Gönderen Konu: ae 101 arka taraf neden zıplar...  (Okunma sayısı 6968 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
ae 101 arka taraf neden zıplar...
« : Eylül 30, 2010, 18:44:39 »
arkadaşlar ae101 1.3 xe aracı alalı bir yılı aşkın zaman oldu ve ilk defa farkettiğim bir sıkıntı var. aracın arkasına ilk defa 3 kişi bindi toplamda 5 kişi idik. fatih-ulus yolunu ankara'lılar bilir dümdüz bir yoldur. bu yolda arabanın arkası öyle bir sallanıyordu ki şaştım kaldım. 60-70km. hızın üstüne çıkamadım. lastiklere bakıyorum arabaya bakıyorum herşey normal yol dümdüz ama dikizden arkaya baktımğımda arka koldukdakiler sürekli zıplayıp duruyorlar şaştım kaldım. bu şekilde uzun yola çıktığımı düşündüm gerçekten imkazsız. amarisörler sağlam compitest te %98 çıkmıştı. sizin araçlarınızda böyle zıplıyormu arka koltukta 3 kişi varken. yoksa başka bir sorun mu var arabada...?
1998-1.3-xe

Toyota Club Türkiye

ae 101 arka taraf neden zıplar...
« : Eylül 30, 2010, 18:44:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: ae 101 arka taraf neden zıplar...
« Yanıtla #1 : Eylül 30, 2010, 19:12:42 »
  İlk aklıma gelen arka helezonlardır bu durumda. Ancak amortisörlerin kalitesi de önemlidir. Bu kombinasyona bakmak lazım bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 30, 2010, 19:38:01 »
amortisörler ölmüştür.yanılmıyorsam bizim amortisörler gazlı dıştan belirti vermiyebilir.orj japon kayaba(KYB)tak arabanın yol tutuşu ve yüksekliği değişecek.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla D-4D Comfort Extra 2011
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #3 : Eylül 30, 2010, 20:06:02 »
Dümdüz yolda aracın arka kısmındaki oturan yolcular hopluyorsa ilkönce arkadaki yolcuları değiştirin :) yine sıkıntı devam ediyorsa lastik ve jantlara baktırın lastik balon yapmış veya farkında olmadan bir çukura girmişseniz jantınız eğilmiş olabilir
Corolla D-4D Comfort Extra 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 30, 2010, 20:13:06 »
Dümdüz yolda aracın arka kısmındaki oturan yolcular hopluyorsa ilkönce arkadaki yolcuları değiştirin :)

:D
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 30, 2010, 20:51:40 »
lastik ve jantlara baktırın lastik balon yapmış veya farkında olmadan bir çukura girmişseniz jantınız eğilmiş olabilir
katılıyorum bu da ihtimal dahilinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 30, 2010, 21:25:44 »
Evet yukarıda yazılanlara katılıyorum birde aracı lifte kaldırıp lastikleri elinizle döndürün ardından lastikleri arka taraftan ve dış yan taraftan kontrol ettirin. Böyle bir durum arkadaşımın  başına gelmişti araçta yanlıyarak el freni çekmişler arka lastiklerin bir bölümü aşırı derecede yenmişti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla D-4D Comfort Extra 2011
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #7 : Ekim 01, 2010, 00:24:28 »
Atilla abimle sonunda orta noktada buluştuk..ne mutlu bize ayrıca Yağız kardeşimizede selamlar.
Corolla D-4D Comfort Extra 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 01, 2010, 10:14:51 »
Erhancığım aklın yolu birdir,ben zıplamayı kasislerde yapıyor diye algıladım.senin mesajından sonra konuyu tekrar okudum senin söylediğinin daha mantıklı olduğunu gördüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #9 : Ekim 01, 2010, 11:01:53 »
o kasalardan bizdede vardı 97 model 1.6 gli di 970 kg dı araba tırın yanından geçerken 100 120 km hızla araba ne tarafa uçucagını şaşırıyordu abi :D normal yanı bence çok hafif o araba rüzgarlık taktırmalısınız bence ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
« Yanıtla #10 : Ekim 02, 2010, 10:18:11 »
aracı sanayiye götürdüm kaldırıp baktılar jantlarda en ufak bir bozukluk yok, lastiklerim zaten sıfır bridgestone marka, amortisörler ve yaylar fabrikanın taktıları orjinaller ve usta hiçbir deforme gömediğini söyledi, aracın km. side düşük daha 115binde arka tarafın duruşunda da belirgin bir çökme yok artı 55lik lpg tankı var. arka koltuktakilerinde toplam ağırlığı 200kilo civarında abartı değildi yani... kısacası herşey normal gözüküyor. sürekli zıplamasından kastım illaki yolda minik dalgalanmalar oluyor, oralarda başlıyor zıplama ve bir mütdet sonra duruyor. ancak araçta 2-3 kişi iken o tip yerlerden geçerken hafif bir yaylanma olup girip çıkıyordu....
özellikle ae101 kasa kullanıcılarına soruyorum; sizler araçlarınızda bu farkı hissetmiyormusunuz, yoksa problem sadece bende mi?

