0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bende bilg.programcılığı okudum mehmet... neymiş algoritmadaki sıkıntın? benim kolay geçtiğim derslerden biriydi...senin sorunun hocadan kaynaklanıyor bence...çünkü normalde zevkli konudur algoritma...
zevkliye benziyor ki ben matematikte zor soruları yapan bir öğrenciyim severim matematikte problem çözmeyi buda ona benzer birşey ama . bana söyle demedi lastik döner motor calısır dişlilerle lastige güç götürür döndürür mesela ... Direk arabayı yap diyo bana :S araba ne hocam diyorum sen yapacan diyo :S .. gittim kitap aldım onu okucam artık bakalım vizeden cakacaz da . Osman abi ne yapabiliriz peki ?
1) Bundan önce hangi programlama derslerini aldın?2) Dersin kitabını bulursam göndereyim mi? (ingilizce olur, ona göre)
bende geçen sene gördüm daha ve zor geçtim. Cplus kolay değil kodlardan nefret ederim. evet doğru hoca iyi değilse kesin kalıyo insan
algoritma çıkarmak programcılın en temel taşı ve de algoritma hatalı olursa kodlar doğru olsa bile çalışmaz hata verir.Bence senin okulda bunu iyi bilen biri sana analtsın çünkü burda doğru olan önemli ama ondan önemli senin hoca ne istiyor onu anlatsın arkadaş sana.Birlikten kuvvet doğar.Hem kolayı herkes başarır bu okulu kazandıysa bunu haydi haydı başarırısın demektir.örnek bir soruyu yildiz3141@gmail.com a at bende deneyim ama ısrarla tavsiyem o hocadan ders alan biri alatsın
algoritma ile kodların ne alakası var onu anlayabilmiş değilim. eğer sen hedefe nasıl gideceğini bilmiyorsan codların hepsini yemiş yutmuş olsan da ne fark eder...sorunun temelini anlayamadım, kaldıki algoritma dersinde bir problem ve çözüm yolu olur programlama dilleri ile ilgili bişi istendiğini görmedim okul zamanında (2005 Mersin. Ünv mezunuyum...)
Belli bir programlama dili kullanmıyorsanız algoritmalar pseudo-code (sahte kod) notasyonu ile gösterilir. Ama bu soyut birşeydir ve bazı insanlar için soyut yapıları anlamak zordur. Kendi insiyatifiniz ile programcılığa başlamanızı öneririm. Pascal veya C öğrenip ufak tefek programlar yazmaya başlayın. Yazdığınız kodun çalışmasını somut olarak gördükçe algoritma kavramı sizin için açık hale gelecek ve pseudocode da çok sizin için basit birşeye dönüşecek.Pascal ile başlarsanız en kolay başlangıcı yapmış olursunuz (ideal başlama dilidir). C ile başlarsanız da yaşayan bir dil kullanma ve diğer dillere geçmenin kolaylığı gibi avantajlar var. Tercih size ait ama çok çalışmanız gerekiyor. Programcılık stresli iştir. Yılmayın.C öğrenmek isterseniz "Deitel" 'in "C ve C++" adlı kitabını öneririm.
Deitel'in kitabı baya iyidir, C öğrenmek isteyen varsa gönderebilirim.