Gönderen Konu: zenon farların göz alması  (Okunma sayısı 15890 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0-
zenon farların göz alması
« : Ekim 25, 2010, 21:55:42 »
kıymetli modifikasyon tutkunları. biliyorum siz bunu seviyorsunuz ama bu zenon farlar çok göz alıyor. nefret ediyorum bu farı icat edenlerden. fara bakmaktan yola konsantre olamıyorum. diyeceksinizki sana zarar verenler sahtesi. orjinaller zararsız ama benim rastgeldiklerim hepsi gözü alıyor özellikle arkadan gelen araçların ışıkları çok zara veriyor. uzun yolda ne yapar bilmiyorum. lüften bu tip gereksiz şeylerden vazgeçin. güzelim sarı ışığın suyu mu çıktı?
2010 yaris terra sporty multimode gümüş gri
yaşasın m/m.

Toyota Club Türkiye

zenon farların göz alması
« : Ekim 25, 2010, 21:55:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: zenon farların göz alması
« Yanıtla #1 : Ekim 25, 2010, 22:05:58 »
Ömer abi farın göz alması sadece xenondan kaynaklanmıyor ama dediğine katılyorum çoğu xenon far göz alıyor sebebide xenonu taktıktan sonra far ayarı yapılmaması ve unutulmamalıdır ki bir çok normal sarı farlarda ayarsız olduğundan göz alıyor. şahsen ben xenon far kullanyorum ve daha karşıdan bugune kadar selektör yemedim farlarım göz alyor olsaydı karşıdan gelen arabaların 10 taneden en az 5 tanesi bana sellektör yapardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ekim 25, 2010, 22:26:16 »
mahmut kardeşim bak sen ne güzel söylüyorsun. far ayarı diyorsun  ama yurdum insanı ne anlar ayardan bakımdan o bir kere alır onu da en ucuzundan alır. ondan sonrra tövbe ne bakım ne ayar.  yollarda görüyorum bisürü ayarsız zenon. bu modifikasyon işi bize bir beden büyük. keşke olmasaydı diyorum.
yaşasın m/m.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 25, 2010, 22:34:15 »
sonradan yapılan merceksiz xenon lar rezalet kazalara sebep olur,bunlar zaten yasak ama kontrol zayıf.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #4 : Ekim 25, 2010, 22:35:59 »
Yazdıklarınıza tamamiyle katılıyorum.

Karşımdan merceksiz xenonlarla gelene uzunları yakıp gidiyorum bende.

Arkamda geldiklerinde ise hızımı düşürüp sağa geçip yol veriyorum.

Şimdi diceksiniz, sende de xenon var..

Ben yaklaşık 1 hafta kullandım, uzunlarda aydınlatmadığı için söktüm.

Ama gerek şehir içi, gerek şehir dışı hiç kimseden 1 defa bile sellektör yemedim.. :)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #5 : Ekim 25, 2010, 22:36:43 »
mahmut kardeşim bak sen ne güzel söylüyorsun. far ayarı diyorsun  ama yurdum insanı ne anlar ayardan bakımdan o bir kere alır onu da en ucuzundan alır. ondan sonrra tövbe ne bakım ne ayar.  yollarda görüyorum bisürü ayarsız zenon. bu modifikasyon işi bize bir beden büyük. keşke olmasaydı diyorum.
Ömer abi neyazık ki durum dediğin gibi yurdum insanı takar sırf beyaz yandığı (6000k-8000k) için xenonu sonra karşısına geçer beyaz yandığını görünce ne far ayarı gelir aklına ne karşıdan gelecek trafik. benim aracımdada xenon var ben sırf karşıdan gelen ve öndekilerin gözünü almaması için serviste sarı yananlardan (4300 k)taktırdım şimdi hem gece yolu daha iyi aydınlatyor hemde karşıdan gelenlerin gözünü almıyor.

