Gönderen Konu: Yeni Sistem 10 üzerinden notlarınızı bekliyor  (Okunma sayısı 3086 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
2 aya yakındır uzun uzun yapılan araştırmalar sonucu hazırlanan sistem 1 2 saat kadar önce toplandı,

Çok ince eleyip sık dokuduğum için umarım yanlış olduğu düşünülen bir bileşen olmaz

GIGABYTE X58A-UD5 Intel X58 / ICH10R Soket 1366 DDR3 2000 MHz (O/C) Anakart
http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-ga-x58a-ud5-x58a-ud5-intel-x58--ich10r-soket-1366-ddr3-2000-mhz-(oc)-anakart/productdetails.aspx?I_ID=42428

INTEL Intel Core i7 950 Soket 1366 3.06GHz 8MB Cache 45nm İşlemci
http://www.vatanbilgisayar.com/intel-i7-950-intel-core-i7-950-soket-1366-3.06ghz-8mb-cache-45nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=38674

LG 24" W2486L-PF GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
http://www.vatanbilgisayar.com/lg-w2486l-pf-24-w2486l-pf-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=41319

CORSAIR 6GB(3*2GB) XMS3 DDR3 2000MHz CL9 ÜÇ Kanallı Kit RAM
http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-cmx6gx3m3a2000c9-6gb(3*2gb)-xms3-ddr3-2000mhz-cl9-uc-kanalli-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=47656

258 TL'ye Bimeks teknoporttan alındı

ZOTAC GTX460 GDDR5 1GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı
http://www.vatanbilgisayar.com/zotac-gtx-460-1gb-gtx460-gddr5-1gb-256bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=47422

COOLER MASTER STC-T01 CM STACKER ALUMINYUM ATX / BTX FULL TOWER KASA
http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-stc-t01-stc-t01-cm-stacker-aluminyum-atx--btx-full-tower-kasa/productdetails.aspx?I_ID=29662

HIGH POWER ABSOLUTE POWER 1000W MODÜLER KABLOLU GÜÇ KAYNAĞI
http://www.vatanbilgisayar.com/high-power-hp-1000-g14c-absolute-power-1000w-moduler-kablolu-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=37040

WD 3.5" 1TB Caviar Black Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
http://www.vatanbilgisayar.com/wd-wd1002faex-3.5-1tb-caviar-black-sata-3.0-64mb-cache-7200rpm-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=44252

PIONEER DVR-S18LBK 22X ± DOUBLE LAYER LABELFLASH SATA DVD YAZICI SİYAH
http://www.vatanbilgisayar.com/pioneer-dvr-s18lbk-dvr-s18lbk-22x-±-double-layer-labelflash-sata-dvd-yazici-siyah/productdetails.aspx?I_ID=46118

Toplam tutar 3200 civarlarında kurulduktan sonra 1 2 resim ekleyebilirim bu mutlulukla :)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Sistem 10 üzerinden notlarınızı bekliyor
« Yanıtla #1 : Ekim 21, 2010, 08:15:53 »
10 puan bile buna az gelir Doğan :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 21, 2010, 11:39:44 »
Herşey çok hoş da, harddiskini beğenmediğimi söylemeliyim. Sebebine  gelince; Yıllardır evdeki bilgisayarımda (ilk hali celeron 400 dü)  seagate marka hdd kullanırım.20 gb idi 80 oldu, daha sonra 120 yaptım ve 80 e  kadar  ide  iken 120 likte anakart, işlemci, ram v.s değişimi ile birlikte sata kullandım. En son geçenlerde arşiv amaçlı westerndigital  750 gb lik aldım. Western digital için sesli çalışıyor yorumlarına kulak asmayıp, bir hdd ne  kadar ses çıkartabilirki diyerek aldım işte. Şu an bilgisayarım çalışınca bir uğultu  geliyorki sorma, belki önyargılı olabilirim ama hdd nin sesi işlemci fanının sesinden daha  rahatsız  edici  geliyor  şu an. Kendi tecrübemi aktardım. Dikkate alıp almamak size  kalmış. Saygılar.

Notum 10 üzerinden 9. 1 puanı sırf hdd için kırdım. :)
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 21, 2010, 12:11:46 »
Harddisk baya iyi Osman abi, bende 500lüğü var onun birkaç yıldır. Yeni sata3 ü falan destekliyor, çift işlemcisi var. Ben de fanatik seagateçiydim ama son 1 yıldır WD kullanıyorum. 1 tane de 2TB Green serisinden aldım, onlar hakkaten çok sessiz, hiç duyulmuyor diyebilirim.

