Gönderen Konu: Medya'dan Güncel  (Okunma sayısı 184582 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Medya'dan Güncel
« Yanıtla #420 : Temmuz 24, 2012, 23:15:25 »
http://haber.gazetevatan.com/gul-terore-taviz-vermeyecegiz/467506/1/Manset

Gül: Teröre taviz vermeyeceğiz!
................."Maalesef ülkemizde terör devam ettiği için şehitlerimiz hala var. Bu mertebeler, şehitlik ve gazilik kutsaldır. Bizler vatanı namusu, doğruluk için, inançları için yeri geldiğinde şehitler, gaziler verdik. Sizlerin çocukları da bu değerli mertebelere ulaştılar.

Terörü durdurmak için devletimiz, hükümetimiz, hepimiz elimizden gelenleri yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Ama maalesef dünyanın her tarafında olduğu gibi ülkemizde de yanlış yapmakta ısrarcı olanlar var.

Umudumuz yanlışta olanların, eli kanda, silahta olanların bu yolun yanlış olduğunun farkına artık varmaları ve hem kendilerini, hem ailelerini, hem kanına girip üzdükleri insanların hayatını mahvetmeye son vermeleridir.

Bu millet, doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle herkesindir. Bu ülkede yaşayan herkes, bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. Ama kim ki silaha sarılır, kim ki şiddete başvurur, buna asla taviz vermek mümkün değildir. Onun için 'gelin, bu yanlıştan dönün' diyorum......

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #420 : Temmuz 24, 2012, 23:15:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #421 : Temmuz 25, 2012, 01:01:12 »
mehmet k. şahin bu tip paylaşımlarla nereye varmak istiyorsunuz ?
yada paylaşımlarınızın doğruluk derecesi nedir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #422 : Temmuz 25, 2012, 07:56:00 »
mehmet k. şahin bu tip paylaşımlarla nereye varmak istiyorsunuz ?
yada paylaşımlarınızın doğruluk derecesi nedir ?

uğur dalkıran konu başlığındanda anlaşılacağı üzere medyadaki güncel haberleri takip ediyoruz.
Doğruluk derecesine gelince haberlerin orjinal linki zaten mevcut, daha fazlası için araştırmanız gerekiyor.
Sizde dikkatinizi çeken haberleri paylaşabilirsiniz kurallar çerçevesinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #423 : Temmuz 25, 2012, 11:14:30 »
uğur dalkıran konu başlığındanda anlaşılacağı üzere medyadaki güncel haberleri takip ediyoruz.
Doğruluk derecesine gelince haberlerin orjinal linki zaten mevcut, daha fazlası için araştırmanız gerekiyor.
Sizde dikkatinizi çeken haberleri paylaşabilirsiniz kurallar çerçevesinde.

ilginç...
odatv yi takip etmiyorum gerçekleri paylaştığını sanmıyorum... keza zaman, vakit, yenişafak gibi gazeteleride takip etmiyorum onlarda odatv gibi radikal, cumhuriyet gibi taraflı yayın yapıyorlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #424 : Temmuz 25, 2012, 11:53:30 »
ilginç...
odatv yi takip etmiyorum gerçekleri paylaştığını sanmıyorum... keza zaman, vakit, yenişafak gibi gazeteleride takip etmiyorum onlarda odatv gibi radikal, cumhuriyet gibi taraflı yayın yapıyorlar..

+ 1  ;)
Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #425 : Temmuz 25, 2012, 12:11:02 »
Arkadaşlar, kimin taraflı, kimin tarafsız yayın yaptığına bırakın üyeler karar versin! Hiç kimsenin bu başlık altında savcı, avukat veya hakim rolüne soyunmasını istemiyorum!!! Eğer illa bir rol oynamak istiyorsanız jüri olabilirsiniz :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #426 : Temmuz 25, 2012, 12:14:13 »
Halki; sinif, irk, din, mezhep veya bolge farkililigi gozeterek kin ve dusmanliga acikca tahrik etmek suctur. Lutfen haber paylasin birilerinin propagandalarini degil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #427 : Temmuz 25, 2012, 12:22:02 »
Halki; sinif, irk, din, mezhep veya bolge farkililigi gozeterek kin ve dusmanliga acikca tahrik etmek suctur. Lutfen haber paylasin birilerinin propagandalarini degil.

