Gönderen Konu: 2011 corolla için müzik sistemi  (Okunma sayısı 13442 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • I love Capan :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 corolla için müzik sistemi
« Yanıtla #20 : Nisan 29, 2011, 11:56:26 »
evet ovaller arkada... arkada bagajı bolen saca montaj yaptık cokta tatlı oldu .. orjinal kapıdaki kolonları anfiye baglama sakın 4 kanal bi anfi nin iki kanalını ovallere vereceksin geri kalan iki kanalı mono olarak woofere gireceksin olup bitecek
D-4D Corolla Advance M/M

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 29, 2011, 11:56:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #21 : Mayıs 05, 2011, 18:35:30 »
aynen oyle abi dedigin gibi sistemi yaptık cok gusel oldu marka olarak bir iki update yaptımm
kapıdaki mid tiz olarak İMPACT kullandım
arka ovallere 3 yollu PİONER 400W kullandım
woofer olarak JBL 1000watt 30cm kabinli
amfi olarakta italyan malı amfiymiş cokta gusel memnunum PAR diye başlıyordu bi ara iner bakarıımm :)
bide 35 lira donusturucuye verdim amfiyi felan kesmesi icin gusel bişi kontakla falan hic ugrasmadııımm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #22 : Mayıs 11, 2011, 20:40:25 »
hocam amfininde modeline baktım potenza :) geç oldu guc olmasın :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Mayıs 13, 2011, 19:46:58 »
basstan ziyade ses almak istiyosan oval kullanmalıydın zaten oyle yapmıssın hayırlısı olsun guzel arabaya guzel tesisat yakısır ;)
D-4D Corolla Advance M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 14, 2011, 15:37:49 »
orijinal ses sitemi tatminkar değilmi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #25 : Mayıs 19, 2011, 21:48:49 »
Arkadaşlar ana üniteyi yani teyp değiştirmek size kalmış para sorun degil ise sizin açınızdan güzel orjinal gibi çok fonsiyonlu teypler var 1000 tl birde anfi seçimini iyi yapın mutlaka bass kontrollü anfi kullanın çünkü teyp çıkış gücü düşük 4*15 w bilginiz olsun o yuzden 5 kanal anfi kullanın her kolon ayrı kanaldan alsın bass kabinde kontrol edebilesiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #26 : Mayıs 24, 2011, 23:27:20 »
aldıgım bass kontrollu bir amfi idi gayet memnunum ses sistemini evet begenmiyordum az biras yuksek seslerde cok bozuluyordu dangır dangır bas dinlemeyi seven bir insan diilim ama kalite herzaman ararım o açıdan mukemmel oldu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #27 : Mayıs 25, 2011, 16:35:35 »
2011 elegant mm 1.4d aracımı yarın alıyorum.orj.navigasyon taktırıyorum.Bazı arkadaşlar kabin değişmezse güzel ses alınmaz demiş.kabin dernirken navigasyon olan sistemde bunun içine girer mi?yoksa navigasyonun üzerine benim dışarıdan ekleyeceğim kolon amfi v.s. eklentilerle navigasyonlu teyibim iyi sonuç verir mi?yanlış anlamzsanız ben 2000 T.L. taktırdım servis fiyatıdır bu,açıkçası yüksek bir fiyat navigasyonda umrumda değil ben sadece görsellik ve dvd t.v. v.s. için taktırdım.2011 benim aracım gibi olup ta bu konuda tecrübe edinen var mı?yardımlarınızı bekliyorum.sevgiler,saygılar.
2011 COROLLA 1.4 D-4D ELEGANT MM METALİK GRİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 25, 2011, 18:18:19 »
Fatih bey bende aracı alırken orjinal navitecin navigasyonunu taktırdım şu ana kadar memnunum iyi ses için kabinin değişmesi derken heralde ana üniteden yani teypten bahsedilyor evet bu doğru fakat güçlü bir sistem için ana ünite değişimi yanında güçlü bir amfide şart . Yalnız öyle amfiler varki piyasada ana ünite değişmeden bile muhteşem sesler alınabiliyor .Ama marka ve model verin derseniz bilmiyorum .

Kısaca iyi bir ses için ana ünitenin değişip değişmiceği amfinin kalitesine ve gücüne bağlı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Mayıs 26, 2011, 11:24:10 »
Fatih bey bende aracı alırken orjinal navitecin navigasyonunu taktırdım şu ana kadar memnunum iyi ses için kabinin değişmesi derken heralde ana üniteden yani teypten bahsedilyor evet bu doğru fakat güçlü bir sistem için ana ünite değişimi yanında güçlü bir amfide şart . Yalnız öyle amfiler varki piyasada ana ünite değişmeden bile muhteşem sesler alınabiliyor .Ama marka ve model verin derseniz bilmiyorum .

Kısaca iyi bir ses için ana ünitenin değişip değişmiceği amfinin kalitesine ve gücüne bağlı.

