0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hakan bız sıradan kullanıcılar olarak benzınlıde turbolu fazla gıbı gelıyor bana.Skoda superb 1.4 lıtre turbolu bır arac kullanmıstım. Performans konusunda haklısın ama yanlıs hatırlamıyorsam ufacık motora 130 hp gıbı bır guc yuklenmıstı. Buda daha kısa bır servıs omrune neden oluyor dıye dusunuyorum. Aynı kasada 1.9 lıtre motor olupta turbo olsa o ayrı tabı
Ataklık kavramı,tartışmaya açıktır.Broadway ataktır.Hızlı kalkar yanıltır.Corollalar c sınıfı büyük kasaya sahip araçlar.Ataklık kavramı bu araçlar da daha farklıdır.Küçük arabalar gibi anlık yanıltıcı ivmelenme yapmazlar.Sakin,dengelidirler ama çok güçlüdürler.Devrini aldımı füze olurlar.Bu noktadan bakmak lazım.
Ben anlamıyorum 0-100 10sn 0-130 u 17sn civarı alan bir araba nasıl hantal olur.Bu sınıfta ara hızlanmalarda dahil bu araba seri bir araba olarak kabul edilir.1300 kg 205/55/16 lastikler 124hp diğer tarafta 900 küsür kg 175/65/14 lastik 115 hp birde böyle bakın olaya.
0-100'de sorun çıkmaz, 0-130'da keza öyle. Zira 6500 devirleri görür, max güç ve max torka dayanırsınız. Ama TR'deki sürücülerin çoğunun sürüş tarzında ağırlıklı devirler 2-3bin arasıdır. Maalesef bu devirlerde bu ağırlıkta bir atmosferik benzinli araç hantal kalıyor.
+1500TR'deki sürücüler, benzinli atmosferik motorları yarım gücünde kullanıyor.E hal böyle olunca da, hantal vs, gibi yorumlar geliyor.80-120 ara hızlanmasını 5.vitesde deniyorlar, araba gitmiyo diyolar, 3.vitesde yapsalar bi sorun yok aslında
bende eskiden 2005 model corolla hb vardı ,ondaki 110 beygirlik vvti motor ,yen kasa 124 beygirlikten çok daha ataktı . bu arabaya dual vvti yani düşünen motor olayını koyduktan sonra motorun performansı düşmüş,gazı köklüyünce araba gitsemmi gitmesemmi diye resmen düşünüyordu gaz tepkimesi çok yavaşdı,acaba sprint booster denen gaz tepkimesi hızlandırıcılar bu arabada işe yararmı? ben 2.0 dizel versoda kullanıyorum ve çok memnunum.