soruyorum kesinlikle şikayetleri yok sizde aracı alırken rampa ve trafikte test edin çünkü en çok şikayetler bunlardan
araba sen sürmeye başladıktan sonra arkan,da bıraktıkların ve tanımadıkların düşünülerek kullanılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 09, 2010, 13:35:18 »
maşallah diyelim ozaman keyifli sürüşler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 09, 2010, 13:37:44 »
maşallah diyelim ozaman keyifli sürüşler :)
teşekkürler, herkese
araba sen sürmeye başladıktan sonra arkan,da bıraktıkların ve tanımadıkların düşünülerek kullanılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 09, 2010, 14:03:20 »
Levent Hocam 2. baskıyı yapmışsınız aynı mesajınızı birden fazla aynı konu içinde yayınlamışsınız. Klavyeniz sürtçtü sanırım :)

Fikirlere saygım sonsuz ben kendi fikrimi paylaşıyorum sadece, Çevremde o kadar çok insan var ki şunu belirtmek isterim arabayı kullanırken zevki için kullananların tamamı manuel :D Bende manuel araçtan oldum olası zevk alıyorum, hele birde 2.0 motorun üzerindeyse hacim kullanım zevki daha çok belirginleşiyor :) Otomatik aracın tepesinde kendimi kukla gibi hissediyorum, kişisel olarak bana zevk vermiyor. Düşündünüzmü piyasada milyonlarca araç var, otomatik aracın yüzde oranını ?
Metin bey, benim serzenişlerim de fikir belirtme seviyesinde. :) Sakîn üstünüze alnmayın.
Zevk meselesi tabii....kesinlikle... :)

Türkiyedeki araçların büyük bir yüzdesinin manuel olduğu her kez tarafından bilinir. Bu tartışılmaz.....
Peki siz düşündünüz mü; Otomatik vites araçların fiyatları ve sonrası bakım maliyetleri,manuel ler kadar düşük olsaydı ne olurdu?
Mesela ABD'de deki otomatik vitesli araçların yüzdesi nedir sizce?
Uzun vadede otomatik araç kullandıktan sonra, otomatik mi manuel mi tekrar değerlendirmenizi tavsiye edeceğim. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Unutmayın, 5 Neden 1 Keşkeyi doğurur...
« Yanıtla #27 : Kasım 09, 2010, 15:05:43 »
Manuele devam :) (zevk meselesi)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 09, 2010, 16:11:55 »
Otomatik vites araçların fiyatları ve sonrası bakım maliyetleri,manuel ler kadar düşük olsaydı ne olurdu?

