0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LPG deposu stepne yerinde olunca, kapalı otoparklara alınıyor musunuz? Güvenlik görevlileri böyle kandırılabiliniyor mu?
valla iyi yapmışsın üstat..elbirliktemi taktırdın?pardon balıkesirdeymişsin adada bi elbirlik vardı bilirsin..her neyse ben aslında bu konuya keşke dizel alsaydın diyenlere hayranım aynı kişiler farlar niye kapanmadı,çelik jantlar kaç lira?özellikle hız sabitleyici neden dizellerde yok?gibi çeşitli sorulara çözüm bulmaya çalışıyorlar...48 bin liraya dizel alıp bu yazdığım sorulara çözüm arayan arkadaşların,benzinli elegant alan arkadaşların lpg dönüşümüne geçişlerine daha ılımlı bakmaları gerektiği kanaatindeyim.dediğim gibi 48 bine dizel alıp dışardan hız sabitleyici bile taktıramadıktan sonra 45 bine benzinli alır herşeyiyle modelinin en dolusuna lpg takar dizellerden 30 kr fazla yakar kafama göre gezerim.zevk meselesi...saygı duymak lazım mantıklı olmak lazım.aracım 6 kmdeyken brc taktırdım 6000 km ye yaklaştım sorunsuz biniyorum.motor garanti dışı kalıyormuş dediler;brc lpg kiti takılı araçlarda servis tarafından lpg kaynaklıdır onayını alan kullanıcılarına 25 bin liralık sigorta yapar..istersen bu paraya kutu motor getittirirsin fabrikadan..ben dizel iyidir diyorum ama özellik&fiyat kıyaslamasında zayıf.keşke kelimesini pek sevmiyorum iyiki benzinli almışım.lpg taktırmışım..
Arkadaşlar,LPG sarfiyatı ile ilgili tespitlerimi not etmek istedim.2011 Auris 1.6 A/T LPGŞ.içi : 12,5 lt. (365 km. sonunda ortalama.(Balıkesir içi ort.:28km/s. küçük şehir yoğun trafik, her km.de ışık var. )Ş.dışı : 8,66 lt. (750 km. sonunda ortalama. (Balıkesir-Sakarya-Balıkesir (yalova-İzmit üzeri)) 7,9 lt. (72 km. sonunda ortalama (Balıkesir-Susurluk-Balıkesir ort.:80km./s.) BENZİN'de aynı değerler 7,2 ve 10,2 idi.
Aracım Auris 1.6 A/T 5000 km. oldu.....LPG'li 3300 km......Balıkesir-İzmit-İstanbul (Avcılar)-İzmit-Balıkesir 882km. yolda...:Benzin sarfiyatı yol bilgisayarında 7.2 çıktı.(eski değerlerim ile aynı)LPG sarfiyatım.....:8.8 lt./100 km. oldu.
Demekki A/T' ler biraz çok yakıyor. Benim araç 1.6 132 hp manuel. Şehir içinde 7.2 ve 7.3 gösteriyor yol bilgisayarı. Muhtemelende doğru. Çünkü ben 30 TL Benzin ile şehir içi 90 ve 100 km gidiyorum. Vites değişim göstergesine uyarsanız sarfiyat düşüyor.Şehir dışında denediğimde hızım yüksek olduğu için net birşey diyemem. Ama 6 civarında filan olacaktırLPG taktırdığımda baya ekonomik tüketim olacağını düşünüyorum.