Gönderen Konu: Corolla 2008  (Okunma sayısı 6304 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Corolla 2008
« Yanıtla #20 : Ocak 03, 2008, 16:08:28 »
Toyota araçları sesiz bi araçtır tıkırtı yapmasını ilk defa duyuyorum.tıkırtı sorununda citroen peugeot renault ve wv den çok şikayet ediyorlar ama.
''Toyota için kalite yalnızca bir vaat değil, bir yaşam biçimidir.''

Toyota Club Türkiye

Corolla 2008
« Yanıtla #20 : Ocak 03, 2008, 16:08:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Corolla 2008
« Yanıtla #21 : Ocak 03, 2008, 17:56:33 »
arkadaşım ben geri vites olayını sordum servise..manuel araçlarda  geri vites sekromençi  olmaadığından nolmal olduğunu söylediler.aracım 2005 corolla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Corolla 2008
« Yanıtla #22 : Ocak 04, 2008, 09:40:08 »
Barış bey 1 yaşında avensis var demişsiniz 1.6 motor mu 1.6 motor ise nasıl motorun çekişi yeterli geliyor mu ? kullanırken performansı nasıl bilgi verebilir misiniz?
Birde 1.6 avensismi yokksa sizin kasa corollayımı tavsiye edersiniz Konfor + performans değerlendirmesi yapabilirmisiniz
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
Corolla 2008
« Yanıtla #23 : Ocak 17, 2008, 14:13:30 »
Barış beyin gözünden kaçtı herhalde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.orenormanurunleri.com
  • Kan Grubu: ---
Corolla 2008
« Yanıtla #24 : Ocak 18, 2008, 01:17:15 »
Alıntı yapılan: Bülent Öztürk
Akslar olmasın

Barış bey 1 yaşında avensis var demişsiniz 1.6 motor mu 1.6 motor ise nasıl motorun çekişi yeterli geliyor mu ? kullanırken performansı nasıl bilgi verebilir misiniz?
Birde 1.6 avensismi yokksa sizin kasa corollayımı tavsiye edersiniz Konfor + performans değerlendirmesi yapabilirmisiniz
[/quote]

[quote=Bülent Öztürk]
Barış beyin gözünden kaçtı herhalde
[/quote]

Bülentcim özür dilerim,dediğin gibi gözden kaçmış ama şimdi yakaladım    karşılaştırma yaparsaktabikie konfor, rahatlık, genişlik olarak avensis..ama yakıt ve performans olarakta corolla    Evet avensis 1,6 motor..tek sıkıntısı geç devir alması bence..performansı,gücünü 4500-5000 den sonra hissediyorsunuz..2007 ler 2005 lere göre torkunun daha yüksek olduğunu duydum,ki kesin öyledir bir önceki arabamız 2005 avensisti ondan daha seri . Yanlız birşey beni korkuttu,izmirli olanlar bilir bornova dan aydın otoban gişelerine değilde çeşmeye doğru dönen ayırım; tatlı sert bir virajdır.ben şirket arabam clio ile oraya 110-120 ile, belkide daha fazla hızla giriyordum (şimdi yazamıyorum hızı    ) banamısın demiyordu geçen normal bir şekilde 90 civarıydı hızım ama avensis arkasını saldı, ufak bir drift şeklinde artistik dönüş oldu..Aslında bayada korktum çünkü hiç beklemiyordum öyle bir salmayı..nedenini de çözemedim açıkcası   Ama Avensis alınır   bu aralar kasada değişebilir
Bi Resim Koyamadım :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
Corolla 2008
« Yanıtla #25 : Ocak 18, 2008, 20:00:29 »
YANİ yeni corolla mı avesis mi deyince, cevabım avensis olur diyorsun diyemi algılamalıyız  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Corolla 2008
« Yanıtla #26 : Ocak 19, 2008, 10:17:01 »
Alıntı yapılan: Bülent Öztürk
YANİ yeni corolla mı avesis mi deyince, cevabım avensis olur diyorsun diyemi algılamalıyız  
[/quote]