Mahmut bey;ilginiz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Aşağı yukarı aklımda bir fikir oluştu.Tabi öncelikle henüz test etmediğim aracımın orjinal ses düzeninle ve çeşitli output aygıtlarla deneyeceğim mp3 player, ipod,bluetooth gibi daha sonrada iyi bir ses tesisatçısına danışmak lazım eğer ki memnun kalmazsam.saygılar ,sevgiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #30 : Mayıs 26, 2011, 17:02:13 »
Mahmut bey;ilginiz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Aşağı yukarı aklımda bir fikir oluştu.Tabi öncelikle henüz test etmediğim aracımın orjinal ses düzeninle ve çeşitli output aygıtlarla deneyeceğim mp3 player, ipod,bluetooth gibi daha sonrada iyi bir ses tesisatçısına danışmak lazım eğer ki memnun kalmazsam.saygılar ,sevgiler.
Rica ederim

Orjinal ses sisteminden çok fazla şey beklemeyin gerçekten bir çok arkadaşın dediği gibi kötü ama ben sadece sesi duyulacak şekilde açarım derseniz tatminkar bir sesi var ben memnunum ama beklentiye göre kişilerin memnuniyeti değişebiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #31 : Mayıs 26, 2011, 22:07:07 »
hocam aklınızda bir fikir olusmus ama zaten denilen teybin degismesi idi ki onuda halletmissin değistirmissin bu hoperlörlerle bile yni teyipten iyi ses alabilirsin yani o teybe amfisiz sadece arkaya pioner hoperlör 80tl önede jbl hoperlor 130lira ile inanılmaz muthis bi ses alabilirsin amfisiz bile olabilir yanii...
amfi olarak tavsiye istersen bile jbl gto serisini tavsiye ederim ama en ucuzu 500liradan başlıyorr bilgine :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mayıs 26, 2011, 22:27:15 »
hocam bende de orjinal teybi var arakdaslar diyor ki; orjinal teypli sistemde cok da iyi ses alamaz.. ben buna katılmıyorum benim teyp orjinal fakat orjinalde soyle bir sıkıntı var ses duzeyi 35 den sonra sanki ses stereodan monolaşıyormuş gibi hissediyorsunuz.. bunu onlemek içinde kaliteli ve güçlü bir anfi öneririm jbl in gto serisi 6 kanallı biraz pahalıdır ya da benim yaptıgım sistem gibi tüm cihazları kenwood kullanabilirsiniz.. ben son derece aldıgım sesten memnunum biraz pahalıya kaçtı ama yaptıgıma değdi.. sizin yerinizde ben olsam sizin aldığınız cihazda orjinalde anfi cıkışı bulunuyor.. güzel 4 kanal bir anfi jbl,kenwood aynı marka olmak kaydıyla iki adet middle bas( kapı içlerine) ve kabinli bir 1200 lük woofer bu sizin tesisatını en iyi performansla calıstırır
D-4D Corolla Advance M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Mayıs 27, 2011, 10:23:38 »
Mahmut bey,Ali bey,Serkan bey yazdıklarınız,önerileriniz umut verici.Ben aracımı dün teslim aldım.Bugüne kadar forumda, yazılanlar hakkında sadece fikir yürütebiliyordum.Açıkçası evim de iyi bir hi-fi sistemim var kendim topladım ve gayet memnunum,fakat araç içi farklı bir olay gibi me geliyor.Ayrı tecrübe ve deneyim bilgi birikimi lazım.Ben dün ve bügün dvd formatında mp3 yazdım pc'de ve yaklasık bir buçuk gündür dinlemekteyim,açıkçası pek memnun kalmadım sistemden.Sistemden memnuniyet konusu tamamiyle kullanıcının beklentisine bağlı.Kimse yanlış anlamasın ben daha çok evim deki hi-fi sistemime yakın bir ses alma çabasında olacağım için tabii ki sizden burada yararlanmak istiyorum.Verdiğiniz öneriler çok iyi bunların kafam da bir özetini yapıp,bana ekonomik olarak makul gelen ve iyi ses alabileceğim bir ses sistemi oturtucam.Arabnın orj.sesini beğenmem benim kişisel beklentimdir.Kimse yanlış anlamasının bunu özellikle belirtmek ve kimseyi yanlış yönlendirmek istemem.Sonuçta ben arabayı alacağım olan 1 haftalık süreçte forumda okumadığım konu kalmadı.Ciddi anlamda insanların fikrini değiştirecek düşünceler ve yorumlar var.Aynı duruma başkaalrını düşürmek istemem yazdıklarımla,istirhamım olacak bu konuda herkesten.İnşallah değerli yorumlarınızla önümüzde ki günlerde iyi birşeyler yapabilir ve burada tecrübelerimi sizlerlede paylaşırım.Saygılar,sevgiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #34 : Mayıs 27, 2011, 10:44:41 »
Fatih bey navigasyon cıhazında dvd modunu açtınız mı orada eko ayarları var o ayarları yaptınız mı çünkü bende o ayarlar olmadan önce ses ten memnun değildim yani ses resmen cızırtılı geliyordu o ayarları yaptıktan sonra baya bir iğleşme oldu ben yaptığım ayarlara bir bakim olmassa nasıl yaptığımı ve ayarları burada sizle paylaşırım.

