Gönderen Konu: ae 101 arka taraf neden zıplar...  (Okunma sayısı 6967 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: ae 101 arka taraf neden zıplar...
« Yanıtla #20 : Ekim 02, 2010, 16:41:40 »
geçenlerde aksarayda oğlanın arabasına parça almaya gitmiştim ,bir kişi geldi vectrası varmış 80bin km deymiş,hiç bir sorunu olmadığı halde 4 amortisör aldı.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 02, 2010, 16:41:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 02, 2010, 16:42:50 »
Yok atılla abı degıstırmedım ama az daha beleyım akıs basları ıle beraber degıstırecegım.
Sadece arklar degıstıgınde bıle arabamdan aldıgım keyıf ılk gunlerdekı gıbı oldu. Garıbım araba arıza yapmıyor dıye bızde cımrılık yapıyoruz luzumsuzca.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla D-4D Comfort Extra 2011
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #22 : Ekim 04, 2010, 00:05:23 »
Yasin abi Atilla abi teşhisi koymuş gibi gözüküyör sen zıplama dediğin için ben jant ve lastikten bahsettim fakat yaylanma farklıbir durum Atilla abinin dediğine ilave olarak şu şekilde söyleyim,arabanın sağ arka amortüsörü için sağ arka köşesine sertçe bastır bırak yaylanmaya devam ediyorsa amortsör patlak bastırıp bıraktıktan sonra yaylanmadan yukarıda kalıyorsa amortsör sağlam.Sol amortsör içinde aynı işlemi tekrarlayıver yinede anlaşılmıyorsa butur konular için en iyi çözüm şekli rot balans işini iyi yapan ön düzencilere götürüp baktırırsanız endoğru teşhisi onlar koyacaktır.
Corolla D-4D Comfort Extra 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 04, 2010, 00:30:33 »
bence Sorunun nedeni amortisörlerin eskimesinden ve yaz döneminde yumuşamasından kaynaklanıyor. Bunun şimdi ortaya çıkmasının sebebide lastiklerden dolayı :) Yasin abi Lastik havalarını 35 yap bide öyle dene eminim ki yaylanma azalacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 04, 2010, 09:00:26 »
Yasin abi Atilla abi teşhisi koymuş gibi gözüküyör sen zıplama dediğin için ben jant ve lastikten bahsettim fakat yaylanma farklıbir durum Atilla abinin dediğine ilave olarak şu şekilde söyleyim,arabanın sağ arka amortüsörü için sağ arka köşesine sertçe bastır bırak yaylanmaya devam ediyorsa amortsör patlak bastırıp bıraktıktan sonra yaylanmadan yukarıda kalıyorsa amortsör sağlam.Sol amortsör içinde aynı işlemi tekrarlayıver yinede anlaşılmıyorsa butur konular için en iyi çözüm şekli rot balans işini iyi yapan ön düzencilere götürüp baktırırsanız endoğru teşhisi onlar koyacaktır.
Abi bu  bahsettiğin şekilde amortisör testi yapılır fakat kaba taslak oluyor. Yüksek hızda ve ani yol sarsıntılarında cevap vermiyebilir amortisörler bu işi 100 % 100 amortisörden olduğunu anlamak için aşağıdaki linkteki gibi amortisörlerin aracın üzerinde teste tutulması gerekmektedir ve amortisörelerin sonucunu sarışın hoş bir hatun size belgeleyerek vermektedir.Ben olsam 4 amortisörüde yeniler bire bir hissederek denemek amacı ile aracın sispansiyonunu o hatunla yola çıkmayı teklif ederdim.

SERPAUTO Süspansiyon test makinası ( Suspension tester )
İşte size bir Toyota amortisör test videosu :) istesem denk gelmez :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ekim 04, 2010, 10:27:00 »
en güzeli dört amortisörü birden değiştirmek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 04, 2010, 10:46:29 »
en güzeli dört amortisörü birden değiştirmek

