Gönderen Konu: toyota bukadar küçük mü ??? lütfen okuyun ....çünkü sizinde başınıza gelebilir  (Okunma sayısı 4053 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
 öncelik le herkese çok selam.arkadaşlar  başım dan geçenleri sizler ile paylaşmak istedim. çünkü ismi büyük ve gerçekten insanların gönlünde yer edinmiş bir marka  ((  toyota  ))  bir kaç çapulcu, kendini bilmez tarafından bu şekil de yıpratılmamalı. beş altı ay önce . ikinci el 2006 avensin aldım. yetkili servisten exspertiz yaptırdım.. aracı satın aldıktan sonra ,, servisin gözden kaçırdığı ve bana  8.000.00 tl mal olan masraflar çıktı  hepsini yapmak zorunda kaldım ve ciddi zarar ettim.
 avensis sevdiğim için 2006  olan aracımı satıp . antalyadan 2008 model yine avensis buldum
bakırcılar toyota yetkili servisine daha önce yaşadıklarım olayları belirtip aracıma iyi bakmaları konusunda ricacı oldum
beni üç saat beklettikten sonra  aracınıza dört dörtlük baktık kayda değer bir sorun yok diye rapor aldım
ancak aracı satın alıp 50,000,00 tl nakit ödedikten sonra aracımla evime gitmek için uzun yol yapmak zorunda kaldım
farlafım aydınlatmıyorr,  aydınlatma ile ilgilibir kaç mekanizma çalışmıyordu
hiç vakit kayıp etmeden gebze yetkili servize gidip durumu yetkikli arkadaşlara anlattım ve onlara aracıma takrar axpertiz
yapmaları için rica ettim
çıkan sonuçta. aracımın kontrol esnasında motor kaputunu bile açmadıklarına kanaat getirdim.çünkü motor parçaları eksik ve hasarlı bi takım parçalar var .ve  yine  beş  altibin tl  yi aşkın masraf var.. elimde bu durumu ispat eden toyota yetkili bayilerinden aldığım belgeler var ( expertiz rapaorları )
bu şikayetimi mağduriyetimi giderir diye ( müşteri danışmanı ) yetkilileri ile görüştüm ancak.ne gariptirki onlarda  sen kimi kime şikayet ediyosun  dercesine . ya bizimkiler bi cahillik etmişler  kusura bakmayınn gibi  komediler ile karşılaşıyorum.
şimdi soruyorum sizlere arkadaşlar.
bu durum toyota gibi dev bir firmaya yakışırmı..???
biraz daha sabır edicem eğer  ilgilenen olmazsa
gerekirse insan hakları mahkemesine kadar gider bu iş ( insan hakları bu kadar ucuz olmamalı ) başkalarının canı yanmasın

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Abi tüketici mahkemelerine başvur. Detaylı bilenler var bu işleri yardımcı olurlar.. Çok geçmiş olsun kendi başıma gelmiş kadar üzüldüm...
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
kesinlikle mahkemeye....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Abi boşunamı servis kısmına müşterileri almıyorlar.
En güzeli kaç km hangi parçaların değiştiğini öğrenip parçaları servisten alıp sanayide iyi bir ustaya değiştirtmek. Servise aracınızı götürüyorsanız ben 30.000 bakıma geldim filan demeyin hiç neler değişeceğini kendiniz söyleyin ve görev kağdına tek tek yazdırın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
kesinlikle mahkemeye....

Ondan önce Tanışma bölümüne lütfen.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 932 kere teşekkür edildi
abi servis felan hikaye bundan 2 ay önce babama köyde kullanması için ford connect aldık .tan oto ya gittim dedim bak bakalım arbanın neyi var 2007 model araba . adam bindi şöyle bir turla dı geldi güzel abi, birşeyi yok expertiz yaptılar sözüm ona .arabada hiç sorun yok.neyse ki kendim arabadan baya anlarım .bunlar raporu verdi araba kusursuz diye . çagırdım ustayı siz ustasınız biz kullanıcı. rapora arabada hiç birşey yok demişsiniz emin misiniz dedim evet abi eminiz dedi. çagırdım bak dedim bu arabanın sürgülü kapısı işlem görmüş boyanmış.yolda giderken araba saga çekiyor arka sag tekerden bilya sesi geliyor .siz nasıl ustasınız bunların hiçbirini görmüyorsunuz dedim herif gık diyemedi .abi bu işlerde öncelikle kendin arabadan anlayacan sonrada dışarıda iyi bir tamircin olacak yoksa bu tip sorunlarla karşılaşmamak mümkün degil.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 VERSO PREMIUM
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür edildi
büyük geçmiş olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
geçmiş olsun sizin adınıza üzüldüm...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
abi çok çok geçmiş olsun acı bi durum neyazıkki.toyota'ya yakışmamış özellikle müşteri hizmetlerinin vermiş olduğu o bizimkiler bi cahillik yapmışlar demesi bence bardağı taşıran son damla.bence mahkemeye
  bu arada canınız sıkkın biliyoruz ama İrfan abi şu profil bilgilerinizide bi düzenlerseniz iletişimimiz daha rahat olacaktır teşekkürler geçmiş olsun
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • t-sport
geçmiş olsun. yerinizde olsam mahkemeye gider, ayrıca toyota yetkilileri de bu konuda bir işlem başlatmazsa ilk iş olarak da toyotamı satardım.
bundan sonra toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
mutlaka mahkemeye git hak yerini bulsun. seninde parana yazık adamlara güvenerek iş yapmışsın.
1.4 D4D auris xenon-perde-spoiler (chip tuning-led stop-marşpiye-arka tampon altı rüzgarlık) bunlarda yapılacaklar listesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
Çok üzücü bir durum, çok geçmiş olsun. Sonuna kadar hukuki haklarını ara kullan hakkını al. Toyota senden zengin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
öncelikle geçmiş olsun.