umarım bu konuyu görenler bu konuda daha duyarlı davranırlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 25, 2010, 23:14:59 »
Aslında on cama kaplama yapılarak karsından gelen ısıgın kırılması ve surucunun gozune yansımaması saglansada hem karsıdan gelen onunu guzel gorse hemde kımse kımsenın farlarından zarar gormese.
Aracıma xenon taktırdım, daha dogrusu benden habersız hedıye maksatlı takmıslar cok memnun kaldım ınanın hıc bırsey gormeden yol alıyormusum.
Farlarımın kımseyı. Rahatsız etmedıgını bılıyorum cunku
1. Adapazarından pendıge kadar uzunları acık unutmusum Allahın kulu bır sellektor yapmadıkı kısalarda rahatsız etsın.
2. Taktırıkdıgında yola cıkmadan rahatsız edıp etmedıgını anlamak ıcın sımule etmek ıcın aracın park ahlındeyken ve farları yanıkken karsı yonden farklı bır arAcla gelıp kendı aracımın yanından gectım hıc sorun yok.
Ben sonradan takılan xenondan zıyade bırcok luls arac xenon farlarından daha cok rahatsız oluyorum.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ekim 25, 2010, 23:33:22 »
Yasaklanması lazım sonradan takılanalrın.Tamam hoş,güzel duruyor ama ciddi manada göz alıyor çoğu.
Benim Hocam Toyota gibi adam!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 25, 2010, 23:34:43 »
gece yolculuklarında çok daha belirginleşiyor beyaz far sorunları kendimizce nasıl bir çözüm bulabiliriz gece gözlükleri var sarı olanlardan mı takmalı acaba ? Kullanan varmı arkadaşlar?
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Ekim 26, 2010, 00:03:09 »
bu bahsettiğin gözlüklerden kullanan varmı acaba? ben çok rahatsız oluyorum bu zenonlardan.gidip bu gözlüklerden alabilirim. acayip gıcık oluyorum. yakalasam indirip bi güzel döveceğim. ve farlarını kıracağım.
yaşasın m/m.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #10 : Ekim 26, 2010, 00:34:10 »
sonradan yapılan merceksiz xenon lar rezalet kazalara sebep olur,bunlar zaten yasak ama kontrol zayıf.
Atilla abi orjinal fabrika çıkışlı merceksiz xenonlarda var ornek corolla ve civic bunların ikisininde fabrika çıkışlı olan xenonlarında mercek yok mesele xenonda dil zaten far ayarlarında xenonlarını taktıranlar sonrasında gidip bir far ayarı yaptırsalar kimse bu durumdan şikayetçi olmazdı ama malesef bunu yapan çok az zaten yapanların bir kısmıda serviste takmıştır ve kendi haberleri olmadan servis far ayarını yapmıştır çünkü ben xenonlarımı daha önceki aracımdan çıkarıp kendim yeni aracıma taktım araçların ikiside yeni nesil corolla biri makyajsız biri makyajlı ben makyajlı kasaya ilk taktığımda karşıdan gelenlerden hep selektör yiyordum 1000 bakımında servise şikayette bulundum bu farlar eskisinde göz almıyordu bunda niye alıyor diye hemen far ayarı yaptılar şimdi hiç rahatsız olan yok.

kısaca kazaya sebebiyet veren xenonlar dil far ayarı yapılmamış farlar yoksa normal halojen far olupta xenondan daha beter göz alan farlarda var.
bir çok kişinin xenonu suçlamasının nedenide halojen farlara göre ayarlanmış far sevyeleri ile xenon ampul kullanması.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 26, 2010, 08:22:37 »
Ben de Xenon farlardan nefret ediyorum, ve ileriki bir zamanda yasaklanacağını düşünüyorum. Yalnızca karşıdan gelen arabaları değil, yayaları da çok rahatsız ediyor. Eğer siz Xenon farla daha iyi görüyorsanız, daha fazla aydınlatıyorsunuz ve karşı tarafı daha çok rahatsız ediyorsunuz demektir. Olay yalnızca ışığın rengi değil, şiddeti çok fazla.
2009 TOYOTA COROLLA, D-4D
1.6 Comfort Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #12 : Ekim 26, 2010, 09:38:21 »
Ben de Xenon farlardan nefret ediyorum, ve ileriki bir zamanda yasaklanacağını düşünüyorum. Yalnızca karşıdan gelen arabaları değil, yayaları da çok rahatsız ediyor. Eğer siz Xenon farla daha iyi görüyorsanız, daha fazla aydınlatıyorsunuz ve karşı tarafı daha çok rahatsız ediyorsunuz demektir. Olay yalnızca ışığın rengi değil, şiddeti çok fazla.
Birol abi benim xenon lardan şimdiye kadar hiç şikayetçi olan olmadı bir sürü konvoyada katıldım hiçbir zaman önümdeki araç şıkların gözümü alıyor demedi ama dediğim gibi far ayarı yapılmadan önce karşıdan çok sellektör yiyordum servis far ayarı yaparak o sorunu çözdü ama biyandan sanada hak veriyorum çünkü xenonlu araçların %90 nı far ayarı yapılmadığı için hep trafikteki diğer araçları ve yayaları rahatsız ediyorlar çoğu insanda bu yüzden xenonu suçluyor tarafikte sadece xenonla dil far ayarı bozuk normal farlarda çok göz alıyor.Bide ben bundan önceki carismamdada xenon kullanyordum muyaneden camlarda film var diye hafif kusurlu olarak geçtim başka hiç bir kusur yoktu .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Ekim 26, 2010, 09:56:59 »
Aslında on cama kaplama yapılarak karsından gelen ısıgın kırılması ve surucunun gozune yansımaması saglansada hem karsıdan gelen onunu guzel gorse hemde kımse kımsenın farlarından zarar gormese.
Aracıma xenon taktırdım, daha dogrusu benden habersız hedıye maksatlı takmıslar cok memnun kaldım ınanın hıc bırsey gormeden yol alıyormusum.

