Gönderen Konu: başka bir deyimle motoru açmak performans olarak  (Okunma sayısı 7070 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
başka bir deyimle motoru açmak performans olarak
« : Ekim 19, 2010, 09:44:56 »
tam ne denir bilmiyorum da aklıma böyle geldi . :) . Rodaj dönemini geçirmiş bizim araba corolla 15 binde ama hani bazı arabaları kullanırsın gitmez bazıları gider performansı iyidir açılmış motoru kullanan iyi açmış yani devirli kullanmış arabayı derler ya inşallah anlatabilmisimdir kendimi :) . Işte yeni aldığımız araba sanki üçüncü vites olsun dört olsun sanki böyle kendi kendine hızlanıyor :) . Hep neyse sorum şu dediğimiz motor açmayi hemen olacak birşey değil tabide 3bin 4 bin km yada daha az km devirli kullanıp aradada zorlayarak mi yapalım . Ve tüplu iken mi iyi olur benzinli iken mi . Tüp taktıracaz iki hafta sonrada benzinde iken biraz uyuyan motoru uyandırsam mi . Kısa mesafede bir ikinci vites devirli mi kullansam . Çok karışık oldu biliyorum :) inşallah anlarsınız derdimi
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Toyota Club Türkiye

başka bir deyimle motoru açmak performans olarak
« : Ekim 19, 2010, 09:44:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: başka bir deyimle motoru açmak performans olarak
« Yanıtla #1 : Ekim 19, 2010, 10:08:27 »
Bildiğim kadarıyla o rodaj dönemi denilen süre 1000-2000 kilometre gibi bir dönemi kapsıyor.Motor açılma deyimi ise, eskiden duyardık karburatörlü araçlar için ama şimdiki teknolojide beyinli, enjeksiyonlu araçlarda da aynı bu durum söyleniyormu onu bile duymuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 19, 2010, 10:34:11 »
ışte bilmiyorum çok geç olmadan birşey yapılacaksa yapayım son gücünü kullanmak istiyorum . Ve benzinli iken açmak isterim . Mesela benim eski corolla dehşet gidiyordu tüplu olduğu halde 3.25 gibi bir araba ile kıyasladığımda tabi pasif kalıyordu ama çok ataktı ve bize geldiğinde böyle değildi zamanla ben devirli ve ilk kalkıslari sevdiğimden (yüksek hız değil ) . O yüzden araba hiç gitmem demiyordu . Ama sanki bu benzinli olduğu halde o kadar seri değil ve 15 beygir fazla . Bilemiyorum doğru mu düşünüyorum motor açma konusunda
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 19, 2010, 22:20:38 »
 bilgi edinmek istiyorum arkadaşlar bilgi verecek yok mu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 19, 2010, 22:24:06 »
merhaba bende 18000 de açmaya başladım arabamı,düşük vites yüksek devirlerde..sadece depom çabuk boşaldı:=))))
araç açılıyor.bunu servise de sormuştum.ne zaman basarsanız o zaman gider problem olmaz dedilerdi.
eski arabalardaki gibi değil dediler.
demek ki açmak için boşuna uğraşmaya değmezmiş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ekim 19, 2010, 22:42:26 »
Carbon clean yaptırın. Boşuna aracınızı yıpratmayın.
Tırtolla 2003 (terradır kendileri)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #6 : Ekim 19, 2010, 22:44:04 »
Benzinde bas benzinde  ::)

Her viteste kesiciye sok. Dıdıdıdın sesini duy, kulakların bayram etsin, araban ciğerli olsun.. :)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 19, 2010, 23:30:11 »
merhaba bende 18000 de açmaya başladım arabamı,düşük vites yüksek devirlerde..sadece depom çabuk boşaldı:=))))
araç açılıyor.bunu servise de sormuştum.ne zaman basarsanız o zaman gider problem olmaz dedilerdi.
eski arabalardaki gibi değil dediler.
demek ki açmak için boşuna uğraşmaya değmezmiş...
sağol evren abi bu bilgi güzel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 19, 2010, 23:30:59 »
Carbon clean yaptırın. Boşuna aracınızı yıpratmayın.
o nasıl bir işlemdir acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 19, 2010, 23:32:30 »
Benzinde bas benzinde  ::)

Her viteste kesiciye sok. Dıdıdıdın sesini duy, kulakların bayram etsin, araban ciğerli olsun.. :)
yok okadar gaz kesici llmaz kıyamam :)  ama eski arabadan daha güzel bunun gaz kesici sesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • buda benim tosbak
« Yanıtla #10 : Ekim 19, 2010, 23:36:23 »
motor açılması  denmesi benim bildiğim motorun  kurum bağlamasıda derler, kurum bağladıktan sonra  kendine gelir az ayakmaya başlar,ancak aracınız zaten 15bin Km. olmuş artık devirli kullanın ama  kesiciye bindirmeyin sibop atabilir. normelde 7200Devirde kesiciye biner  6500devirde vites değiştirin veya 6000 ,6500 devirde  sabit tutup o şekilde biraz  gittikten sonra bir üst vitese  geçin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #11 : Ekim 20, 2010, 01:14:44 »
Son vites hariç 6000 ve üstü devirlerde sabit gitmenizi tavsiye etmem.

