Gönderen Konu: Motoru Yıkarsam???  (Okunma sayısı 11078 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Motoru Yıkarsam???
« Yanıtla #60 : Kasım 26, 2010, 20:17:33 »
lpg kiti yoksa yıkanabilir beyin zaten içerde lpg kitinde yıkanmama sebebi ise lpg dijital beyninin dışarıda ve suya karşı korumasız olması...ama yıkatmama konusundaki fikre katılıyorum...bende lpg taktırmadan önce de yıkatmamıştım ..şu an da yıkatamıyorum...

el yordamıyla silmek daha uygun olur bence...
Bende Lpg var. Beyni poşetle sardık, köpük vurduk, az bekledik, suyu vurduk. Sorun yok.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Kasım 26, 2010, 20:17:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Kasım 27, 2010, 17:40:22 »
Bende Lpg var. Beyni poşetle sardık, köpük vurduk, az bekledik, suyu vurduk. Sorun yok.
Abi vurma acı arabaya yazıktır bana vur ama Toyota ya vurma :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #62 : Kasım 27, 2010, 22:03:03 »
Acımam vurrum :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Kasım 29, 2010, 16:14:32 »
Acımam vurrum :D :D

Vur abi canın sağolsun :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #64 : Kasım 29, 2010, 16:19:56 »
olsuuuuuuuun :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #65 : Ekim 13, 2011, 23:54:58 »
Aracın motorunu mazot yada temizleyici ürünleele temizlemek zahmetli oluyor ve dip bucak gönül rahatlığıyla temizleyemiyorum...Şöyle birşey yapsam marş ve şarj dinamosunu poşetle su almayacak şekilde sarsam daha sonra motor üstündeki siyah kapağı söküp motoru suyla yıkayı köpüklesem tekrar durlarsam dip bucak sonra kapağı temizleyip geri taksam bir problem olurmu? Araç resimdekidir :D alttada detayı yazıyor...

Böyle bir şey önermiyorum ben açıkcası. çünkü bozulma ihtimali çok yüksek.. Git ziebart a bi güzel gerektiği gibi temizliğini yapsınlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Ekim 14, 2011, 00:48:57 »
Ziebartta ne kadar bilmiyorum ama sanayi stayla alman würth ürünleri kullanan bir yer bulun 20-25 tl ye mükemmel ve sorunsuz temizlik yapılıyor hemde hiç birşeyi korumaya almaya vs gerek kalmadan.... Batı karadaniz bölgesinde isteyen varsa biz yaparız :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Ekim 14, 2011, 16:30:38 »
Ben hortumla değil süngerle sabunladım sonra maşrapayla döktüm bir güzel ama sonucu biraz kötü oldu :D Abs motoru çalıştırdığında sönmesi gerekirken çalıştırınca biraz yanıp kalıyordu sonra sönüyordu hoş arabayı bir kaç kez ani frenle abs çalıştırınca sorun çıkartmıyordu :) Tabi absnin boruları kuruyunca yada ısınınca hiç bir şeyi kalmadı şuanda gayet normal :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Ekim 15, 2011, 18:54:38 »
Ben hortumla değil süngerle sabunladım sonra maşrapayla döktüm bir güzel ama sonucu biraz kötü oldu :D Abs motoru çalıştırdığında sönmesi gerekirken çalıştırınca biraz yanıp kalıyordu sonra sönüyordu hoş arabayı bir kaç kez ani frenle abs çalıştırınca sorun çıkartmıyordu :) Tabi absnin boruları kuruyunca yada ısınınca hiç bir şeyi kalmadı şuanda gayet normal :)
La arabayı satalı 2 aydan fazla oluyo yenimi aklına geldi :D Neyse sıradaki araç dizel olacak onu dinamo hortumuyla yıkayacam :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Ekim 15, 2011, 20:08:13 »
Fantezi aramaya gerek yok bence bu işin profesyönelleeri var sonunda altından kalkılmayacak bişi olur oda siz arabayı yıkadınız die sizin üstünüze kalır verin sanayide 20-30 lira yıkatın bence..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Ekim 15, 2011, 20:34:38 »
Fantezi aramaya gerek yok bence bu işin profesyönelleeri var sonunda altından kalkılmayacak bişi olur oda siz arabayı yıkadınız die sizin üstünüze kalır verin sanayide 20-30 lira yıkatın bence..
Hocam fantezisiz olmuyor ama bu işler yahu :) Ben sudan korktuğum için (motorda) kompresör ile temizliyordum tozu pisi işlem bittikten sonra 10dk boyunca kulaklarım duymuyordu mesala buda bir fantezi :) ama konyada buldum bir yer adamdada 2008corolla var benzinli motorunu bana gösterdi ben ayda bir yıkıyorum dedi :) sağla dedi bu güne kadarda sorun çıkmadı yıkadıklarımızda dedi ama sizede çıkmaz diye garanti veremem sonuçta fabrika yıkamayın diyor dedi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Akroenos 03
« Yanıtla #71 : Ekim 15, 2011, 21:06:03 »
2004 Yaris ve 2005 Corolla var arabalarımın ikiside benzinli arabalarımın motorlarını ya serviste bakımda yada cam suyu falan biterse öyle görüyorum. Malum TOYOTA BU YOLDA KALMAZ :=)) O sırada bakıyorum motor pis takıyorum hortumu açıyorum suyu bide bol köpüklü sünger 10 dakikada ohhh mis gibi oluyo motor :=)) zaten her yer plastikle kapalı ama tüplüyse denemeyin yada tüp beynini iyice muhafaza edin vurun suyu gitsin. Kolay gelsin :=))
I love my Corolla & Yaris

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Ekim 16, 2011, 05:57:29 »
Hocam fantezisiz olmuyor ama bu işler yahu :) Ben sudan korktuğum için (motorda) kompresör ile temizliyordum tozu pisi işlem bittikten sonra 10dk boyunca kulaklarım duymuyordu mesala buda bir fantezi :) ama konyada buldum bir yer adamdada 2008corolla var benzinli motorunu bana gösterdi ben ayda bir yıkıyorum dedi :) sağla dedi bu güne kadarda sorun çıkmadı yıkadıklarımızda dedi ama sizede çıkmaz diye garanti veremem sonuçta fabrika yıkamayın diyor dedi :D

İyi demiş valla :D Manyak mı le o :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Ekim 16, 2011, 16:44:25 »
2004 Yaris ve 2005 Corolla var arabalarımın ikiside benzinli arabalarımın motorlarını ya serviste bakımda yada cam suyu falan biterse öyle görüyorum. Malum TOYOTA BU YOLDA KALMAZ :=)) O sırada bakıyorum motor pis takıyorum hortumu açıyorum suyu bide bol köpüklü sünger 10 dakikada ohhh mis gibi oluyo motor :=)) zaten her yer plastikle kapalı ama tüplüyse denemeyin yada tüp beynini iyice muhafaza edin vurun suyu gitsin. Kolay gelsin :=))
Önemli bir deneyim :D