+1

önceki aracım ae101'di. Aynı zıplama sorununu amortisörleri değiştirerek çözmüştüm, orjinal veya tanınmış marka değildi çin malıda değildi kullandıklarım ama sorunum çözülmüştü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
« Yanıtla #27 : Ekim 04, 2010, 12:44:38 »
bugün başka bir rot balanscıya götürdüm, sonuç; abi amarisörler yenimi değişti dedi. attımı bilmem artık bu arabaların genel özelliği dedi yük arttıkca yaylanma artıyormuş. bize iki armatisör alarak denemek şart oldu. az yükle hiçbirşey anlamıyorsunuz gayet konforlu acak arkada üç kişiyle bir saatlik yola bile gitmek imkansız olur. herkese teşekkürler...
1998-1.3-xe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 04, 2010, 13:14:38 »
Sonucu merakla bekliyoruz Yasin abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ekim 04, 2010, 13:16:58 »
bugün başka bir rot balanscıya götürdüm, sonuç; abi amarisörler yenimi değişti dedi. attımı bilmem artık bu arabaların genel özelliği dedi yük arttıkca yaylanma artıyormuş. bize iki armatisör alarak denemek şart oldu. az yükle hiçbirşey anlamıyorsunuz gayet konforlu acak arkada üç kişiyle bir saatlik yola bile gitmek imkansız olur. herkese teşekkürler...

ucuz birşeyler denemek istersen taiwan malı olması yeterli :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ekim 04, 2010, 17:23:40 »
kardeş ae101 kullanıcısıyım bendeki  1,6 xli .12 yıldır bizde araç aşırı olmamak kaydı ile esneklik var tabiki bizimkindede ama şunu söyleyim benden önce araç babamda idi babam yumuşak amartisör taktırmış arabaya şehir içi kullanımlarda kasislerde bir o kadar rahat fakat uzun yolda ivmelenmelerde biraz fazla çırpıyordu arabayı .bakıma gidince iyi bir usta tanıdıgımız var ona gittik durumu anlattık amartisörleri söktü .bunlar yumuşak amartisör şehir içi çok iyidir rahat edersin ama uzun yolda yoldaki dalgalanmalardan çok etkilenir dedi .bizde onun tavsiyesi ile sert amartisör aldık şimdi uzun yolda rüzgarlardan fazla etkilenmiyorum ve ayrıca araç o denli sarsılmıyor ama şehir içi biraz fazla sarsılıyor .birde kardeş şunu söyleyim amartisör bozuk oldugu zaman aracın bagaj kısmından bastırdıgın zaman esnekligine bakmak için araba hopur hopur hopluyor normalda çok az esnemesi lazım eger çok hopluyorsa bilki amartisörlerin ömrünü tamamlamış demektir .senin sorunun tamammen amartisiör 12 yıldır bizde bu arabayı kullanıyoruz artık sorunlarını neredeyse ezbere biliyorum.boşa arıza arama 80*2 = 160 lira ver iki adet amartisör al sıkıntın kalmaz merak etme
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ekim 04, 2010, 18:34:24 »
Atilla abimle sonunda orta noktada buluştuk..ne mutlu bize ayrıca Yağız kardeşimizede selamlar.
selamlar ve saygılar benden sizlere
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ekim 04, 2010, 23:43:03 »
Yağızcığım bizdende sana selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
« Yanıtla #33 : Ekim 05, 2010, 10:44:17 »
kardeş ae101 kullanıcısıyım bendeki  1,6 xli .12 yıldır bizde araç aşırı olmamak kaydı ile esneklik var tabiki bizimkindede ama şunu söyleyim benden önce araç babamda idi babam yumuşak amartisör taktırmış arabaya şehir içi kullanımlarda kasislerde bir o kadar rahat fakat uzun yolda ivmelenmelerde biraz fazla çırpıyordu arabayı .bakıma gidince iyi bir usta tanıdıgımız var ona gittik durumu anlattık amartisörleri söktü .bunlar yumuşak amartisör şehir içi çok iyidir rahat edersin ama uzun yolda yoldaki dalgalanmalardan çok etkilenir dedi .bizde onun tavsiyesi ile sert amartisör aldık şimdi uzun yolda rüzgarlardan fazla etkilenmiyorum ve ayrıca araç o denli sarsılmıyor ama şehir içi biraz fazla sarsılıyor .birde kardeş şunu söyleyim amartisör bozuk oldugu zaman aracın bagaj kısmından bastırdıgın zaman esnekligine bakmak için araba hopur hopur hopluyor normalda çok az esnemesi lazım eger çok hopluyorsa bilki amartisörlerin ömrünü tamamlamış demektir .senin sorunun tamammen amartisiör 12 yıldır bizde bu arabayı kullanıyoruz artık sorunlarını neredeyse ezbere biliyorum.boşa arıza arama 80*2 = 160 lira ver iki adet amartisör al sıkıntın kalmaz merak etme
teşekkürler...
1998-1.3-xe