Gönderen Konu: Avensis modelleri hakkında  (Okunma sayısı 28251 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
Avensis modelleri hakkında
« : Kasım 02, 2010, 04:12:40 »
Arkadaşlar ilk sahibi olduğum 2003 model yarisimi bahara doğru satmayı düşünüyorum. Yerine 2005-2009 model 2. nesil avensis almayı planlıyorum. Fakat kafam şimdiden çok karışık. İkinci el ilanlara göz attığımda çoğu satıcı araç özellikleri kısmını bilmeden rastgele doldurmuş. Bu da kafamda bir takım soru işaretlerine yol açtı.  :wacko:

Öncelikli sorum esp, avensis modellerinin hangisinde var? Benim bildiğim comfortta yok. Fakat bazıları makyajlanan 2007 modellerde olduğunu yazmış. Bunun olması için illaki elegant modelini almak avensis gibi bir araç için son derece üzücü.

İkinci sorunum elegant modellerinin içi hakkında. Göğüsün 2 renk olması ve aradaki ahşap çıta hoşuma gitmiyor. Comfortlarınki gibi siyah olan elegant modeli var mı?.  İç dizayn olarak comfort daha hoş fakat olmasını istediğim esp, xenon gibi özellikler elegantta var.

Üçüncü olarak performans konusu geliyor. Şimdiki aracım 1300 cc ve otomatik vites. Araca 1-2 kişi bindiğimde performans konusunda bir sıkıntım yok. Fakat 4 kişi ailecek bindiğimizde yetersiz kalıyor. Üstüne bir de yakıt kötüyse rampalarda  yığılıp kalıyor.
Avensisin 1.6 modelini düşünüyorum. Bu motor için kimisi o kasayı kaldırmaz demiş, kimisi de memnun. Sizce 1.3'lük bir araçtan sonra farkı hisseder miyim? Yoksa aracın ağırlığından dolayı her şey yaristeki gibi mi olur.

Son olarak comfort-elegant arasındaki farklar…Benim bildiklerim esp,tcs ve xenon far. Bunların dışında başka farklılıklar var mı?
TODAY,TOMORROW,TOYOTA...

Toyota Club Türkiye

Avensis modelleri hakkında
« : Kasım 02, 2010, 04:12:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Avensis modelleri hakkında
« Yanıtla #1 : Kasım 02, 2010, 14:40:48 »
1-esp sadece elegant modellerinde var. (linea ve comfort ta yok.)
2-benimde kafam karışık bazen elegantlarda düz renk görüyorum
3-arkadaşım tamamen devrini aldırmaya bağlı. bi keresinde dik bir  yokuşta kaldım.. 5 kişi ile.. aynı yokuşu tecrübeli olduğum için yine 5 kişi ile 3. viteste çıktım.. bilmem anlatabildimmi...onun haricinde kim ağır kalıyor derse tersini ispatlamaya hazırım kendi aracımlaa...
4-far yıkama,far sensörü başka temel fark yok

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-toyota-avensis-avensis-comfort-kazasiz-34015307/detay

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Kasım 02, 2010, 23:31:59 »
1-esp sadece elegant modellerinde var. (linea ve comfort ta yok.)
2-benimde kafam karışık bazen elegantlarda düz renk görüyorum
3-arkadaşım tamamen devrini aldırmaya bağlı. bi keresinde dik bir  yokuşta kaldım.. 5 kişi ile.. aynı yokuşu tecrübeli olduğum için yine 5 kişi ile 3. viteste çıktım.. bilmem anlatabildimmi...onun haricinde kim ağır kalıyor derse tersini ispatlamaya hazırım kendi aracımlaa...
4-far yıkama,far sensörü başka temel fark yok

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-toyota-avensis-avensis-comfort-kazasiz-34015307/detay
İlginize teşekkür ederim Altan Bey. Aracınız çok temiz görünüyor ve tam da aradığım renkte. Umarım alacağım zaman da bu tip araçlara denk gelirim. Hayırlı satışlar.
TODAY,TOMORROW,TOYOTA...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #3 : Kasım 02, 2010, 23:37:55 »
altan abimiz her şeyi anlatmış bide elegantta arka cam perdesi standart far sensörü 2007-2009 makyajlı kasada var.elegantlarda siyah döşeme mevcut.
araçlar:98 corolla 1.6 gli special-05 avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Kasım 03, 2010, 14:07:44 »
İlginize teşekkür ederim Altan Bey. Aracınız çok temiz görünüyor ve tam da aradığım renkte. Umarım alacağım zaman da bu tip araçlara denk gelirim. Hayırlı satışlar.
teşekkürler.. iyi bir araca denk gelmenizi dilerim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 03, 2010, 17:10:05 »
2003-2009 arası Avensis bilgileri aşağıdadır inşallah yararlı olur.
http://img517.imageshack.us/i/avensis1.jpg/
http://img607.imageshack.us/i/avensis2.jpg/
Aşağıdaki Avensis de benim yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum ve çok çok memnunum...
http://yfrog.com/5mavensis2005elegantj

