Gönderen Konu: Corolla 2008  (Okunma sayısı 6234 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • en iyi otomobil kendi otomobilindir
    • www.erginboy.8m.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Corolla 2008
« : Eylül 13, 2007, 18:00:06 »
merhaba , yeni corolla kullanıcılarına sesleniyorum acaba onlardada aynı sorunlar varmı , sorun olarak nitelemek nekadar doğru bilmem ama bi sorayım dedim
1. göstergenin sol tarafı öncama yakın olan yerden hafif yol bozuk olan yerlerde tıkırtı geliyor, bunu çözümü için servistekileri ön konsola izolasyon yapılması gerektiğini ve bunun için ön konsolun sökülmesi gerektiğini söylediler, plastik eklentilerinin dişlerini izole edeceklermiş ....  yeni bir aracın parçalanıp sökülmesine gönlüm şimdilik el vermiyor, acaba başkalarındada bu durum var mı ??
2. yeni fark ettim , geri vitese takarken bir gıırt sesi geliyor sanki debriyaja tam basılmamış gibi ama çok fazla değil .

Bu saydıklarım acaba bu model corolla nın  klasik sorunu mu oluyor acaba ?
2008 Corolla 1,4 d4d

Toyota Club Türkiye

Corolla 2008
« : Eylül 13, 2007, 18:00:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Corolla 2008
« Yanıtla #1 : Eylül 13, 2007, 19:43:04 »
birtek geri vitesin  klasık bir sorun oldugunu bılıyorum gerırmeden once bı kac snye bekletmek lazımdı herhal bundan daha once bahsedılmıstı.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Corolla 2008
« Yanıtla #2 : Eylül 13, 2007, 22:12:40 »
2008 için değil ama önceki toyotalarda tıkırtı sorunu her zaman mevcut.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.viteste farkı hisset . . .
  • Kan Grubu: 0+
Corolla 2008
« Yanıtla #3 : Eylül 13, 2007, 23:54:54 »
ya  bu geri vites sorunu benim arabamdada var biraz zor geçiyor ilk 1 e takıp sonra tekrar geri ye takıyorum geçiyor bu sanırım bütün japon arabalarında var çünkü bi arkadaşımın suzukisindede oluyor
2005 COROLLA 1.6 SEDAN SOL  BUZ MAVİSİ . . . """""" MAVİ ŞEYTAN""""""   :)
2007 YARİS 1.3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.erginboy.8m.com
  • 1 kere teşekkür edildi
Corolla 2008
« Yanıtla #4 : Eylül 14, 2007, 18:43:08 »
aslında oldukça sessiz bir araç , sadece o tıkırtı sesi var , o da herhalde benim şansıma , geri vites konusuna agelince önceki arabam VW di onlardada aynı srun vardı bekle 1 e tak ve sonra geri vitese geç , aynısını uygulamaya devam ediyorum zaten,
yorumda bulunan arkadaşlara teşekürler
2008 Corolla 1,4 d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Corolla 2008
« Yanıtla #5 : Ekim 05, 2007, 23:17:57 »
merhaba arkadaşım bende 2008 corolla kullanıcısıyım sorunun ilkine malesef hayır dicem çünki aracın hiç bir yerinden ses gelmiyoo ancak geri vites geçerken yavaş ve nazık davranmalısın çünki aynı ses bende de var
düşünüyorumda düşüncelerin en güzeli senın beni düşünüp düşünmediğini düşünürken düşündüğünü düşünmek olsa gerek diye düşünüyorum[/colo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Corolla 2008
« Yanıtla #6 : Ekim 07, 2007, 15:58:43 »
evet sessiz geri vites icin :
aracin tam olarak durmus olmasi sart ve bos vitese atip 2-3 saniye tam debriyajda  bekleyip geri vitese gecirirseniz(nazikce) ses cikmayacaktir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Corolla 2008
« Yanıtla #7 : Aralık 01, 2007, 17:30:40 »
Selam.
Bildiğim kadarıyla birçok manual vitesli arçda geri vites senkromençi yoktur ve bu yüzden araç tam durmadan ve debriyaja tam basmadan geri vitese takmamak lazım. yani bu sesin oluşması çok normaldir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Corolla 2008
« Yanıtla #8 : Aralık 06, 2007, 11:34:18 »
Evet bende corolla 2008 d4d sahibiyim,aynı sorun yani konsoldan gelen ses bende de vardı.Bunu ilk yazımda tanışma bölümünde belirtmiştim.Tam 6 kere servise götürdükten sonra sorunu hallettiler hatta konsol bile söküldü.Sana tavsiyem benim gibi bıkmadan usunmadan hatta utanmadan  bu sorun için servisin kapısını aşındır.Şimdi en ufak bir ses bile yok.Sadece araba kalkarken ve duruken arkadan sanki eksoz kopmuş gibi bir ses geliyor.Gerçekten insanı deli eden bir ses.Enteresandır ki;servisin dediğine göre bu seste yakıt deposundan geliyormuş.Sadece ve sadece dizel araçlardan gelen yakıtın depo içinde çalkalanma sesiymiş.Şimdi tek sorunum emniyet kemerinden gelen o uyuz ses.Onu yapamıyorlarmış...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Corolla 2008
« Yanıtla #9 : Aralık 06, 2007, 13:26:41 »
Biraz konu dışı olacak ama, bu sabah Ankara Eskişehir yolunda yeni kasa Corolla taksi gördüm. Bu taksiciler aşmışlar artık ya...
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Corolla 2008
« Yanıtla #10 : Aralık 06, 2007, 14:47:36 »
burda da var 2008 corolla taksi.
ayda 6-8 milyar kazanan için çok para degil ki corolla
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Corolla 2008
« Yanıtla #11 : Aralık 08, 2007, 15:51:28 »
Alıntı yapılan: Ahmet YÜZER
Evet bende corolla 2008 d4d sahibiyim,aynı sorun yani konsoldan gelen ses bende de vardı.Bunu ilk yazımda tanışma bölümünde belirtmiştim.Tam 6 kere servise götürdükten sonra sorunu hallettiler hatta konsol bile söküldü.Sana tavsiyem benim gibi bıkmadan usunmadan hatta utanmadan  bu sorun için servisin kapısını aşındır.Şimdi en ufak bir ses bile yok.Sadece araba kalkarken ve duruken arkadan sanki eksoz kopmuş gibi bir ses geliyor.Gerçekten insanı deli eden bir ses.Enteresandır ki;servisin dediğine göre bu seste yakıt deposundan geliyormuş.Sadece ve sadece dizel araçlardan gelen yakıtın depo içinde çalkalanma sesiymiş.Şimdi tek sorunum emniyet kemerinden gelen o uyuz ses.Onu yapamıyorlarmış...
[/quote]

