Gönderen Konu: Corolla F1 şanzıman  (Okunma sayısı 35847 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
Ynt: Corolla F1 şanzıman
« Yanıtla #40 : Ekim 26, 2010, 14:12:27 »
Selam arkadaşlar, bende yakında arabamı değiştirip, corolla almayı planlıyorum. Eşimde kullanabilsin diye otomatik almaya karar verdik. Ancak toyota da değişik şanzıman çeşitleri var, karar veremedik. Bazıları tam otomatik bazıları F1, MMT vb. Bunların özellikleri nedir, kullanım-sağlamlık-yakıt açısından hangisini tavsiye edersiniz???
Model olarak 2009- 2010 model düşünüyorum.
otomatikte lpg' yi tavsiye edermisiniz? Toyotaya yabancı olduğum için yardımlarınıza çok ihtiyaç olacak, şimdiden teşekkürler. Kazasız belasız sürüşler.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ekim 26, 2010, 14:12:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ekim 26, 2010, 14:20:01 »
Selam arkadaşlar, bende yakında arabamı değiştirip, corolla almayı planlıyorum. Eşimde kullanabilsin diye otomatik almaya karar verdik. Ancak toyota da değişik şanzıman çeşitleri var, karar veremedik. Bazıları tam otomatik bazıları F1, MMT vb. Bunların özellikleri nedir, kullanım-sağlamlık-yakıt açısından hangisini tavsiye edersiniz???
Model olarak 2009- 2010 model düşünüyorum.
otomatikte lpg' yi tavsiye edermisiniz? Toyotaya yabancı olduğum için yardımlarınıza çok ihtiyaç olacak, şimdiden teşekkürler. Kazasız belasız sürüşler.
Atilla bey forum kuralları gereği kendinizi tanışma bölümünde tanıtmalı ve profil bilgilerinizi tamamlamalısınız.

Sorunuza gelecek olursak sağlamlık ve sorunsuzluk istiyorsanız tam otomatik daha iyi fakat lpg tavsiye etmem (bu benim görüşüm lpg ye karşıyımdırda  :)  )

zaten dizel düşünüyorsanız onda tam ototmatik olmadığı için mecburen mmt f1 vites almanız gerekiyor mmt ninde öne çıkan özellikleri otomatikten az yakması ve daha performanslı olması karar yine sizin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #42 : Ekim 26, 2010, 16:41:00 »
Mahmut Bey, cevabınız için çok teşekür ederim,  2010 modellerde de tam otomatik dizel yokmu? 2010 ları tam otomatik sanıyordum..
başka bir forumda "mm alırsanız sıkıntı yaşarsınız, kullanıcı yorumları pek iyi değil." diye bir mesaj okudum. Sizce de doğru mudur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #43 : Ekim 26, 2010, 18:38:33 »
Mahmut Bey, cevabınız için çok teşekür ederim,  2010 modellerde de tam otomatik dizel yokmu? 2010 ları tam otomatik sanıyordum..
başka bir forumda "mm alırsanız sıkıntı yaşarsınız, kullanıcı yorumları pek iyi değil." diye bir mesaj okudum. Sizce de doğru mudur.

Tam otomatik sadece benzinlilerde var dizellerde yok yalnız tam otomatikler 4 ileri haberin olsun bence yakıtıda düşünyorsanız mm 6 ileri dizel olanları düşünün 2010 lardan öncesi 5 ileri onada dikkat edin .
sorun ilk çıkan mm lerde vardı ama en son çıkan 6 ileri mm lerde baya azaltılar zaten kullanıcılarında çoğu memnun

bu arada ben hiç mm kullanmadım benimki düz vites bide kullanan arkadaşların yorumlarınıda alın ve aracı almadan önce test sürüşü yapın.

Forumda Levent abide vardı ve benim bildiğim gayet memnun eğer konuyu görürse size daha iyi yardımcı olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ekim 26, 2010, 19:18:24 »
MMT şanzıman kullanan herkes şikayetçi , F1 tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #45 : Ekim 26, 2010, 19:41:24 »
Erdem birincisi mmt ile f1 dediğin şanzımanların ikisi aynı ikincisi kullanan herkes şikayetçi değil bir çok kişi oldukça memnun.
yalnız dediğin gibi şikayetçi olanlarda var hatta sırf bu şanzıman yüzünden aracını değiştirenleride bilyorum ama dediğim gibi bir çok kişi memnun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ekim 26, 2010, 19:47:40 »
bencede ikisi aynı şey.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ekim 27, 2010, 03:49:19 »
Erdem birincisi mmt ile f1 dediğin şanzımanların ikisi aynı ikincisi kullanan herkes şikayetçi değil bir çok kişi oldukça memnun.
yalnız dediğin gibi şikayetçi olanlarda var hatta sırf bu şanzıman yüzünden aracını değiştirenleride bilyorum ama dediğim gibi bir çok kişi memnun.
bencede ikisi aynı şey.

Şikayetçi olan herkes MMT diye söylediği için farklı şanzıman tipleri olduğunu sanıyordum.
Eğer aynı şanzıman tipi ise , edindiğim ve size ilettiğim yanlış bilgi için özür dilerim. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #48 : Ekim 27, 2010, 09:01:07 »
Şikayetçi olan herkes MMT diye söylediği için farklı şanzıman tipleri olduğunu sanıyordum.
Eğer aynı şanzıman tipi ise , edindiğim ve size ilettiğim yanlış bilgi için özür dilerim. ;)
Aslında f1 diye bişe yok ama M/M de dreksiyon arkasındaki kulakçıklardan vites değişimi olduğu için halk arasında f1 şanzıman diyende var yoksa o şanzımanın adı M/M (multimod) şanzıman olarak geçiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #49 : Kasım 02, 2010, 16:47:23 »
Yanıtlar için çok sağolun. Kafamda biraz daha netleşmeye başladı.
Bu durumda dizel ama tam otomatik olmayan 4 vites şanzıman. Ya da benzinli (yada Lpg) 6 vitesli tam otomatik şanzıman. Arasında tercih yapacağız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #50 : Kasım 02, 2010, 17:42:26 »
Yanıtlar için çok sağolun. Kafamda biraz daha netleşmeye başladı.
Bu durumda dizel ama tam otomatik olmayan 4 vites şanzıman. Ya da benzinli (yada Lpg) 6 vitesli tam otomatik şanzıman. Arasında tercih yapacağız.
Atilla bey dizel tam otomatik olmayan 6 vites benzinli ise tam otomatik 4 vites yanlış anlaşılma olmasın
Birde dizel tam otomatik olmayan 5 vites var bunlar 2010 da 6 vites yapıldı ondan önceleri 5 vites alırken bunuda göz önünde bulundurun