Gönderen Konu: Buğulanma Sorunu  (Okunma sayısı 5530 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 VERSO PREMIUM
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Buğulanma Sorunu
« Yanıtla #20 : Kasım 05, 2010, 21:21:45 »
yukarıda bir soru sormuştum siz değerli TCT üyeleririne ama cevap veren olmadı henüz bende sorumu tekrarlamak istiyorum.cam fitilleri cama yapışmıyor vede camı acıp-kapatma ile camın dışındaki buğu ve suyu silmiyorsa bu durum garanti kapsamına girer mi girmez mi?
bu konuda tecrübesi yada bilgisi olan varmıdır?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 05, 2010, 21:21:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 05, 2010, 21:23:20 »
yukarıda bir soru sormuştum siz değerli TCT üyeleririne ama cevap veren olmadı henüz bende sorumu tekrarlamak istiyorum.cam fitilleri cama yapışmıyor vede camın dışındaki buğu ve suyu silmiyorsa bu durum garanti kapsamına girer mi girmez mi?
bu konuda tecrübesi yada bilgisi olan varmıdır?
o fitillerin görevi bu mudur ki ?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 05, 2010, 21:43:30 »
Adı ustunde fıtıl, sılecek degılkı cam ustundekı suyu sılsın.
Bu sıkayetın en ıyı cozumu su kaydırıcı sıvılardan kullanmak ya da kaporta ıle beraber camlarada cıla yapmak.
Ben cılalıyorum camları, hem su kolayca kayıp gıdıyor hemde olabıldıgınce az leke kalıyor kurudugunda.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45800
  • Model Yılı: '11
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 05, 2010, 22:05:10 »
Arkadaşlar erzurumda çalışıyorum ve buğulanma sorununu çok iyi bilirim.
tek çözüm var.hemde garantilidir.
Bilirsiniz arabalar ya dışarıdan içeri hava alır yada içerideki havayı devir daim ettirir.Yapacağınız şey o paneli ortaya almaktır.
yani ne içeri pozizyonu nede dışarı pozisyonu tam ortada olsun.
o zaman hiç bir şekilde buğu olmaz.
benim araçım ae101 dir.
Hayatın km'sini hergün sıfırla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 VERSO PREMIUM
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 05, 2010, 22:29:03 »
Bu sıkayetın en ıyı cozumu su kaydırıcı sıvılardan kullanmak ya da kaporta ıle beraber camlarada cıla yapmak.
Ben cılalıyorum camları, hem su kolayca kayıp gıdıyor hemde olabıldıgınce az leke kalıyor kurudugunda.

silecek olmadığını tabiki biliyorum.
arabamda 3 cam acılıp kapatıldığında su silinmiyor yani cam ile fitil arasında bayağı bir boşluk var.1 camda tamamen siliniyor.çok önemli bir sorun teşkil etmesede çuvalla para veriyoruz araba alırken bu durum eğer bir problemin başlangıçı ise garanti denen bir olay var.
neden garantiden değişmesin ki..
ayrıca bu durumu bugün iki tane toyota servisine sordum.birisi garanti kamsamına girmez dedi diğeri arabayı getir garantiden değiştiririz dedi.
burası türkiye fark burada....
not olarak söylemek gerekirse arkadaşımın auris'inde 4 camıda acıp kapattığımızda camdaki suyu siliyor ise benim arabamda da silmeli diye düşünüyorum.ki auris benim arabamdan 1 yıl önce trafiğe cıkmış...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 05, 2010, 22:36:39 »
Aman guray bey
Yanlıs anlasılmak ıstemem.
Sızı tetıklemek maksatlı yazmadım bu ıletıyı. Sadece fayda gordugum bır uygulamayı aktarmak ıstedım.
Yanlıs anlasılmaya mahal verecek bısey yazıp hıssettırdıysem affola, hakkınızı helal edın lutfen.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #26 : Kasım 05, 2010, 23:41:15 »
Bilirsiniz arabalar ya dışarıdan içeri hava alır yada içerideki havayı devir daim ettirir.Yapacağınız şey o paneli ortaya almaktır.
benim araçım ae101 dir.
tam ortada olması hem içerdekini sirküle etmesi hem de dışarıdan hava almasını sağlar..bambaşka bir kanaldan süpersonik bir sistem değildir yani..tamamen dışardan hava verdiğinizde de camlarda buğulanmanın olmayacağını, çözme işlemindeyse bahsettiğiniz işleme göre hızlı olacağını görebilirsiniz
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 VERSO PREMIUM
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 06, 2010, 00:35:47 »
Aman guray bey
Yanlıs anlasılmak ıstemem.
Sızı tetıklemek maksatlı yazmadım bu ıletıyı. Sadece fayda gordugum bır uygulamayı aktarmak ıstedım.
Yanlıs anlasılmaya mahal verecek bısey yazıp hıssettırdıysem affola, hakkınızı helal edın lutfen.
estafurullah selçuk bey ben sadece titizliğimden dolayı böyle bir konu paylaşılınca merakımdan yazma gereği hissettim.
bu konunun üzerine eğilip bugün servise gideceğim.bakalım ne diyecekler...
sonucta bu forumda bilgilendirme vede tecrübeleri paylaşma konusunda insanlar birbirine fayda sağlayabiliyorsa ne güzel amaçta bu değil mi zaten.
bu arada ben de bir yanlış anlaşılmaya mahal verecek bir kusur da bulunduysam sizde hakkınızı helal edin
 :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Sanat İçin Soyunurum
« Yanıtla #28 : Kasım 06, 2010, 00:55:02 »
cam buğulanıyo diye şikayet ediyodum. bugün seyir halindeyken öndeki araç taş attı camı kırdık iyi mi. ahanda size buğulanma sorununa çözüm. daha hiç bi yerim buğulanmaz :D
Corolla 1.6 Terra 2003

