Gönderen Konu: 2011 AURIS-A/T 124 HP. YE LPG TAKTIRMAK!  (Okunma sayısı 8726 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 AURIS-A/T 124 HP. YE LPG TAKTIRMAK!
« Yanıtla #20 : Aralık 01, 2010, 01:26:22 »
LPG deposu stepne yerinde olunca, kapalı otoparklara alınıyor musunuz? Güvenlik görevlileri böyle kandırılabiliniyor mu?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 01, 2010, 01:26:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 02, 2010, 17:17:02 »
LPG deposu stepne yerinde olunca, kapalı otoparklara alınıyor musunuz? Güvenlik görevlileri böyle kandırılabiliniyor mu?

Benim önceki astra da lpg vardı, lpg stepnede takılıydı ama bagajda yedek lastik taşımıyordum. Ankarada zaten LPG için çok fazla kontrol yok ama İstanbuldaki birçok alışveriş merkezine girebildim. Adam bagajı açıyor bakıyor bişey yok devam et :)
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 02, 2010, 18:14:25 »
Hayırlı olsun lpg kitiniz. İnşaallah üzmez sizi.
Avrupada bu yasak bu kadar katı değil ama kullanılan malzeme, işçilik ne kadar farklı onu bilmiyorum.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 87000
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 02, 2011, 12:05:33 »
Arkadaşlar,

LPG sarfiyatı ile ilgili tespitlerimi not etmek istedim.
2011 Auris 1.6 A/T

LPG
Ş.içi  :  12,5 lt. (365 km. sonunda ortalama.(Balıkesir içi ort.:28km/s. küçük şehir yoğun trafik, her km.de ışık var. )
Ş.dışı :  8,66 lt. (750 km. sonunda ortalama. (Balıkesir-Sakarya-Balıkesir (yalova-İzmit üzeri))
            7,9 lt. (72 km. sonunda ortalama (Balıkesir-Susurluk-Balıkesir ort.:80km./s.)

BENZİN'de aynı değerler 7,2 ve 10,2 idi.
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 07, 2011, 01:10:33 »
çok bilmişlik yapmak istemem, zaten taktırmışsınız sistemi, fakat şunu belirtmek isterim ki, LPG montajı yapan dükkanların birçoğu en az 3-4 markanın bayiliğini almaktadır ve genelde müşteriye en çok prim vereni, kar bırakanı önerirler...
bu sebeple marka seçiminde siz siz olun ustalara değil kullanıcı yorumlarına güvenin...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • selam verdim rüşvet değüldür deyü almadılar
« Yanıtla #25 : Ocak 09, 2011, 01:22:07 »
Cihan bey, araç değerleri güzel, ancak benim ilk deneyimimde aracım 100 km. 7,9'lt. yakıt aldı, (3,86) iken, birazcık agresif kullandım değerler 100 km.'de 8,4 lt. (3,90 tl.) yani 32,76 tl. para yakıyor, bence 1,33 benzinlinin yakıt değerleri çok güzel, üstelik burası trakya çok soğuk, yaz gelip memleketim ege'ye doğru yol aldığımda muhtemelen aracın kendi değerlerini yakalamış olacağım....
herşey gönlünüzce olsun efendim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 10, 2011, 21:27:55 »
gönlüne göre olsun sadık abim.......
memnun olduktan sonra gerisi boş..........
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 10, 2011, 21:57:23 »
Cihan bey
Yeni aracınız ve LPG niz hayırlı olsun. Ben de 23 yıllık araba kullanıcısıyım ama bir türlü LPG'ye sıcak bakamadım. İnşallah siz memnun olursunuz. Bu arada Balıkesirde sanayi 4 ncü kapıda Muhacir Usta üzerine tamirci tanımam. Hala açık ise ona muhakkak gösterin aracınızı. O yoksa bile oğlu mutlaka vardır.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #28 : Ocak 10, 2011, 22:15:44 »
bende yaklaşık 3 ay önce 1,33 corollama brc marka lpg kiti taktırdım araç 1000 km deydi şimdi 7000 km de hiç problem yok aracın gücünde okadar abartılacak bir azalma olmadı lpg takacak arkadaşlara tavsiyem 3 e 5 e bakmadan en kaliteli en uyumlu lpg kitini takmaları çünkü piyasada çok uyduruk marka var ruhsata işlendikten sonra geri dönüş olmuyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 10, 2011, 22:39:35 »
valla iyi yapmışsın üstat..elbirliktemi taktırdın?pardon balıkesirdeymişsin adada bi elbirlik vardı bilirsin..her neyse ben aslında bu konuya keşke dizel alsaydın diyenlere hayranım aynı kişiler farlar niye kapanmadı,çelik jantlar kaç lira?özellikle hız sabitleyici neden dizellerde yok?gibi çeşitli sorulara çözüm bulmaya çalışıyorlar...48 bin liraya dizel alıp bu yazdığım sorulara çözüm arayan arkadaşların,benzinli elegant alan arkadaşların lpg dönüşümüne geçişlerine daha ılımlı bakmaları gerektiği kanaatindeyim.dediğim gibi 48 bine dizel alıp dışardan hız sabitleyici bile taktıramadıktan sonra 45 bine benzinli alır herşeyiyle modelinin en dolusuna lpg takar dizellerden 30 kr fazla yakar kafama göre gezerim.zevk meselesi...saygı duymak lazım mantıklı olmak lazım.aracım 6 kmdeyken brc taktırdım 6000 km ye yaklaştım sorunsuz biniyorum.motor garanti dışı kalıyormuş dediler;brc lpg kiti takılı araçlarda servis tarafından lpg kaynaklıdır onayını alan kullanıcılarına 25 bin liralık sigorta yapar..istersen bu paraya kutu motor getittirirsin fabrikadan..ben dizel iyidir diyorum ama özellik&fiyat kıyaslamasında zayıf.keşke kelimesini pek sevmiyorum iyiki benzinli almışım.lpg taktırmışım.. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 10, 2011, 23:16:52 »
valla iyi yapmışsın üstat..elbirliktemi taktırdın?pardon balıkesirdeymişsin adada bi elbirlik vardı bilirsin..her neyse ben aslında bu konuya keşke dizel alsaydın diyenlere hayranım aynı kişiler farlar niye kapanmadı,çelik jantlar kaç lira?özellikle hız sabitleyici neden dizellerde yok?gibi çeşitli sorulara çözüm bulmaya çalışıyorlar...48 bin liraya dizel alıp bu yazdığım sorulara çözüm arayan arkadaşların,benzinli elegant alan arkadaşların lpg dönüşümüne geçişlerine daha ılımlı bakmaları gerektiği kanaatindeyim.dediğim gibi 48 bine dizel alıp dışardan hız sabitleyici bile taktıramadıktan sonra 45 bine benzinli alır herşeyiyle modelinin en dolusuna lpg takar dizellerden 30 kr fazla yakar kafama göre gezerim.zevk meselesi...saygı duymak lazım mantıklı olmak lazım.aracım 6 kmdeyken brc taktırdım 6000 km ye yaklaştım sorunsuz biniyorum.motor garanti dışı kalıyormuş dediler;brc lpg kiti takılı araçlarda servis tarafından lpg kaynaklıdır onayını alan kullanıcılarına 25 bin liralık sigorta yapar..istersen bu paraya kutu motor getittirirsin fabrikadan..ben dizel iyidir diyorum ama özellik&fiyat kıyaslamasında zayıf.keşke kelimesini pek sevmiyorum iyiki benzinli almışım.lpg taktırmışım.. :)
Evren abi öncelikle aracın hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin

