Gönderen Konu: Buğulanma Sorunu  (Okunma sayısı 5529 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Sanat İçin Soyunurum
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Buğulanma Sorunu
« : Kasım 02, 2010, 00:44:57 »
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte buğulanma problemi yaşamaktayım. ön cam ve arka cam bir şekilde aşılıyor ama yan camlarda sıkıntı devam ediyor. Fakat diğer arabalarla kıyasladığımda çok fazla buğulanma oluyor sanki. corollaya mı özel bana mı özel anlayamadım. aynı problemi yaşayan arkadaşlar ve tabi çözüm yolu bilenler varsa yorumlarını bekliyorum. Zira görüş önemli yolda. Şimdiden teşekkür ediyorum herkese
Corolla 1.6 Terra 2003

Toyota Club Türkiye

Buğulanma Sorunu
« : Kasım 02, 2010, 00:44:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Buğulanma Sorunu
« Yanıtla #1 : Kasım 02, 2010, 01:31:20 »
ben kendi aracımdan çok şikayetçiydim bu konuda, fakat ufak bir ayrıntıyı atladığımı farkettim;
üst modellerde nasıl tam bilmiyorum ama hemen hemen aynıdır, havalandırma kontrol bölümünde hava akışını dışardan içeriye olan modu (aracn içindeki havayı sirküle ettiren değil de diğerini) seçerseniz sorun aşılmış olur diye düşünüyorum..
bunu belki denemiş olabilirsiniz ama bendeki sorun bu şekilde aşıldı; kışın özellikle yağmurlu havalarda dışarıyı görmem imkansızdı, sorunu çözdüm bu şekide..
bu arada naçizane tavsiyem; camları aralama filan gibi bişeyler görüp duyuyorum, bence sakın denemeyin, inanın bu uygulama daha beter buğu yaptırıyor..
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 02, 2010, 09:03:41 »
sıcak fanı açın ve ön cama verin, buğu giderici sprey alabilirsiniz, minibüscülerin yaptığı gibi yan camları sıvı sabunla silip kurulamayınız(abartmadan)...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 02, 2010, 09:16:32 »

sıcak fanı açın ve ön cama verin, buğu giderici sprey alabilirsiniz, minibüscülerin yaptığı gibi yan camları sıvı sabunla silip kurulamayınız(abartmadan)...
sonuna kadar katılıyorum
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 02, 2010, 09:19:46 »
sabunlu bezle camları silersen buğu falan kalmaz ama iyice yedirmen gereekiyor
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 02, 2010, 09:20:01 »
Aynı sıkıntı 2008 comforttada var direk buhu mu buğu mu işte :) oluyor ve kolaylıklada gitmiyor. Bence tek çözüm sprey almak Bende bir türlü götüremedim buğuları ..

ben kendi aracımdan çok şikayetçiydim bu konuda, fakat ufak bir ayrıntıyı atladığımı farkettim;
üst modellerde nasıl tam bilmiyorum ama hemen hemen aynıdır, havalandırma kontrol bölümünde hava akışını dışardan içeriye olan modu (aracn içindeki havayı sirküle ettiren değil de diğerini) seçerseniz sorun aşılmış olur diye düşünüyorum..
bunu belki denemiş olabilirsiniz ama bendeki sorun bu şekilde aşıldı; kışın özellikle yağmurlu havalarda dışarıyı görmem imkansızdı, sorunu çözdüm bu şekide..
bu arada naçizane tavsiyem; camları aralama filan gibi bişeyler görüp duyuyorum, bence sakın denemeyin, inanın bu uygulama daha beter buğu yaptırıyor..
abi senin dediğinde hep duruyor zaten benim ayarlar ama genede hemen buğu yapıyor  camlar  acımadan :)
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 02, 2010, 09:21:22 »
sabunlu bezle camları silersen buğu falan kalmaz ama iyice yedirmen gereekiyor
Belki de sorun ben camları parlasın diye güzelce silerim :D bi bez aldım bilmem ne fiberli cart curt :D kuru iken camları harika parlatıyor belki onun zararı vardır ? . Peki sabunlu bezi yedirirsek camlar matlaşmıyor mu?
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 02, 2010, 09:23:01 »
Belki de sorun ben camları parlasın diye güzelce silerim :D bi bez aldım bilmem ne fiberli cart curt :D kuru iken camları harika parlatıyor belki onun zararı vardır ? . Peki sabunlu bezi yedirirsek camlar matlaşmıyor mu?

bunuda ilk defa duyuyorum kardeşim sanmıyorum ama
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 02, 2010, 09:27:25 »
matlaşmak derken camın genetiğini değil yüzeysel anlamında :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 02, 2010, 09:30:47 »
matlaşmak derken camın genetiğini değil yüzeysel anlamında :)