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 06, 2010, 01:30:11 »
Bence de fitillerde problem var. Çünkü benim araçta da aynı sprun yaşanıyor. Yağışlı havalarda yan dikiz aynasını görmek bile sorun. Bu ilk arabam da değil. Başka marka araçlarım da oldu. Ama fitillerin cam açıldığında suyu almamasını ben toyotada yaşadım. Maalesef gerçek bu. Garanti işine gelince evet burası Türkiye, tanış falan varsa kesin garantiden değiştirirsin. Ama sorun çözülür mü onu bilemem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 06, 2010, 18:14:34 »
cam buğulanıyo diye şikayet ediyodum. bugün seyir halindeyken öndeki araç taş attı camı kırdık iyi mi. ahanda size buğulanma sorununa çözüm. daha hiç bi yerim buğulanmaz :D

:D
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #31 : Kasım 06, 2010, 18:37:34 »
arkadaşlar ürün olarak clin marka bir cam sil var içerisinde alkollü olduğu yazıyor ondan kesinlikle buğu yapmıyor ben kullanıyorum camları pırıl pırıl yapıyor 2 günde bir ön camı sildin mi işlem tamam olmadı buğu önleyiciler varmış ama kullanan arkadaşlarım tavsiye etmiyorlar camlarda leke bırakıyormuş daha kullanmadım
TOPRAĞIMIZIN ÜZERİNDE ŞEREFSİZ YAŞAMAKTANSA,TOPRAĞIN ALTINDA YATMAYI ŞEREF SAYARIZ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 VERSO PREMIUM
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Kasım 06, 2010, 22:54:44 »
bugün bandırma-toyota altan plazaya gittim.ücretsiz check-up yaptırdım.vede cam fitili sorununu dile getirdim.
fitillere baktılar sorun yok deyip kestirip attılar.
dedim ki sizinle dün görüştüm garanti kapsamına girmez ama bize arabayı getirin bakalım dediniz.şimdi baktınız fitiller iyi yapacak bir şey yok diyorsunuz.
dün izmir tokullar plaza ile görüştüm aynı konuyu arabayı getirin garantiden değiştiririz dediler.
aynı şekilde 2-3 ay önce koltuk kumaşlarında aşınma var şikayetimede garantiye girmez demiştiniz.tokullar plazada garantiden değiştirdiler şeklinde sitemde bulundum.
beni servisteki müdür'le görüştürdüler.
sonuç: fotoğraflarını çekip istanbul bölge müdürlüğü ile görüşüp bana neticeyi bildirecekler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Kasım 07, 2010, 09:24:00 »

+1
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45800
  • Model Yılı: '11
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Kasım 07, 2010, 18:52:27 »
Alıntı sahibi: KADİR SEVEN üzerinde Kasım 05, 2010, 22:05:10
benim araçım ae101 dir.
tam ortada olması hem içerdekini sirküle etmesi hem de dışarıdan hava almasını sağlar..bambaşka bir kanaldan süpersonik bir sistem değildir yani..tamamen dışardan hava verdiğinizde de camlarda buğulanmanın olmayacağını, çözme işlemindeyse bahsettiğiniz işleme göre hızlı olacağını görebilirsiniz

ben zaten süpersonik birşey demedim.yaptığım işlemi yazdım.
Hayatın km'sini hergün sıfırla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #35 : Kasım 07, 2010, 20:55:44 »
arkadaşlar ürün olarak clin marka bir cam sil var içerisinde alkollü olduğu yazıyor ondan kesinlikle buğu yapmıyor ben kullanıyorum camları pırıl pırıl yapıyor 2 günde bir ön camı sildin mi işlem tamam olmadı buğu önleyiciler varmış ama kullanan arkadaşlarım tavsiye etmiyorlar camlarda leke bırakıyormuş daha kullanmadım
clin'in buğu önleyicili olanı da var, o bayağı etkili oluyor evet..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #36 : Kasım 08, 2010, 20:05:37 »
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte buğulanma problemi yaşamaktayım. ön cam ve arka cam bir şekilde aşılıyor ama yan camlarda sıkıntı devam ediyor. Fakat diğer arabalarla kıyasladığımda çok fazla buğulanma oluyor sanki. corollaya mı özel bana mı özel anlayamadım. aynı problemi yaşayan arkadaşlar ve tabi çözüm yolu bilenler varsa yorumlarını bekliyorum. Zira görüş önemli yolda. Şimdiden teşekkür ediyorum herkese

Merhaba,
Benim arabayı temizlettiğim arkadaş, camları sildiği beze az bir miktar sirke döktüğünü, bunun hem camları parlattığını hem de buğulanmayı önlediğini söylemişti. Zannedersem elma sirkesi. Zaten buğu giderici spreylerde de elma ürünleri kullanılıyormuş. Bence bir camda bunu deneyip neticeye göre hareket edebilirsiniz. Ben İzmir'de yaşıyorum. Burada çok soğuklar olmadığından dolayı şimdiye kadar böyle bir problem yaşamadım.