Ben lpg için pek ılımlı bakmıyorum ama kullananlarada hak veriyorum çünkü benzin fiyatları malum.
Lpg ye ılımlı bakmamamın sebebide lpg yüzünden daha önce bir tehlike veya korku yaşadık diyelim ondan bana lpg ile bir kuruş yakıt parası vermeden araç kullanacaksın deseler yine lpg li araç kullanmam .

Zaten günümüz teknolojiside dizellerin bir çok dez avantajını bertaraf etmiş durumda .2009 yılından beri dizel kullanıyorum ve hiç bir zaman keşke dediğim olmadı donanım konusundada keşke demek istemeyenler forda  bakabilirler fordda ve diğer bir çok markada dizel ve benzinlilerin donanımları aynı .

Bir küçük ama önemli ayrıntı Toyota VSC-TRC yi dizelde 2 donanım seviyesinde sunuyor benzinlide ise elegantın otomatiğinde sunuyor yani ben hız sabitliyecisi yerine benim daha güvenli yolculuk yapmamı sağlıyacak donanımları tercih ederim tabi hız sabitleyici olmasınıda çok isterdim ama malesef toyota opsiyonelde olsa dizelde sunmuyor.

İnşallah sizde keşke demessiniz .

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #31 : Ocak 11, 2011, 14:28:51 »

arkadaşlar ben 2009 yılının ekim ayında çok beğenerek ve gerçekten başka hiçbir markayı düşünmeyerek sıfır honda cıvıc premıum ov araç aldım... aracın herşeyinden oldukça memnundum tek bişey hariç tahmin edersinizki yakıtı... tam 11 ay aracı genelde istanbul şehir içinde kullandım ve aracın otomatik olmasındanda ötürü tüketim oldukça fazlaydı... bu 11 ayda 17 bin km yol yaptım... 

baktımki artık benzine dayanamıyorum hayatımın hatasını yaparak güzelim araca yetkili brc bayisinden lpg taktırdım... ilk günler gayet güzeldi.. fakat sonraları yüksek devirde benzine geçmeler,aracın içine gelen gaz kokusu,gaz göstergesinde tutarsılıklar gibi problemlerle karşılaştım... 

bunların hepsi çözülebilecek şeyler tabi ama bu sürede nerde kaza yapıp yanan araç görem hepsi lpg'li araçlardı.. ve bu olay çok canımı sıkmaya başlamıştı... sonuçta hergün ailemizi çocuğumuzu bindirdiğimiz araç bunlar...

