Gönderen Konu: 2011 corolla için müzik sistemi  (Okunma sayısı 13441 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
2011 corolla için müzik sistemi
« : Ekim 17, 2010, 22:46:37 »
merhabalar agustos ayında 2011 corolla aldım.aracın hersey çok güzel ama ses sistemi çok berbat bu japonlar herseyi yapmış ses sistemine kafaları çalışmamış anlamış degilim.aracın müzik sistemini degiştirmeyi düşünüyorum fazla abartılı olmayacak ve fazla maliyetli olmayacak şekilde tecrübeli kişilerden cevap bekliyorum.birde üstündeki mevcut kolonları  sadece pioneer kolonlar ile degiştirmem yeterli olur

Toyota Club Türkiye

2011 corolla için müzik sistemi
« : Ekim 17, 2010, 22:46:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 corolla için müzik sistemi
« Yanıtla #1 : Ekim 17, 2010, 22:55:16 »
Eyüp bey forum kuralları gereği kendinizi tanışma bölümünde tanıtmalı ve profil bilgilerinizi güncellemelisin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 17, 2010, 22:56:59 »
Berbattan kasıt tizlerimi alamıyorsunuz yoksa basslarımı. Yoksa tok bir sesmi alamıyorsunuz. O zaman ses sisteminizde anfi çıkışı  varsa ana üniteyi hiç bozmadan arkaya bir anfi koyun ve sisteminizden besleyin. Anfi olursa mevcut haporlörünüzle bile  iyi bir verim alabilirsiniz.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Ekim 22, 2010, 22:07:17 »
arkadaşlar volume de kötü hoparlörde de kötü ne bir tok ses veriyor nede bass ve tizler düzgün çıkıyor kapılara mid bass ve arkaya Pioneer Ts-A 6903i 3 Yollu 350w
takmayı düşünüyorum ama teyp kaldırırmı onu bilmiyorum bu konu hakkında görüşlerinizi bekliyorum en ucuz yollu boyle olur diye düşünüyorum

Mesaj Birleştirildi: Nisan 05, 2018, 12:00:17
Arkadaşlar uzun araştırmalar sonucu en sonunda müzik sistemini değiştirdim.Çok da güzel ve maliyeti düşük oldu.
Ön Kapılara jbl 70w rms mid bass takımı
Arka hoparlörlerin yerine 4 yollu jvc 80w 16*9 hoparlör
Sierra 5 kanal anfi bass kontrollü
100w Jbl 30 Cm kabinli bass
Çok orjinal bir montaj oldu.Maliyet ise işçilik dahil 890 tl.Birde montaj olayı bayagı zorluyor iyi tesisatçı lazım isteyenlere avrupa yakasında temiz çalışan bir usta tavsiye edebilirim.Ben çok memnun şahsen ustanın çalışmasından 4 veya 5 saat sürdü montaj yaptırcak arkadaşlarının bilgisi olsun 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Şubat 20, 2011, 17:00:42 »
Bizde 2011 corolla aldık bende memnun kalmadım, tok ses vermiyo. Aynı şekilde bende düşünüyodum yaptırmayı , iyi oldu size rastladığım , bahsettiğiniz o ustanın adresini yazabilirmisiniz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Şubat 25, 2011, 00:34:04 »
Arkadaşlar uzun araştırmalar sonucu en sonunda müzik sistemini değiştirdim.Çok da güzel ve maliyeti düşük oldu.
Ön Kapılara jbl 70w rms mid bass takımı
Arka hoparlörlerin yerine 4 yollu jvc 80w 16*9 hoparlör
Sierra 5 kanal anfi bass kontrollü
100w Jbl 30 Cm kabinli bass
Çok orjinal bir montaj oldu.Maliyet ise işçilik dahil 890 tl.Birde montaj olayı bayagı zorluyor iyi tesisatçı lazım isteyenlere avrupa yakasında temiz çalışan bir usta tavsiye edebilirim.Ben çok memnun şahsen ustanın çalışmasından 4 veya 5 saat sürdü montaj yaptırcak arkadaşlarının bilgisi olsun 

