0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Osman, iyi açıklama bence. Ayrıca diğer durumda motor bir dinamoya dönüşüyordur muhtemelen.
R = Roket değil mi ?
@Kemal abi,normalde kendi kendine şarj olayı var zaten, olmasa elektriği biter ve öyle kalır zaten . B'ye alınca muhtemelen daha düşük bir viteste ve daha hızlı şarj oluyordur.P ile el freni zaten aynı şey olduğu için ikisini birleştirmişlerdir, bence çok mantıklı bir uygulama.Bu arada Kerem Küçük,Sen Prius'un vitesiyle aklını bozma, git Bianchi dağ bisikletinin vitesleriyle uğraş, hadi bakayım
Arkadaşlar,Üşenmedim sabah sabah kalkıp toyota plazaya gittimMehmet kerdeşimizin dediği gibi B konumu şarj konumuymuş, araba yokuş aşağı giderkenB ye atıyormuşsunuz, o zaman farklı bir frenleme devreye giriyor, frenden sağladığı enerjiyi elektrik enerjisine çevirip akülere depoluyormuş,oysaki bu işlemi kendi kendisine yapar sanıyordum, her yokuş inişte vites koluylamı uğraşacağızO benim dediğim park konumu olmamasıda ayrı bir gariplik, hemen vites kolnun üst kısmında panoda bir P var ama o sanırım elektronik el freni (Olabiliri yani) sizin için bi foto çektip buradan P yi görebilirsiniz okla işaretledim
P ile el freni zaten aynı şey olduğu için ikisini birleştirmişlerdir, bence çok mantıklı bir uygulama
Sen Prius'un vitesiyle aklını bozma, git Bianchi dağ bisikletinin vitesleriyle uğraş, hadi bakayım
Kemal Amca, al bi priusta deneme turu yapalım
normalde P motor vasıtasıyla ön tekerlekleri kilitliyor, belkide vitese takıyorEl fireni ise herkesin bildiği gibi sadece arka tekerlekleri kilitlerAma son zamanlardaki teknolojik gelişmeler çok hızlıpek çok arabada artık el freni kolu yok, bazıları düğmeye basınca , bazıları ise, düğme falanda olmadan direk arabayı kapatınca devreye giriyor, ve dediğim gibi bu sistem allaan renosunda bile var bu durumda büyük olasılıkla priusta otomatik el fireni vardır, kontak kapatılınca devreye giriyorduroradaki P düğmeside sanırım bildiğimiz normal otomatik şanzıman parkıdır
ama otomatiklerde birde Park freni olması zorunlubence o park el freni otomatik-elektronik
Toyota plazadaki angut hiç bir şey bilmiyordu, ağzından adeta kerpetele laf aldımo P için sadece Park freni diyebildi , ama araştırmaya devam ediyorum, gerekirse caponyaya bile gideceeeeemmmm
Kemal abi japonyaya gitmene gerek kalmadı o tuş akıllı park destek sistemini devreye alıp çıkarmak içinmiş
..................Pirustaki olay bu olabilir.
yani...?