sonuçta çok severek aldığım aracımı elden çıkarmak zorunda kaldım ve 2011 corolla comfort extra d-4d aldım... ve iyikide almışım diyorum,hondadan hiçbir eksiği yok ve en önemlisi daha güvenli... patlayan yanan araçları gördükten sonra bana gazı bedava verseler lpg li araca binmek istemem...  bu benzin fiyatlarında lpg taktıranlara kesinlikle saygısızlık etmek istemem ama dizel seçeneği varken lpg taktırmak çokta mantıklı gelmiyor bana... tamamen kendi fikirlerimdir herkese saygı duyarım...
2011 TOYOTA COROLLA D-4D COMFORT EXTRA KAR BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 11, 2011, 14:44:26 »
İyi yapmışsınız. Hayırlı olsun.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ocak 11, 2011, 21:37:04 »
İyi yapmışsınız. Hayırlı olsun.sıkıntı bilgi eksikliğinde bilmeden bişeyler yapıyoruz, bişeyler üretiyoruz yetmiyor uyduruyoruz biyerlere gidip montaj yaptırıyoruz, bilmiyoruzki onlarda bilmiyorlar çünkü yetkili değiller..bilgi bilgi bilgi... iyiki internet denen bişey var araştırsak bunlar neden oluyo herşey yolunda gidicek...ben sizlere elektrik kontağından cayır cayır yanan ama lpg tankı patlamayan resimlerde gösterebilirim. ışıklarda arkadan kamyonun çarptığı ve dizel bi aracında alacağı kadar hasar alan simit tanklı aracında resmini gösterebilirim yada dediğim gibi sizlerde buınlara erişebilirsiniz...önemli olan bilgilenmek,bilmeden yanlış yönlenmemek,yönlendirmemek..tercih meselesidir lpg, herkesin tercihine saygı gösterilmeli kanaatindeyim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Şubat 13, 2011, 09:56:04 »
Arkadaşlar,

LPG sarfiyatı ile ilgili tespitlerimi not etmek istedim.
2011 Auris 1.6 A/T

LPG
Ş.içi  :  12,5 lt. (365 km. sonunda ortalama.(Balıkesir içi ort.:28km/s. küçük şehir yoğun trafik, her km.de ışık var. )
Ş.dışı :  8,66 lt. (750 km. sonunda ortalama. (Balıkesir-Sakarya-Balıkesir (yalova-İzmit üzeri))
            7,9 lt. (72 km. sonunda ortalama (Balıkesir-Susurluk-Balıkesir ort.:80km./s.)

BENZİN'de aynı değerler 7,2 ve 10,2 idi.

Aracım Auris 1.6 A/T 5000 km. oldu.....
LPG'li 3300 km......

Balıkesir-İzmit-İstanbul (Avcılar)-İzmit-Balıkesir 882km. yolda...:
Benzin sarfiyatı yol bilgisayarında 7.2 çıktı.(eski değerlerim ile aynı)
LPG sarfiyatım.....:8.8 lt./100 km. oldu.
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #35 : Mayıs 09, 2011, 16:50:17 »
Evren Özen kardeşim bende yeni corolla aldım; anladığım kadarıyla adadasın elbirliktenmi taktırdın lpg yi
2011 1.6 corolla comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #36 : Mayıs 09, 2011, 18:28:06 »
Aracım Auris 1.6 A/T 5000 km. oldu.....
LPG'li 3300 km......

Balıkesir-İzmit-İstanbul (Avcılar)-İzmit-Balıkesir 882km. yolda...:
Benzin sarfiyatı yol bilgisayarında 7.2 çıktı.(eski değerlerim ile aynı)
LPG sarfiyatım.....:8.8 lt./100 km. oldu.

Demekki A/T' ler biraz çok yakıyor. Benim araç 1.6 132 hp manuel. Şehir içinde 7.2 ve 7.3 gösteriyor yol bilgisayarı. Muhtemelende doğru. Çünkü ben 30 TL Benzin ile şehir içi 90 ve 100 km gidiyorum. Vites değişim göstergesine uyarsanız sarfiyat düşüyor.
Şehir dışında denediğimde hızım yüksek olduğu için net birşey diyemem. Ama 6 civarında filan olacaktır
LPG taktırdığımda baya ekonomik tüketim olacağını düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mayıs 09, 2011, 19:05:35 »
Demekki A/T' ler biraz çok yakıyor. Benim araç 1.6 132 hp manuel. Şehir içinde 7.2 ve 7.3 gösteriyor yol bilgisayarı. Muhtemelende doğru. Çünkü ben 30 TL Benzin ile şehir içi 90 ve 100 km gidiyorum. Vites değişim göstergesine uyarsanız sarfiyat düşüyor.
Şehir dışında denediğimde hızım yüksek olduğu için net birşey diyemem. Ama 6 civarında filan olacaktır
LPG taktırdığımda baya ekonomik tüketim olacağını düşünüyorum.

kardeşim bu değerler lpg yalnız karıştırma, benzin değil.
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz