Gönderen Konu: karşılaştırma 2011 clio mu yoksa 2011 auris 1.33 comfort mu ?  (Okunma sayısı 28665 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • diyet ve diyet
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
2011 Clio HB Faz 2 Extreme 1.2 75 bg  27.450 TL
2011 auris 1.33 comfort  mu ? 34.500tl
öncelikle arkadaşlar bu 2 araç arasında kararsız kaldığımı ve arabaların tamamına kredi çekeceğimi söylemek isterim.
kredide auris için fazladan 2 milyar istediler çözemedim neden diye soramadım biraz gariptiler telefonda, ya ben bilmiyorum kredi haricinde dosaya masrafı 2 milyar yada kaskoyuda dahil ettiler , fazla konuşmak istemedim sıkıntılı bir konuşmaydı.
clio da dosya masrafı 500tl ve pazarlık yapmadım .
arabaların özelliklerini inceledim beni korkutan boyum 185cm kilo 79 clio ya sıgarmıyım ?auris büyük bir araba sığarım heralde
auriste yüksek bir araba gibi duruyor yan rüzgarlardan etkilenir yol tutuşu nasıl ?
hangi araba haftada 300km yol yapacak biri için ideal olur yada dizel mi almalıyım ?
dizel veya önereceğiniz en fazla fiyatı 34 olan başka bir araba var mı ?
benim için önemli olan olan aslında arabaların fren performansının iyi olması yakın zamanda hondayla bir kaza yaptım araba duramadı yanımdaki hatta önümdeki  tüm arabalar durmasına rağmen.
şimdiden sorularıma cevap verecek herkese teşekkürler.
beklediğinizden iyi ama beklentimden kötüyüm
http://ackalmadanzayifla.blogspot.com/

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
Auris'in rakibi Clio değil Megane III HB'dir.

Clio'ya karşılık Yaris düşünmelisiniz.

Bu soruyu 100 kişiye sorsanız 99'u Auris der. ;)

benim için önemli olan olan aslında arabaların fren performansının iyi olması yakın zamanda hondayla bir kaza yaptım araba duramadı yanımdaki hatta önümdeki  tüm arabalar durmasına rağmen.
Takip  mesafesine ne kadar uydunuz ?
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
yılda 15 bin km yol yapıyorsunuz. Dizel araba almalısınız. Bence auris dizel 2. el alabilirsiniz. Yada sıfır düşünüyorsanız kia ceed dizeli (motion paket) 35 bin lira gibi alabilirsiniz.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Bende o 99 kisiden biri olarak auris derdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Clıo cok konforsuz bır arac 99 kısının 98. Sı benım aurıs.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
Auris'in rakibi Clio değil Megane III HB'dir.

Clio'ya karşılık Yaris düşünmelisiniz.

Bu soruyu 100 kişiye sorsanız 99'u Auris der. ;)

aynen katılıyorum, karşılaştırılacak arabalar var karşılaştılamayacak arabalar var.

tamamına kredi çekeceğini yazmışın, seni fazla zorlamayacaksa tabiki auris, yok sınırları zorlar diyorsan bence ucuz olanı al...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
abicim öncelikle auris 1.33 sahibi olarak ben 185 cm 110 kiloyum  ve rahaaaat rahaaaaat sığıyorum :) . ve ayrıca arkaya benm gibi 3 kişi gayet rahat oturuyo hiç sıkışmadan . yol tutuşu mükemmel. rüzgar airodinamiği çok iyi. virajlarda corolla kadar çok rahat dönüyo savrulmadan . fren olayına gelincede fren destek sistemi mükemmel ötesi. diğer arkadaşlar farkettimi bilmiyom ama vitese göre fren pedalı sertleşiyo veya yumuşuyo. mesela 4 le giderken bir anda frene bas aynı zamanda vitesi 3 e ve 2 ye düşür fren pedalının nasıl vitese uygun davrandığını farkedeceksin .. mesela yolun yarısı ıslak yarısı kuru olsun tam ortada fren yap ıslak olan taraftaki lastikteki frenleme daha değişik oluyo diğerine göre . bunları denedim ben eğer test etme yada başka bi yerde demek istersen dene abi dediklerimin farkına varacaksın . bi kere toyota abi kıyaslanmaz diğer renoyla falan. onlar kütük bu ise kaymak . :)  clioyla veya megan la trafikte 2 saat kal sol bacağını eve gelince suya basarsın .. ama auris veya diğer bizim modellerde istersen  saat trafikte kal yorulmazsın. gerçekten çok yumuşak debriyaja sahip.  bu konularda hiç sıkıntı çekmezsin . ancak  yılda o kadar km ye benzi,n  parası verilmez cebine yazık olur. uzun yolda kullancam çoğunlukla diyosan tamam 1.33 kafi gelir ama şehir içi o kadar km ye 1.33 benzin seni iflas ettirir :)  1.33 auris kullanan biri olarak şimdilik yorumlarım bu varsa abi sormak istediğin şeyler başka biz buralardayız :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Bence clio al auris çok kötü çekmez 100 beygir 1,33.Clio 1,2 75  beygirmiş.Daha iyi çeker  clio kaçar tazı gibi auris tutamaz onu..
34 sıfır auris almak yerine 2 ell corolla comfort d4d veya 1,6 benzinli elegant alırsınız tüp takar binersin kardeş.1,3 motora tüp takammı diye düşünmezsşin.Al 2 el corolla elegant 1,6 birde tüp tamam degme keyfine .Haftada 300 km az değil yılda 12-15 bin eder.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Bence clio al auris çok kötü çekmez 100 beygir 1,33.Clio 1,2 75  beygirmiş.Daha iyi çeker  clio kaçar tazı gibi auris tutamaz onu..

şaka mı bu?
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • diyet ve diyet
ilk soruya cevap vereyim yaklaşık hızım 50km taki mesafemde arabanın kornasına basmamdan hesaplarsak frenle ğeçen süre yaklaşık 7sn falandı sanırım 50 km hızdan düşmek için yeterli.
clio ile aurisi kıyaslamamın nedeni meganın biraz daha hatta en düşük modelinin 35-36 milyar olması.
uzun yolda geçecek yapacağım yolların tamamı nerdeyse örneğin haftada 20km şehir içi kalanı şehir dışı yol olacak.
2.el almayı düşünmüyorum hem kredi uygun olmuyor hemde 2.el her zaman istediğimiz gibi sağlam çıkmıyor ne kadar araştırsakta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
Ynt: karşılaştırma 2011 clio mu yoksa 2011 auris 1.33 comfort mu ?
« Yanıtla #10 : Ekim 03, 2010, 11:01:13 »
ben geçen gün auris 1.33 aldım 34000 liraya 27000 lira kredi kullandım 2 milyar fark falan vermedim dosya masrafıda yok bende sen clio ile aurisi kıyaslama 34000 lira ben daha çok özelliği olan full olan opel,ford vs...  araçlarda alabilirdim ama toyota bir ayrıcalık farklı olduğu için onu aldım bence bütçen yetiyorsa auris al ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 03, 2010, 12:53:20 »
ilk soruya cevap vereyim yaklaşık hızım 50km taki mesafemde arabanın kornasına basmamdan hesaplarsak frenle ğeçen süre yaklaşık 7sn falandı sanırım 50 km hızdan düşmek için yeterli.
clio ile aurisi kıyaslamamın nedeni meganın biraz daha hatta en düşük modelinin 35-36 milyar olması.
uzun yolda geçecek yapacağım yolların tamamı nerdeyse örneğin haftada 20km şehir içi kalanı şehir dışı yol olacak.
2.el almayı düşünmüyorum hem kredi uygun olmuyor hemde 2.el her zaman istediğimiz gibi sağlam çıkmıyor ne kadar araştırsakta
Neden ben doktor arkadasımdan 1 sene sonra  25 binde iken almıştım.2005 ten suana kadar bende.Rutin bakımları dışında bir şey yapmadım..Toyotafinans 0,89 sabit faizle kredi veriyor..Açıkcası bir araca 25 civarı kredi çekmek çokta mantıklı değil.Zat en 2 elde bir sürü zararı edecek ve kredini faiz miktarıyla bayagı büyüyecek..Sİz kendiniz bilirsiniz.Ama 26-27 bin tlye  E12 kasa 2007 corolla hb alırısn 1,6 birde tüp takarsın tamam.Forumda corolla hb kullanıpta şikayet eden varmı diye bir bak istersen..
şaka mı bu?
Sİzce ?  ;)
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Ekim 03, 2010, 13:23:17 »
Daha detaylı yazarsanız daha kolay yardımcı olabiliriz. Mesela HB düşünülüyor anlaşılan ancak dizel - benzinli ayrımı kararı verildi mi ? Kaç yıl sonra değiştirmeyi düşünüyorsunuz ? Bence ford fiesta tdci trend tam ikisinin arasında fiyat olarak fena araç değil tabi Vw Polo da bu sınıfta iyi ancak fiyat biraz daha yukarıda (dizelde). Auris kalite olarak o fiyata iyi bir seçim . İş biraz da zevklere kalıyor artık hata yapma şansı 0 araçta az .
Toyota aşk gibidir , yaşamayan bilemez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • diyet ve diyet
« Yanıtla #13 : Ekim 03, 2010, 20:30:01 »
hb araç düşünüyorum
dizel yada benzin pek ayırt etmiyorum (haftada 200 en fazla 300km gideecem ama dizeller çok pahalı) 2.el almayıda düşünmüyorum ayraıca arabanın tamamına kredi veren araba firması olması lazım
arabayı en az  4-5 sene kullanacam

