Gönderen Konu: D4D'ye Hız sabitleyici (cruise control) için toplu mail/fax atalım. TEKLİF  (Okunma sayısı 108535 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 10 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
Merhaba Gökhan Bey,

Maalesef yok.

Maalesef KC142 ürününe yeterli talep yok.
Bu yüzden bu ürüne şimdiki halinden daha fazla zaman para ve emek harcayamıyoruz.

Saygılarımla
Yüksel Güzel

Yüksel Bey Merhaba;
Aracım 2007 model d4-4 Corolla Comfort 90 bg 190 Nm Tork düz (5) vites.
Afyon'luyum ama Ankara'ya sık sık gelirim.
Arabama cc takılabilir mi?
Ankara'ya geldiğimde uygulamayı yapabilir misiniz?
Ücreti ne kadardır?
Eğer benim aracıma takılabilirse çevremde de taktıracak 3-4 arkadaş şimdiden var.
Görüşmek umuduyla selamlarımı gönderirim...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Merhaba Mustafa Bey,

Aracınıza takılır 2007 de çıkan yeni kasa ise.
Size pm attım

Saygılarımla
Yüksel Güzel
2008 corolla d4d mmt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
garanti ile ilgili sorun yaşarmıyım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Merhaba Ayhan Bey,

.. Yakın zamanda 2007 model bir avensis inceledik.
canbus olmadığı için KC142 calışmaz.
2009 dan sonraki avensislerde canbus var.
..
Saygılarımla
Yüksel Güzel

Yüksel Bey merhaba,
Ben bizim araçlarda  ECU da CC altyapısı olmadığını anladıktan sonra  bu işle ilgilenmeyi kesmiştim ve bu başlığa da nerdeyse başından beri bakmıyordum. Bugün bakınca güzel bir çalışmanın olduğunu gördüm.  Bu söylediğiniz canbus , aracın OBDII servis soketinden bağlandığımızda var olan çalışan bus / protokol mu? Ben   bizim 2009 d4d Corollada ben bu konnektörden bağlanıp bazı değerleri okuyordum, oradaki protokol ISO 9141 idi.  Sizin bağlandığınız bus farklı bir yer mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Merhaba Eftal Bey,

ISO 9141 OBD2 ye bağlanan cihazların kullandığı standard bir protokol.
Araca özel değil.
Hızı düşük ve OBD2 de farklı pinleri kullanır. (7 ve 15)
Bu veriler CC çalıştırmak için yeterli değildir.

KC142 de kullandığımız yüksek hızlı can bus protokolü.
OBD2 de 6 ve 14 nolu pinleri kullanır.
Bu protokolde mesajlar araca özeldir ve araç üreticileri bu protokolü gizli tutarlar.
Bizim nasıl bu protokolü kullandığımızı sorarsanız, meslek sırrı  :)

Saygılarımla
Yüksel Güzel
2008 corolla d4d mmt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
garanti ile ilgili sorun yaşarmıyım

Merhaba Gokhan Bey,

Maalesef aracin garantisi ile ilgili sorumluluk alamiyoruz
daha once belirttigimiz gibi.
Cihazdan dolayi arac bozulmaz. Ama servis baska problemleri cihaza baglayabilir.

Saygilarimla
Yuksel Guzel
2008 corolla d4d mmt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Yüksel Bey selam,

Mesajların epeycesini okudum , anladığım kadarıyla yazılımda sürekli güncelleme ve geliştirme yapıyorsunuz. Bunu yaparken mevcut işlemcinin hafıza kapasitesinin içinde kalarak ,  şu özelliği de yazılımın içine koymak mümkün mü acaba?

