Gönderen Konu: Motor soğutma suyu değişimi  (Okunma sayısı 39569 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor soğutma suyu değişimi
« Yanıtla #40 : Temmuz 10, 2020, 09:55:01 »
Adem Bey, Ufuk Bey teşekkürler cevaplar için

@Ufuk Sönmez (16363) Motor soğuktu, 7-8 saattir çalışmamıştı. Bu durumda motor sıcakken de kontrol ediyorum, eğer orta cizgideyse 160.000 veya 8 yıl normal periyodunu bekliyorum. Teşekkürler.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Temmuz 10, 2020, 09:55:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '02
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Nisan 16, 2023, 13:14:04 »
Arkadaşlar bende 2001 corolla 1.4 terra var, Yeni antifriz koymadan önce hem radyatördeki suyu hemde motordaki suyu iyice boşaltıp temizlemek istiyorum, bende yüksek devirlerde hararet yükselmeye başlıyor, heryere baktık, devirdaim yeni gibiydi, termostat değişti, elektrik tesisatına bakıldı,hararet müşürü sağlam, sadece radyatör kaldı, Liqui Moly marka radyatör temizleyicisi aldım, iyice temizleyip öyle antifriz koymam lazım, bu konuda tecrübeli arkadaşların yorumları nelerdir, motor suyunu boşaltmak için tapa tam olarak nerede, yardımcı olursanız sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '04
  • 103 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Nisan 16, 2023, 18:27:09 »
Arkadaşlar bende 2001 corolla 1.4 terra var, Yeni antifriz koymadan önce hem radyatördeki suyu hemde motordaki suyu iyice boşaltıp temizlemek istiyorum, bende yüksek devirlerde hararet yükselmeye başlıyor, heryere baktık, devirdaim yeni gibiydi, termostat değişti, elektrik tesisatına bakıldı,hararet müşürü sağlam, sadece radyatör kaldı, Liqui Moly marka radyatör temizleyicisi aldım, iyice temizleyip öyle antifriz koymam lazım, bu konuda tecrübeli arkadaşların yorumları nelerdir, motor suyunu boşaltmak için tapa tam olarak nerede, yardımcı olursanız sevinirim
En sondan başlayalım ben radyatörün altından giren kalın bir hortum var bakınca göreceksiniz zaten ordan boşaltıyorum.Öncelikle sisteme LiquiMoly temizleyiciyi koyun arkasında yazan süre boyunca sistemde dönsün sıvı sonra sistemi boşaltın içerisine antifiriz koymadan saf su ile durulama yapın bir yerden suyu boşaltırken bir yerden su ekleyerek yaklaşık 5-10 lt saf su ile durulama yaptıktan sonra tekrardan saf su ve kullanmak istediğiniz antifiriz miktarı ile sistemi doldurun bu arada hem temizlik sıvısı dönerken hem de saf su ile durulama yaparken aracın kaloriferini en sıcağa alıp kalorifer peteğinin içindeki suyuda temizlemeyi unutmayın eğer kendiniz yapacaksanız mutlaka youtubeden video izleyin kolay gelsin 
Genç bir Toyota kullanıcısı :)
Makine Mühendisliği öğrencisi (4/4)
Corolla 2004 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Nisan 16, 2023, 20:38:48 »
Yüksek devirde hararet yükseliyorsa öncelikle radyatör kapağını kontrol edin hâlâ sorun devam ediyorsa radyatörü kontrol edin orada tıkanıklık yoksa silindir kapak contası ufak bir yara almıştır yüksek devirde soğutma sistemine kompresyon basıyordur oluşan hava nedeniyle soğutma sisteminde devirdaim olumsuz etkileniyordur, antifriz değişim şeklini murat bey anlatmış zaten.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '02
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Nisan 17, 2023, 07:24:59 »
Çok teşekkür ederim, dediğiniz şekilde temizlemeye çalışacağım