bence hiz zaman kaybetmeden konuyu "musteri.iliskileri@toyota.com.tr" adresine detaylı bir maille bildirin.

gerçi böyle bir durumda nasıl yardımcı olacaklar tahmin edemedim şimdi ama başka toyotacıların başına gelmemesi için en azından şikayetinizi mutlaka iletin.

bir avukattan da yardım almalısınız böyle bir durumda neler talep etmeye hakkınız olduğuna dair.

umarım hakkınızı sonuna kadar alırsınız.
Corolla HB SOL 2004

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
selam ...öncelikle sıkıntılarımı paylaşmanız cok güzel.... ::)   ::)
herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım
bu sıkıntılar ile ilgili baş vurmam gereken  en son yer ( toyotanın ) müşteri.ilişkileri.com. diye biliyorum resmi olarak tüm başvurularımı yaptım. ancak
oradan aldığım cevap. hatayı yapan servisin avkatlığını  yaparcasına bir cevap oldu...  :o
 bu işte ciddi bir gariplik var..vesselam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Boşuna dil dökmeyin mahkemeye verin..bu kadar olmaz ya...neredeyse bütün toyota servisleri şımark.Sorun cıkınca hepsi efe oluyor adilerin.
2010 Dizel Comfort Extra Beyaz...

Artık coca colaya,aside son..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
İrfan Bey,bu nasıl bir iş.2 araba binlerce lira masraf.Akıl alır gibi değil.Ben de Toyota servisinden 2. el Corolla aldım.Servis harika araç,fıstık gibi dedi.Ama ben kolay güvenmem.Araba işi sakattır.Hemen sanayide ki usta abilerime,arabayı incelettim.Hakikaten fıstık gibi dediler aldım.Lütfen araba satın alırken dikkat edelim.Hakkınızı arayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
Evet arkadaşlar çok haklısınız.Ben birkaç gün önce 2007 avensisimi sattım.53.000 de aldığım aracı 54.000 de Kayseri Aksoy Plazaya götürdüm.Şasiden baktılar ve araç en son 33.000 de bakıma girmiş dediler ve aracı komple bakıma soktum.Tabi bizi servis bölümüne almadılar. >:( Ardından aracımı aldım birkaç hafta sonra motor ustası olan arkadaşıma aracımı bi göstereyim dedim.Aracımı kaldırdılar ve gözlerime inanamadım.Motor muhafazanın yanlarında bir çok plastik parça var motor bölümüne çamur falan girmesin diye sanırım bazılarıda çamurlukla bağlantılı.Bir çoğu takılı değil tırnakları kırık bir şekilde arkadaşlar abartmıyorum paçavradan farksızdı.Ben toplam 700 lira para verdim servise 3 kuruşluk plastik parça ve çamurluktan mı korkucam onun parasını mı vermiycem.Gerçekten rezalet!!!!Bu sanırım bizim Türkiye ye has bişey.Bence yukarda arkadaşın vermiş olduğu mail adresine ve hatta o olmaz Toyota Japonya ya durumla ilgili mail atıp şikayette bulunalım.Bu yazıda birkez daha gördüm ki sadce birkaç kişi değil herkes bu tür konulardan mağdur durumda.Malum Türkiye Distribütörlüğü birşey yapmıyor o zaman durumu bizzat Japonya ya aktaralım.Bu işi toplu olarak yaparsak bence sonuç alınabilir.Ya da birkaç arkadaş birleşip mahkemede hukuki yollarımızı arayabilirz.Gerçekten Türk Milletini enayi zannediyorlar galiba.Gerçekten çok ayıp!!!! >:(
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Türkiyede hiç bir iş tanıdık sız yürümüyor malesef. 2 sene önce arabayı aldığımız arkadaşın sonkar serviste arkadaşı çalışıyormuş arabaya kendi arabaları gibi bakmışlar. bi kaç kere bende götürdün aa bilmem ne abinin araba die sahiplendiler rütuşlarını bile bana sormadan yapmışlardı gel zaman git zaman şimdi kimse yüzümüze bakmıyor :)
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
mahkemenden falan hiç bir şey çıkmaz, satış senedinde (noter) arbayı olduğu gibi kabullendim yazar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Irfan bey
Almıs oldugunuz servıs hızmetı ayıplı bır hızmet olup, konuyu elınızdekı evraklar ıle beraber en yakın tuketıcı hakları burosuna gıderek muracaatta bulunarak ıse baslamanız en dogrusu olacaktır. Akabınde ayıplı hızmetı aldıgınız servısın bulundugu bolge tse ye yazılı sıkayette bulunmalısınız. Bunlardan sonuc alamazsanız dıyecegım ama bunlarla ılgılı zaten bır cok yazısma olacaktırkı bunlar sızın ıcın faydalı olacaktır. Son olarak mahkemeye muracaat edersınız ama mutlaka ehıl bır avukat destegı ıle sonucta emın olun sızın ıcın muspet olarak sonuclanacaktır konu ama nekadar surer dersen kımse kestıremez bunu.
Bu kadar ugrasmaktansa zararı gordugun servısın servıs muduru ıle gorusup sırasıyla sorununu cozmezlerse yapacagınızı soyleyın. Adam ya da kadın akıllıysa kı olmama ıhtımalı yok denecek kadar az sorunu orada sulhen cozmek ıcın emın olun elınden gelenı yapacaktır.
Sonucta tuketıcı hakları sabıt ve benım gıbı o kısılerde bu ısı yapıyorsa bu kanunları bılmesı gerekır. Bunu bılırsede sızın bılınclı tuketıcı olarak kendısının basını belaya sokacagınıda ıyı bılır...
Pruva Neta