Ben 1 puanı benimkinden daha büyük monitör aldığın için :D, bir puanı da o kadar yazışmadan sonra bu mesajında teşekkür etmediğin için kırdım, 8 oldu :D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 21, 2010, 13:27:38 »
Hdd için 10.000 rpm 'lere baktınmı ? şu durumda herşeyi beğendim Hdd haricinde :)

puan 9 veriyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 21, 2010, 13:47:05 »
Hdd için 10.000 rpm 'lere baktınmı ? şu durumda herşeyi beğendim Hdd haricinde :)

puan 9 veriyorum

Katılıyorum,  bu kadar güzel sistem yapıyorsun SSCI hdd bu sisteme tabiri caizse cuk diye oturacaktır. Dairedeki sunucumuzda SSCI hdd kullanıyoruz. Pentium III işlemciil bir bilgisayar bile hızdan uçuyor.

Alper;  ben memnun kalmadım şahsen WD hdd den. Sebebini de belirttim zaten. Ya,  bir sistemde fan sesinden daha çok hissedilirmi hdd uğultusu. Gerçi kasa bilgisayar masasının bir gözünde o titreşiminde etkisi olabilir. Masadan bağımsız bir yerde olsa o kadar etkilenmeyebilir. Ama eski seagatemden daha  sesli olduğu kesin.  Aldığım ürün caviarblack serisiydi.  
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 21, 2010, 13:48:49 »
Seagate WD'yi satin alalim bayagi oldu diye hatirliyorum.
Seagate'de bozuk cikan seri coktur.

WD'yi daha mantikli buluyorum. En sessizler genelde bu aralar Samsung'lar oluyor.

Dogan 10 numara sistem.
Ben de yeni bilgisayar aldim ama dükkandan :)
Toplama falan ugrasamadim.
Imac 27 inch i5 aldim.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 21, 2010, 14:09:23 »
HDD konusunda gönül isterdiki ssd alalım en azından windows'u ordan çalıştıralım ama şu andaki fiyatlarla erişilmesi imkansız olmasa da makul değil, 10000 rpm disklerin de fiyatları henüz pek makul değil, bunların ötesinde hdd sistemin en kolay çözümlenebilecek parçalarından kasam ve anakartım gerekli altyapıyı sunuyor daha uygun özelliklerde ürünler piyasada bulunabilir olduğunda değiştirilebilir :)

Ben 1 puanı benimkinden daha büyük monitör aldığın için :D, bir puanı da o kadar yazışmadan sonra bu mesajında teşekkür etmediğin için kırdım, 8 oldu :D

Yapma başkan ya mutluluktan uçaraktan laptopta yazdım başlığı :D senin teşekkürün bilgisayardan ilk mesajı yazınca olucaktı ama madem öle diyorsan açıklayayım kendin kaşınmış oldun :D,

Arkadaşlar zaten çoğumuzun bildiği üzere sayın Alper Sınav bir bilişim dehasıdır, toplanan sistemde mutabık kalamadığımız tek konu sanırım ekran kartıdır, kendisi esasen fanatik nvidia cı olmakla birlikte son dönemdeki nvidia kan kaybıyla beraber crossfire kullanıcısı olarak atiye koşmuştur, burdan çıkacak sonuç birgün Toyota kan kaybederse anında vw'in kucağına koşacaktır :D

Sözün özü parçaların son seçimlerinde dikkat çektiği küçük ama çok önemli noktalarla sistemin bu denli cuk olmasında önemli rolü vardır, özellikle son 2 haftadır hergün minimum 2 saat kadar kendisini işinden alıkoymuş bulunmaktayım, bıkmadan sıkılmadan ardı arkası kesilmez sorularıma sabırla yanıt verdiği için hepinizin huzurunda kendisine ÇOK AMA ÇOK ÇOK TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM.

Murat abi teşekkürler uzun zamandır istiyordum gücümün yettiği ölçüde birşeyler yapmaya çalıştım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 21, 2010, 14:16:58 »
Murat abi teşekkürler uzun zamandır istiyordum gücümün yettiği ölçüde birşeyler yapmaya çalıştım :)

Güzel makina toplamissin.
Benim aldigim imac ile ayni para. 
Ben kablolara gicigim ve yer problemi var.

