Aracın motorunu mazot yada temizleyici ürünleele temizlemek zahmetli oluyor ve dip bucak gönül rahatlığıyla temizleyemiyorum...Şöyle birşey yapsam marş ve şarj dinamosunu poşetle su almayacak şekilde sarsam daha sonra motor üstündeki siyah kapağı söküp motoru suyla yıkayı köpüklesem tekrar durlarsam dip bucak sonra kapağı temizleyip geri taksam bir problem olurmu? Araç resimdekidir
alttada detayı yazıyor...
Arda daha dün yıkadım motoru , forumdan Suray şahit önun gözünün önünde yıkadım baya bi endişelendi napıyosun diye

bizim araçlara hiçbirşey olmuyor korkma ben sadece açık hava filtresini poşetle kapattım, marş motorunu dinamosuna falan hiç dokunmadım, fırçayla bi güzel köpükledim ve bol su ile yıkadım, 20 dk kadar mootoru çalıştırma sadece suyu aksın güzelce , hiçbir sorun çıkmıyor.
bende yıkamaya korkuyordum şimdi motoru yıkarsam bir sıkıntı çıkmazmı mesut abi ?
bende yıkamaya korkuyordum şimdi motoru yıkarsam bir sıkıntı çıkmazmı mesut abi ?
Daha cumartesi yıkadım kendim hiçbir sıkıntı çıkmaz, dediğim gibi, sadece kontakta anahtar olmasın, hiçbir ışığı açık bırakma ve yıkadıktan sonra 20 25 dk aracı çalıştırma. hiçbirşey olmuyor ben hep yıkıyorum.
teşekkürler mesut abi hafta sonu yıkıyım bende aracın motorunu
Arda ısı izalosyonu kısmına kaputun altındakine ben yıkamacıda basınçlı su tutturuyorum
Yok abi kaput altındakini demedim motorun hemen üstünde siyah bir plastik varya üstünde TOYOTA 16v yazıyor onun altında yün yapılı birşey var onu diyorum hiç söküp baktınmı bilmiyorum ama ona su değerse kurumaz ve bence bozulur :s
Aracın motorunu mazot yada temizleyici ürünleele temizlemek zahmetli oluyor ve dip bucak gönül rahatlığıyla temizleyemiyorum...Şöyle birşey yapsam marş ve şarj dinamosunu poşetle su almayacak şekilde sarsam daha sonra motor üstündeki siyah kapağı söküp motoru suyla yıkayı köpüklesem tekrar durlarsam dip bucak sonra kapağı temizleyip geri taksam bir problem olurmu? Araç resimdekidir
alttada detayı yazıyor...
Merhaba,
Benim 2005 model verso aracım var. Satın aldıımda ilgili kişiler, suyla motoru yıkatmamam konusunda beni uyardılar. Bu arabalarda elektronik beyin olması sebebiyle motorun zarar görebileceğini ve ciddi masraflar açabileceğini söylediler. Motoru temizlemek için bir spreyden bahsetmişlerdi ama şu an adını hatırlayamıyorum. gerektiğinde onu motor bloğununa sıkmamı, kirin ve pasın kendiliğinden aşağıya doğru akıp gideceğini söylediler. Ben aracımı alalı henüz 5-6 ay kadar olduğundan henüz motoru hiç temizlemedim. Zaten alt tarafta koruyucu paneller olduğundan motor kısmına doğru dürüst toz girmiyor. Herhangi bir yağ kaçağı vs. olmadığından giren tozlar da demek ki bloğa yapışmıyor. o bakımdan şu an bir problemim yok. Bence oto aksesuarcılardan bu sprey hakkında bilgi alabilirsiniz. "X" li bir şeydi ismi. Fiyatını da 10 TL civarı bir şey demişlerdi.
hatasız kazasız iyi günler diliyorum.
Mesut kardesım dısında motorunu fırca-sabunla yıkayan ya da yıkayacak olan aradasların yıkama sonrasında bır sorun yasayıp yasamadıklarına daır mesajları olursa cok sevınırım.
Ben pejo ve hyundaıde basınclı sıcak su ıle yıkattım her ıkısınde de sorun oldu. Ikısıde dızeldı. Pejoda yakıt fıltresı ustundekı sensor bozuldu hyundaı de ıse motor calısınca acayıp vuruntu yapıyordu dırek servıse gıttı ama ne oldugunu ve nasıl sorun gıderıldıgını hıc sormadım.
Bana servis kesinlikle yıkama dedi.
Merhaba,
Benim 2005 model verso aracım var. Satın aldıımda ilgili kişiler, suyla motoru yıkatmamam konusunda beni uyardılar. Bu arabalarda elektronik beyin olması sebebiyle motorun zarar görebileceğini ve ciddi masraflar açabileceğini söylediler. Motoru temizlemek için bir spreyden bahsetmişlerdi ama şu an adını hatırlayamıyorum. gerektiğinde onu motor bloğununa sıkmamı, kirin ve pasın kendiliğinden aşağıya doğru akıp gideceğini söylediler. Ben aracımı alalı henüz 5-6 ay kadar olduğundan henüz motoru hiç temizlemedim. Zaten alt tarafta koruyucu paneller olduğundan motor kısmına doğru dürüst toz girmiyor. Herhangi bir yağ kaçağı vs. olmadığından giren tozlar da demek ki bloğa yapışmıyor. o bakımdan şu an bir problemim yok. Bence oto aksesuarcılardan bu sprey hakkında bilgi alabilirsiniz. "X" li bir şeydi ismi. Fiyatını da 10 TL civarı bir şey demişlerdi.
hatasız kazasız iyi günler diliyorum.
Toyota aracın beynini ortalıkta bırakmıyor merak etmeyin

