Gönderen Konu: Algoritma dersi (Bilgisayar Programcılığı)  (Okunma sayısı 8556 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
Algoritma dersi (Bilgisayar Programcılığı)
« : Kasım 01, 2010, 15:55:16 »
Arkadaşlar daha önce açtımmı bilmiyorum arayış içerisindeyim ve bütün derslerim iyi bi bu kötü anlamıyorum yada hoca anlatamıyor 2 sinden birisi ama ben anlamıyorum diyorum ve başka kaynaklar aramaya koyuldum Bu konuda yardımcı olacak varmı
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Toyota Club Türkiye

Algoritma dersi (Bilgisayar Programcılığı)
« : Kasım 01, 2010, 15:55:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Algoritma dersi (Bilgisayar Programcılığı)
« Yanıtla #1 : Kasım 01, 2010, 16:18:05 »
aynı dersi bende aldım ama 9 sene evvel, :D bende pek sevmezdim ama cok da zor değil...çalışırsan başaracağından eminim. ;)
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 01, 2010, 16:23:40 »
:D çalışılacak bir yeri yokki soner abi . Kod işte bildiğin ama karışık geliyor bana ilk defa görüyorum
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 01, 2010, 16:27:32 »
bende bilg.programcılığı okudum mehmet... neymiş algoritmadaki sıkıntın? benim kolay geçtiğim derslerden biriydi...senin sorunun hocadan kaynaklanıyor bence...çünkü normalde zevkli konudur algoritma...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 01, 2010, 16:31:11 »
bende bilg.programcılığı okudum mehmet... neymiş algoritmadaki sıkıntın? benim kolay geçtiğim derslerden biriydi...senin sorunun hocadan kaynaklanıyor bence...çünkü normalde zevkli konudur algoritma...
zevkliye benziyor ki ben matematikte zor soruları yapan bir öğrenciyim severim matematikte problem çözmeyi buda ona benzer birşey ama . bana söyle demedi lastik döner motor calısır dişlilerle lastige güç götürür döndürür :D mesela ... Direk arabayı yap diyo bana :S araba ne hocam diyorum sen yapacan diyo :S .. gittim kitap aldım onu okucam artık bakalım vizeden cakacaz da . Osman abi ne yapabiliriz peki ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 01, 2010, 16:42:28 »
hocayı sıkıştırın bi yerde bence, :D  önce mantığını anlatması lazım hocanın...
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 01, 2010, 16:45:50 »
zevkliye benziyor ki ben matematikte zor soruları yapan bir öğrenciyim severim matematikte problem çözmeyi buda ona benzer birşey ama . bana söyle demedi lastik döner motor calısır dişlilerle lastige güç götürür döndürür :D mesela ... Direk arabayı yap diyo bana :S araba ne hocam diyorum sen yapacan diyo :S .. gittim kitap aldım onu okucam artık bakalım vizeden cakacaz da . Osman abi ne yapabiliriz peki ?