O yüzden ekranla tümlesik bir makina bakiyordum. Bir tek kablo giriyor. O da elektrik.
Ona ve S-IPS panel ekrana fit oldum.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 21, 2010, 14:20:07 »
@Murat: Maxtoru satın aldı, harddiskçilerde Big3 Seagate, WD, Samsung kaldı, arada da Toshiba ve Hitachi giriyor ordan burdan.

10bin RPM diskler şu dakika itibariyle oldukça mantıksızlaştı çünkü SSD disklerin performansları diğer tüm "disk" tarzı medyaları kaplumbağa hızında bırakıyor. Çok iyi bir PC'de şu an en mantıklısı 60GB civarı işletim sistemi yüklü SSD boot disk + 1TB yukarısı "medya" diski.

WD Black serisi baya sesli, Acoustic Managment olayı yok çünkü o seride. Green serisi tamamen az güç harcama ve sessizlik üzerine geliştirildiğinden çok sessiz. En son Seagate Barracuda 11 serisini kullanmıştım, o da çok sessiz değildi açıkçası. Samsunglar Murat abimin dediği gibi çok sessizler ama bizim ofisteki server faciasından sonra bendeki tüm itibarını yitirdi Samsung :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 21, 2010, 14:29:42 »
Green seri 1.5 TB 136 TL
                 2 TB  190 TL
Benim aldığım 1 TB 160 TL

hacim fiyat olarak bakınca çok akıllıca gözükmemekle birlikte işletim sistemi de kullanmak adına en mantıklı tercih buydu benim için, 5 aylık taksit sürecinden sonra depo amaçlı green 2 TB ve işletim sistemi için fiyatlar düşerse 60 gb SSD akılcı hareketler olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: '12
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 22, 2010, 21:25:12 »
Yanlış olan parça yok ama daha iyisi olabilirdi dediğim parça var:)
Anakart X58A Ud3r olsaydı artan parayı ekran kartına yatırsaydınız daha iyi olurdu.(Eğer oyun ağırlıklı kullanılacaksa)Tabi ki Gtx460 kötü bir kart değil.Hatta overclock ile daha da iyileşiyor ama daha iyisi alınabilirmiş.Overclock yapacaksanız da Ud5'e gerek yoktu.Zaten yapacağınız overclockta soğutucudan dolayı takılacaksanız anakarttan dolayı değil.[Ud3r bile 222bclk'yı rahatlıkla yapabilen bir kart.İşlemcinizde 23 çarpan olduğundan 222bclk ile 5.1ghz'ye kadar izin verirdi Ud3r.(Herhangi bir su veya hava soğutma ile bu hızda stabil kullanmanız imkansızdı zaten.En fazla 4.5ghz'de kullanabilirsiniz stabil olarak.O da çok iyi bir sıvı soğutma ile.Bir de şu var.4.5ghz'de kullanabilmeniz için iyi bir soğutmanın yanında iyi bir işlemci de gerekir.Az voltaj ile çok ghz yapılan bir I7 950.)]
Bu şekilde olsaydı daha iyi bir sistem olurdu.Ama bu haliyleyde çok güzel.Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.
Not:Bütçe durumunuzu bilmiyorum ama Gtx460 1gb fiyatları 199$'a inecekmiş.(Türkiye'ye ne zaman yansır bilmiyorum)Yansıdığı zaman 2.el veya 0 Gtx460 1gb alıp Sli yaparsanız çok iyi olur.Anakartınız Sli destekli güç kaynağı da fazlasıyla yeterli :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 22, 2010, 23:17:29 »
Yanlış olan parça yok ama daha iyisi olabilirdi dediğim parça var:)
Anakart X58A Ud3r olsaydı artan parayı ekran kartına yatırsaydınız daha iyi olurdu.(Eğer oyun ağırlıklı kullanılacaksa)Tabi ki Gtx460 kötü bir kart değil.Hatta overclock ile daha da iyileşiyor ama daha iyisi alınabilirmiş.Overclock yapacaksanız da Ud5'e gerek yoktu.Zaten yapacağınız overclockta soğutucudan dolayı takılacaksanız anakarttan dolayı değil.[Ud3r bile 222bclk'yı rahatlıkla yapabilen bir kart.İşlemcinizde 23 çarpan olduğundan 222bclk ile 5.1ghz'ye kadar izin verirdi Ud3r.(Herhangi bir su veya hava soğutma ile bu hızda stabil kullanmanız imkansızdı zaten.En fazla 4.5ghz'de kullanabilirsiniz stabil olarak.O da çok iyi bir sıvı soğutma ile.Bir de şu var.4.5ghz'de kullanabilmeniz için iyi bir soğutmanın yanında iyi bir işlemci de gerekir.Az voltaj ile çok ghz yapılan bir I7 950.)]
Bu şekilde olsaydı daha iyi bir sistem olurdu.Ama bu haliyleyde çok güzel.Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.
Not:Bütçe durumunuzu bilmiyorum ama Gtx460 1gb fiyatları 199$'a inecekmiş.(Türkiye'ye ne zaman yansır bilmiyorum)Yansıdığı zaman 2.el veya 0 Gtx460 1gb alıp Sli yaparsanız çok iyi olur.Anakartınız Sli destekli güç kaynağı da fazlasıyla yeterli :)

