Gönderen Konu: Kasko'su Olmayan Bütün Araç sahiplerinin Dikkatine ! Dar Kapsamlı Kasko  (Okunma sayısı 9696 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla GLİ Special
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 164000
  • Model Yılı: '98
  • 54 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar Abilerim,

Öncelikle konuyu forumda aradım ama bulamadım eger daha önce açılmışsa gerekli bölüme taşımanızı rica ederim.
Dar Kapsamlı kaskoda aracın modelinin yaşının hiçbir önemi yok bütün araçlara yapılıyor. En düşük 100 TL en yüksek 200 TL tutuyor.
Dün aracıma HDI sigortadan dar kapsamlı kasko yaptırdım. Kasko poliçesi kapsamı (çarpma,çarpışma ve devrilme) hariç diger kaskolarda olduğu  gibi Aracın Yanması, Çalınması, Grev, Lokavt, Halk Hareketleri, Terör, Deprem, Sel ve Su baskını sebebi ile uğrayacağı hasarlara karşı sigorta ediliyor. Benim aracım lpg li oldugu için ve çalınmaya karşı korunması için yaptırdım. Karşı araç hasarına 0 (Sıfır) bedel yazdırdım.(Allah korusun bir kaza anında trafik sigortası 17.500 TL ye kadar ödeme yapıyor) Mini onarımıda poliçe kapsamından çıkarttım ve poliçe 175 TL tuttu. Bu tutarı kredi kartına 5 taksit yapıyorlar. Allah hepimizi kazadan beladan korusun. Fakat tedbiri alalım takdiri Allah'a bırakalım. Aylık 15 TL gibi bir rakama gelliyorki bence değer. Saygılarımla.
Not: Arkadaşlar Abilerim sigortacı falan değilim bu yazdıklarım reklam gibi anlaşılmasın. Bilgisi olmayan kişiler için bilgilendirme amaçlıdır.
Toyota Corolla 1.6 GLİ Special G.Gri 1998

Ne Kadar Bilirsen Bil, Söylediklerin Karşındakinin Anlaya Bildiği Kadardır. HZ.MEVLANA

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Paylaşım için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Bence gayet guzel yapmıssınız paylasmakla. Tesekkurler.
Ben 11 yıldır kaskosuz kullanıyorum aracımı ancak cok nadır kullanıyorum.
Bırde Allah verdı alırsada Allah alır dıyen bırazda kadercı olan bır tıpım sanırım ;):D
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Eğer bu poliçede yıl sonunda hasarsızlık indirimi kazanılıyorsa, iyi bir başlangıç bence.
Tırtolla 2003 (terradır kendileri)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45800
  • Model Yılı: '11
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
bence faydalı paylaşım.Teşekkürler.
Hayatın km'sini hergün sıfırla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla GLİ Special
  • 54 kere teşekkür etti
Eğer bu poliçede yıl sonunda hasarsızlık indirimi kazanılıyorsa, iyi bir başlangıç bence.

Açıklamasını okudum. Hasarsızlık Trafik sigortasındaki hasarsızlık indirim oranı ile aynı oranda devam ediyor. Yani tam kaskoya göre düşük.

Ne Kadar Bilirsen Bil, Söylediklerin Karşındakinin Anlaya Bildiği Kadardır. HZ.MEVLANA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Adnan teşekkür ederim paylaştığın için...
Diğer risklerin hepsini kapsamdan çıkarıp sadece kaza sonucu oluşan hasarı karşılayacak kasko uygulaması var mı acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
bence de gayet mantıklı paylaşım ve bilginiz için sağolun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla GLİ Special
  • 54 kere teşekkür etti
Adnan teşekkür ederim paylaştığın için...
Diğer risklerin hepsini kapsamdan çıkarıp sadece kaza sonucu oluşan hasarı karşılayacak kasko uygulaması var mı acaba ?

Dursun bey,
Mutlaka vardır inanın bilğim yok ama forumda bilgisi olanlar size cevap verecektir sanırım.
Benim dar kapsamlı kasko yaptırmam yani Allah korusun kaza olursa hiçbir hakkım yok aracın yaşından dolayı 2 , 3 sigorta şirketi kasko yapıyor ve fiyatlarıda bayagı uçuk oluyor. 5 ay önce 1998 model dogan marka aracım vardı piyasa degeri 9.500, 10.000 tl idi tam kasko yaptırmak için başvurdum en ucuz çıkaran firma 800 tl çıkarmıştı yani şu anda çevremde gördüğüm kadarı ile 2005 model üstü piyasası 30.000 40.000 tl lik araçları 750, 800 tl ye kaskoluyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ben bir kaç sigorta şirketine bu soruyu sorduğumda olumsuz cevap almıştım.. Yarın HDI Sigortaya da sorarım.. Diğer risklerden yana pek kaygım yok ama aracı aynı zamanda oğlum da kullandığı için sadece kaza hasarını karşılayan kasko benim için çok hesaplı olacak.. Tekrar Teşekkürler Adnancım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
Bence de faydalı bir paylaşım. Fiyatlar nedeniyle erteliyordum. Ben de düşünebilirim yaptırmayı..))) Teşekkürler Adnan bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
trafikte gelip aracınıza vurup kaçabiliyorlar. evin önünde vurup gidebiliyorlar. bence tam kasko yaptırın sigortada bi işe yaramıyor karşıdakinin aracını karşılıyor. benim aracımın kaskosuna 2.300 Tl isteyen firmada oldu ama uzun araştırmalar sonucu 1.380 Tl'ye yaptırdım herşey içinde. boş zamanım olursa anlaşmalı servisine götürüp ufak ezikleri yaptıracağım veya ön cama taş geldi çatladı camı değiştireceğim kasko bozulmadan mini onarım servisi ile bunlarıda göz önünde bulundurun Allah göstermesin bi kaza halinde kaskonun kaç katı ödeme yapacaksınız?
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
trafikte gelip aracınıza vurup kaçabiliyorlar. evin önünde vurup gidebiliyorlar. bence tam kasko yaptırın sigortada bi işe yaramıyor karşıdakinin aracını karşılıyor. benim aracımın kaskosuna 2.300 Tl isteyen firmada oldu ama uzun araştırmalar sonucu 1.380 Tl'ye yaptırdım herşey içinde. boş zamanım olursa anlaşmalı servisine götürüp ufak ezikleri yaptıracağım veya ön cama taş geldi çatladı camı değiştireceğim kasko bozulmadan mini onarım servisi ile bunlarıda göz önünde bulundurun Allah göstermesin bi kaza halinde kaskonun kaç katı ödeme yapacaksınız?