Bu arada benim navigasyon cihazı navitechin sizinki başka bir marka mı yoksa yine navitec mi taktılar .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #35 : Mayıs 27, 2011, 11:17:36 »
Mahmut bey serviste takılan cihaz flyaudio markalı amerkan menşeeli,fakat dikkatimi çeken unsur tv olmaması,sanki tv nin olması gerekiyordu.dvd sekmesinde surround seçeneği var.seçenekte stadyum,disko,sinemave birşey daha vardı,hatırlayamadım şimdi.ses sekmesi var burdada loud,bass,tis ve birşeydaha var onuda hatırlayamadım ve ayriyetten bunların +/- khz di sanırım seçme şansı var.açıkçası ben o ayralardan fazla birşey anlamadım.öyle aşağı,yukarı kulağıma hoş gelen şekilde bıraktım ama lakin sanırım son seçeneklerimide kayıt etmiyor bıraktığım şekilde, ya çıkış için ''menü'' tuşuna bastığımdan dolayı yada ''geri'' tuşuna bastığımdan dolayı.Eğer sizin aşağı yukarı ekolayzır olarak bahsettiğniz şey benim anlattıklarım la aynı ise sizin yaptığınız ayarları bende uygulamak isterim,belkide ekstra birşey yapmaya gerek kalmaz.saygılar,sevgiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Mayıs 27, 2011, 11:42:37 »
tmmda evdeki sistemin arabada olmasını unutun neden diye soracal olursanız evdeki ses sisteminizin omh değerleri ile arabadaki farklı .. araç için uretilen ohm değeri 4 ohm dur yuksek ses alabilmek amaclı bu sekilde tasarlanmıştır ve gucunu anfiden alır .. evdeki ses sisteminiz ise 8ohmdur o da gucunu içinde bulunan yuksek wattlı trafodan alır trafo direk besler anfi yukseltir detaya fazla girmiyim .. evdeki ses sistemi gibi ses almak istiyosan 8 ohmluk ses yayıcılar kullanmalısın bunun içinde sana 8 ohmluk bi anfi lazım yani bu iş biraz zor :)
D-4D Corolla Advance M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #38 : Mayıs 27, 2011, 13:50:08 »
Mahmut bey serviste takılan cihaz flyaudio markalı amerkan menşeeli,fakat dikkatimi çeken unsur tv olmaması,sanki tv nin olması gerekiyordu.dvd sekmesinde surround seçeneği var.seçenekte stadyum,disko,sinemave birşey daha vardı,hatırlayamadım şimdi.ses sekmesi var burdada loud,bass,tis ve birşeydaha var onuda hatırlayamadım ve ayriyetten bunların +/- khz di sanırım seçme şansı var.açıkçası ben o ayralardan fazla birşey anlamadım.öyle aşağı,yukarı kulağıma hoş gelen şekilde bıraktım ama lakin sanırım son seçeneklerimide kayıt etmiyor bıraktığım şekilde, ya çıkış için ''menü'' tuşuna bastığımdan dolayı yada ''geri'' tuşuna bastığımdan dolayı.Eğer sizin aşağı yukarı ekolayzır olarak bahsettiğniz şey benim anlattıklarım la aynı ise sizin yaptığınız ayarları bende uygulamak isterim,belkide ekstra birşey yapmaya gerek kalmaz.saygılar,sevgiler.
Fatih bey resimleri inceledim benim cihaz biraz farklı bendeki cihazda iki yerden eko ayarı yapılyor biri ses ayarlarında buradaki ayarlar radyo , tv ve dvd yi etkiliyor bide dvd yi açınca ayrı eko ayarları var sizin cihazdada mutlaka vardır ben musait bir anımda benim cihazdan resim çekerek burada paylaşırım olmassa servise 1000 bakıma gittiğinizde söylerseniz onlarda ayarlar çünkü bende dvd bölümünde eko ayarı olduğunu bilmiyordum servise dvd de ses çok cızırtılı geliyor deyince onlar demişti dvd eko ayarlarınız bozuk hallederiz diye .
Neyse ben musait bir anımda resim çekerek burada paylaşırım olmadı en kötü ihtimal sizde 1000 bakımında servise danışırsınız.

Tv içinde sizin cihazdada tv vardır fakat tv izliye bilmek için ayrı bir modül takılıyor onu takmamışlarsa tv ye tıkladığınızda cihaz yok uyarısı alabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • çıkarım senle her yolaaa.... toyota
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #39 : Ekim 04, 2011, 22:23:16 »
Japon arabaları gibi genel bir tabir kullanmamalısınız, japonlardan sadece toyotaların ses sistemi berbat,
hondanınki cenifer gibi valla , güm güm öttürüyor

buyur kemal amca sen gumburtu duymamıssın toyota corolla yerınden oynuyor aynalar kendınden gecıyor
corolla'm dan başkasını tanımam

2007  D4D(dizel) 90hp(gri)
2004 1.6 sol 110hp (füme)