0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Evet bende corolla 2008 d4d sahibiyim,aynı sorun yani konsoldan gelen ses bende de vardı.Bunu ilk yazımda tanışma bölümünde belirtmiştim.Tam 6 kere servise götürdükten sonra sorunu hallettiler hatta konsol bile söküldü.Sana tavsiyem benim gibi bıkmadan usunmadan hatta utanmadan bu sorun için servisin kapısını aşındır.Şimdi en ufak bir ses bile yok.Sadece araba kalkarken ve duruken arkadan sanki eksoz kopmuş gibi bir ses geliyor.Gerçekten insanı deli eden bir ses.Enteresandır ki;servisin dediğine göre bu seste yakıt deposundan geliyormuş.Sadece ve sadece dizel araçlardan gelen yakıtın depo içinde çalkalanma sesiymiş.Şimdi tek sorunum emniyet kemerinden gelen o uyuz ses.Onu yapamıyorlarmış...[/quote] göstergede benim arabada sorun yok ama o kalkıştaki ses bendede mevcut..ama hem gelmiyor..emniyet kemeri benide sinir ediyor servise soracaktım ama demekki onlarda bilmiyolarmış...
Lastikler 55 yanak ayrıca çok sert hamurdan yapılmış, performans lastiği olduğu içinde süspansiyonu sertleştiriyor bu yüzden sanırım araçtaki vibrasyon ve yol sesi önemli ölçüde artıyor.tıkırtı konusuna gelince orijinal alarm olarak takılan sistem sanırım Cenmax ın ve bunların on konsolun soltarafındaki LCD panelinin işçiliği oldukça kötü benim aracımdaki tıkırtı sorunu ondandı, servistekilerine kalsa ön kosolu komple söküp sıkıştırıp yeniden yerine takacaklardı.Herneyse sana tavsiyem bu LCD panelinin üzerine hafifçe parmağınla vur ve gelen tıkırtı senin hareket halindeyken duyduğun ile aynı ise bunu yerinden söküp LCD nin kutusunu kırmadan açıp içindeki LCD displayi birşekilde sabitle/sıkıştır ve yeniden plastik kapağı kapatarak yerine yapıştır.Kolay gelsin[/quote]Bu seferde Alarm'ın led ışığını koydukları kosolun sol önünden ses gelmeye başladı..Yamanın dediği gibisanırım Toyota=Tıkırtı bilinci bende de oluşuyo..gerçi Avensis diyecek şimdi ama bizim 1 senelik Avensis'te bile var o sesler..Yollarımız yama dolu ama bu kadar erken salması hoş değil Ergin'in lastik için söyledikleri doğru olabilir hatta sanki helezonları kesmişim gibi zıplayara gidiyorum yolda ev işyerime 5 km,içim dışıma çıkıyo vallahi..
Göğüslükteki ses gün geçtikce fazla ses çıkarmaya devam ediyor ve rahatsız ediyor..helee benim gibi kılsan bu konuda kafayı ona takıyorsun yol boyunca.. direksiyonumu tutacağım göğüslüğümü bilmiyorum..neyse yarın 1000 bakımına gidiyorum belki bi çözüm üretirler..bendeki şikayette ; çok fazla yol sesi var arabada,lastiklerden mi acaba? hızlandıkça rüzgar sesi alıyor kapılardan sanki cam açıkmış hissi yaratıyor... sıfır bir arabada bunlar nasıl oluyor onu anlamıyorum.. [/quote]demek ki aynı gögüslük ses sorunu 2008 lerde de devam ediyor. bende 2006 var ve bir kere besleme yapıldı altına gögüslük süküldü hiç bir çözüm olmadı şuanda hala geliyor. çoğu zaman kafama takılıyor bu ses ve yolda çıldırtıyor ama onunla yaşamaya alışmak lazım artık. kronik bir dert. geri vites konusunda çok bişey söylemiyorum çünkü bu da genel bir sorunumuz.bu aralar benim araçta ayrı bir dert başladı arabaya 1 viteste patinaj yaptırmadan kaldırıp 6 bin devire dayamak istediğimde on lastiklerden kopacakmış gibi takır takır vuruş sesi geliyor ne olduğunu anlamadım.