:D yok mehmetcim olmuyor iyice sildikten sonra sabunlu bezle yaparsan problem yok
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 02, 2010, 09:35:36 »
:D yok mehmetcim olmuyor iyice sildikten sonra sabunlu bezle yaparsan problem yok
tamamdır :D dersimi yapayım da onunla bi ilgileneyim zavallı araba gece sogukta kaldı ısıtayım az :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 02, 2010, 09:37:27 »
tamamdır :D dersimi yapayım da onunla bi ilgileneyim zavallı araba gece sogukta kaldı ısıtayım az :D

derslerini ihmal etmede çünkü şu zamanlarında edersen ilerde geriye dönemezsin ama arabayla her zaman ilgilenebilirsin
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 02, 2010, 09:41:05 »
  Bazı araçlarda (üst segment) camda buğulanmayı önlemek için çift cam benzeri sistemler var. Camın kalınlığıda buğulanma konusunda etkilidir.
 Havalandırmayı uygun şekilde kullanırsanız ve mümkünse yan camlara buğu önleyici sprey sürerseniz sorununuz oldukça hafifler bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #13 : Kasım 02, 2010, 09:42:33 »
benim size önerim benim kullandığım yöntem olacaktır..

klima manuel ise tüm ayarları ortaya getirin ve cama verin.

yani sıcak soğuk ayarı ortada ve havayı aldığı bölümü ise ne içeri ne dışarı olsun tam ortada olsun ve 1. kademede çalıştırın kısa bir süre sonra buğulanma ortadan kalkacaktır..ikinci aşamada ise hem cam hemde orta kısım ortak olarak çıkış ayarını yaparsanız ve yan kısımdaki çıkışları ise yan camlara yöneltirseniz buğulanmayı ortadan kaldıracağını tahmin ediyorum.....

sıcak fanı açıp cama vermekte çözüm olur ancak uzun süre kullanınca havanın durumuna göre araba aşırı derecede ısınabilir , bende öyle olduğundan genelde ilk anlattığım yöntemi kullanıyorum.....

buğu giderici sprey ise tam bir fiyasko maalesef.. çok yağlı ve camın içine uygulamak oldukça zor ve zahmetli ,hakkıyla uygulayabilseniz bile etkil değil maalesef en azından benim aldığım etkili olmadı diyebilirim.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #14 : Kasım 02, 2010, 09:51:48 »
arac ıcındekı devırdayım dugmesını dısardan ıcerıye dogru verın arka camın bugusunu bıle cozer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #15 : Kasım 02, 2010, 13:20:05 »
Havalandırmayı ön camlara verin ve klimayı açın.. Çok kısa sürede buğunun çözüldüğünü göreceksiniz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 02, 2010, 18:43:02 »
buğu için sıcaklık pek de önemli değil, sadece dışardan içeriye girmesi lazım havanın ve soğuk hava vermemeniz lazım içeriye...iç sirkülasyon buğuyu çözmez..işi daha beter yapar..klima açmak da buğuya kesin bir çözümdür..havayı kuruttuğu için buğu olmaz..

aracınızın camları buğu oluyorsa ya havalandırmanız kapalıdır, ya da iç sirkülasyon yapıyorsunuzdur..hiç bir kullandığım arabada buğu sorunum olmadı..hız 2. kademe, sıcaklık tam ortada(ılık), pozisyon cama, sirkülasyon: dışardan..buğu çözülene kadar hızı en hızlıya alın, çözülünce de kapatmayın, 2. kademede bırakın çalışsın
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 VERSO PREMIUM
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 03, 2010, 00:05:07 »
aynı sorun bende de var.camların içeriden kirli olduğunu düşünüyorum ama dahada önemlisi buna ilaveten camın dışında biriken su damlaları camı acıp-kapatmakla silinmiyor.yani camın dışındaki cam fitili cama tam olarak yanaşmadığını düşünüyorum.acaba bu konuda ne yapılabilir?bu durum garanti kapsamına girer mi???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Kasım 03, 2010, 00:11:40 »
  Ben havalandırmayı camlara veriyorum,klimayı açıyorum,kaloriferi de sıcak ayara getirip 2. kademede çalıştırıyorum.İnanın en etkili
yöntem bu,kitapçıklarda da sanırım böyle yazıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 05, 2010, 00:01:16 »
Türkay'a tamamen katılıyorum ek olarak arabada sigara içiyorsanız camda kesin hem iz hemde buğunuz daha fazla oluyor. Arabada sigara içmeyin:D
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!