Gönderen Konu: 2011 AURIS-A/T 124 HP. YE LPG TAKTIRMAK!  (Okunma sayısı 8668 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 87000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
2011 AURIS-A/T 124 HP. YE LPG TAKTIRMAK!
« : Ekim 14, 2010, 21:43:33 »
Arkadaşlar merhaba . yeni aracıma lpg düşünüyorum.
araç 2011 Auris A/T 124 HP olan motor. bu motor 2oo7den bu güne corolla ile sunuldu hala da bu motor var. Auris tede yeni bir yıldır tekrar a/t ile sunuyorlar. bu motorda lpg uygulatan çok arkadaş vardır diye düşünüyorum. ''Hangi marka taktırdınız memnunsunuz? Hangi marka taktırdınız şikayetçisiniz ve sorun ne?'' gibi tecrübe ve bilgilerinize ihtiyaç duyuyorum. İlgilenip de beni bu tercihimde yönlendirecek arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Toyota Club Türkiye

2011 AURIS-A/T 124 HP. YE LPG TAKTIRMAK!
« : Ekim 14, 2010, 21:43:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 AURIS-A/T 124 HP. YE LPG TAKTIRMAK!
« Yanıtla #1 : Ekim 14, 2010, 21:50:48 »
Keşke diesel alsaydınız...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 14, 2010, 22:03:49 »
Keşke diesel alsaydınız...
arkadaşım arada 4100tl fark vardı ya. ciddi bi rakam. ben memuru. bunu amorti etmek için 6 yıl beklemem lazım. peşin hatta kredi ile alıp taksit taksit  ay ay amorti et benim kullanım tarzım için çok uygun değildi.....
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 14, 2010, 22:17:59 »
arkadaşım arada 4100tl fark vardı ya. ciddi bi rakam. ben memuru. bunu amorti etmek için 6 yıl beklemem lazım. peşin hatta kredi ile alıp taksit taksit  ay ay amorti et benim kullanım tarzım için çok uygun değildi.....

yok o açıdan demedim Cihan bey. Sıfır bir araç almışsınız. Emme manifoldunuza delik açacaklar. Bagaj alt sacınızı delecekler. LPG borularını tutturmak için şaseye dünya kadar delik delecekler. Birsürü kabloyu sıyırıp sinyal alacaklar.

Aracınızın motor aksamı garanti dışına çıkacak. Deldikleri yerlerin kenarları yarın öbür gün paslansa paslanmazlık garantiniz gidecek.
İleride motor ile alakalı sorun yaşadığınız zaman parça parası sizden gidecek.

4100TL yerine en azından ruhsat masrafları ile 1500TL vereceksiniz. Sıfır arabayı deldirdiğize değecek mi? Kapalı otoparklara almayacaklar. IDO'nun hızlı feribotuna binemeyeceksiniz. Ekstradan lpg bakım, ayar masrafları çıkacak.

Bir de şu açıdan bakın. 4100 TL'yi 6 yılda amorti ederim demişsiniz. 1500TL yi de en az 2 yılda amorti etmeyecek misiniz?

En azından birkaç sene eskitin, ondan sonra taktırın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 14, 2010, 22:29:48 »

öncelikle aracınız hayırlı olsun

Cihan bey 4100 tl farkı unutmayın ki hibe etmiyorsunuz aracınızı nezaman satmaya kalkarsanız (Allah sattırmasın) o farkın bir kısmınıda olsa geri alırsınız .

bide Kaya arkadaşımıza katılarak ah keşke dizel alsaydınız diyorum çünkü zaten iyi bir LPG kiti 1600 2000 tl civarında kaba hesapla 2000 tl olduğunu düşünek (tam fiyatları bilmiyorum belki daha fazlada olabilir ) geriye 2100 TL kalıyor ve LPG taktırdığınızda unutmayın ki aracın motoru garanti dışı kalıyor yani bu LPG kitinin sorun çıkartmıcağı kayde alınarak yapılan hesap. Zaten geriye kalan 2100 tl yide aracı satarken mutlaka alırsınız.

