0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sene 2005. Iğdır'dan Kayseri'ye okuluma dönüyorum. Yolda kontrol var. Kimliği çıkarayım dedim, oda ne? Cüzdan yok . Bir tek bankamatik gömlek cebimdeydi. İsmimi bir listede aradılar ve buldular ama 1981 doğumlu değilde 80 doğumlu gözüküyormuşum .Bırakmadılar, valizimi aldım otobüsten ama yeni montum otobüsle Antalya'ya gitti. Babamlar Tuzluca'dan geldiler. Dedem belediye başkanıydı. Ben kefilim dedi ve babamlarla beraber Iğdır Askerlik Şubesi'ne gittik. Okuldan öğrenci belgesini faks istedik. Günlerden cuma, Saat 17:00. Başkan dediki, "Eğer kimlik 17:30 a kadar gelmezse, hafta sonu buradasın" .17:35 de faks geldi
31 Ekime kadar değil mi yoklama? Şimdi gelmiş olması ilginç, daha önceden kalma bir problem olabilir.
çok rahatlattın beni vedat abialper abi benimki bi önceki döneme ait normalde okul arkadaşlarım gitti askere fakat benim nüfüs kağıdım yenilemek için gittim geldim yarım saatle kaçırmıştım ama işlemler devam etti yani muayene falan tamam aralıkta askersin dediler işlemlerin tamam şimdi git kasımda gel bu abi celp kağıdımıda aldım yan,i
Sercan, bardağın dolu tarafını görmelisin Askerlik şubesi başkanı benim dosyayı(Benim için ayrı bir klasör oluşmuş ) açtı. Bir baktım onlarca yoklama kağıdı. 1980 doğumlu gözükmem sebebi ile bir yıl önceden yoklama kağıdı gönderilmeye başlanmış. Hepsi adres bulunamadı diye geri dönmüş. Halbuki Karayolları lojmanlarında oturuyorduk ve gönderilen adreste aynı idi
ben en iyisi askerlik şubesine gidiyim
gittiğin anda askersin
abi zaten aralıkta asker olucam ama neden böyle bir kağıt geldi anlamadım