Algoritmanın mantığını anlatması lazım size...senin dediğin gibiyse çok sıkıntı çekersiniz...bizim hoca sağolsun çok zevkli ve anlaşılır işliyordu konuları...kolayca anlıyorduk...eğer sizin hoca o şekilde işliyorsa sizede ezberci eğitimi desteklemek düşer :D sınavdan önce çkacak sorular bi şekilde tahmin edip (diğer sınıflardan felan alarak) onları ezber yapıp gireceksiniz sınava... E tabi birazcıkta kopya lazım her zaman öğrenci adama ;)
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 987 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 01, 2010, 16:53:21 »
1) Bundan önce hangi programlama derslerini aldın?
2) Dersin kitabını bulursam göndereyim mi? (ingilizce olur, ona göre)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 01, 2010, 17:19:57 »
bende geçen sene gördüm daha ve zor geçtim. Cplus kolay değil kodlardan nefret ederim. evet doğru hoca iyi değilse kesin kalıyo insan :D
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 01, 2010, 17:41:51 »
algoritma çıkarmak programcılın en temel taşı ve de algoritma hatalı olursa kodlar doğru olsa bile çalışmaz hata verir.Bence senin okulda bunu iyi bilen biri sana analtsın çünkü burda doğru olan önemli ama ondan önemli senin hoca ne istiyor onu anlatsın arkadaş sana.Birlikten kuvvet doğar.Hem kolayı herkes başarır bu okulu kazandıysa bunu haydi haydı başarırısın demektir.
örnek bir soruyu yildiz3141@gmail.com a at bende deneyim  ama ısrarla tavsiyem o hocadan ders alan biri alatsın
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 01, 2010, 22:30:49 »
1) Bundan önce hangi programlama derslerini aldın?
2) Dersin kitabını bulursam göndereyim mi? (ingilizce olur, ona göre)
bundan önce hiç byle programlama görmedim teknik servis ve biraz ağ işletmenliği ile uğraştım kamera sistemleri filan :)  İngilizce anlamam türkce varsa gönder alper abi :)
bende geçen sene gördüm daha ve zor geçtim. Cplus kolay değil kodlardan nefret ederim. evet doğru hoca iyi değilse kesin kalıyo insan :D
daha cplusa filan geçmedik :D normal algoritmadayız . Hani aklımda birşeyler çıkartıyorum ama yazıya dökülmüyo hoca öyle yazdırıyoki hortlak görmüş gibiyim :D hatta sınıf öyle . eskiden görenler birşey yapmaya çalışıyor gene .

algoritma çıkarmak programcılın en temel taşı ve de algoritma hatalı olursa kodlar doğru olsa bile çalışmaz hata verir.Bence senin okulda bunu iyi bilen biri sana analtsın çünkü burda doğru olan önemli ama ondan önemli senin hoca ne istiyor onu anlatsın arkadaş sana.Birlikten kuvvet doğar.Hem kolayı herkes başarır bu okulu kazandıysa bunu haydi haydı başarırısın demektir.
örnek bir soruyu yildiz3141@gmail.com a at bende deneyim  ama ısrarla tavsiyem o hocadan ders alan biri alatsın