Bidiğiniz gibi otobuslerde , set edilmiş hız sınırını aşınca uyarı sesleri veren bir sistem var, sürücüyü uyarıyor mesela 90 km yi geçtin diye.
Böyle bir özelliği , cc etkin hale getirilmemiş olduğu zamanlarda çalıştırmak ve uyarı verdirmek iyi olmaz mı? Malum , ceza yazmak için pusuda yatanlar var.  Yani hızı ekranda görüp , örneğin  akranda 78 km  yazarken bir set tuşuna basıp ayarladığımızda , bu hıza gelince veya üstüne çıkınca bip sesli uyarı versin.  Bunun gibi bir şey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Yüksel Bey selam,

Mesajların epeycesini okudum , anladığım kadarıyla yazılımda sürekli güncelleme ve geliştirme yapıyorsunuz. Bunu yaparken mevcut işlemcinin hafıza kapasitesinin içinde kalarak ,  şu özelliği de yazılımın içine koymak mümkün mü acaba?

Bidiğiniz gibi otobuslerde , set edilmiş hız sınırını aşınca uyarı sesleri veren bir sistem var, sürücüyü uyarıyor mesela 90 km yi geçtin diye.
Böyle bir özelliği , cc etkin hale getirilmemiş olduğu zamanlarda çalıştırmak ve uyarı verdirmek iyi olmaz mı? Malum , ceza yazmak için pusuda yatanlar var.  Yani hızı ekranda görüp , örneğin  akranda 78 km  yazarken bir set tuşuna basıp ayarladığımızda , bu hıza gelince veya üstüne çıkınca bip sesli uyarı versin.  Bunun gibi bir şey.

Merhaba Eftal Bey,

Bu fonksiyon mevcut zaten.
www.kolaycc.com da pdf dokumaninda anlatiliyor.
Set ettiginiz hizdan arac (5-6%) daha fazla hizlanirsa (mesela arac yokus asagi giderken) bip sesleri ile uyarir.

Saygilarimla
Yuksel Guzel
2008 corolla d4d mmt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Merhaba Eftal Bey,

Bu fonksiyon mevcut zaten.
www.kolaycc.com da pdf dokumaninda anlatiliyor.
Set ettiginiz hizdan arac (5-6%) daha fazla hizlanirsa (mesela arac yokus asagi giderken) bip sesleri ile uyarir.

Saygilarimla
Yuksel Guzel

Dökümanı okumuştum, benim söylediğim CC devre dışıyken bu fonksiyonun olması. Şehir içi hız sınırının olduğu yollarda CC kullanılamaz, ama sürücüye de bir hız ikaz sistemi olması çok güzel olurdu. Limitin 70 olduğu bir yolda 77 km ye uyarı noktasını kurmak iyi olur. Şehir dışı yollarda da CC kullanmak her zaman uygun olmayabiliyor. Ama hız limitini 99 a yada 120 ye kurup bırakmak faydalı olur , sürekli ibreyi takip etmek sıkıcı ve dikkat dağıtıcı olabiliyor. Bu uyarı sistemi biraz daha zenginleştirilebilir, mesela siz 120 ye de kurmuş olsanız bile , sürati düşürüp tekrar 99 dan geçerken kısa bir uyarı da vermeli , esas set değerinde daha daha fazla uyarı vermeli.  Kaldı ki bu hız sınırları zaten 70 , 90 , 110 , 120 km . Bunları her geçerken ( +%10 değeriyle tabii ki)  sırasıyla kısa 2-3-4-5  bip  uyarı olabilir mesela.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Dökümanı okumuştum, benim söylediğim CC devre dışıyken bu fonksiyonun olması. Şehir içi hız sınırının olduğu yollarda CC kullanılamaz, ama sürücüye de bir hız ikaz sistemi olması çok güzel olurdu. Limitin 70 olduğu bir yolda 77 km ye uyarı noktasını kurmak iyi olur. Şehir dışı yollarda da CC kullanmak her zaman uygun olmayabiliyor. Ama hız limitini 99 a yada 120 ye kurup bırakmak faydalı olur , sürekli ibreyi takip etmek sıkıcı ve dikkat dağıtıcı olabiliyor. Bu uyarı sistemi biraz daha zenginleştirilebilir, mesela siz 120 ye de kurmuş olsanız bile , sürati düşürüp tekrar 99 dan geçerken kısa bir uyarı da vermeli , esas set değerinde daha daha fazla uyarı vermeli.  Kaldı ki bu hız sınırları zaten 70 , 90 , 110 , 120 km . Bunları her geçerken ( +%10 değeriyle tabii ki)  sırasıyla kısa 2-3-4-5  bip  uyarı olabilir mesela.