Kadir Bey, bu tür şikayetler için moderatöre bildir seçeneğini kullanmanızı her zaman tercih ederiz. Bu durumda şikayetiniz tüm yönetim tarafından değerlendirilerek sonuçlandırılır.

Ayrıca ben şahsi olarak böyle bir durum görmüyorum. Bu tür bildirimleri yaparken düşüncelerinizin nedenlerini de açıkça belirtmenizde fayda var. Bizi ikna etmelisiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #428 : Temmuz 25, 2012, 12:25:13 »
Kadir Bey, bu tür şikayetler için moderatöre bildir seçeneğini kullanmanızı her zaman tercih ederiz. Bu durumda şikayetiniz tüm yönetim tarafından değerlendirilerek sonuçlandırılır.

Ayrıca ben şahsi olarak böyle bir durum görmüyorum. Bu tür bildirimleri yaparken düşüncelerinizin nedenlerini de açıkça belirtmenizde fayda var. Bizi ikna etmelisiniz.

moderatöre bildirdik zaten... hakkı bey sizinde (yönetimin)taraflı olduğunuzu düşünüyorum.çok belli ediyorsunuz... kpss skandalı konusunda bu durum doruk noktaya ulaştı.. konuyu neden kilitlediniz anlamadım... konu madem sorunlu, en baştan kilitleseydiniz. çünkü konunun başlığı asparagas bir haberdi, gerçekliği kanıtlanmayan konunun açılmasına izin verdiniz. sonrada kilitlediniz ... aslında neden kilitlediğinizi çok iyi biliyorum. ama söyleyemiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #429 : Temmuz 25, 2012, 12:29:33 »
Canınız sağ olsun Uğur Bey, istediğiniz gibi düşünebilirsiniz. Ben dürüstlük ve iyi ahlaktan başka hiç bir ideolojisi olmayan bir insanım. Tavırlarımı hep buna göre alırım. Bu yüzden benim ateist olduğumu düşünen de var, cemaatçi olduğumu düşünen de :) Ben ne olduğumu biliyorum, Allah da biliyor, gerisi hiç önemli değil :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #430 : Temmuz 25, 2012, 12:30:38 »
Canınız sağ olsun Uğur Bey, istediğiniz gibi düşünebilirsiniz. Ben dürüstlük ve iyi ahlaktan başka hiç bir ideolojisi olmayan bir insanım. Tavırlarımı hep buna göre alırım. Bu yüzden benim ateist olduğumu düşünen de var, cemaatçi olduğumu düşünen de :) Ben ne olduğumu biliyorum, Allah da biliyor, gerisi hiç önemli değil :)

şahsınızı kastetmedim siz yani yönetim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #431 : Temmuz 25, 2012, 12:36:46 »
seviyorum ben bu adamı yahu, tanışmasamda bir sempati oluştu yani :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #432 : Temmuz 25, 2012, 12:40:44 »
Arkadaşlar, lütfen karşılıklı diyaloğa girmeyelim.

Uğur Bey, bazen konuları dinlendirmek, üyelerimizin sakinleşmesi için en etkili yoldur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #433 : Temmuz 25, 2012, 12:44:54 »
yani bilmiyorum hakkı bey birileri asparagas hayal ürünü köşe yazılarını paylaşıyor sizde bunu doğru kabul ediyorsunuz.

burada arkadaşın amacı haber paylaşmak değil hükümeti olabildiğince kötülemektir. yani böyle yapınca eline ne geçecek merak ediyorum. hükümet karşıtı propaganda yapınca paramı veriyorlar onuda merak ediyorum. işin daha kötü tarafı asılsız haberlere inanmak ve buna bağlı olarak paranoya geliştirmek nasıl bir duygu onuda merak ediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #434 : Temmuz 25, 2012, 12:48:44 »
yani bilmiyorum hakkı bey birileri asparagas hayal ürünü köşe yazılarını paylaşıyor sizde bunu doğru kabul ediyorsunuz.

burada arkadaşın amacı haber paylaşmak değil hükümeti olabildiğince kötülemektir. yani böyle yapınca eline ne geçecek merak ediyorum. hükümet karşıtı propaganda yapınca paramı veriyorlar onuda merak ediyorum. işin daha kötü tarafı asılsız haberlere inanmak ve buna bağlı olarak paranoya geliştirmek nasıl bir duygu onuda merak ediyorum

+1  ;)
Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #435 : Temmuz 25, 2012, 16:41:53 »
Kusura bakmayın, yoğunluktan ancak yazabiliyorum.