Tamam gönderecegim bir soru :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 02, 2010, 22:39:53 »
algoritma ile kodların ne alakası var onu anlayabilmiş değilim. eğer sen hedefe nasıl gideceğini bilmiyorsan codların hepsini yemiş yutmuş olsan da ne fark eder...
sorunun temelini anlayamadım, kaldıki algoritma dersinde  bir problem ve çözüm yolu olur programlama dilleri ile ilgili bişi istendiğini görmedim okul zamanında (2005 Mersin. Ünv mezunuyum...)
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 02, 2010, 22:45:32 »
algoritma ile kodların ne alakası var onu anlayabilmiş değilim. eğer sen hedefe nasıl gideceğini bilmiyorsan codların hepsini yemiş yutmuş olsan da ne fark eder...
sorunun temelini anlayamadım, kaldıki algoritma dersinde  bir problem ve çözüm yolu olur programlama dilleri ile ilgili bişi istendiğini görmedim okul zamanında (2005 Mersin. Ünv mezunuyum...)
Zaten şuan istenmiyor bir arkadaş kodla ilgili birşey demişti ona yanıt vermiştim . Ben problemi kafamda çözüme ulaştırıyorum aşağı yukarı ama kağıda dökülmüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 02, 2010, 23:19:58 »
sen okyanusu geçip deredemi boğuluyorum diyorsun yani :) yanlış anlama ama bu olay kafada bitirip uygulamnaya dökemiyorsan eğer senin teorik değil pratik eksiğin vardır. Bunu içinde şu aşamada sana senden başka kimse yardım edeme gibi geldi bana..
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 03, 2010, 10:55:50 »
Belli bir programlama dili kullanmıyorsanız algoritmalar pseudo-code (sahte kod) notasyonu ile gösterilir. Ama bu soyut birşeydir ve bazı insanlar için soyut yapıları anlamak zordur.
Kendi insiyatifiniz ile programcılığa başlamanızı öneririm. Pascal veya C öğrenip ufak tefek programlar yazmaya başlayın. Yazdığınız kodun çalışmasını somut olarak gördükçe algoritma kavramı sizin için açık hale gelecek ve pseudocode da çok sizin için basit birşeye dönüşecek.
Pascal ile başlarsanız en kolay başlangıcı yapmış olursunuz (ideal başlama dilidir). C ile başlarsanız da yaşayan bir dil kullanma ve diğer dillere geçmenin kolaylığı gibi avantajlar var. Tercih size ait ama çok çalışmanız gerekiyor. Programcılık stresli iştir. Yılmayın.
C öğrenmek isterseniz "Deitel" 'in "C ve C++" adlı kitabını öneririm.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 987 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 03, 2010, 11:37:20 »
Deitel'in kitabı baya iyidir, C öğrenmek isteyen varsa gönderebilirim.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Kasım 03, 2010, 11:47:05 »
Belli bir programlama dili kullanmıyorsanız algoritmalar pseudo-code (sahte kod) notasyonu ile gösterilir. Ama bu soyut birşeydir ve bazı insanlar için soyut yapıları anlamak zordur.
Kendi insiyatifiniz ile programcılığa başlamanızı öneririm. Pascal veya C öğrenip ufak tefek programlar yazmaya başlayın. Yazdığınız kodun çalışmasını somut olarak gördükçe algoritma kavramı sizin için açık hale gelecek ve pseudocode da çok sizin için basit birşeye dönüşecek.
Pascal ile başlarsanız en kolay başlangıcı yapmış olursunuz (ideal başlama dilidir). C ile başlarsanız da yaşayan bir dil kullanma ve diğer dillere geçmenin kolaylığı gibi avantajlar var. Tercih size ait ama çok çalışmanız gerekiyor. Programcılık stresli iştir. Yılmayın.
C öğrenmek isterseniz "Deitel" 'in "C ve C++" adlı kitabını öneririm.
Deitel'in kitabı baya iyidir, C öğrenmek isteyen varsa gönderebilirim.
Bende öyle düşünüyorum hayalden program çalışınca ne bilim anlaşılmıyor . Ben programı yanılma  yöntemiyle yapmak daha kolay gibime geliyor . Mesela programı yazarım hata verir anlarım bi yerde yanlışlık var onun üzerine yoğunlaşırım baktım burada sonra baktım çalışıyor bu aklımda kalır . Ama hocada Anlatma şekli bana uymuyor . Yani bana algortima nedir anlatmadan direk 1 ile 100 arasındaki sayıları toplayın dedi .. hesap makinasından 1 +2=3+3=6  gibi yaparım ama kodla nasıl yapılır ne bilim ben . Sayı=sayı+1 yapacakmışız. Toplam =toplam+Sayı  filan filan ... Şunu bile 4 saat ders sonra anladım sayı= sayı +1 ne demek . Sayı demek yani sayı+1 demek mi ? böyle değilmiş = den sonra ki işlem sayının üzerine yazılıyormuş . Anlayacagınız hoca nabzimizi ölçmeden işe girişiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 03, 2010, 12:01:05 »
Evet atama operatörü bazı dillerde = olarak yazılır. Eşitlik anlamına gelmez; sağdaki değeri soldaki değişkene kopyalar. (C'de = olarak yazılır mesela Pascal'da := olarak yazılır.)
Hocanız iyi bir öğretim stratejisi geliştiremediyse iş size kalıyor. Netten bir bedava derleyici (compiler) indirip işe girişin. (Biz derste code::blocks ortamını kullanıyoruz. Bayağı iyi...) Ekrana "Merhaba dünya" yazdıran bir program yazmak ilk hedefiniz olsun. Gerisi gelir.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Kasım 03, 2010, 12:12:15 »
bedava derleyici (compiler)
code::blocks

Ders yazı gibi birşey mi program mı ? acaba Ahmet abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 03, 2010, 14:57:03 »
Derleyici dediğimiz programlar, senin yazdığın metinsel programı (yani kodu) çalıştırılabilir programa (.exe uzantılı dosyaya) dönüştürmek için kullanılır. Yani yazılan programı bilgisayarın anlaması için kullanılan bir tür çevirmen-programdır. Bir dilde program yazmak için o dilin derleyicisi gerekir. Code::blocks denilen yazılım da bedava dağıtılan bir C derleyicisi. Kendi içinde bir metin editörü (kod editörü) ve başka aksesuvarları da var.
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac