Gönderen Konu: başka bir deyimle motoru açmak performans olarak  (Okunma sayısı 7069 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: başka bir deyimle motoru açmak performans olarak
« Yanıtla #20 : Ekim 20, 2010, 17:26:38 »
ya bu rakamları forumda dillendirmek yasak ama söylemem lazım bu durumda..sıfır corolla ile, 2009 model, 5. vites kesiciye girdim...gps açıktı, ibrede yazan rakam 215, gpste yazan rakam 210 idi..bak dikkatini çekiyorum kesiciye girdi araba! ötesi yok, daha hızlısı daha sonrası yok..şimdi gelip aynı kasa aynı motor araçla 230 yaptım diyenler var..biraz sonra buraya yazanlar da olur..mantıklı mı ?

aynı şekilde 98 corollam da var onunla da ibre sapmasını hep ölçüyorum, 100e kadar neredeyse hiç sapma yok,90dan sonra 1er 2şer başlıyor sapma..bahsettiğin rakamlarda dağ gibi oluyor...gps 190 derken ibre 200 civarında oluyor.220 gösterirken ibre, gps 205-206 diyordu..ankaradaymışsın, bir gün deneriz gps ile..düz yolda değil eğimde deneyelim, tüpte 200 göremicek (ibrede gördüğün değil, gpsin söylediği)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 20, 2010, 17:26:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 20, 2010, 22:54:09 »
:) Amacım max hız değil arkadaşlar . Sadece daha atik olmasını istiyorum bastım mı koltuğa biraz olsun yapıştırsın :) . Türkay abi zorla demişin iyi güzel ama benzinli ikenmi zorlayayım yoksa tüp taktırınca mı ( tüp taktırınca iyi olur :D az yakar hem ) 2 hafta sonra taktıracagız
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #22 : Ekim 20, 2010, 23:29:19 »
Tüpde devir çevittirilmez arkadaş, benzinde basacan benzinde  8-)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ekim 20, 2010, 23:43:59 »
Tüpde devir çevittirilmez arkadaş, benzinde basacan benzinde  8-)
:) zengin değilim ben ya :D basmam benzinde 20 ? yimez :D ...

:)
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #24 : Ekim 21, 2010, 00:06:51 »
bas bas benzinde bas..açılsın bi motor sonra düple..zaten ilk 10.000km tüp takma bence :(
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • buda benim tosbak
« Yanıtla #25 : Ekim 21, 2010, 15:08:33 »
kardeş valla ben ibrede gördügümü söylüyorum E200 ler felan o dönemde arakamdan gelemiyordu o kadarını iyi biliyorum .ayrıca o zaman 27 binde olan bir aracın km si ne kadar sapabilir.yanlış bilmiyorsam 5 veya 10 km sapma olabiliyor oda uçuk bir deger . 220 olsun hadi 200 olsun şu an üretilen kaç tane araba kadran tamamlayabiliyor .2006 corolla otamatik var dayı oglunda hafif megil aşşa tam gaz 181 demedi araba daha 52 binde araba .ben iddia ediyorum 212 bin km rede şu an araba lpg de kullanmak kaydı ile düz yolda hala 190 -200 ü görür

Otomatik corolla 2001 model vvt-i var bende düz yolda  veya eğilimli yolda hiç fark etmiyo  roket kapalı iken 181 de kalıyor dediğin gibi ama roketi açtığında  araç vites küçülttüğü için 215 ile220 arasında  7200 devire gelip kesiciye biniyor.
Benım aracımda nerden baksak 250-300Kiloda yük vardı.Yakıt biraz arttı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #26 : Ekim 21, 2010, 16:09:47 »
Özellikle 180'deyken OD/Off tuşuna basmayı tavsiye ederim. Hem de bir kere değil, şöyle 3-5 kere.
Tırtolla 2003 (terradır kendileri)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • buda benim tosbak
« Yanıtla #27 : Ekim 21, 2010, 23:48:11 »
Özellikle 180'deyken OD/Off tuşuna basmayı tavsiye ederim. Hem de bir kere değil, şöyle 3-5 kere.
o dediğini  OD/OFF açık iken  son hızda yani 210-215 Gibi bir hızda giderken yapıcaksın ki o zaman  aracın yanındaki araçla nasıl uzadığını görüceksin :)  yani devir kesiciye 7200 e yaklaştığında 7000 devirde falan ona bas 2-3 kere araç uzuyo o zaman :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ekim 22, 2010, 00:09:04 »
Otomatik corolla 2001 model vvt-i var bende düz yolda  veya eğilimli yolda hiç fark etmiyo  roket kapalı iken 181 de kalıyor dediğin gibi ama roketi açtığında  araç vites küçülttüğü için 215 ile220 arasında  7200 devire gelip kesiciye biniyor.
Benım aracımda nerden baksak 250-300Kiloda yük vardı.Yakıt biraz arttı :)
o dediğini  OD/OFF açık iken  son hızda yani 210-215 Gibi bir hızda giderken yapıcaksın ki o zaman  aracın yanındaki araçla nasıl uzadığını görüceksin :)  yani devir kesiciye 7200 e yaklaştığında 7000 devirde falan ona bas 2-3 kere araç uzuyo o zaman :))

Arkadaşlar Yalnız Bu Yüksek Km ler yasak biliyorsunuz ve Forumumuzdada bunlara dikkat ediliyor Forumumuz örnek davranışlar içinde olmak için çabalıyor lütfen Bu tür hızlanmalardan kaçınalım Çevremizi ve kendimizi Tehlikeye atmayalım ...

bas bas benzinde bas..açılsın bi motor sonra düple..zaten ilk 10.000km tüp takma bence :(
türkay abi :) seninle takıldığım arabayı sattık yahu  :P tesbih filan sallıyoduk :P

Şimdi ki 2008 15binde türkay abi tüp taktıracağız :) . Aman basamam ya toplam 9 cizgi var heralde . 8 cizgideydi benzin 50km gezdim bi cizgi indi hop dedim noluyo :D bıraktım evin önüne çektim :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • buda benim tosbak
« Yanıtla #29 : Ekim 22, 2010, 00:13:28 »
Bu son hızlar :) trafikteki hızlar değil dyno testindeki veriler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #30 : Ekim 22, 2010, 07:52:43 »
türkay abi :) seninle takıldığım arabayı sattık yahu :P tesbih filan sallıyoduk :P

Şimdi ki 2008 15binde türkay abi tüp taktıracağız :) . Aman basamam ya toplam 9 cizgi var heralde . 8 cizgideydi benzin 50km gezdim bi cizgi indi hop dedim noluyo :D bıraktım evin önüne çektim :P
hayırlı olsun mehmedim ya, güle güle kullan..bütün yaz yeniyi kullandım ben de, tadı damağımda kaldı..yol tutuşun tadı çok güzel de konforsuz da olmuyor ya :) keyifli sürüşler kardeşim..çok asılınca çok yakıyor o kasa, ama çok sakin gidersen çok çok az yakar..dediğin gibi 9 çubuk var, bütün toyotalar gibi, yarım depodan sonra hızla gidiyor çubuklar :D