size tavsiyem aracı teslim almadıysanız ve tescil işlemleri olmadıysa dizel almanız.
yok eğer tescil işlemleri olduysada bence LPG taktırmayın en azından aracın garantisi bitene kadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 15, 2010, 10:52:45 »
Adam akıllı BRc lovato tartarini bunlrdan birini taktırsanız muayenesi ruhsat değişimi sızdırmazlık gibi şeylerden dolayı 2000 tl yi buluyor.Ama daha iyisi deseniz 2500 lirayı bulur.Açıkcası bende lpg taktırdım ama aracın sağını solunu delerken hele manifolttu delerken içim acıdı  :D :D :D ..Ancak benzinlidede binilmiyor orasıda ayrı bir konu.Benzin /lpg farkından dolayı taktırdıgınız lpg kitinide eklerseniz 15 bin km civarı lpg kitini amorti edersiniz.Ancak lpg ucuz ama ne bileyim ebnzin gibi olmuyor.Araacın motor sesi falan herşey değişiyor..
Ayrıca 2011  auirs lerde bilgidim kadarıyla 2007 de ilk çıkan kasalarda olan Dual vvt-i motor yok.Toyotanın yeni çıkardıgı avensistede kullandıgı 132 hp  valvematic motor var diye biliyorum.Valvematicte yeni teknoloji ne olacagı belli olmaz.En azından aracınızı ilk 10 bin km ye kadar kullanıp sonra lpg düşünürsünüz.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 15, 2010, 21:47:15 »
Ayrıca 2011  auirs lerde bilgidim kadarıyla 2007 de ilk çıkan kasalarda olan Dual vvt-i motor yok.Toyotanın yeni çıkardıgı avensistede kullandıgı 132 hp  valvematic motor var diye biliyorum.
benimki 2011 ama otomatik düzler 132hp otoatikler 124hp yani 2007 den beri kullanılan vvt-i
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #7 : Ekim 15, 2010, 23:13:05 »
lpg taktırdığınız zaman haber veriniz. aynı sorun bende de mevcut. ben de lpg takmayı düşünüyorum ama kararsızım. taktığınız vakit tecrübelerinizi bildirirseniz sevinirim. ne yapalım aldık bir kere benzinli. keşke demenin çaresi yok.
2010 yaris terra sporty multimode gümüş gri
yaşasın m/m.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 02, 2010, 22:09:02 »
arkadaşlar sanayide bugun bir usta KME marka polonya kökenli bir LPG markası önerdi. kullanan var mı ? bilgi sahibi olan var mı? İlginizi bekliyorum. teşekkürler.
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 04, 2010, 21:58:47 »
bana ilgi göstein lütfen ama küsecem he
KME lpg bilen varmı nası bi marka yada başka kullanıp memnun olanlar.
cevaplarınıza açım susuzum :)
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 04, 2010, 22:25:58 »
KME daha önce hiç duymadığım bir firma, sanayi çocuğu değilim kendi aracım da yok ama bunca yıldır forumlarda iyi kötü okur yazarım KME duymadım,
Bilinirliği ve dolayısıyla parça imkanı daha fazla olan firmalara yönelin derim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Kasım 05, 2010, 00:37:53 »
Bu araca prins harici yazık.
Tırtolla 2003 (terradır kendileri)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 29, 2010, 11:27:03 »
Arkadaşlar uzun değerlendirme süreci sonunda bu işte ustalığın, işçiliğin çok önemli olduğuna kanaat getirerek, Balıkesir de adı sanı duyulmuş insanlar tarafından işçiliği ve ilgisinden memnuniyet ile bahsedilen bir firmaya Kar Tanemi teslim ettim......

Bende iki senedir tanıyorum firmayı, ford kullanırken ustamın lpg ile ilgili tavsiye ettiği de bir yerdi. Gittim kendilerine defaatle KME önerdiler...ki kendilerinde BRC,ROMANO gibi ünlü diğer markalar da var, Cumartesi (iki gün önce) KME montajı yaptılar.....

