0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Oguzum yucel aydogan kardesımız ızah etmıs zaten. Ustune bısey eklemeye ıhtıyac duymadım
bak ben ne yaptım hocam: önce itinayla o bidonu yerinden söktüm. dik bir şekilde, yukarı doğru oynatarak çekince kolayca çıkıyor. sonra bidonun içine biraz porçöz döktüm. asit kireçlenmeyi giderince, porçözü boşalttım ve içine çeyrek litre kadar su doldurdum. üzerine de bir iki avuç kumlu çakıl doldurdum. ağzını elimle kapatıp 5 dakika kadar çalkaladım. sonuç : pırıl pırıl bir bidon (genleşme kabı). artık hiç açmadan dışarıdan gayet rahat görünüyor. tavsiye ederim. ne de olsa bizim arabalar ihtiyar o kadar kireçlenme-kirlenme normal. bu işlem 10-15 dakikanı anca alır. kolay gelsin...
aslında haklısın serzenişinde.ben boruyu dışarı çıkartıp tankın dış cidarına o hortumu bitiştirerek max. çizgisine denk gelen kısmı hortum üstünde işretleyip ölçüyorum.ama 10 senedir hiç eksilmedi.
Arif abi senin teknik süpermiş kaydettim bunu zamanım olursa yaparım ben bunu bi ara çok sağol verdiğin değerli bilgiler için emeğine sağlık yapmak şart valla su falan görünmüyor içinde....
sen de sağol hocam. bunu uygulamadan önce benim de görünmüyordu. sonra pırıl pırıl oldu. kolay gelsin