http://img88.imageshack.us/f/1021317.jpg/
aracın arkadan görünümü; arka tarafta çokta belirgin bir çökme yok lpg tankına rağmen.
1998-1.3-xe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 02, 2010, 10:27:49 »
Bende zıplama ile ilgili bir problem yok senin amortisörlerinin helozen yayının verdiği salınımı apsorbe etme özelliği azalmıştır diye düşünüyorum amortisör dışarıdan sağlam olabilir fakat iş yüke binince değişiklik gösteriyor olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
« Yanıtla #12 : Ekim 02, 2010, 10:30:08 »
,
1998-1.3-xe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
« Yanıtla #13 : Ekim 02, 2010, 10:33:51 »
Bende zıplama ile ilgili bir problem yok senin amortisörlerinin helozen yayının verdiği salınımı apsorbe etme özelliği azalmıştır diye düşünüyorum amortisör dışarıdan sağlam olabilir fakat iş yüke binince değişiklik gösteriyor olabilir.
sence hangisiyle hallederim problemi yay değişimiylemi yoksa amartisör değişimyle mi?
1998-1.3-xe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ekim 02, 2010, 10:44:49 »
Öncelikle arka amortisörlerin değişimini öneririm.Ankara da sırf amortisör üzerine çalışan bir yer var ise bir de orada kontrol ettirmenizde fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ekim 02, 2010, 10:58:47 »
Yasin kardeş ,benim araba (yazın şarköyde kalıyorum, yolunun virajlı ve dağlık olduğunu gidenler bilir) lastiklerim 185/65/14 olduğu halde yol tutmuyordu,savruluyordu.kasislerde ön ve arka vuruyordu.akrabam olan parçacıya bir takım KYB orj.amortisör sipariş verdim.tamircim ne lüzum var amortisörler sağlam dediği halde yenileri taktırdım.araba bir anda canavar gibi oldu yolu harika tutmaya başladı,vurmalar bitti.sana tavsiyem ekonomin müsaitse orj.gazlı KYB 4 amortisör taktır ae101 in keyfini yaşa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
« Yanıtla #16 : Ekim 02, 2010, 15:37:12 »
Yasin kardeş ,benim araba (yazın şarköyde kalıyorum, yolunun virajlı ve dağlık olduğunu gidenler bilir) lastiklerim 185/65/14 olduğu halde yol tutmuyordu,savruluyordu.kasislerde ön ve arka vuruyordu.akrabam olan parçacıya bir takım KYB orj.amortisör sipariş verdim.tamircim ne lüzum var amortisörler sağlam dediği halde yenileri taktırdım.araba bir anda canavar gibi oldu yolu harika tutmaya başladı,vurmalar bitti.sana tavsiyem ekonomin müsaitse orj.gazlı KYB 4 amortisör taktır ae101 in keyfini yaşa.
atilla abi; arabada 2-3 kişi varken en ufak bir sıkıntı hissetmiyorum, hiçbir kasıste altını vumadım, yol tutusundan çok çok memnunum özellikle virajlarda hiç kendini bozmuyor araç.. amotrisörlerin bozuk olduğundan emin olabilsem hiç düşünmeden değiştiririm. gereksiz masraf yapmak istemedim, acak kimseden de benim aracımda zıplıyor diye bir yazı gelmeyince... ilk iş bir amartisörcüye gitcem sıkıntı var derse kyb alıp arkaları değiştirmeyi düşünüyorum. teşekkürler...
1998-1.3-xe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ekim 02, 2010, 16:03:30 »
Yasinciğim arabanın arkasını bastırarak kaldırarak hareketlendir rahat sallanıyorsa amortisörler bozuktur.aşağı yukarı esnemiyorsa sağlamdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 02, 2010, 16:26:03 »
Eren bey sattıgınız ae101 ın aynısını ben 10 yılı askın suredır kullanıyorum ama bahseetıgınız savrulmaları sadece vıyaduklerde asırı ruzgarlı havakarda ve yuksek hızlarda yasıyorum.

Yasın bey
Atılla abıme katılıyorum benımde arka amortısorlerımde sorun olmadıklarını soylemelerıne ragmen sızın bahsınızdekı gıbı esnemeler ve kasıslerde vuruntu seslerı nedenı ıle kıydım parama sadece arkalara kyb taktım pammmık gıbı oldu.
Bende taktırmadan masrafa gerek varmı dıyodum ama baktım kocumun yuzune 10 yıldır yagdan, yakıttan baska bısey ıstemedı benden kendı kendıme takmazsam haksızlık ederım bu kadar sene benı uzmeyen arabama dedım ve su anda hıc mı hıc pısman degılım 2 amortısor 240 montaj 60 masraf yaptım
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ekim 02, 2010, 16:38:06 »
Selçukcuğum önleride değiştirirsen farkını görürsün.tabi daha önce değiştirmediysen.