Anlık olarak çıkmak daha uzun süreli gitmekten daha iyidir.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 20, 2010, 01:28:44 »
dostlar motor açmak deyimi eski araçlar için geçerli idi yeni araçlarımızda böyle bir sorun olmaıdğını düşünyorum.tek sorun rotaj dönemidne uzun süreli sabit devir ve sabit hızda kullanmamak gerkiyor en azından ilk 3000km  gibi..onun dışınd basmak yada şu yöntemi uygulamaya gerek yok diye bilyorum:)
unutmadan özellikle yeni dizel kullanıcılarına:aracınızın kontağını kapatmadan önce 1-2dk kadar boşta çalıştırdıkdan sonra kontağı kapatmayı alışkanlık edinmenizde fayda var :) zira turbo şarjın arızalanmasını en engellemeye yönelik bir hareket olur:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 20, 2010, 09:31:20 »
saolsun arkadaşlar :) anlaşılan birşey yapmaya gerek yok zaten gidiyorda hani bişiler yapabilirmiyiz diye sordum . şimdi brc mi tartarini mi takıldım kaldım :D ok tartışılmış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Ekim 20, 2010, 10:16:14 »
o nasıl bir işlemdir acaba ?
Carbon Clean aslında aşağıda anlatılan duruma karşı bir işlemç
motor açılması  denmesi benim bildiğim motorun  kurum bağlamasıda derler, kurum bağladıktan sonra  kendine gelir az ayakmaya başlar,ancak aracınız zaten 15bin Km. olmuş artık devirli kullanın ama  kesiciye bindirmeyin sibop atabilir. normelde 7200Devirde kesiciye biner  6500devirde vites değiştirin veya 6000 ,6500 devirde  sabit tutup o şekilde biraz  gittikten sonra bir üst vitese  geçin.

Kurum bağlama iyi gibi görünür; ama, kurum bağlamış motorun içine baktığınız zaman, motorun orjinal halinden daha farklı çalıştığını görürsünüz. Bu durum kompresyon kaçaklarına kadar varır. Kurumu yakmak için yüksek devirde sürüş tavsiye edilir. Ama aynı işlemi siz uğraşmadan carbon clean ile yapabilirsiniz. Ben daha önceki 3 aracıma yaptırdım. Özellikle dizel mondeo'mda ciddi bir rahatlama ve yakıt düşüşüne şahit oldum.

Şu anda fiat ve ford servisleri bunu periyodik bakım kapsamında yapıyorlar.

Bosch servislerde ise bu cihaz mevcut. Cleanvac isimli cihazla yapılması lazım.
Tırtolla 2003 (terradır kendileri)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 20, 2010, 13:50:40 »
abilerim aracın açılması gibi bir durum...vardır :D şöyle ki, bilenler vardır muhakkak 2009 yılbaşında sıfır corolla aldık, evde arabayı kullanmak istemiyordu kimse, herkes 98 corollayı kullanıyordu çünkü 2009 çok yavaş, çok hantal geliyordu bize. ilk 1000 km hiç zorlamadım arabayı, 1000km bakımından sonra 5.000 km civarına kadar sürekli zorladım, sürekli yüksek devir kullandım. şu anda 98 corollayı benden başka kullanan yok :D gerçi hala 98 kadar atak değil, ancak yakıtı aşırı derecede düştü (45litre ile 724km, izmir şehir içi, klima hep açık) biraz zorla arabayı mehmet, yüksek devir çevir biraz.. zamanla arabanın gidişi hissedilir derecede değişecek zaten..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 20, 2010, 14:33:59 »
biz corollayı aldıgımızda 27 bin km deydi emekli bir astsubaydan almıştık 2 yaşında iken .Babam aldıgımız hafta köye giderken otobanda bakalım amca motoru açmışmı deneyelim ibrenin hakkını veriyor mu diye basmıştı.97 xli nin ibrsi kaç gösteriyor herkes bilir o rakamın 10 düşügünü gördü .bizki toros gibi bir arabadan inmişiz 120 km hız yapınca seviniyorduk iki katı degeri görünce babam helal olsun verdigim para hani korkarak almıştım ama verdigim paranın hakkını sonun kadar verdi demişti. halada biniyoruz ne hakmış ki araba bir türlü ödeyemedi bize sırtından bir inemedik gitti allah indirmesinde .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 20, 2010, 14:47:15 »
97 xli nin ibrsi kaç gösteriyor herkes bilir o rakamın 10 düşügünü gördü .
tipik bir ibre sapması vakası..opsiyonel sürücü sevindirme sistemi o..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 20, 2010, 15:55:15 »
rodaj dönemi nedir? rodaj döneminde yüksek devirde kullanırsan nolur? benim kuzenler versoyu aldi, alır almaz cevre yolunda bastılar
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 20, 2010, 16:57:12 »
kardeş valla ben ibrede gördügümü söylüyorum E200 ler felan o dönemde arakamdan gelemiyordu o kadarını iyi biliyorum .ayrıca o zaman 27 binde olan bir aracın km si ne kadar sapabilir.yanlış bilmiyorsam 5 veya 10 km sapma olabiliyor oda uçuk bir deger . 220 olsun hadi 200 olsun şu an üretilen kaç tane araba kadran tamamlayabiliyor .2006 corolla otamatik var dayı oglunda hafif megil aşşa tam gaz 181 demedi araba daha 52 binde araba .ben iddia ediyorum 212 bin km rede şu an araba lpg de kullanmak kaydı ile düz yolda hala 190 -200 ü görür
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "