Gönderen Konu: Bisikletçiydim Bisikletçiyim Hobim :D  (Okunma sayısı 8420 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Bisikletçiydim Bisikletçiyim Hobim :D
« : Ekim 13, 2010, 17:01:03 »
Bisikletiniz neydi nasıl bir hobiniz vardı?  :alkis: :alkis: :alkis:

Toyota Club Türkiye

Bisikletçiydim Bisikletçiyim Hobim :D
« : Ekim 13, 2010, 17:01:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Bisikletçiydim Bisikletçiyim Hobim :D
« Yanıtla #1 : Ekim 13, 2010, 17:10:19 »
Ben soran Enes kardeşime söyleyeyim 2 adet bisiklet kullanıyordum biri bianchi diğeride ravelliydi.
Bianchi:2 amortisör sistemine sahipti ön yüksek ve boşluksuzdu yani kütlemiyodu..Frenler ön ve arka diskti ikisine birden çok orantılı yüklenen biriydim ve gözüyle görmeyenin inanamayacağı kadar kısa mesafeli frenlemeler yapardım inip çıktığım yerlerin uçtuğum yerlerin haddi hesabı yok kazalar cabası :D kullanım alanlarıda farklıydı ikisinin istersen onuda yazim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 13, 2010, 17:12:36 »
Bianchi aspid tek amortisör bianchinin kendi maşası var 24 vites arka dişli 6 aynakol dişlisi 4lü nasip kısmet olursa arkasını ya 7 yada 8 yapmayı düşünüyorum. Hobi olarak uzun yola gitmek dağa çıkmak dolaşmak vs. bakımlarının çoğunu kendim yaparım zevkli iştir bisiklet işi :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 13, 2010, 17:22:52 »
Aynen bisikletimi asla tamircilerin cani ellerine bırakmam çünkü kimse başkasının malına kendi malı gibi özen/e/mez :D o yüzden hep kendim yaparım yağı tamiri şusu busu jant ayarına kadar :D unutmadan bendeki 21 vitesti son 1 vites dişlisi dağ vitesi idi :D bizimki dağ işinden çok seyahat ve akrobasiydi D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 13, 2010, 17:25:18 »
Aynen bisikletimi asla tamircilerin cani ellerine bırakmam çünkü kimse başkasının malına kendi malı gibi özen/e/mez :D o yüzden hep kendim yaparım yağı tamiri şusu busu jant ayarına kadar :D unutmadan bendeki 21 vitesti son 1 vites dişlisi dağ vitesi idi :D bizimki dağ işinden çok seyahat ve akrobasiydi D

mekanik disk frenliler baya ağır oluyor nasıl akrobasi yapıyordun :D asıl teknoloji şimdiki hidrolik disk frennn aboovv :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 13, 2010, 17:27:59 »
:D bizde kas gücünden çok mekanik güçü kullanıyorduk örneğin bir yerden uçarken hızımı korur pedal seviyemi eşitler ön uçuruma geldiğinde yüklenip çektiğim zaman sıçrardı ve bazen 2.5 metre uçtuğumu bilirim :D 3 yıldızlı bir otelin 4-5 metrelik merdivenlerinden ön teker üzerinde nasıl indiğimi otel görevlileri bile şakılıkla izledi adamlar kovalayamadılar beni ne işin var otel girişinde diye :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 13, 2010, 17:29:04 »
:D bizde kas gücünden çok mekanik güçü kullanıyorduk örneğin bir yerden uçarken hızımı korur pedal seviyemi eşitler ön uçuruma geldiğinde yüklenip çektiğim zaman sıçrardı ve bazen 2.5 metre uçtuğumu bilirim :D 3 yıldızlı bir otelin 4-5 metrelik merdivenlerinden ön teker üzerinde nasıl indiğimi otel görevlileri bile şakılıkla izledi adamlar kovalayamadılar beni ne işin var otel girişinde diye :D

pedalları eşitle pedallarda metal olsun ve hızınla zıplat ve uç :D

evet ne işin vardı orda :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 13, 2010, 17:35:15 »
ne işim olcak bütün muş memlekete tanıtım yapıyoduk yeni süzmeler diye :D pedallarım metaldı zaten ama o metal pedallardan ne çektim kaç defa ayağım kaydıda bileğimi kesti :D ama hiç akıllanmadım :D ama ben ravelli 21 vites düz kalın oval borulu gövdemi lastiklerini frenlerini ve 21.vitesini hiçbirşeye değişmem lastikler sanki yola yapışıyordu hertürlü zemine uyumu vardı 21.viteste uçuyordum resmen fren desen diskliden çok daha iyiydi ve dha kıvraktı.Gerçi kıvraklığı benim onu daha çok kullanıp alışkın olmamdan kaynaklanıyordu :D ama bisikletin en zevkli yanı risk almaktır ya kurtarırsın ya patlarsın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 13, 2010, 17:44:13 »
ne işim olcak bütün muş memlekete tanıtım yapıyoduk yeni süzmeler diye :D pedallarım metaldı zaten ama o metal pedallardan ne çektim kaç defa ayağım kaydıda bileğimi kesti :D ama hiç akıllanmadım :D ama ben ravelli 21 vites düz kalın oval borulu gövdemi lastiklerini frenlerini ve 21.vitesini hiçbirşeye değişmem lastikler sanki yola yapışıyordu hertürlü zemine uyumu vardı 21.viteste uçuyordum resmen fren desen diskliden çok daha iyiydi ve dha kıvraktı.Gerçi kıvraklığı benim onu daha çok kullanıp alışkın olmamdan kaynaklanıyordu :D ama bisikletin en zevkli yanı risk almaktır ya kurtarırsın ya patlarsın :D