ekim 15ine kadar artık seçerim bir araba
fiesta özelliklerine göre pahalı geldi, tamamına kredi verilmiyor
auris biraz hantal gibi geldi bide bayi 2 milyar fazla istedi tekrar iletişime geçecem
clio hb ucuz pek bi eksisini göremedim biraz içi estetik değil içi estetik değil işçilik kötü
kia ceed ?
corolla 1.33  biraz büyük bir araba gidi geldi tek kişi yaşayan biriyim
opel astra,corsa arabanın tamamına kredi verilmiyor
peguet 207,308 güzel ve pahalılar ve tamamına  kredi sorunu var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • diyet ve diyet
« Yanıtla #14 : Ekim 03, 2010, 20:33:36 »
MOTION Düz Vites 1.6 Dizel 115 ps 37.000 TL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Ekim 03, 2010, 21:25:42 »
MOTION Düz Vites 1.6 Dizel 115 ps 37.000 TL
pazarlıkla 35 bine kadar verebilirler. 1.5 ay önce sormuştum fiyatı iniyorlar. Ayrıca şunu söyleyeyim kia şuanda Türkiye de en uzun garanti süresi olan firma.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • diyet ve diyet
« Yanıtla #16 : Ekim 03, 2010, 22:04:34 »
arabanın tamamına kredi verirlerler umarım,özelliklerinide incelicem netten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 03, 2010, 22:14:37 »
Adaletsiz bir karşılaştırma
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Ekim 03, 2010, 22:16:53 »
Adaletsiz bir karşılaştırma
+1
Aynen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ekim 03, 2010, 22:20:01 »
Clioya o kadar para vermeye yazık.Kredinizi ihyiyac alıp 2 el almak daha mantıklı.Ayrıca auris 1,33 alamıyorsanız hyundai i30 daha iyi bir secim olabilir araştırın.Lpg de takıp veriyorlar garantiyide bozmuyor
2011 d4d Corolla