Gönderen Konu: Arkadaşlarr ae101'in su seviyesine bakamıyorum yardım...  (Okunma sayısı 5970 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
Ynt: Arkadaşlarr ae101'in su seviyesine bakamıyorum yardım...
« Yanıtla #40 : Ekim 20, 2010, 17:43:57 »
Oguzum yucel aydogan kardesımız ızah etmıs zaten. Ustune bısey eklemeye ıhtıyac duymadım :)

Hadi öyle olsun bakalım :) ama abicim ya affınıza sığınarak bişe demek istiyorum... hani ben size dedm ya benim ya ortadan da aşağı diye işin foyası dün çıktı ortaya benim küçük zeki kardeşim yola çıkacam diye ekmek almaya giderken sen arabanın anahtarını da al ısıt arabayı 2 3 dakka çalıştırmış ben bunu duydum neyse güldüm sabah kalktım bi baktım yağ tam olarak F'de :D hiç bi eksilme yok yani bilginize olsun yağ almaktan da kurtuldum :) bi güzelliği daha toyota her zaman gösterdi kendini. sapasağlam canım hiç bi sorun yok nerde yağ yakma falan hiç olur mu toyota da canawar gibi sapasağlam :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ekim 20, 2010, 17:43:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #41 : Ekim 20, 2010, 17:48:25 »
bak ben ne yaptım hocam: önce itinayla o bidonu yerinden söktüm. dik bir şekilde, yukarı doğru oynatarak çekince kolayca çıkıyor. sonra bidonun içine biraz porçöz döktüm. asit kireçlenmeyi giderince, porçözü boşalttım ve içine çeyrek litre kadar su doldurdum. üzerine de bir iki avuç kumlu çakıl doldurdum. ağzını elimle kapatıp 5 dakika kadar çalkaladım. sonuç : pırıl pırıl bir bidon (genleşme kabı). artık hiç açmadan dışarıdan gayet rahat görünüyor. tavsiye ederim. ne de olsa bizim arabalar ihtiyar o kadar kireçlenme-kirlenme normal. bu işlem 10-15 dakikanı anca alır. kolay gelsin...
Arif abi senin teknik süpermiş kaydettim bunu zamanım olursa yaparım ben bunu bi ara çok sağol verdiğin değerli bilgiler için emeğine sağlık yapmak şart valla su falan görünmüyor içinde....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #42 : Ekim 20, 2010, 17:51:26 »
aslında haklısın serzenişinde.
ben boruyu dışarı çıkartıp tankın dış cidarına o hortumu bitiştirerek max. çizgisine denk gelen kısmı hortum üstünde işretleyip ölçüyorum.
ama 10 senedir hiç eksilmedi.

SElçuk abi senin bu yöntemi 2 saat önce uyguladım ve sewindim boruya dışına doğru sarkıtıpta ölçtüm tam yarıda suyunu da tekrar kontrol ettim boruyu içeri soktum tam yarıya kadar geldi antifriz dışarıdan da ölçtüm o boruda ki ıslaklık sayesinde tam yarıya denk geliyor o max. çizgisine yani araçta su eksiltme ve yağ eksiltme sıfır kafa rahat çektim güzelce bi ohh :)

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim yardımlarınız için :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ekim 20, 2010, 18:57:57 »
evet yöntemi bende sevdim hafta sonu temizleyip 1 litrede yedek su tankına antifiriz doldurayım devirdaim esnasın o kendi karışır geçen sene 3 litre koymuştum bu senede 1 litre takviye yapayım yeter genede kış girmeden ölçtürürüm
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • bugün toyota'n için ne yaptın?
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ekim 20, 2010, 22:03:28 »
Arif abi senin teknik süpermiş kaydettim bunu zamanım olursa yaparım ben bunu bi ara çok sağol verdiğin değerli bilgiler için emeğine sağlık yapmak şart valla su falan görünmüyor içinde....
sen de sağol hocam. bunu uygulamadan önce benim de görünmüyordu. sonra pırıl pırıl oldu. kolay gelsin
94 corona 2.0 GLİ 3SFE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Ekim 20, 2010, 22:12:31 »
içinde ki antifirizi alsakta temizledikten sonra tekrar içine ilave etsek olur mu ?? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Ekim 20, 2010, 22:13:30 »
sen de sağol hocam. bunu uygulamadan önce benim de görünmüyordu. sonra pırıl pırıl oldu. kolay gelsin

Sağolasın abicim benimki de görünmüyor hemde hiç ondan dolayı hoşuma gitti bu yöntem :)