+1 

bu tür kaskolamayı her sigorta firması yapmıyor sanırım... bu tür kaskolamalar sonuçu mağdur olan taraf araç sahibleri olacaktır ve hiç bir sigorta şirketi kendisinin kötü reklam yapılmasınıda istemez...

araç aslında çarpma,çarpışma ve devrilmelere karşı kaskolanmalı... bana soracak olursanız; verin 100-200 tl daha kazalara karşı en azından muafiyetli poliçe düzenletin... 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
paylaşım için teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla GLİ Special
  • 54 kere teşekkür etti

Sefa Bey,
Yukarıda detaylı açıkladım detaylı okumanızı rica ederim. Zaten başlığa yazdım DAR KAPSAMLI KASKO diye benim aracımın yaşı itibarı ile tam kasko yapmam çok zor yapan 2 firma var 1.200 tl fiyat çekiyor sizce 12.000 13.000 tl lik araca binen birisi bu rakama aracını kaskolarmı ? Benim kesinlikle imkanım el vermiyor aracım lpg li oldugu için öncelikle yanmaya karşı ve çalınmasına karşı kaskoladım. tabiki imkanı olan tam kasko yapsın ama benim gibi maddi imkanı el vermeyen kişiler ise belki yaptırabilir veya düşünür diye bu konuyu açmıştım.Saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla GLİ Special
  • 54 kere teşekkür etti
+1 

bu tür kaskolamayı her sigorta firması yapmıyor sanırım... bu tür kaskolamalar sonuçu mağdur olan taraf araç sahibleri olacaktır ve hiç bir sigorta şirketi kendisinin kötü reklam yapılmasınıda istemez...

araç aslında çarpma,çarpışma ve devrilmelere karşı kaskolanmalı... bana soracak olursanız; verin 100-200 tl daha kazalara karşı en azından muafiyetli poliçe düzenletin... 

Muhammet Bey,
Sizede içerigi tam okumanız için Sefa Beye verdiğim cevabı vermek zorundayım.
Yukarıda detaylı açıkladım detaylı okumanızı rica ederim. Zaten başlığa yazdım DAR KAPSAMLI KASKO diye benim aracımın yaşı itibarı ile tam kasko yapmam çok zor yapan 2 firma var 1.200 tl fiyat çekiyor sizce 12.000 13.000 tl lik araca binen birisi bu rakama aracını kaskolarmı ? Benim kesinlikle imkanım el vermiyor aracım lpg li oldugu için öncelikle yanmaya karşı ve çalınmasına karşı kaskoladım. tabiki imkanı olan tam kasko yapsın ama benim gibi maddi imkanı el vermeyen kişiler ise belki yaptırabilir veya düşünür diye bu konuyu açmıştım.Saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 sol
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Bilgi için teşekkürler,dar kapsamlı kaskoya küçük kazalarıda ekleme varmı acaba?
Susarak kazandığın değeri, boş konuşarak harcama...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Muhammet Bey,
Sizede içerigi tam okumanız için Sefa Beye verdiğim cevabı vermek zorundayım.
Adnan abi zaten 12000 tl lik bir arabaya 1200 tl kasko parası vermek mantıklı dil bu konuda sana hak veryorum paylaşım için yeniden teşekkürler.

İşallah yaptırdığın kaskoya ihtiyacın kalmaz.Kazasız belasız sürüşler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla GLİ Special
  • 54 kere teşekkür etti
Bilgi için teşekkürler,dar kapsamlı kaskoya küçük kazalarıda ekleme varmı acaba?

Serkan Bey,
Sigorta şirketinin küçük kazalar için olan açıklamasını ekliyorum.

Sigortalı taşıtta dış darbeler sonucu meydana gelebilecek küçük ölçekli hasarlar, Mini Tamir Servis Merkezlerinde bedelsiz olarak giderilmektedir. Mini tamir kullanılması sadece beyana dayalı olup, hasarla ilgili evrak gerektirmez, hasar dosyası açılmaz. Bu hizmetlerden, sigortalı ayrıca aracın zarar verdiği araçta yararlanabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla GLİ Special
  • 54 kere teşekkür etti
Adnan abi zaten 12000 tl lik bir arabaya 1200 tl kasko parası vermek mantıklı dil bu konuda sana hak veryorum paylaşım için yeniden teşekkürler.

İnşallah yaptırdığın kaskoya ihtiyacın kalmaz.Kazasız belasız sürüşler.

Mahmut güzel temennilerin için teşekkürler. Allah Hepimizi kazadan beladan korusun.