0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
http://www.cplusplus.com/ ingilizcen nasıl bilmiyorum ama kesin olan şey inglizce ne kadar iyi olursa o kadar rahat edersinhttp://coskuner.com/aydin/projelerim/programlama/cplusplus buda başka bir arkdaşın örnek çalışmaları
http://www.codeblocks.org/Kullanımı çok basit.. Bir kitapla birlikte iyi iş görür. İngilizcen yoksa alışıncaya kadar bir süre sözlükle falan uğraşman gerekebilir. Ama bence kısa sürede öğrenirsin.C++ derleyicileri C de derler ama kafa karıştırıcı olur. En iyisi bence saf C.
Mehmet abi bi tane soru istemiştin yazayım buraya . 1.Maximum 100 elemanlı bir sayı diziye giriliyor. girilen sayı 0 oluncaya kadar, tekleri tek adlı diziye çiftleri çift adlı diziye çeviriniz. Rakamları demek istiyor heralde . 2. Maximum 100 elemandan oluşan diziye sayılar giriliyor.(0 oluncaya kadar) ardışık elemanlıların farkının en küçük olduğu sonucu ve bu elemanların kaçıncı eleman olduğunu bulan algoritmayı yazınız . ( Bu sorudan hiç birşey anlamadım ben hala)
Ahmet abi ve Hakan abi çok teşekkür ederim yardımlarınızdan dolayı artık yavaş yavaş birşeyler yapabiliyorum . Hala basit kodlardayız. soyut yani . Şimdi hoca bir soru sordu yapana finaline 100 vericem dedi . tam 40 satırlık bir basit kod .. Ve yaptım sadece menü nasıl yapılır anlatmamıştı. orasını sallamasyon yapmıştım . Sonra hoca basını düzeltti verdi bana. Bunu herhangi bir dilde yazıp exe olarak bana getir . İnternetten araştırıp gelebilirsin dedi Yalnız her satırı tektek soracam sana nasıl oluyormuş diye bileceksin dedi. Bende tamam dedim sadece bana bu ve şimdi yardım edecek abi abla arıyorum ... pascal olursa işime gelir en kolay dil oymuş ...
Gayet basit bir kodu olacak. Ben yazarım. Ama cumartesi günü gönderebilirim.
olur abicim olur allah razı olsun senden ...Burada bir kaç kişiye söyledim yok öyle cevirimi olur filan birşey bilmiyorlar . Bekliyorum seni abicim pascalda yazacaksın dimi ?
Deitel'in kitabı baya iyidir, C öğrenmek isteyen varsa gönderebilirim.
Pascal iste pascalda c iste c'de yazayım Pascal'da yazarım. Programlamayı onda öğrendim. Elim daha rahat.
Uses Crt;Varf: text;ad, soyad, aranacak: string[20];tno:integer;secim:integer;eh:char;beginsecim:=0;repeatclrscr;writeln('1-giris');writeln('2-liste');writeln('3-arama');writeln('4-cikis');writeln('seciminiz');readln(secim);if secim=1 thenbeginclrscr;eh:='e';assign(f,'liste.txt');rewrite(f);repeatclrscr;writeln('Ad giriniz');readln(ad);writeln('Soyadi giriniz');readln(soyad);writeln('tno giriniz');readln(tno);writeln(f,ad);writeln(f,soyad);writeln(f,tno);writeln('devam m e/h');readln(eh);until eh='h';close(f);end;if secim=2 thenbeginclrscr;assign(f,'liste.txt');reset(f);repeatreadln(f,ad);readln(f,soyad);readln(f,tno);writeln(ad,' ',soyad,' ',tno);until eof(f);close(f);readln;end;if secim=3 thenbeginclrscr;assign(f,'liste.txt');reset(f);writeln('Aranacak ismi girin');readln(aranacak);repeatreadln(f,ad);readln(f,soyad);readln(f,tno);if ad=aranacak then writeln(ad,' ',soyad,' ',tno);until eof(f);close(f);readln;end;until (secim=4);clrscr;end.