selcuk bey bahsettiginiz cam  kaplama nasıl bişey. cunki bende cok rahatsız oluyorum.
1. Adapazarından pendıge kadar uzunları acık unutmusum Allahın kulu bır sellektor yapmadıkı kısalarda rahatsız etsın.
2. Taktırıkdıgında yola cıkmadan rahatsız edıp etmedıgını anlamak ıcın sımule etmek ıcın aracın park ahlındeyken ve farları yanıkken karsı yonden farklı bır arAcla gelıp kendı aracımın yanından gectım hıc sorun yok.
Ben sonradan takılan xenondan zıyade bırcok luls arac xenon farlarından daha cok rahatsız oluyorum.
2005 corolla 1.6 sol+brc lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Ekim 26, 2010, 09:57:58 »
selcuk bey dediginiz cam kaplama nasıl bişi acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Ekim 26, 2010, 09:59:11 »
bu ne ya yzadıgım ileti gozukmuyor. selcuk bey bahsettiginiz  cam kaplama nasıl bişi acaba. benide cok rahatsız ediyor bu ısıklar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 26, 2010, 10:16:11 »
Aslında bu problem teknolojik olarak çözüldü. Farların çapraz polarize ışık yayması ve aynı yönde (çapraz) polar filtreli bir ön cam, sizin kendi ışığınızı rahat, karşıdan gelen ışığı ise zayıflatılmış olarak  görmenizi sağlar. Ama tüm farların ve camların standart hale gelmesi lazım. Çok bahsedilen bişeydir (suyla çalışan motor yapıldı, kansere çare bulundu gibi kanıksanmış bir haber) ama neden bir türlü gerçekten yapılmaz bilmem.

http://www.freepatentsonline.com/3808422.html
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 26, 2010, 12:08:18 »
bu ne ya yzadıgım ileti gozukmuyor. selcuk bey bahsettiginiz  cam kaplama nasıl bişi acaba. benide cok rahatsız ediyor bu ısıklar

var olduğuna dair bir bilgim yok ama olsa iyi olurdu diye düşünerek yazmıştım.
lakin renault laguna da ve bazı lüks araçlarda dikkatimi çekiyor ön camları aynı gözlük camlarındaki gibi antifre kaplama oluyor.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 26, 2010, 13:03:36 »
Arkadaşlar bende xenondan rahatsız olanlardanım, benimde zamanında farlarımda xenon vardı ama far yükseklik ayarını hep en kısıkta kullanırdımki karşıdakinin gözünü almasın ve 1 yıla yakın kullandım hiç sellektör yemedim karşıdakinden

yalnız şu varki bağzı kişiler xenon taktırınca beyaz ışığın ortasında karartı kalıyor diye xenon ampulünün önündeki ampul şapkasını söktürüyor iştebu şekilde yapılan uygulamalar göz alıyor neymiş efendim tam beyaz ışık olmuyormuş ortasında siyah nokta oluyormuş şapka olunca asıl yanlış olan bu

birde benim gibi kendi el emeğinizle veya bir farcıya mercek montajı yaptırabilirsiniz :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #19 : Ekim 26, 2010, 13:59:06 »
Mesut abi bende 2009 corollama yaptırmayı düşündüm mercek ama farın içi açılacağından yaptırmaktan vaz geçtim bide senin mercekler bi-xenon mu yoksa sadece xenon mercek mi bide yaptıktan sonra farın içi su aldı mı ben bu sebepten dolayı ve Adanada yatıracak yer bulamadığımdan vaz geçmiştim ben far ayarı yaptırdım serviste 2. kademede kullanyorum şimdiye kadar sellektör yemedim şapka olayındada sana sonuna kadar katılyorum.