İlk değerlendirmem ''çok olumlu'' oldu çok memnunum işçilikten. inanırmısınız kaputu açtığımda baktığımda kabloların hangisi yeni lpg nin hangisi aracın orjinal kablosu/borusu ayıramıyorum......başka arkadaşlarlada baktık aynen katıldılar.....

gece sessizliğinde durarak da denedim gaz benzin geçişlerinde ses farkı falan algılayamadım. şimdi 100 km oldu sorun yok inşll. böyle gider, sistemide beğendim benzinde kalarak benzinle çalışırsa ikaz veriyor falan(benim gördüğüm duyduğum tek bunda var bu özellik).....

KME Stepne Tank yaptırdım. 1200 tl peşin oldu. ustada SADIK OTOMOTİV-BALIKESİR Hamdi SANCAKLI teşekkür ederim...

tecrübe ettikçe detayları anlatırım. sorumla ilgilenenlere teşekkürler, merak edenlere takip edenlere duyurulur...........
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 29, 2010, 21:56:13 »
valla akşam üzeri yine dolaştım biraz her geçen gün araba bana ben arabaya ısınıyorum........
motorun sıkılığı kayboluyor..... tepkileri hızlanıyor......
lpg de kasmadı........inşllh böyle gider hayırlısıyla.........
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 29, 2010, 22:19:28 »
Cihan abi hayırlı olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • selam verdim rüşvet değüldür deyü almadılar
  • Araç: Auris
« Yanıtla #15 : Kasım 29, 2010, 23:00:36 »
Cihan bey hayırlı uğurlu olsun, benim corsa aracıma bundan 9 ay önce kme sıralı sistem taktırmıştım, ilk başlarda hiç bir sorun yoktu sonra sonra sabahları çalışmamaya başladı, bir süre sonra motor beyni ile lpg beyninde uyuşmazlık dedikleri sorun ortaya çıktı, sonra 15 günde bir hata sildirmeye başladım, en sonunda dayanamadım sattım aracımı, inşallah sizde böyle sorunlar olmaz, yine bir arkadaşımda megane 1 var, onda da kme sistemi takılı onunda tek sorunu sabahları 3-4 defada marş alması, aracın sesininde değiştiğini söylüyor, ama ne yapalım ben de memnundum aslında yakıt durumundan ama bu durumlar beni bozduğu için satışını yaptım, hayırlısı olur inşallah bir sıkıntı yaşamazsın umarım...
herşey gönlünüzce olsun efendim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 29, 2010, 23:57:09 »
Öncelikle hayırlı olsun.İnşallah bir sorun yaşamazsınız.Ancak  sıfır aracınıza keşke daha kaliteli olan brc lovato tartarini gibi markalardan birini taktırsaydınız.Arada 200-300 tl var değmezdi bence..Kimse malım kötü demez biliyorsunuz.O firma brc de takıyorrsa keşke brc düşünseydiniz.Ben 22 km dir bir sorunyaşamadan kullanıyorum şükür
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 30, 2010, 10:47:35 »
herkese teşekkür ederim....

dediğim gibi usta tanıdıktı.... araba sizin en güzel şekilde yapın dedim.... hatta brc olsun diye niyet belli ettim onlar soğuk baktılar.....böyle işte hayırlısı olsun.....
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 30, 2010, 10:52:51 »
Keşke çok yol yapmıyorsanız orjinalliğini hiç bozmasa idiniz....
Ama yinede hayırlı olsun...
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 30, 2010, 11:18:47 »
Hayırlısı olsun
bencede en azından bi 10000km devirip muhtemel bi sıkıntı çıkarmı diye baksaydınız keşke
çünkü bu dualvvt motorlarda ne taktırırsan taktır problem çıkıyo...
sonra ağrıza ışığı söndürtecem diye servisle akraba oluyorsun:(
Allah size yaşatmasın inşallah, ağız tadıyla kullanın
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...