Simdi anladim.

Bunu yapmak zor degil.
Ancak hiz degerlerinin kullanici tarafindan girilmesi mumkun olmaz.
Onceden sabitlenmis hiz degerleri olur sizin dediginiz gibi. 70 90 110 120 yi hiz artaraktan her gectiginde bir uyari verilir.

Ama bu kadar bip sesi fazla rahatsiz edebilir kullaniciyi.

Sadece isteyenlere bu fonksiyon eklenebilir.

Bir de iyi hesap gerekiyor bu durumda.
Ornegin hiz limiti 110 olan yerde aslinda
gostergede ancak 110 + 10% + 6-7 = 127 km/h dan daha fazla hiz gordugunuz zaman ceza yersiniz.
6-7 eklenmesinin neden gostergenin hizi gercekte oldugundan fazla gostermesi.

Saygilarimla
Yuksel
2008 corolla d4d mmt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Evet göstergeler biinçli olarak bir miktar fazla gösterecek şekilde yapılıyor.  Buradaki hız sınırı ikaz fonksiyonunu açıp kapatılmasını bir iki tuşa bas bırak kombinasyonuyla devreye alıp çıkarmak mümkün olabilir , bu zaten sizin için problem değil.
 İkaz değerleri sabit olacak , sürücünün CC için set ettiği değer ve onun % 6-7 fazlasının burada bir etkisi olmamalı . Mevcut trafik kanununda bulunan en problemli  olan 70,90,110,120 nin %7-8 fazlası mutlak olarak alınmalı. Yani 90 için konuşursak mesela,  GPS de 96-97 km ölçtüğüm hız,  ikaz sınırı olmalı. 
Sırf bu özellik bile ilave bir satış artısı olabilir ::) .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Merhaba Eftal Bey,

Siz alacaksanız bu fonksiyonu ekleyelim.

Saygılarımla
Yüksel Güzel
2008 corolla d4d mmt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Yüksel Bey merhaba,

Yaptığım yolun % 60 ı uzun yol olmasına rağmen pek azı otoyol, oralarda bile bazı yollarda CC kullanmak pek mümkün olmuyor , mesela Sakarya'dan İstanbul yönü , Trakyada da benzer durum var, buna rağmen araçta altyapısı  olsaydı, sadece bir CC kolu alarak kendim uygulayacaktım.  Kullanım sıklığımı düşündükçe maliyet/kullanım biraz fazla geliyor.

Sizin yaptığınız ürün güzel, almaya karar verirsem kesinlikle bu ilave özelliği tanımlayarak ilave ettirmek isterim.

İyi çalışmalar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Yüksel Bey merhaba,

Yaptığım yolun % 60 ı uzun yol olmasına rağmen pek azı otoyol, oralarda bile bazı yollarda CC kullanmak pek mümkün olmuyor , mesela Sakarya'dan İstanbul yönü , Trakyada da benzer durum var, buna rağmen araçta altyapısı  olsaydı, sadece bir CC kolu alarak kendim uygulayacaktım.  Kullanım sıklığımı düşündükçe maliyet/kullanım biraz fazla geliyor.

Sizin yaptığınız ürün güzel, almaya karar verirsem kesinlikle bu ilave özelliği tanımlayarak ilave ettirmek isterim.

İyi çalışmalar.

Eftal bey, siz kullanmıyor olabilirsiniz. Ama aracı satmaya kalktığınız da ne kadar özellik olursa daha iyi oluyor. Örneğin ben Cc yok diye 3-4 güzel arabadan vazgeçtim. :) Tabii sizin bileceğiniz iş. Eğer fiyatlar size uygunsa taktırmanızı tavsiye ederim.