evet aynennn :D yanlız bana shimano balata lazımmm :( bu balatalar kendini yiyo ama öyle ahım şahım bi durduruşu yok :/ Sadece jantı ısıtıp tutmasını güçleştiriyor diyim ve zımparalayıp en fazla 40 km mükemmel tutuyor sonra yine aynı mod'a dönüyor :/ aklımda bide maşa değiştirmek var ama hadi hayırlısı ayarlanabilir amortisör istiyorum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 13, 2010, 17:48:34 »
Aslınsa sadece balatadan kaynaklanmaz bazen halat ve borusunun içi kurur sana çok kuvvet uygulamak düşer halatı yağla bir derim.Bisikletçiler pek anlamaz ama tecrube var yani burda :D yağla dene bence birde balatanı shimano alcam diyon fiyatlarından haberin varmı :D ayarlanabilir maşaya bence hiç gerek yok bisiklet yerden kesildiği zaman arada boşluk oluşup küt küt etmesin senin dengeni bozmasın yeterlidir ama tabi senin kullanım alanlarına ve zevkine kalmış :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 13, 2010, 17:56:08 »
Aslınsa sadece balatadan kaynaklanmaz bazen halat ve borusunun içi kurur sana çok kuvvet uygulamak düşer halatı yağla bir derim.Bisikletçiler pek anlamaz ama tecrube var yani burda :D yağla dene bence birde balatanı shimano alcam diyon fiyatlarından haberin varmı :D ayarlanabilir maşaya bence hiç gerek yok bisiklet yerden kesildiği zaman arada boşluk oluşup küt küt etmesin senin dengeni bozmasın yeterlidir ama tabi senin kullanım alanlarına ve zevkine kalmış :D

onları yaptım Arda yaaa hepsini söktüm yağladım borunun içine üfledim ettim bişiler çıktı sonra yağladım ettim yok öyle bişi gresledim taktım yok tık yok. Maşa önemli değilde benimki baya yumuşak oyüzden zıplatıyor. Fiyatlar malesef ortada burda bisikletçide yağmurda tutan kauçuk balata buldum ama 2 tanesi 7,5 4 tanesi 15 benimkiler tanesi 1 tl :D tabi kalitede bukadar oluyu eski shimano balatalarımı özlüyorum desem yeridir yani :/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 13, 2010, 19:18:08 »
Anlaşılan msn muhabbetiniz buraya taşmış :P

Bende bisikletçiyim Ercüyle eskişehirde yardırıyoruz :D

Benim bisiklet anlatılmaz yaşanır :D 3 bisikletin parçaları var üzerinden bildiğin toplama :lol: :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 13, 2010, 19:20:02 »
Anlaşılan msn muhabbetiniz buraya taşmış :P

Bende bisikletçiyim Ercüyle eskişehirde yardırıyoruz :D

Benim bisiklet anlatılmaz yaşanır :D 3 bisikletin parçaları var üzerinden bildiğin toplama :lol: :lol:

valla öyle :D :rofl: şimdi ön balataları söktüm dengesizlik vardı zımparayala aynı seviyeye getirdim hepsini taktım arkadakiler baya erimiş onlarıda eve getirdim yapıcam. Okulda biri benimkinin üstüne yıkmış bisikletini ayaklık biraz garipleşmiş onuda halledeyim sonra bi yıkarım bide yağladımmı tamamdır :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 13, 2010, 21:43:05 »
  Konuyu genişletin bari de ileride hep beraber bir bisiklet gezisi yapalım. Gerçi antrenmansızım şu sıra bisiklet için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ekim 14, 2010, 16:36:50 »
  Konuyu genişletin bari de ileride hep beraber bir bisiklet gezisi yapalım. Gerçi antrenmansızım şu sıra bisiklet için.

Bana herzaman uyar arı gibi uçar kartal gibi konarım :D sen benimle takıl Hakan abi gerisi tamamdır :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 15, 2010, 17:16:33 »
  :):):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ekim 15, 2010, 17:17:48 »
  :):):)

29 ekimde arkadaşlarla yine şelaleye gidiyoruz fotoğrafları koyarım buraya :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 15, 2010, 17:35:47 »
Bisikleti sattık. Tamamen duygusal bişr girişimdi :). Elektrikli bisikletimle takılırım eşinize ama menzilim 35 km ona göre :D.

İlk bisikletim Pinokyo idi. Lastikleri dahil kıpkırmızı boyamıştık. Dehşet ön kaldırırdı. Katlanırdı ama hiç katlanmadı :). Sonra kısa bir süre BMX kullandım. Sonra Castello Tracker Oldu. Sonra Geotech Ascent. Şimdi Ekobis Maxi :)
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ekim 15, 2010, 19:12:36 »
Bisikleti sattık. Tamamen duygusal bişr girişimdi :). Elektrikli bisikletimle takılırım eşinize ama menzilim 35 km ona göre :D.

İlk bisikletim Pinokyo idi. Lastikleri dahil kıpkırmızı boyamıştık. Dehşet ön kaldırırdı. Katlanırdı ama hiç katlanmadı :). Sonra kısa bir süre BMX kullandım. Sonra Castello Tracker Oldu. Sonra Geotech Ascent. Şimdi Ekobis Maxi :)

geotech ascent candır :) benim arkadaşımda aldı ama senin maşadan yoktu onda farklıydı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 15, 2010, 19:36:53 »
geotech ascent candır :) benim arkadaşımda aldı ama senin maşadan yoktu onda farklıydı :)
Gitti güzelim velespitim :).
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.