beyin içerde gösterge panelinin hemen arkasında

size arabayı satanlar bilgisizce sallamışlar.
Bana servis kesinlikle yıkama dedi.
Hangi servis dedi bunu ? o serviste epey bilgisiz elemanlara sahipmiş ben yıkıyorum 5 yıldır hiç sorun yaşamadım, yukarıdada yazdığım gibi beyin ortalıkta durmaz, aracın en güvenilir yeri olan içeride durur gösdterge panelinin arkasında olur.
mesut kardeş peki ecuya zarar vermiyomu hava filtresinin üstündeki yeri kapatsak iyi olmazmı.Başka kapanacak bende xenon beyinleri var....Birde beyin mi nedir bilmem ama vites körügü küllügü sökünce zeminde bir parça gözüküyor hardiske benziyor..
Tuncay Ecuya falan zarar vermiyor daha öncede söyledim yine tekrarlıyayım , daha bu cuma komple fırçayla sabunlayıp yıkadım

bendede xenon beyinleri var ama hiç kapatmıyorum, sanırım sende xenonla ilgili sorun çıkmıştı daha önce, benim xenonların içinde komple silikon var orjinalden içine su girmesi imkansız.
harddiske benziyor dediğin şey hiç dikkatimi çekmedi Tuncayım ya , bi foto çekip eklesene bakayım

arabayı söktürme bana durduk yere şimdi
Tuncay Ecuya falan zarar vermiyor daha öncede söyledim yine tekrarlıyayım , daha bu cuma komple fırçayla sabunlayıp yıkadım
bendede xenon beyinleri var ama hiç kapatmıyorum, sanırım sende xenonla ilgili sorun çıkmıştı daha önce, benim xenonların içinde komple silikon var orjinalden içine su girmesi imkansız.
harddiske benziyor dediğin şey hiç dikkatimi çekmedi Tuncayım ya , bi foto çekip eklesene bakayım
arabayı söktürme bana durduk yere şimdi 
Tamam kardeş ecuyu boşver zaten sallanıp duruyor araba

))
Benim xenonların balastı çok hassas bir yapıya sahip aynı benim gibi çabuk ariza veriyi..
Ayrıca kardeşim sen arabayı söktürme diyonda ben sökmeden nasıl resim çekecewm

) dur ben hastaneye götürem röntgenini cekelim seyyar olarak
Daha cumartesi yıkadım kendim hiçbir sıkıntı çıkmaz, dediğim gibi, sadece kontakta anahtar olmasın, hiçbir ışığı açık bırakma ve yıkadıktan sonra 20 25 dk aracı çalıştırma. hiçbirşey olmuyor ben hep yıkıyorum.
Mesut Hocam, yıkayım istiyorum da geçenlerde bir niyetlendim sonra vazgeçtim

sanki biryerlerden su alırsa çalışmayacak, başıma iş alacam diye tırstım. Motorda kapatacağımız en önemli yerler tam olarak nereler ?
Metin abi ben sadece açık hava filtresini kapatıyorum başka hiçbiryeri kapatmıyorum, ama akünün üzerine ve sigorta kutularının üzerine çok fazla su tutmamamaya çalışıyorum son olarak motorla işim bitince kurulayabildiğim yerleri kuruluyorum kalan yerler için 20 30 dk bekliyorum çalıştırmadan suyu aksın diye.
Ben korktum ya öyle yapmaya, çünkü şarj dinamosu, debriyaj üst merkez, bujilerin üstü kapalı gerçi ama, silecek motoru, dediğin gibi sigorta kutusu, fanların motorları vs sanki su zarar verecek gibi geliyor hala
Geçenki kazadan sonra aracı boyatmak için bıraktığın usta motoruda yıkatmış sağolusun. Bende eve geldikten sonra yarım kutu wd40 sıktım olur ya bi yerden pas almasın diye ozamandan beri bir sorun yok bakalım şeytan kulağına kurşun...
bende 2009 3. ayda satın aldığım aracımın motorunu yıkatma konusunda tereddütlüyüm...Bursa da bu işi yapan güvenilir biri varmı acaba? ve yıkatma ne kadar gerekli acaba ?