Uğur Bey, “hükümeti kötülemek” ifadenizin biraz pragmatist olduğunu düşünüyorum. Öncelikle politikanın bir çıkar mücadelesi olduğunu, medyanın ise var olduğu günden bu yana bu mücadelenin cephesinde en ön saflarda piyon olarak yer aldığını bilmek gerekiyor. Dolayısıyla hiç kimsenin masum olmadığı bu savaşta medyanın rolünü fazla abartmamak gerek bana göre. Üstelik gelişen teknolojinin elimizdeki küçücük telefonları bile bir medya merkezi haline getirdiğini unutmamalıyız.

Buradan hareketle naçizane siyasi görüşlerimi ifade edeyim. Aslında bunu forumda bugüne kadar hiç yapmadım ama gelinen noktada bunun faydalı olabileceğine inanıyorum.

Önceki mesajımda hiçbir siyasi ideolojiye sahip olmadığımı yazmıştım. Aslında var. Siyasette tek bir ideolojiye inanırım: denge… Denge benim için sihirli kelimedir.

Bırakın Türkiye gibi demokrasi ve sermaye birikimi yönünden henüz gelişimini tamamlamamış bir ülkeyi, herhangi bir Batı ülkesinde bile bir partinin bu kadar büyük çoğunlukla ve lider sultası altında iş başında olmasını sağlıklı görmem. Oyumu hep bu dengeyi gözeterek veririm. Denge unsurunun olmaması durumunda şirazenin nasıl kayabileceğine Zaman Gazetesi yazarı İbrahim Öztürk 19.07.2012 tarihli yazısında çok güzel değiniyor:

“Sahi, ben yazmayacağım da kim yazacak? Desteğimi de reyimi de vermişim. Başbakanın etrafında artık âlimler ve akil adamlar topluluğu kalmış değil. Belli ki, çevresinde 'tek adam çıkarma' konusunda maharetli olan bizim insanımız tarafından âlim, akil adam ve siyasetçi gibi bütün meziyetleri kendisinde topladığına inandırılmış. Başbakan siyaseti, kendi geçmişinden de tanıdığımız bir çizgiye kayıyor. Susun, itaat edin ve görün bakın neler olacak! Oysa Başbakan eskiden iyi istişare yapardı. Liyakatli adamları kritik yerlere getirirdi. Şimdi bütün bunları terk etmiş durumda. Tek kıstas sadakat olmuş. Liyakatsiz ve adaletsiz sadakat öldürür, rezil ve zelil eder!”

Öztürk, yazısını şu şekilde bitiriyor:

"Ankara'da kurtlar sofrasının başına saflığı kaybolmuş, cehaleti ve açgözlülüğü baki kalan tipleri koydular. İşte bu yeni bir modeldir: Muhafazakar soslu yeni bir Frenkeştayn geliyor!”

Yazının tamamı için: http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=1319886

Peki neden böyle oluyor derseniz, yine Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce’nin 20.07.2012 tarihili “Muhafazakârlık; ne idik, ne olduk...” başlıklı yazısında ip uçları mevcut:

“Mütedeyyin insanların, kendilerini muhafazakâr demokrat olarak tanımlayan insanların tevazudan uzak halleri beni çok yaralıyor. Kibire kayan duruşlar, tavırlar, servetlerle, makamlarla, konumlarla, ilimlerle atılan havalar, çalımlar yıkıyor, deviriyor beni. Hele hasetler, kıskançlıklar, gıybetler, dedikodular.. biz böyle mi olmalıydık? İçeride başka, dışarıda başka konuşmalar, az önce övdüğümüzü, arkasından yermeler, yere çalmalar yüreğimi daraltıyor. Okuduklarımıza, dinlediklerimize, seccadelerde akıttığımız gözyaşlarına ne oldu?”