Yukarıda da söylediğim gibi hangisini tercih ediyorsan    performans mı,konfor mu? Biz performans dedik,ha corolla'da konfor yok mu var tabi ama avensis kadar tatmin edici değil  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Corolla 2008
« Yanıtla #27 : Ocak 30, 2008, 14:14:15 »
Alıntı yapılan: Abdurrahman ARSLAN

bu aralar benim araçta ayrı bir dert başladı arabaya 1 viteste patinaj yaptırmadan kaldırıp 6 bin devire dayamak istediğimde on lastiklerden kopacakmış gibi takır takır vuruş sesi geliyor ne olduğunu anlamadım.
[/quote]

Ahh işte geçen gün benimde başıma geldi.Birisine kızdım hızlı bir kalkış yaptım ama yapamadım,takır tukur sesler gedi lastiklerden    tak tak tak vuruntu sesi.. pati çekiyordu araba ama o ses neydi öle...korktum vallahi..bu aralar dikkatimi çeken birşey oluyor;araç vitesteyken ayağımı gazdan çektiğimde kendi kendine yavaşladığı sürede,sanki şehirler arası otobüslerde yavaşlarken direksiyonun yanındaki kolu çekerde motor frenimi yapıyor tam bilmiyorum ama o an gelen ses bende de geliyor.normal mi? bunu başka hisseden arkadaşım varmı acaba ?  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Corolla 2008
« Yanıtla #28 : Şubat 01, 2008, 17:36:38 »
Alıntı yapılan: Barış Üzümkuşu
Ahh işte geçen gün benimde başıma geldi.Birisine kızdım hızlı bir kalkış yaptım ama yapamadım,takır tukur sesler gedi lastiklerden    tak tak tak vuruntu sesi.. pati çekiyordu araba ama o ses neydi öle...korktum vallahi..bu aralar dikkatimi çeken birşey oluyor;araç vitesteyken ayağımı gazdan çektiğimde kendi kendine yavaşladığı sürede,sanki şehirler arası otobüslerde yavaşlarken direksiyonun yanındaki kolu çekerde motor frenimi yapıyor tam bilmiyorum ama o an gelen ses bende de geliyor.normal mi? bunu başka hisseden arkadaşım varmı acaba ?  
[/quote]
  Selam.
 Bahsettiğiniz hızlı kalkışlarda oluşan ses eğer ön düzen ve direksiyonda ekstra bir problem yoksa gelmesi çok doğal. Bence hiç endişelenmeyin. Buna sebep olan şey Tourque-Steering denen olaydır ve torku yüksek olan önden çekişli araçlarda dörülmesi doğaldır. Çünkü hızlı ilk kalkışlarda yol tutuş soldan sağa karşılıklı olarak torka bağlı bir şekilde sürekli oynar. Yani bir sağ ön lastik yolu daha fazla tutar bir sol ön ve bu belli bir hıza ulaşıncaya kadar devam eder. Bu sırada ön düzende bulunması gereken, hatta zorunlu boşluklardan dolayı(Mesela ortalama süratte uzun ve düz yolda eğer bu boşluklar olmasaydı direksiyon yoldaki her eğim ve çıkıntıyı direk kullanıcıya iletecek ve sürücünün sürekli düzeltmeler yapması gerekecekti buda çok konforsuz bir sürüş oluşturacaktı) bu vuruntu sesi gelebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Şöhret...Zaten sahibim.Şimdi paraya ihtiyacım var.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 175000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Corolla 2008
« Yanıtla #29 : Şubat 20, 2008, 12:50:06 »
benim aracım da corolla çok fazla deneyim yapma şansım olmadı ama lastiklerin sertliğini ve içeri gelen ses fazla gibi geldi bana...ama benim taaa ki arabaya ilk binişimde gözüme çarpan rahatsızlık iç paspasların durumu.hiç beğenmedim.naylon gibi paspas koymuşlar canım arabaya.sıcak ve soğuktan büzüşecekler sanki:)) zaten,üzerine basınca yerinde durmuyorlar.galiba marka ayak altına alınmasın diye toyota markasını bile basamamışlar paspaslara:)
2011 Corolla 1.4D mmt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • www.candesen.com
Corolla 2008
« Yanıtla #30 : Şubat 20, 2008, 13:59:18 »