benim içimden gelen ud-7 almaktı lakin maddiyat buna izin vermedi, öte yandan fiyatları bekleme konusu pc sektöründe sanırım bilirsiniz ki pek geçerli değil onu beklerken başka şeyler değişebilir yani ben ilk program yaptığım zamanlar i7-930 vardı, gts 450 çıkmamıştı vs vs. :)
2. ekran kartı 1 hafta önce kardeşime aynı ekran kartıyla bir pc toplandı, 1 2 sene sonra kartlar yetersiz geldiğinde böyle bir değişim yapmayı düşünüyorum zaten :)
güzel düşünceleriniz için teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #13 : Ekim 23, 2010, 00:12:37 »
eline saglık cok güzel sistem.
ama 3200 ytl ye 2 ay neden ugrastın anlamadım.  2 günde yapardım sana bu kasayı.
2005 corolla 1.6 sol+brc lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 23, 2010, 00:22:31 »
  Güzel sistem olmuş, bende bir kaç sene önce aynı şekilde uğraşmıştım. O zaman crossfirelar, çift çekirdekler yeni çıkmıştı. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ekim 23, 2010, 00:39:37 »
eline saglık cok güzel sistem.
ama 3200 ytl ye 2 ay neden ugrastın anlamadım.  2 günde yapardım sana bu kasayı.

işin özü 3 4 senelik kıytırık bir laptop vardı sektörden uzaktım ve tabiki bahsi geçen miktarın bir araya gelebilmesi :)
ağustos sonlarında araştırmalarım başlamıştı 1 2 yurtiçi yurtdışı gezi derken anca sıra geldi,

Hakan abi şimdi 1 2 ay fazla takip etmemem lazım ki 1 hafta sonra çıkmas muhtemel herhangi birşeyi görüp üzülmeyeyim günden güne değişen bir ortam :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 23, 2010, 00:54:17 »
  Aynen öyle, şimdi hiç takip etme, anlamı, faydası yok. Takiple oalcak iş değil. Hayrını gör, güle güle kullan Doğan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ekim 23, 2010, 11:23:24 »
Çok güzel sistem güle güle kullanın, tam bir elektrik faturası canvarı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: '12
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 23, 2010, 11:27:36 »
benim içimden gelen ud-7 almaktı lakin maddiyat buna izin vermedi, öte yandan fiyatları bekleme konusu pc sektöründe sanırım bilirsiniz ki pek geçerli değil onu beklerken başka şeyler değişebilir yani ben ilk program yaptığım zamanlar i7-930 vardı, gts 450 çıkmamıştı vs vs. :)
2. ekran kartı 1 hafta önce kardeşime aynı ekran kartıyla bir pc toplandı, 1 2 sene sonra kartlar yetersiz geldiğinde böyle bir değişim yapmayı düşünüyorum zaten :)
güzel düşünceleriniz için teşekkürler
1-2 sene sonra değiştireceğinize göre Gtx460 almanız daha iyi olmuş.Zaten 1-2 oyun hariç full hd full detay tüm oyunları rahat oynarsınız.(Crysis ve Metro 2033'de biraz üzebilir.Zaten onları full detay oynamak için ekran kartına epey para harcamak gerekiyor.)
Sistemde her şey hızaşırtmaya uygun.Ben olsam bir işlemci soğutucusu alıp denemelere başlardım :D
Tekrar hayırlı olsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 23, 2010, 13:38:05 »
çok güzel pc. güle güle kullanın.
bende WD 160 gb harddisk var 6 senedir kullanıyorum.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma