0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
özcan abi dediğin gibi olabilir birde büyüklüğünden dolayı daha geniş viraj alması temsanın bir dezavantajı daha kıvrak olmadığı için olabilir mi?
Benim tahminime göre Prestij'in Lastik/Km sayacı kalibrasyonunun doğru yapılmamış olması...
Temsa Prestij'in ibresi bozuk.Prestij'e daha büyük bir lastik takılmışsa, sizin dedikleriniz geçerli.
8 km bu kadar mesafede fabrikasyon bir araçta lastikten kaynaklanmaması lazım sanki. Çok fazla bir fark fabrikasyon araca göre. Kalibrasyonu iki araçtan birinde hatalı, hatalı olanda prestij sanki 3. farklı bir araçla aynı yolu denemek lazım aslında, O da x ve y nokta arasında farklı bir sonuç verirse, bu üreticiler bizi kandırıyorlar arkadaşlar
işte beklenen test sonucu.Kesinlikle kalibrasyon hatası. Yok yani böyle birşey. Elektronik ortamda kalibrasyonlarının yapılmış olması gerekiyor.
Fakat tamamındaki farkedilmeyen ana sorun gerçekten kalibre ile ilgilimi ?
Saat 15:30 gibi Isuzu'da olacağım.Hemen yanı başında da Temsa var.Gidip bir sorayım onlar ne diyecekler...
Aslında bu soruya bir ihtimal Murat İskefiyeli daha doğru bir cevap verebilir diye düşünüyorum.Crafter'da 235/65/16,Prestij'deyse 225/75/17,5 ebatlarında lastik var.Bunun nedenini gerçekten çok merak etmeye başladım.....
Crafter'la aynı ölçtüğüne göre Isuzu, var bu temsa prestijlerde bir sorun
Bu sorunun cevabı bildiğim kadarı ile hız kadranının ayarının bozukluğunun dışında 1 tek şeyden gerçekşeşir o da lastik ebadının yanlış olmasından. Mesela aracınızın orj lastik ebadı 170/60/15iken siz bu araca 170/65/15 lastik takarsanız sizi hem görmüş olduğunuz hız değerinde ( 100 ile giderken görünseniz bile gerçek hızınız 110km dir ki radar uygulamasınıa girerseniz, istemesenizde cezai işlem uygulanabilir) hemde yapmış olduğunuz mesafe konusunda yanıltır. Güvendiğiniz bir lastik bayii var ise sorun aynı şeyi o da söyleyecektir...