1. göstergenin sol tarafı öncama yakın olan yerden hafif yol bozuk olan yerlerde tıkırtı geliyor, adamın canını coook sıkıyor.Aynı sorun aynı yerde bendede var.
2.  geri vitese takarken bir gıırt sesi geliyor .o da var.
3.Yagmurlu havalarda amortisörlerden (4 tensınden)gelen garcccc sesi inalılmaz.Bu olay halledilemedi.
4.Bakın bu dahada ilginç.Havalar - dereceye düştüğünde tüm air bag sistemi devre dışı kalıyor.ısındığında takrar kendisi devreye giriyor.(Sakın yüksek yerlere çıkıp kaza falan yapmayın).
5. 7 aylık araba sankı 5-6 yılık gibi her yerinden ses geliyor:Gözlük kutusu çok yakında kafamıza düşecek
6.Sorunlarınızı sakın toyotasa ya yazmayın kimse sizlere dönmüyor.
Bence bu araç bomboş tamamen savsaklanmış sekilde üretilmiş.Yenidir ,son teknolojidir diye aldık fakat cok yanılmışım.Tüm şikayettler aynı olduğuna göre araçta bizlerin anlayamadığı üretim hataları olsa gerek.
   Şu şartlar altın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Corolla 2008
« Yanıtla #31 : Mart 19, 2008, 14:16:48 »
Alıntı yapılan: ergin boyaci
merhaba , yeni corolla kullanıcılarına sesleniyorum acaba onlardada aynı sorunlar varmı , sorun olarak nitelemek nekadar doğru bilmem ama bi sorayım dedim
1. göstergenin sol tarafı öncama yakın olan yerden hafif yol bozuk olan yerlerde tıkırtı geliyor, bunu çözümü için servistekileri ön konsola izolasyon yapılması gerektiğini ve bunun için ön konsolun sökülmesi gerektiğini söylediler, plastik eklentilerinin dişlerini izole edeceklermiş ....  yeni bir aracın parçalanıp sökülmesine gönlüm şimdilik el vermiyor, acaba başkalarındada bu durum var mı ??
2. yeni fark ettim , geri vitese takarken bir gıırt sesi geliyor sanki debriyaja tam basılmamış gibi ama çok fazla değil .

Bu saydıklarım acaba bu model corolla nın  klasik sorunu mu oluyor acaba ?
[/quote]
selam  arkadasım bendede 2008 d4d coralla var keskem almasaydım cok pişmanım gıttı paralar bendede yakıt deposundan gelen calkantı sesı var musterı hızmetlerı normal doyor hayret ettım baska hıç bır aracta yok toyotalar harıç emnıyet kemerlerınden gelen ses var çozum yok hele şofor koltugundan gelen sesler oda ayrı bısey bendede konsuldan gelen sesler bırde kontak anahtarından gelen ses cok adı bır malzemeden yapılmıs tek kelımeyle perısan enkısa zamanda stıp kurtulacagım bırde servıse gıttıgınde senı haksız cıkartmaları varya pes dogrusu kalıte dıye bırsey yok arka bagaj kapagını ınceledınmı ınankı bızım eskı murat 124 lerın kapısı ondan dahada cok ıyı kablolar ortada menteselerı somya bacakları profılden yapılmıs ya daha neler sayayım cok kotu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota cı
  • 2 kere teşekkür etti
Corolla 2008
« Yanıtla #32 : Mart 22, 2008, 22:35:57 »
Ben de de 2008 D4D Elegant sedan var. Kapıları sert kapatırsanız bir süre kapılar bu sesi yapıyor. Bizim insanımız aracımıza binen arkadaşlar Reno  Toros marka araçların kapılarına alışmışlar  LANK diye kapıyı sert kapatıyorlar . O zaman bir süre ses geliyor.

Aracınıza binenlere kapının 2. yayının geçilmesinden sonra kapıyı çok kibarca, yavaşca kapatmalarını söylerseniz çözümü bularsınız.

Yada benim gibi bazen yolcu kapılarını kendiniz kapatın.

Toyota size çok kibar araç sunmuş , toros u satanlardan davacı mı olsun şimdi. Her şeyin bir kullanış tarzı vardır.

Millet olarak alışkanlıklarımızı gözden geçirelim ve sağı solu  yok yere karalamayalım.

-----------------
2008 D4-D Elegant Sedan

İnadına Toyota
Toyota Corollo d-4d  2008