Avensis  2005  1.6 Elegant    Düz  Benzin (Tüpsüz)
Corolla   1996  1.6 GLİ           Düz  Benzin(Tüpsüz)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 04, 2010, 19:07:25 »
çekişi gayet iyi bence. elegant modeli var bende 2005, hiç ağır kaldığı olmadı. gerçi ben aracı sakin kullanırım. ben kendi tespitlerime göre eksilerini söyleyeyim.
1. xenon farlar %90 sorunlu. kısalar az ışık veriyor. bunu bostancıya gidip 300 tl gibi bi fiyatla halledebiliyorsunuz.
2. ön konsülden bozuk yollarda az da olsa bi tıkırtı geliyor. gerçi motor sesi çok az, eğer motor sesi yüksek olsa belki duymazdık bile.
3. motor altında plastik bi koruma var. onu dayanıksız yapmışlar. alacağanız araçta bu kısmı bi kontrol edin. ben sanayiye gidip vidalatmak zorunda kaldım.
bunlar dışında araç çok güzel. yakıtı boyutuna göre gayet ekonomik. ömürlük bi araç. al, güle güle kullan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #7 : Kasım 07, 2010, 01:31:36 »
Erdal bey yakıtıgayet iyi demişsin bende 2006 avensis elegance execccutivealdımve şehiriçindeçok yakıyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 07, 2010, 01:45:29 »
Erdal bey yakıtıgayet iyi demişsin bende 2006 avensis elegance execccutivealdımve şehiriçindeçok yakıyo

Erdal beyin 1,6 vvti belkide lpg lidir.Sizinki elegant executive ise 2.0 dır yakması da müsade edinde 1,6 göree biraz fazla olsun.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 07, 2010, 21:16:48 »
99 avensis amortisör sorunu var ne tavsiye edersiniz arkadaşlar marka hakkında

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #10 : Kasım 08, 2010, 00:04:58 »
2003 1,6 avensis comfortu 9 ay kullandım lpg li olarak bagaj da 200 kg a yakın yük arkada 3 kişi çocukları toplayarak söylüyorum ön koltuklar dolu ne kalkışlarım da ne gidişim de hiçbir kusur yok 10 üzerinden 10. aynı korkuları bende düşünüyordum bu kasaya bu motor diyordum ama. hakkını veriyor araba inanın buna hele bi de yeni nesil toyota ise değme keyfine sür keyfini avensisin.
GECECİ MUHASEBECİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 11, 2010, 11:18:48 »
Arkadaşlar siyah renk konsol sadece avensis 1.8 motorda var 1.6 ve 2.0 elegantlar fix bej bu arada çekiş konusunda hiç bir sıkıntısı yok konforu ve kaliteyi hissedebiliceğiniz bir araç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 11, 2010, 11:39:14 »
Arkadaşlar siyah renk konsol sadece avensis 1.8 motorda var 1.6 ve 2.0 elegantlar fix bej bu arada çekiş konusunda hiç bir sıkıntısı yok konforu ve kaliteyi hissedebiliceğiniz bir araç
benim aracım 2.0 fakat içi siyah deri ve konsolda siyah :S
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 14, 2010, 23:26:57 »
Elegant modelinde far sensörü var deniyor.Ancak ben far sensörü yok diye biliyorum.Varsa bile karanlıkta kendiliğinden devreye girmesi gerekmezmi?
Aracım 1,6 Elegant.Ama gece far falan yanmıyor:)
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Kasım 15, 2010, 00:20:04 »
2007 ve üstü makyajlı kasa elegantlarda far sensörü mevcuttur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Kasım 15, 2010, 03:28:20 »
ben internetten far sensörü aldım.havada hafif kararma olursa parklar, daha da kararırsa kısalar devreye giriyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Kasım 15, 2010, 09:26:52 »
Serkan bey,

Bu far sensörünü kaça aldınız? Başarılı çalışıyormu ve bağlantıyı nereye yaptınız?(Böyle birşeyi bende yaptırabilirim diye soruyorum)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Kasım 16, 2010, 18:43:47 »
gitti gidiyordan aldım Ümit Bey.açık arttırmaya çıkmış bir üründü.2 defa teklif verdim ve 2. seferde bana kaldı sanırım kimse ilgilenmedi ürünle :) normal değeri 80-90 TL civarı idi bana kargo ile 60 TL ye falan maloldu.30 lira da montaj parası aldılar.sanayide elektrikçiye taktırdım.şimdilik memnunum herhangi bir sorunla karşılaşmadım.çok gerekli bir cihaz mı hayır değil ama kolaylık pratiklik açısından faydalı.bizi sadece far koluna dokunmaktan alıyor.
Serkan bey,

Bu far sensörünü kaça aldınız? Başarılı çalışıyormu ve bağlantıyı nereye yaptınız?(Böyle birşeyi bende yaptırabilirim diye soruyorum)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Kasım 17, 2010, 09:54:56 »
Peki frene veya gaza basınca normal hız sabitleyiciler gibi devreden çıkıyormu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Kasım 19, 2010, 01:07:26 »
Peki frene veya gaza basınca normal hız sabitleyiciler gibi devreden çıkıyormu?

hayır.pedallarla alakası yok.ön camın sol üst köşesine yapıştırdım sensörünü ve bu sensörün arkasında düğmesi var isterseniz oradan iptal edebiliyorsunuz.
ayrıca hiç bir far sensörü modelinin herhangi bir pedala basıldıgı anda devre dısı kalacagını zannetmem