göstergede benim arabada sorun yok ama o kalkıştaki ses bendede mevcut..ama hem gelmiyor..
emniyet kemeri benide sinir ediyor servise soracaktım ama demekki onlarda bilmiyolarmış...
2008 TOYOTA COROLLA COMFORT D-4D DÜZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.orenormanurunleri.com
Corolla 2008
« Yanıtla #12 : Aralık 24, 2007, 15:33:53 »
Göğüslükteki ses gün geçtikce fazla ses çıkarmaya devam ediyor ve rahatsız ediyor..helee benim gibi kılsan bu konuda kafayı ona takıyorsun yol boyunca.. direksiyonumu tutacağım göğüslüğümü bilmiyorum..neyse yarın 1000 bakımına gidiyorum belki bi çözüm üretirler..bendeki şikayette ; çok fazla yol sesi var arabada,lastiklerden mi acaba? hızlandıkça rüzgar sesi alıyor kapılardan sanki cam açıkmış hissi yaratıyor... sıfır bir arabada bunlar nasıl oluyor onu anlamıyorum..
Bi Resim Koyamadım :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Corolla 2008
« Yanıtla #13 : Aralık 25, 2007, 20:48:42 »
Evet az önce servisten geldim..sesi geçici bir süre kestiler,yani ben eve gelemme 10 km kalaya kadar..tekrar başaladı ses  ..neden yapıyor anlamadım? böyle bir problemi olupta kurtulan varsa lütfen nasıl kurtulduğunu bizlerle paylaşsın..kesilse bile kötü yolda 1 saat gitmen yetiyor..Balıkesir-Burhaniye..Alarm taktırdım ayrıca arabama,tüm plastik aksam söküldü..teyp kenarları,üstündeki havalandırma,basamak plastikleri...işallah ilerde onlarda başlamaz ses yapmaya  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.erginboy.8m.com
  • 1 kere teşekkür edildi
Corolla 2008
« Yanıtla #14 : Aralık 26, 2007, 17:11:47 »
Lastikler 55 yanak ayrıca çok sert hamurdan yapılmış,  performans lastiği olduğu içinde süspansiyonu sertleştiriyor bu yüzden sanırım araçtaki vibrasyon ve yol sesi önemli ölçüde artıyor.
tıkırtı konusuna gelince orijinal alarm olarak takılan sistem sanırım Cenmax ın ve bunların on konsolun soltarafındaki LCD panelinin işçiliği oldukça kötü benim aracımdaki tıkırtı sorunu ondandı, servistekilerine kalsa ön kosolu komple söküp sıkıştırıp yeniden yerine takacaklardı.
Herneyse sana tavsiyem bu LCD panelinin üzerine hafifçe parmağınla vur ve gelen tıkırtı senin hareket halindeyken duyduğun ile aynı ise bunu yerinden söküp     LCD nin kutusunu kırmadan açıp içindeki LCD displayi birşekilde sabitle/sıkıştır ve yeniden plastik kapağı kapatarak yerine yapıştır.
Kolay gelsin
2008 Corolla 1,4 d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Corolla 2008
« Yanıtla #15 : Aralık 26, 2007, 17:59:05 »
Toyota = Tıkırtı