İyi forumlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
Merhaba Mustafa Bey,

Aracınıza takılır 2007 de çıkan yeni kasa ise.
Size pm attım

Saygılarımla
Yüksel Güzel

Merhaba Yüksel Bey;
Mailinizi aldım. İlginiz için teşekkürler...
2007 D-4D Corolla yeni kasa aracımın direksiyonun hareketli bölümünün sağ altında 4x7 cm. kapak mevcuttur.
K-142 uygulamayı taktırmak istiyorum. Ancak Eftal Bey'inde belirttiği gibi fiyatı biraz fayda/maliyet analizinde bizim için yüksek kalıyor.
Elbetteki çok güzel bir ürün ve sizin emeğinizin hakkını da almalısınız.
Ancak bu gruba özel almak isteyenler için bir kampanya yapabilir misiniz?
Gerçekten bu grubun ürünün duyurulup yaygınlaştırılmasında önemli bir güç olduğunu biliyorum. Toyotaclub'a özel ve kısa süreli bir indirim yaparsanız ben aracıma hemen taktıracağım.
Güzel çalışmanız ve bilgilendirmeniz için teşekkür eder, başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim.
Saygılarımla...

Mustafa SELEK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Merhaba Yüksel Bey;
Mailinizi aldım. İlginiz için teşekkürler...
2007 D-4D Corolla yeni kasa aracımın direksiyonun hareketli
bölümünün sağ altında 4x7 cm. kapak mevcuttur.
K-142 uygulamayı taktırmak istiyorum. Ancak Eftal Bey'inde belirttiği gibi fiyatı biraz fayda/maliyet analizinde bizim için yüksek kalıyor.
Elbetteki çok güzel bir ürün ve sizin emeğinizin hakkını da almalısınız.
Ancak bu gruba özel almak isteyenler için bir kampanya yapabilir misiniz?
Gerçekten bu grubun ürünün duyurulup yaygınlaştırılmasında önemli bir güç olduğunu biliyorum. Toyotaclub'a özel ve kısa süreli bir indirim yaparsanız ben aracıma hemen taktıracağım.
Güzel çalışmanız ve bilgilendirmeniz için teşekkür eder, başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim.
Saygılarımla...

Mustafa SELEK

Size pm attim.
Saygilarimla
Yuksel Guzel
2008 corolla d4d mmt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
taktırmak istiyorum fakat garanti durumu beni düşündürüyor peki servise gidergen ürünü çıkartmak mümkün mü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
taktırmak istiyorum fakat garanti durumu beni düşündürüyor peki servise gidergen ürünü çıkartmak mümkün mü

Merhabalar

Maalesef bunu tavsiye etmem.
Bilen biri tarafından kabloların doğru monte edilmesi lazım her seferinde.

Saygılarımla
Yüksel Güzel
2008 corolla d4d mmt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
 levent bey kollu çözüm için son fiyatınız nedir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yaratılanı sev! Yaratandan ötürü.
  • Kilometre: 1400
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Merhaba forum sakinleri

KC142 kullanıcısı olarak yorumlarımı eklemek istedim.
Emek çekilerek icat edilmiş ve konfor olsun diye taktırdığımız bu cihazın sanayi bakanlığından  onayı varmı? diyenler var.  Şaşırdım......
Sanayi bakanlığıdan izin almak kolay mı sanıyorsunuz. Hemde müşteri ürünü alma garantisi olmadan.
Başta bu çalışmayla ilgili toyota servisi posta koyacaktır diye düşünüyorum.  Hazmedemediği için.

Arkadaşlar forumun geçmişlerine bakar (2009 yıllar) incelerseniz Yüksel beyin bu cihazı öncelikle kendi kullanımı için yaptığını ve şu anda da kullandığını görürsünüz.
 Hatta diğer hız sabitleyicileri bile kendi evvele aracında denemiş ve tecrübe etmiştir.
 Güvenlik sorunu olsa kendi aracında kullanmazdı. Bizzat ben gördüm.

Siz böyle şeylerle oyalana durun ben bu konforu ve yakıt tasarruf cihazını  (uzun yolda ortalama 110 giderken 3.5 lt) neredeyse eskiteceğim.
Akıllı düşününceye kadar deli yolu aşmış.

Yüksel hocamızı gönülden destekliyorum.
Saygılar ve Selamlar.   Mekanikci (Makine Öğrt.)
Mekanikci