Gönderen Konu: Gösterge bağlantısı  (Okunma sayısı 7195 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Gösterge bağlantısı
« Yanıtla #20 : Eylül 29, 2010, 15:51:40 »
tamamdır Ercüment montajı yaparken fotograflarını paylaşırım sizlerle teşekkür ederim.
"Bu kasa çok tuttu yeğen"

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 29, 2010, 15:51:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 29, 2010, 15:54:34 »
tamamdır Ercüment montajı yaparken fotograflarını paylaşırım sizlerle teşekkür ederim.

rica ederim abi hadi kolay gelsin abi :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #22 : Ekim 01, 2010, 18:08:10 »
Bence bu modeli almamalıydınız. Biraz daha fazla fiyata daha iyi ve tam uygun ürünler vardı. Neyse olan olmuş.

Montajı yaparken kendi ampüllerini devre dışı bırakmayın. Hatta kırmızı güçlü bir led yapın ki gösterge işaretçilerine ışık gitsin.

Kolay gelsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 01, 2010, 19:21:21 »
abi yapılmışının fotograflarını gördüm hoşuma gitti ondan bundan yapmaya niyetlendim. Gelsin bi bakalım hoş olmazsa sökerim.
"Bu kasa çok tuttu yeğen"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Ekim 02, 2010, 11:01:30 »
Benim getirttiğim altta. Eski kadranla tam uyumlu. Gösterge işaretçilerini daha aydınlatmadım ama bu da bir fikir verir sanırım.

Senin göstergelerde görünüşten çok üstte mil olması ve max. hızın 180 km olması biraz düşündürücü. Doğru km'yi nasıl gösterir bilemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 02, 2010, 11:04:02 »
Benim getirttiğim altta. Eski kadranla tam uyumlu. Gösterge işaretçilerini daha aydınlatmadım ama bu da bir fikir verir sanırım.

Mahmut abi bende gösterge ışıklarını değiştirecemde..işaretçilerde aydınlatma yokya onu nasıl yapabiliriz...onlarıda ışıklı hale getirebilir miyiz??
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ekim 02, 2010, 11:05:27 »
Mahmut abi bende gösterge ışıklarını değiştirecemde..işaretçilerde aydınlatma yokya onu nasıl yapabiliriz...onlarıda ışıklı hale getirebilir miyiz??

abi ampülü taktığında oluyor ben ampülleri değiştirince beyaz oldular :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ekim 02, 2010, 11:07:23 »
abi ampülü taktığında oluyor ben ampülleri değiştirince beyaz oldular :D

ama ercü senin işaterçiler zaten ışıklı değilmiydi orjinalde?
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ekim 02, 2010, 11:07:57 »
ama ercü senin işaterçiler zaten ışıklı değilmiydi orjinalde?

evet yeşillerdi ampül değiştirince beyaza döndüler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ekim 02, 2010, 11:09:06 »
evet yeşillerdi ampül değiştirince beyaza döndüler

ama bizim kasalarda ışıklı değil işte :D sorun orda...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ekim 02, 2010, 11:11:24 »
ama bizim kasalarda ışıklı değil işte :D sorun orda...

led döşe abi ibrelerin üstüne :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #31 : Ekim 02, 2010, 11:12:21 »

Osman normalde göstergenin orjinal lambaları işaretçileri de aydınlatıyor. Plasma takılırken oradaki lambaları istediğin renk bir led ile değiştirirsen o bölüm güzelce aydınlanır. Benim tavsiyem kırmızı olması çünkü işaretçiler kırmızı renk. Mavi ya da yeşil yaptığında kırmızı bu ışıkları soğuracağından gerekli parlaklığı elde edemeyebilirsin.

Özetle fazladan bir işlem yapmana gerek yok. Orjinal ışığı güçlendirmek ve biraz temizlik yeterli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ekim 02, 2010, 11:16:14 »
Osman normalde göstergenin orjinal lambaları işaretçileri de aydınlatıyor. Plasma takılırken oradaki lambaları istediğin renk bir led ile değiştirirsen o bölüm güzelce aydınlanır. Benim tavsiyem kırmızı olması çünkü işaretçiler kırmızı renk. Mavi ya da yeşil yaptığında kırmızı bu ışıkları soğuracağından gerekli parlaklığı elde edemeyebilirsin.

Özetle fazladan bir işlem yapmana gerek yok. Orjinal ışığı güçlendirmek ve biraz temizlik yeterli.

ama abi ben plazma felan almayacam...sadece ampullerini beyaz ledle değiştirecem... o zaman işaretçiler ışıklı olurmuki?
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Ekim 02, 2010, 11:22:46 »
ama abi ben plazma felan almayacam...sadece ampullerini beyaz ledle değiştirecem... o zaman işaretçiler ışıklı olurmuki?

Anladım. O zaman bak ne yapacaksın anlatayım.

Göstergenin arkasında üç adet tüm göstergeleri ve işaretçileri aydınlatan ampül ve içinde üç noktadan ışığı alıp tüm göstergelere homojen yaymakla görevli bir pleksiglas malzeme var. Bu malzeme işaretçilere de ışığın gitmesine yardım ediyor. İşaretçiler dipten aldığı bu ışığı yüzeye yansıtıyor ve parlıyor. Zamanla boyası atmışsa bu yansıtma az oluyor haliyle.

Sen güçlü bir beyaz ışıkla o üç adet eski ampülü değiştirirsen (Bence power led ile yapman daha doğru) o zaman beyaz ışık senin işaretçilerine gelir ve rengi kırmızı olduğu için güzel güzel kırmızı görünür. Hatta fosforik boya ile o işaretçileri yeniden boyarsan tadından yenmez. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ekim 02, 2010, 11:25:45 »
sağol mahmut abi valla bana bi sen lazım :D söylediklerini uygulayacam...senin kalorifer gösterge panelini gödermeni bekliyorum :D onlarla beraber sökecem...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #35 : Ekim 02, 2010, 11:28:36 »
Değiştireceğin ampüller alttaki resimde siyah ile gösterilmiş olanlar. Kırmızıyı değiştirmene gerek yok.

Kalorifer hazır da arkadaki yapışkan için internete sipariş verdim onu bekliyorum. Gelince hemen gönderirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ekim 02, 2010, 11:30:26 »
eyvallah abi sağolasın... yapışkan dediğin şey her neyse onu bende alabilirdim...sen benim için fazla zahmete girme valla mahçup oluyorum...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Ekim 02, 2010, 11:31:01 »
Değiştireceğin ampüller alttaki resimde siyah ile gösterilmiş olanlar. Kırmızıyı değiştirmene gerek yok.

Kalorifer hazır da arkadaki yapışkan için internete sipariş verdim onu bekliyorum. Gelince hemen gönderirim.

abi değiştirmişke hepsini değiştirse daha iyi olmazmı ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ekim 02, 2010, 11:33:11 »
o kırmızı olan benzin ışığı ercü...kırmızı ışık varya benzin bitince yanıyor...onu değiştirsende bişey farketmez yani yine kırmızı yine kırmızı :D
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ekim 02, 2010, 11:34:33 »
o kırmızı olan benzin ışığı ercü...kırmızı ışık varya benzin bitince yanıyor...onu değiştirsende bişey farketmez yani yine kırmızı yine kırmızı :D

ilginç :D ben değiştirdim valla :D hem zaten bi kutuda 2 ampül oluyor  4 tane ampülün olcak ozaman elinde kalmasın değiştir gitsin :D