bunu kabul etmek lazım artık.
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Corolla 2008
« Yanıtla #16 : Aralık 27, 2007, 09:23:13 »
Bence ön göğüsü gereksiz yere söktürmeyin. Sesi kesileceği yerde daha çok artar. Bu durumda tamamen kafayı yersiniz...
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Corolla 2008
« Yanıtla #17 : Ocak 02, 2008, 12:34:51 »
Alıntı yapılan: ergin boyaci
Lastikler 55 yanak ayrıca çok sert hamurdan yapılmış,  performans lastiği olduğu içinde süspansiyonu sertleştiriyor bu yüzden sanırım araçtaki vibrasyon ve yol sesi önemli ölçüde artıyor.tıkırtı konusuna gelince orijinal alarm olarak takılan sistem sanırım Cenmax ın ve bunların on konsolun soltarafındaki LCD panelinin işçiliği oldukça kötü benim aracımdaki tıkırtı sorunu ondandı, servistekilerine kalsa ön kosolu komple söküp sıkıştırıp yeniden yerine takacaklardı.Herneyse sana tavsiyem bu LCD panelinin üzerine hafifçe parmağınla vur ve gelen tıkırtı senin hareket halindeyken duyduğun ile aynı ise bunu yerinden söküp     LCD nin kutusunu kırmadan açıp içindeki LCD displayi birşekilde sabitle/sıkıştır ve yeniden plastik kapağı kapatarak yerine yapıştır.Kolay gelsin[/quote]

Bu seferde Alarm'ın led ışığını koydukları kosolun sol önünden ses gelmeye başladı..Yamanın dediği gibisanırım Toyota=Tıkırtı bilinci bende de oluşuyo..gerçi Avensis diyecek şimdi ama bizim 1 senelik Avensis'te bile var o sesler..Yollarımız yama dolu ama bu kadar erken salması hoş değil   Ergin'in lastik için söyledikleri doğru olabilir hatta sanki helezonları kesmişim gibi zıplayara gidiyorum yolda    ev işyerime 5 km,içim dışıma çıkıyo vallahi..  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
Corolla 2008
« Yanıtla #18 : Ocak 03, 2008, 09:48:57 »
Alıntı yapılan: Barış Üzümkuşu
Göğüslükteki ses gün geçtikce fazla ses çıkarmaya devam ediyor ve rahatsız ediyor..helee benim gibi kılsan bu konuda kafayı ona takıyorsun yol boyunca.. direksiyonumu tutacağım göğüslüğümü bilmiyorum..neyse yarın 1000 bakımına gidiyorum belki bi çözüm üretirler..bendeki şikayette ; çok fazla yol sesi var arabada,lastiklerden mi acaba? hızlandıkça rüzgar sesi alıyor kapılardan sanki cam açıkmış hissi yaratıyor... sıfır bir arabada bunlar nasıl oluyor onu anlamıyorum..
[/quote]

demek ki aynı gögüslük ses sorunu 2008 lerde de devam ediyor.  bende 2006 var ve bir kere besleme yapıldı altına gögüslük süküldü hiç bir çözüm olmadı şuanda hala geliyor. çoğu zaman kafama takılıyor bu ses ve yolda çıldırtıyor ama onunla yaşamaya alışmak lazım artık. kronik bir dert. geri vites konusunda çok bişey söylemiyorum çünkü bu da genel bir sorunumuz.

bu aralar benim araçta ayrı bir dert başladı arabaya 1 viteste patinaj yaptırmadan kaldırıp 6 bin devire dayamak istediğimde on lastiklerden kopacakmış gibi takır takır vuruş sesi geliyor ne olduğunu anlamadım.
Hayat bazen insana sürprizler yapıyor.
Bazılarını farkediyoruz, bazılarını ise fark ettiğimiz zaman çok geç oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Corolla 2008
« Yanıtla #19 : Ocak 03, 2008, 12:30:58 »
Akslar olmasın

Barış bey 1 yaşında avensis var demişsiniz 1.6 motor mu 1.6 motor ise nasıl motorun çekişi yeterli geliyor mu ? kullanırken performansı nasıl bilgi verebilir misiniz?
Birde 1.6 avensismi yokksa sizin kasa corollayımı tavsiye edersiniz Konfor + performans değerlendirmesi yapabilirmisiniz
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))