0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
erdal bey arkadaşların dediği gibi sol kapıda değerler yazar ama benzin istasyonlardaki ölçüm aletlerine pek güvenmenizi tavsiye etmem çünkü hep kalibrasyon ayarı yapılamamış cihazlar.
bütün lastikler 32 ps yüksek hızlarda (160 üzeri için 36 ps ) galiba
+1Benzin istasyonlarındaki hava pompası ölçüm aletlerinin kontrolü yapılmıyor. Dolayısı ile yanlış gösteren bir hava pompasına denk gelirseniz yanlış hava basabilirsiniz. Yakındaki bir lastikçiden basabilirsiniz veya kalem şeklinde basınç ölçen mekanik ölçüm aletleri var. Dilerseniz benzinlikte hava bastıktan sonra kontrol edebilirsiniz.
arkadaşlar ön arka farketmez kesinlikle 4 tekerleğin havasıda aynı olmalıdır yoksa araç yolda zorlanır 4dü de 32 ortalamasıyla örneğin tatile gidiyorunuz araçta 4 kişi ve valizler var 36 olabilir ama kesinlikle hepside aynı basınçda olmalıdır
aynenBen tam ortası olan 34 psi hava basyorum. zaten pek yüksek hızlara çıkamam en fazla 120 oda otobanda , yol boş , gündüz ve havalar iyi olması koşuluyla yoksa ibre 90 nı geçmez.unutmayın ki 80 ne kadar araba sizin hakimiyetinizde 80 den sonra diken üstünde gidersiniz
Bende 34 psi hava basıyordum.Toyota servisine gitmiştim.Orda lastikleri 32 ye indirmişler.Niye indirdiniz diye sordum.Lastiklerin ömrü kısalır ve ani frenlemede fren mesafesini uzatır dediler.Toyotaların ideal lastik ölçüsü 32psdir dediler ve artık 34 de kullanmıyorum.