Ana ünite değişti mi kaldı mı? Bluetooth sistemini kullanmak hoşuma gidiyor çünkü, keza direksiyon kumanda da..
2011 Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 25, 2011, 11:47:26 »
Ana Ünite değişmeden hiç bir zaman mükemmel bir ses alamazsınız benden söylemesi...
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #8 : Şubat 25, 2011, 14:04:01 »
yeni konu açmak istemedim, hazır açılmış konuya sorayım istedim. bende 2011 model corolla var ve ilk başta arka hoparlörleri diğiştireyim istiyorum. ölçüsünü 6*9 olarak biliyorum ama yinede sorayım istedi. olmuşken öndekilerinde ölçüsünü öğrenebilir miyim? ayrıca mid bas takımı alsam midleri yerleştirecek yer yok sanırım corollalarda dikkatli incelemedim. benim eski aracımca aynaların oradaki ücgende orjinalden vardı ama corolla da öyle biryer göremedim.
neyse linkini verecegim ürün arka hoparlör yerine uyar mı?

http://urun.gittigidiyor.com/SOUND-MAGUS-SM-593-6x9-HOPARLOR-SIFIR_W0QQidZZ26056675

yardımlarınız icin simdiden tesekkur ederim.
Üzüntüyü bırak sen yaşamaya bak,
Bilmiyorsun yarın ne olacak?
Gününü gün et sen!
Gül eğlen neşelen!
Bir daha geri gelmiyor giden!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #9 : Şubat 26, 2011, 07:28:42 »
Ana Ünite değişmeden hiç bir zaman mükemmel bir ses alamazsınız benden söylemesi...

Bende ana uniteyi degistirmekten yanaydim, aurisin kapi hoparlorlerini degistirip , bagajla arka koltuk arasina mdf li 2 oval hoparlor ve amfi baglattim. Bluetooth uzerinden iphone u ipod olarak kullanip eq ayarlarini yapinca sonuc muhtesem. Sonucta ana unite degisimi hirsiza davet cikarmaktan baska birsey degil. işim geregi ayrintili muzik dinlemem gerekiyor. davul, bas, gitar ve sarkidaki butun kompozisyonu en ince ayrintisina kadar duyuyorum. Tavsiyem; ana unite degistirmeden iphone-bluetooth soundunu dinleyip oyle karar verin.

Bu baglantida direksiyondaki ses seviyesi ve sarki degisimi tuslarini kullanabiliyorsunuz
Merceksiz Xenon fardan gozu rahatsiz olan-Auris comfort extra kullanicisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • çıkarım senle her yolaaa.... toyota
« Yanıtla #10 : Nisan 06, 2011, 23:33:20 »
TAVSİYE EDERİM  ÇOK İYİ PERFORMANS ALACAKSINIZ

JBL GTO 6508C 210 W Komponent Hoparlör        ön kapı kenarlarına      anfiye bağlı                 180TL

Pioneer Ts-A 6902i 2 Yollu 260w Hoparlör           arka cam altı kolonlar   anfiye bağlı dehil         120TL

Jbl BOX12CS Kabinli 30cm 1000 Watt                  bagaj içinde                  anfiye bağlı                 150TL

Xetec Vector V 200.4 4 Kanal Amplifikatör 7629        AMPLİFİKATÖR(ANFİ)                                  200TL

-------------------------------------------------------------------- BAĞLANIM ÜCRETİ                                 120TL

-------------------------------------------------------------------------------------------- TOPLAM+------------   780TL
corolla'm dan başkasını tanımam