Keşke :) ama yinede manuel aracın keyfi bambaşka, tamamen zevk meselesi. Biz ne Amerikalıyız, nede amerikayı taklit ediyoruz. Burası Türkiye, Türk vatandaşıyız, bizim yollarımız, şartlarımız var bunlara müsade ediyor. Herkes birer Ali AĞAOĞLU olsaydı en azından bu ülkede, bizlerinde belki en ucuz arabası 380 bin TL'lik olurdu, ondada vites kolu olmazdı sanırım. :D Bakımıylada uğraşmazdık, yaktığı yakıtıylada... Uzun vadede otomatik veya manuel olması seçimi zevk meselesi, defalarca söyledim tekrar belirteyim, Eğer gerçekten araç kullanmayı zevk alarak hissetmek isteniyorsa Manuel olma şartını ararım, Otomatik olucaksa hakkını verecek bir otomatik olsunki zevk alalım, sadece gaz, fren, direksiyon açıkçası bana keyif vermez...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Kasım 09, 2010, 22:33:09 »
selamlar.öncelikle toyota da karar kılmanız doğru seçim.tebrik ederim..benim aracım 2011 corolla d4d comfort extra multimod.15 günlük..hiç sorun yok..rahatlıktan başka bir olayı yok..multimod hakkında kullanmadan yazan arkadaşları kınıyorum :) şimdiden hayırlı olsun..
makas yapan ve sinyal vermeden dönenler..ayıp oluyor ama..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Kasım 09, 2010, 22:38:57 »
multimod kayıyor diyenler..ya kullanmayı bilmiyorsunuz yada mmt kullanmadan yazıyorsunuz..manuel nasılsa mmt aynısı tasa etmeyin..(rampada beklerken frene basmassanız kayar tabi)
makas yapan ve sinyal vermeden dönenler..ayıp oluyor ama..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Kasım 09, 2010, 23:43:21 »
mmt otomatikleştirilmiş manuel transmisyon. Yani bu tür bir şanzımana sahip araçlarda hill holder sisteminin olması beklenirdi. Ancak bırakın mmt yi tam otomatik şanzımanlı bir çok araçta dahi bu yokuşta geri kaymayı engelleyen sistem yok. Bu da üreticilerin malzemeden çalma gayretinden başka bişey değil.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Kasım 10, 2010, 09:14:20 »
MMT şanzumanda şehir içinde otomatik vites gibi kullanan kullanıcılardan dolayı sıkışık trafikte aşırı ısınmalar sonucu bazı sorunlar yaşanmıştı. Buda tamamen kullanıcın amacına uygun şekilde kullanmaması sebep oldu. Işıkta beklerken vites takılı ve ayak frende bekliyorlar. !!!  bu sebepten dolayıda ısınma sorunları yaşadılar. (halen devam eden bir problemmi bilemiyorum ama manuelde nasıl beklersen bekle :) ) ama bunu e moduna geçtiklerinde ve ışıklarda beklerken vitesi n moduna aldıklarında olmadığı biliniyor. Ama genel olarak yapısı itibariyle mmt şanzumanlar pek beğenilmedi. Herkes tam otomatik şanzumandan beklediklerini bekledi otomatik vites gözüyle baktı. MMT şanzıman aslında otomatik şanzıman değildir. otomatikleştirilmiş bir manuel şanzumandır.

Alıntıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Kasım 10, 2010, 10:54:04 »
multimod kayıyor diyenler..ya kullanmayı bilmiyorsunuz yada mmt kullanmadan yazıyorsunuz..manuel nasılsa mmt aynısı tasa etmeyin..(rampada beklerken frene basmassanız kayar tabi)
iyi veya kötü ama dediğiniz gibi kullanmadan insanlar yorum yapıyor biz demiyoruzki mmt nin eksikleri yok.bundan önceki aracım 2000 kedi göz corolla idi arkadaş kime götürdüysem bu araç tutulmadı dediler internete ilan verdim birgünde 4 yıl önce aldığım fiyata sattım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Kasım 10, 2010, 11:01:31 »
toyotanın kötüsü olmaz :) ama çekemeyen çok vardır tabi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Kasım 10, 2010, 11:02:21 »
iyi veya kötü ama dediğiniz gibi kullanmadan insanlar yorum yapıyor biz demiyoruzki mmt nin eksikleri yok.bundan önceki aracım 2000 kedi göz corolla idi arkadaş kime götürdüysem bu araç tutulmadı dediler internete ilan verdim birgünde 4 yıl önce aldığım fiyata sattım.

2000-2001 modelleri özellikle kedi gözlüleri kompleksli arkadaşlar tutmadı bu modelleri diye atıp tutarlar, böyle bir gerçek var. Ama içinden derki şunu ucuza bir kapatabilsem keşke diye :D :D :D Gerçekleri bilen biliyor. Dünyada en son tutulmayan model olsada sonuna kadar keyifle biniyor, satmayı düşünmüyor ve konforunu seriliğini yaşıyorum manuel olarak :P :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Kasım 10, 2010, 12:45:34 »
manuelciler   mmt cilere karşı 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Kasım 10, 2010, 12:45:58 »
 :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Kasım 10, 2010, 12:47:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Kasım 10, 2010, 12:54:38 »
yani hasan kardeş çok hızlısın valla,arabanıda mesajın kadar hızlı sürmüyorsundur inşallah yoksa dışlanırız bu siteden hız yaptık diyemiyoruz korkudan :D :D :alkis: