0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dipnot: özcan prestijin km de niçin az yaktığı anlaşıldı. km başına yakıtı düşük çıkıyor yani masabaşı oyunu yapıyor :D:D X/142 yerine X/150
merhaba arkadaşlar,biri bana seslendi galiba. bu sıkıntılar sürekli olabiliyor hatta bilinçli olarak yapılabiliyor. km saatlerinin ölçüm tekniği şu şekildedir. şanzumandaki devir sayısı (şaft tarafındaki) km saatine halatla ya da elektrik ile aktarılır. bu devir sayısı ölçümünde redüktör kullanılmaktadır. bu redüktör aslında mekanik olarak kalibrasyon yapmaktadır (dişli sayısı oranı ile) ama artık yeni nesil araçlarda buna ihtiyaç duyacağını sanmıyorum yazılım ya da elektronik olarak halledilebilir (katsayısı). otobüslerin hızı az olsun diye O303 lere O302 km muşiri takıldığını bilirim. %10 gibi bir değeri eksik gösterir. bu da terminal çıkışlarında rapor alırken hız sınırı aşımını engeller. gelelim prestij olayına: prestij aslında mitsubishi kamyon şasesi üzerine yapılmış bir midibüs. zaten bu sebeple üzerinde temsa yazar herhangi bir yerinde mitsubishi göremezsiniz. "muhterem aks kafasi" arası mesafe, şanzıman, teker çapı gibi herhangi bir parametre değiştirildiyse ve kalibrasyon kamyona göre yapıldıysa (ki göstergeleri aynı idi -son durumlarından haberim yok-) yanlış göstermesi olabilir. özcan; bütün araçlardaki dijital takograftan rapor aldığında mesafeyi ne gösteriyorlar? eğer onlarda aynı km yi gösteriyorsa (km saatinin yaptığı km yi) problem km saatinin kalibrasyonunda değildir. bu olayı defransiyeli, tekerleklerini vs. değiştiren umut'a sormak lazım. orjinal değerleri görebiliyor mu? VDO (km saat üretici) firmasının yetkili servisi arkadaşımı bir TIRa kalibrasyon yaparken gördüm. metre ile ölçülmüş belirli bir mesafeyi (100 m gibi) aracı yavaş yavaş ilerleterek dipnot: özcan prestijin km de niçin az yaktığı anlaşıldı. km başına yakıtı düşük çıkıyor yani masabaşı oyunu yapıyor :D:D X/142 yerine X/150
ne demek rica ederim.bizim sultan 145S 2006 model. inan daha kullanmak nasip olmadı ne kadar yaktığını da bilmiyorum görüşmek üzere