Yazının tamamı için: http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=1320640

Peki bizler dengeli olmak için ne yapabiliriz? Cevabı çok basit; egolarımızdan sıyrılmamız gerekiyor. Oy verdiğimiz parti eleştirildiğinde hoş görülü olabilmeli, sempati duymadığımız birine/partiye/takıma/kesime haksızlık yapıldığında bile, bundan biz daha çok rahatsızlık duymalıyız. Empati yapamayan, başkasına yapılan haksızlığa veya gördüğü yanlışlıklara ses çıkartmadığı takdirde o hataları yapanların daha da azacağını bilemeyen, o haksızlıkların yarın bir gün kendisinin başına da gelebileceğini kestiremeyen birisi bana göre o haksızlığa eşlik etmiş sayılır. Buradan hareketle eleştiriye tahammülsüzlüğün veya eleştirilerin arkasında art niyet aramanın bile çok büyük bir vebal olduğunu düşünüyorum.Bu nedenle bu başlık altındaki paylaşımları lütfen “hükümeti kötüleme” veya “hükümet karşıtı propaganda” şeklinde kategorize etmeyelim.

Açık konuşayım, AKP dönemindeki seçimlerde oyumu CHP veya MHP’ye verdim ama yarın CHP veya MHP’nin AKP’nin pozisyonunda olduğunu görürsem oyumu hiç çekinmeden AKP’ye veririm.
Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. CHP veya MHP’nin tek başına ülkeyi AKP’den daha iyi yöneteceğine inanmıyorum. Fakat AKP’nin de iyi yönettiğini düşünmüyorum. Türkiye şu anda bana göre fiili olarak tek parti dönemindeki gibi yönetilmekte. İşte bu bağlamda iktidarın daha da fazla yoldan çıkmasını engellemek adına medyaya her zamankinden daha fazla görev düşüyor.

Konuyu, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın 19.07.2012 tarihli “Sen Kimsin” yazısından yapacağım bir alıntıyla bitirmek istiyorum. Dumanlı bu yazıda, AKP’nin şansının ve kendisine verilen desteğin de sayesinde mevcut gücüne ulaştığını hatırlatıyor ve yanlış yolda olduğunu direkt hiçbir siyasi atıfta bulunmadan ustaca ifade ediyor.

“Farz edin ki bir işadamısınız; dünyadaki ticari hareketlilikleri saniyesi saniyesine takip ediyor, "verimlilik", "ölçülebilirlik" gibi modern işletme birçiminin ışıltılı kavramlarıyla şirketler yönetiyorsunuz. Ve bir duygu kavuruyor içinizi. Önce fısıltılar halinde duvarlarla paylaşıyorsunuz başarınızı; o ses yankı yaptıkça büyülüyor sizi ve daha gürül gürül konuşup "tırnaklarımla geldim buralara" demeye başlıyorsunuz. Size kader rüzgârlarını hatırlatmak isterse bir dostunuz; ya da lütuflardan bahsederse bir yâranınız 'kariyer planlamanız'ın ve 'stratejik hamleleriniz'in küçümsendiğini düşünüyor, alınganlık gösteriyor, yalnızlaşma sürecinin size dayattığı kalabalıkların teveccühüne sığınıyorsunuz ve kendi sesine âşık bir bülbül edasıyla "Ben kendi ilmimle kazandım" deyiveriyorsunuz. Ve hatırlamıyorsunuz ki bu cümleyi Karun telaffuz etmişti yüzyıllar önce ve Kur'an nakletmişti her asra, her nefse hitaben. Heyhât!”

Yazının tamamı için: http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=1319992

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #436 : Temmuz 26, 2012, 02:17:28 »
Gerekli değerlendirmelerden sonra konu açılacaktır.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #437 : Temmuz 26, 2012, 08:08:22 »
Konu açılmıştır. Lütfen seviyeli bir şekilde devam edelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #438 : Temmuz 27, 2012, 01:01:47 »
:alkis: :alkis:
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #439 : Temmuz 27, 2012, 12:40:26 »

Hangisisin....? :rofl:

Ne olursan ol, kim olursan ol biz seni seviyoruz

Bazı arkadaşlar diğer sitelerin çoluk çocuk yöneticileriye tanışmadığı için seni yadırgıyor olabilirler :D