Arkadaşlar yollardaki logar kapakları bilerek mi yolun ortasına konuyor ya da başka bi sebepten mi. Yolun kenarında olsa da kimseye zarar vermese olmaz mı. Gerçi burası Türkiye olduğu için sorum biraz abesa kaçabilir. Ankarada imam hatipin lisesinin altındaki yoldan çiftliğe giderken yolun her tarafı logar kapağı. Slalom yapıyosunuz resmen.
İkincisi de Hasköy ün orda yol kazıldı ve doğalgaz boruları döşeniyor. İşin ilginci borular için kazılan yer ilk şeridin bitimi yani kaldırımdan 1,5 metre uzakta. Yol 3 şeritli o kazılınca yol bir anda tek şeride düştü. İkinci şerit de malesef kullanılamıyor. Bu kaldırım kazılarak yapılsa olmaz mı ? İlla yol mu olacak.
Arkdaşlar Ankarada olanlar bilirler son dönemde Ankara Belediyesi yollara park etttiriyor ücret karşılığında. Haliyle de Tunalı Hİlmi Caddesi nde de park yapılıyor ve zaten akmayan trafik iyice tıkandı. İkinci şeride araba park ettiriyolar. Acaba park izni nasıl onlarda.
Bu yazıyı yazmamın sebebi de. Akşam trafiğinde çıldırma noktasına gelmem. 3 km lik yolu tam 1 saatte gelebildim. Ara sokaklardan dolanarak hem de.
ben cuma akşamları ilçeden ankaraya 50 dakikada varıyorken istanbul yolundan eve 1 saatte varıyorum.... sorularına verecek cevap bulamıyorum....
Bize Şehir ve Bölge Planlama 1.sınıfın ilk dersinde şunu öğretmişlerdi:
Bir ülkenin medeniyet seviyesi asfalt-logar kapağı seviyesi ve asfalt-kaldırım yüksekliği arasındaki mesafe ile ters orantılıdır.
Buna logar kapağı sayısını da ekleyebiliriz:))))) Hurdacılar tarafından çalınan mazgallar da eklenince pek de hoş oluyor bozkır başkentinin sevgili caddeleri....
Bu kaldırım, yol durumunun medeniyet ile ilişkisini çok iyi bilirim Umut, bu gerçekten böyledir. Sırf oraya bakarak ülkenin gelen durumunu teşhis edebilirsin büyük oranda.
Yeraltı yatırımları hem pahalı, hemde propaganda açısından çok görünmeyen faaliyetler, yatırımlardır.
Her yer aynı anda mı kazılır ya. Bizim burda yeni asvalt attılar. Bir hafta sonra kazıp logar kapağı koydular hem de yerden 10-20 cm yüksek. Kaç kere kaza atlattım ona denk gelmemek için.
Her yer aynı anda mı kazılır ya. Bizim burda yeni asvalt attılar. Bir hafta sonra kazıp logar kapağı koydular hem de yerden 10-20 cm yüksek. Kaç kere kaza atlattım ona denk gelmemek için.
Burası Türkiye Hazım abi normal böyle şeyler.
nezamn bir yol yapılsa o yolun orjinalliği en fazla 2 hafta sürer adamlar kafalrı esti mi kazıyorlar yolları
yollar yol dil mubarek harita oldu
eğimi yolun ortasına vermişler demek

bende yol traşlandıktan sonra o logar kapağını görmeyip üzerinden hızlı geçerek lastik patlatmıştım jantı eğmediğime dua ediyorum. sağolsun ibb.
Hazım alalım sana da bir LC BJ60 slalomsuz dümdüz git. Trafik mi tıkandı, orta refüjden atla karşıya devam et:))))))
bisiklete terfi edin benim önerim bu

sonuçta o kadar dakika beklemektense bilinçli sporda yapmış oluruz..istanbulda yeni çözüm bu olucak..

ALLAH hepimize kolaylık versin..işte bazen değer yargılarımızla övünüyoruz ya bazen yere göğe sığdıramyoruz bunları yaparken..bu olumsuz koşullar nedense akla gelmiyor..burası TÜRKİYE
hep merak etmişimdir bunu..yola yapmaları gerekli bir şey mi ? hadi yola yaptılar bu kapakları, bir sonrakini kaçış yoluna koymak mı zorundalar ? kaldırıma konamaz mı ? konamıyorsa ille de yola konacaksa aynı çizgi üzerinde konamıyor mu bu kapaklar? ne kadar onarılırsa onarılsın, ne kadar güzel yol yapılırsa yapılsın o kapaklara gire çıka asfalt bozuluyor, üstelik bir de kazmaları gerekmesi gibi bir sorun söz konusu...yolda toplanan su için mi konuyor onlar? yahu biz çocukken kumdan kaleye bile daha düzgün gider yapardık!
Ankara ya yağmur düştümü yandık artık her taraf tıkanıyor çok kötü bir trafik düzenlemesi var artık ankaranın da istanbu la dönüyoruz yavaş yavaş.Aslında bu trafik te bu trafik akışını düzenleyenleri ve yaptıranları gezdireceksin bir yağmur sabahı onlarda görsünler ne kadar işlediğini yaptıkları yoların ve trafik düzenlemelerinin ne kadar işe yaradığını, gerçi artık kamarada koydular izliyorlardır herhalde .kamaralar trafiği rahatlayacağına iyice tıkanmaya başaladı cezalar da cabası artık.
Arkadaşlar, kusura bakmayın ama en sevmediğim sözlerden birisi ''Burası Türkiye'' dir. Bu hatanın devamını getirir, aslında Burası Türkiye ile başlayım böyle şeylerin olmammasını sağlamak amacımız olmalı. Bunun için de elimizden geleni yapmalıyız. 3M'in son çıkışına bakmanızı isterim, bakalım neler yapılacak?
7. caddenin de yol kenarlarını ücretli yapmışlar. Arabayla 7 ye inmek istesem bi de para mı vercem. okuluma çeker 5 dk yürürüm heralde
seçkin bey yakında cadde de yürüme parasıda isterlerse şaşmamak lazım.
Arkadaşlar, kusura bakmayın ama en sevmediğim sözlerden birisi ''Burası Türkiye'' dir.
Malesef benimde.
Hatta haber izlerken, haber sunucuları o lafı dediğinde kanalı değiştiriyorum..
seçkin bey yakında cadde de yürüme parasıda isterlerse şaşmamak lazım. 
isterlerce güzelce cevabını veririz
ARkadaşlar konu değişiyor trafik sıkışıklığına gidiyor biraz da. Şimdi şu ışıklara konan radarlardan dolayı da iyice sıkışıyo trafik düşüncesindeyim. Sağa dönüş yapacak araçlar da bekliyor yeşil yanmasını haliyle normalde durmadan dönen araçlar şimdi ışığı bekliyor. O da yollardaki çalışmalarla birlikte tuz biber oluyor. Bu akşam çevre yoluna çıkacağım yine dün akşamki çileden sonra.
Kanalizasyon bacalarının kapaklarına rögar denilir... (logar olarak söylenilsede doğrusu rögar)