2007  D4D(dizel) 90hp(gri)
2004 1.6 sol 110hp (füme)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 69000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 21, 2011, 18:38:04 »
Arkadaşlar bende corolla 2006 hb var bende bir ses sistemi yapmak istiyorum.Fakat orjinalini bozmak istemiyorum (direksiyondan kumanda falan) Bu teyplerde anfi çıkışı varmı? yoksa sadece hoparlörleri değiştirsek olurmu? Teşekkür ederim.
mehmet hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 23, 2011, 16:17:32 »
Japon arabaları gibi genel bir tabir kullanmamalısınız, japonlardan sadece toyotaların ses sistemi berbat,
hondanınki cenifer gibi valla , güm güm öttürüyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • I love Capan :)
  • Kilometre: 3000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 23, 2011, 16:58:43 »
orjinalde anfi cıkısı yok bende tesisatımı eylulde yaptım bi tane donusturucu alacaksınız o da tabii kulagını profesyonelse istediginiz sesi alamayabilirsiniz 4 middle bass bir 6 kanal anfi bir de woofer bunlar kenwood ses sistemi olursa oneririm işin maliyetli kısmı bu .. uygun olsun derseniz arkaya iki oval hoparlor bir 4 kanal anfi birde wooferle ses durumunu cozebilirsiniz ilk tercihi ben uyguladım gayet guzel bir ses alıyorum
D-4D Corolla Advance M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Nisan 26, 2011, 21:30:29 »
hocam pki ben biraz gezindim ve araba inşallah seneye gidici cok maliyette dusunmedim boyle olunca soyle bi sistem onerdiler tavsiyeleriniz + - leriniz nelerdir ?

jbl 1000w kabinli woofer  140tl
forewell amfi 150tl alternatif olarak sound magus anfi 200tl
mid-bass teac marka 100tl
donusturucu 20tl
kablolar 30tl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 27, 2011, 12:29:30 »
bu durumda kullanacagın donusturucu ve anfi kalbosunun kaliteliliği önemli.. sonuçta sesleri onlar sayesinde aktaracaksın ama anfi konusunda emin değilim bence daha kaliteli bi anfi kullanmalısın jbl gibi pionner gibi kenwood gibi
D-4D Corolla Advance M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Nisan 28, 2011, 10:23:25 »
bu durumda kullanacagın donusturucu ve anfi kalbosunun kaliteliliği önemli.. sonuçta sesleri onlar sayesinde aktaracaksın ama anfi konusunda emin değilim bence daha kaliteli bi anfi kullanmalısın jbl gibi pionner gibi kenwood gibi

himm o tip amfilerde fiyat cok yukseliyor pki sound magus hakkında bilginiz var mı sound maguslar nasıll ? ona 200 dediler 2yılda garanti diyorlar*

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 28, 2011, 10:39:19 »
Soun magus bildiğim kadarı ile çinde üretilen bir marka. Yerli pazarda Sound Magus, yurtdışında ise Branson adı ile satılıyor. Kalite olarak JBL den düşük Jamesson gibi markalardan daha iyi. Ama genel olarak bahsedilen ise fiyat / performans olarak başarılı bir ürün olduğudur. Size önerilen Forewell markasından daha iyi olduğu kesindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Nisan 28, 2011, 12:10:17 »
xetec de kullanabilirsin arkadasıma bağladım onda da auris var o sesi o anfiden alacagımı dusunemedim acıkcası cok guzel bir sesi var hemde kullandıgımız 4 kanal bi anfi. ona da iki oval 350 lik kenwood hoparlor ve kenwood 1200 bas kabin bagladım teyb orjinal muthis ses veriyo anfiyi fiyatları aşağıda

xetec vektör 200.4 anfi                200
          kenwood 350w hoparlör      99
          kenwood 120w woofer       199
D-4D Corolla Advance M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Nisan 28, 2011, 14:07:31 »
xetec de kullanabilirsin arkadasıma bağladım onda da auris var o sesi o anfiden alacagımı dusunemedim acıkcası cok guzel bir sesi var hemde kullandıgımız 4 kanal bi anfi. ona da iki oval 350 lik kenwood hoparlor ve kenwood 1200 bas kabin bagladım teyb orjinal muthis ses veriyo anfiyi fiyatları aşağıda

xetec vektör 200.4 anfi                200
          kenwood 350w hoparlör      99
          kenwood 120w woofer       199

hocam peki bu ovalleri arkaya mı koydunuz siz mono bir ses olsun istemiorumda acaba orjinal hoperlöre sadece 4 kanal bi amfi ve eooferla desteklesem yeterli olur mu bosa para verir bide hic tat alamam mı ?